хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

5 помилок про пошук нової роботи

Міф №1. Роботу отримує найбільш кваліфікований кандидат.
 
Це, мабуть, один з найбільш популярних міфів про пошук роботи. Багато людей вважають, що роботодавець шукає найбільш кваліфікованого кандидата з оптимальною комбінацією навичок і досвіду. У теорії так і є. Однак на практиці роботодавець дивиться на цілий комплекс факторів: ваші комунікативні навички, вміння презентувати себе на інтерв'ю, культурний фон, особистісні якості, активність і готовність працювати на результат.
 
Так що на співбесіді не варто бути надмірно самовпевненим, якщо ви відчуваєте себе найкваліфікованішим кандидатом. У той же час не варто комплексувати, якщо ви знаєте, що ваших навичок і досвіду може бути недостатньо. Краще докладіть усіх зусиль, щоб показати себе потенційному роботодавцю на всі 100%.
 
 
Міф №2. Знизивши вимоги по зарплаті, можна з більшою ймовірністю отримати роботу.
 
Часто претенденти думають, що знизивши запит по зарплаті, вони стануть найбільш привабливими кандидатами. Однак це не так. Відкриваючи вакансію, компанія не думає про те, як заощадити. Роботодавець шукає професіонала, який найкращим чином буде справлятися з роботою.
 
 
Поки ваші вимоги за зарплатою залишаються в рамках середніх цифр на ринку, наймач буде вибирати між вами та іншими кандидата по професійним і особистісним якостям. Якщо ж ви сильно знизите вимоги, то продемонструєте, як відчайдушно шукаєте роботу, і в роботодавця виникне підозра, що ви з якоїсь причини не затребувані як фахівець.
 
 
 
Міф №3. Одне резюме - на всі випадки життя.
 
Багато претендентів вважають, що достатньо один раз скласти резюме і потім лише час від часу вносити оновлення. Це велика помилка. За статистикою, роботодавець витрачає на перегляд резюме не більше 20 секунд, так що захопити його увагу потрібно в перші секунди.
 
Підходи до візуалізації інформації постійно змінюються, так що написана 5 років тому «цеглина» тексту вже не може швидко привернути увагу. Це не означає, що потрібно щороку переписувати резюме «від корки до корки», проте варто стежити за трендами і орієнтуватися на актуальні шаблони (перегляньте в інтернеті сервіси для складання резюме, щоб краще розуміти, як структурувати інформацію).
 
 
 
Крім того, не зайвим буде підкоригувати резюме - поміняти шаблон, змістити акценти в залежності від того, куди ви його подаєте. Багато роботодавців звертають увагу на те, як ви адаптували резюме конкретно під їхню компанію, її вимоги та стиль. Очевидно, що влаштуватися в рекламне агентство і міжнародну організацію з одним і тим же варіантом резюме буде важко.

 

 

Міф № 4. Роботодавці не наймають безробітних.
 
Часто люди, які звільнилися або втратили роботу, приходять в ступор саме через цей міф. Їм здається, що знайти роботу можна тільки коли ви займаєте якусь посаду, а якщо довелося залишитися без роботи, то не варто й пробувати.
 
 
Але роботодавці теж люди і чудово розуміють, що в такому положенні людина може виявитися не по своїй вині. Можете бути впевнені: якщо на співбесіді ви покажете себе як сильний кандидат, роботодавець не буде занадто фокусуватися на тому, чому ж зараз ви сидите без роботи. Однак краще самому прояснити, що стало причиною звільнення і розповісти роботодавцю, як ви використовували період безробіття з користю для власного розвитку (наприклад, відвідували профільні курси, тренінги, продовжували стежити за змінами у своїй сфері).
 
 
 
Міф №5. Влаштуватися на хорошу роботу можна тільки по знайомству.
 
Цей міф виник серед тих, хто таким чином намагається виправдати свою пасивність. Близько половини всіх роботодавців самі шукають співробітників в базі резюме ще до розміщення вакансії. Компанії активно використовують інтернет, щоб охопити максимальну кількість потенційних кандидатів.
 
Дійсно, через  знайомих ви можете дізнатися про вакансії, яку компанія поки не розмістила в інтернеті. Проте останнім часом все більше компаній практикують кілька етапів співбесіди - від HR-а до генерального директора (або одного з топ-менеджерів компанії). Як правило, на кожному етапі такої багаторівневої співбесіди недостатньо професійні кандидати відсіваються.

1

Коментарі