Дурак. ... ты всегда будешь платить больше , ...

В українських судах правосуддя шукати марно – за даними дослідження Global Corruption Barometer 2010 українське судочинство є найкорумпованішим в світі. Відповідно, щорокуЄСПЛ отримує близько десяти тисяч аплікацій від українців. Про резонансні справи,нездатність України захистити права своїх громадян та про можливості покращення судової системи Kyiv Post розмовляв з Ганною Юдківською, суддею ЄСПЛ від України.

Kyiv Post: Вам доводилося розглядати справи про порушення прав людини в Україні?

Ганна Юдківська: Національний суддя завжди є членом палати, яка розглядає справу – так записано в Конвенції. Отже, я приймаю участь у розгляді всіх справ проти України, за виключенням тих справ,що розглядаються суддею одноособово, наприклад, неприйнятні скарги.

КР: Можете назвати кілька найгучніших справ стосовно порушення прав громадян України?

ГЮ: Багато справ вражають відвертим нехтуванням фундаментальних прав людини. Справи про тортури підслідних в Україні, на превеликий жаль, вже стали звичними для моїх західних колег. Шокуючою була справа, яку розглядали у 2010 - Давидов та інші проти України, в якій мова йшла про тренування бійців спецпідрозділів на ув’язнених в колонії. Задля з’ясування обставин цієї справи делегація Суду навіть прибула в Україну, що трапляється лише у виключних випадках. З нещодавніх можу згадати справу Михалкової проти України, в якій син заявниці у стані сп’яніння був доставлений у витверезник, де, як вбачається, до нього було застосоване насильство, внаслідок якого він помер. Зовсім недавня справа Нечипорук та Йонкало також варта згадування – Суд знайшов 14 порушень Конвенції у кримінальному переслідуванні заявника – починаючи від катування та закінчуючи необґрунтованим вироком проти нього. Звичайно, тортури - це не єдина проблема із правами людини в Україні, але саме ці справи вражають своєю просто середньовічною жорстокістю.

КР: Дані Європейської арбітражної палати свідчать, що Україна як відповідач практично в 97% випадків програє справи, подані її ж власними громадянами. На вашу думку, чому ця цифра така висока? Чи свідчить це про те, що Україна не здатна захистити права своїх громадян?

ГЮ: Це не зовсім так. Більше 80% заяв проти України є неприйнятними – погано обґрунтованими або такими, що не відповідають формальним критеріям прийнятності. З прийнятних заяв - так, переважно суд знаходить порушення. Дійсно, це означає що всередині держави люди не можуть відновити порушені права. Але не існує жодної держави із бездоганною правовою системою. Україна ратифікувала Конвенцію 14 років тому, цей проміжок часу не є достатнім, щоб повністю привести правову систему у відповідність до європейських стандартів. Рішення ЄСПЛ, в яких встановлюються порушення Конвенції Україною, не є вироком. Навпаки, вони допомагають побачити слабкі ланки законодавства і практики та вказують шляхи вдосконалення.

КР: Чи зробила Україна все можливе в рамках судової реформи, щоб вирішувати справи стосовно порушень прав людини самостійно?

ГЮ: Я думаю, що ми робимо тільки перші кроки в судовій реформі. Першочергова задача – забезпечити справжню, а не декларативну, незалежність судової влади; справжню, а не декларативну змагальність судового процесу. Невідкладно потрібно прийняти новий кримінально-процесуальний кодекс, провести реформу прокуратури, прийняти новий закон про адвокатуру. На моє глибоке переконання, Україні саме зараз необхідний суд присяжних, який має відродити довіру до правосуддята принести в судові зали стандарт справедливості. 

КР: Наскільки добре юристи Мін'юсту захищають відповідача (Україну)? Наскільки висока їх кваліфікація? Якщо висока, то чому Україна досить часто програє справи в ЄСПЛ?

ГЮ: Я не думаю, що з мого боку буде коректно оцінювати якість юридичного представництва інтересів держави в Суді. Але я завжди кажу, що роль цього відділу Мін'юсту найпочесніша – це адвокати держави, відповідно там мають працювати найбільш досвідчені та кваліфіковані юристи. Проте  досить часто порушення є настільки очевидними, що представникам держави важко знайти лінію захисту та належні аргументи.

КР: Ви проводите моніторинг того, наскільки добре Україна виконує рішення Суду?

ГЮ: Ні, це не роль Суду, цим займається Комітет Міністрів Ради Європи. За оновленою Протоколом №14 Конвенцією, Комітет Міністрів може звернутися до Суду, якщо вважає, що держава не виконує остаточного рішення, та поставити питання щодо порушення нею статті 46 Конвенції, але такої практики ще немає.

КР: Що робить Суд, якщо Україна не виконує його рекомендації? Чи є якийсь механізм змусити Україну виконати ці рекомендації?

ГЮ: Механізми є – аж до припинення членства держави у Раді Європи, але я сподіваюся, що до цього не дійде. Адже зараз Україна головує у Комітеті Міністрів РЄ, а отже має бути взірцем для інших держав-учасниць щодо виконання своїх міжнародних зобов’язань.

КР: Як інші судді реагують на тематику справ, які приходять з України? Чи є якась відмінність між ними?

ГЮ: Справи відрізняються, звичайно, я про це згадувала вище. Нажаль, ми ще й досі боремося із проблемами, про які давно забули на заході – невиконання судових рішень, умови тримання під вартою, незаконне та тривале тримання під вартою. Західні заявники піднімають питання, про які нашим громадянам навіть немає часу подумати – проблеми релігійної свободи, евтаназії, одностатевих шлюбів, питання про можливість дотримуватися релігійних правил щодо їжі у місцях позбавлення волі та багато інших. В той же час і справи з України іноді піднімають питання, важливі для інших держав-учасниць. Наприклад, зовсім недавня справа Редакційна Рада “Праве Діло” проти України, яка стосувалася відсутності гарантій в законодавстві для журналістів, які використовують інформацію з мережі Інтренет. Або комунікована на початку року справа щодо достатності гарантій при прийнятті відмови пацієнта від лікування. Українські юристи вже досить обізнані із можливостями та механізмами Конвенції, та рівень заяв до Суду поступово зростає.

Теги: європейський суд з прав людини, ганна юдківська, корумпована судова система, права людини,суд присяжних, суддя, судові позови від українців, судова реформа в україні, тортури, утримання в сізо


Захистимо українського патріота і борця за національні інтереси!

Український патріот і борець за національні інтереси простих людей Юрій Луценко вимагає від баньдюків продовжити на місяць термін ознайомлення його адвокатів з матеріалами сфальсифікованої проти нього  кримінальної справи. Про це екс-міністр внутрішніх справ,  заявив під час чергового засідання бандитського Печерського суду … ???

Бандити-судді-хабарники  Печерський суду   свідомо дали адвокатові Луценку Олексію Баганцу тільки 10 днів на читання., знаючи що за цей час ознайомитися і прийняти дієві міри неможливо.  Сам Луценко вважає, що цього терміну надзвичайно мало ?????????????  ... "Ваша честь, у справі 52 томи. ... Це більше 10 тисяч сторінок....Їх не можна вивчити ні за 10 днів, ні за 20, особливо враховуючи те, що справа шита "білими" нитками", - сказав екс-міністр ... !!!!!!!!!!!!

Як повідомляє прес-служба Народної самооборони , … Луценко також подав повторне клопотання про залучення в якості захисника Геннадія Москаля. !!!!! Раніше, 23 травня, суд відмовився допустити депутата Москаля в якості адвоката у даній  справі. ???????????!!!!!!!!  Чому ?????????!!!

Представники прокуратури виразили протест,  заявивши , що намагалися притягнути Москаля в якості свідка, але депутат, ???? нібито ???  відмовився свідчити.  А  це явна  БРЕХНЯ !!!

"Це цинічна брехня. Підніміть том 17, там є допит Москаля", - заявив на це Луценко.

Нагадаємо, Луценко був затриманий 26 грудня 2010 року.    Екс-міністрові інкримінується заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах ???????????  /не Баньдюковичі обкрадають Україну – а Луценко ???????????/ ...........до чого вже добрехалися ........ шляхом зловживання службовим станом, за попередньою змовою з групою осіб ?????,  + перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки і зловживання владою ?????????,    здійснене співробітником правоохоронного органу.  … Нонсенс !!!!  … навіть для мене  пересічного громадянина;  … бо   я  чітко знаю,  хто мене обкрадає - оберадає мене  Баньдюкович , а  не Луценко !!!!

Перше із звинувачень торкається  - святкування Дня міліції; дії постанови про обмеження бюджетних витрат. Другий пунктзвинувачення - це незаконне встановлення стеження при розслідуванні отруєння Віктора Ющенка.  ОСЬ ХТО БРЕХУН  З  БРЕХУНІВ !!!

СУД  ПРИСЯЖНИХ  ІНТЕРНЕТУ  УКРАЇНИ  ВИНОСИТЬ  СВІЙ  ВЕРДИКТ:

71%, 29 голосів

7%, 3 голоси

22%, 9 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Воровали, воруют и будут обворовывать свой народ !!!

Лидер украинской оппозиции Юлия Тимошенко обвинила действующую власть в хищении 110 миллиардов гривен из государственного бюджета

«Общие расходы в бюджете составляют 220 миллиардов гривен. Если НСК «Олимпийский» - главный стадион страны - мы строили за 2 миллиарда гривен, а они строят за 5 миллиардов гривен ??????????????

Тимошенко также напомнила, что власти Донецкой области покупают туалеты по цене двухкомнатной квартиры, а харьковские чиновники приобретают лавочки, которые по стоимости вполне сопоставимы с легковым  автомобилем. «Где же прокуратура, СБУ, КРУ? Все объекты к Евро-2012 строятся в два раза дороже, чем они действительно стоят», - возмутилась Тимошенко. Она также обвинила главу Национального банка Украины Сергея Арбузова в выдаче необеспеченных денег госбюджету. «Арбузов - глава НБУ - печатает пустую гривну, выдает ее как заимствования бюджету. Было официальное сообщение, что они 17 миллиардов гривен отдали государственному бюджету для превышения доходов на расходами. Такого ранее не было. Это невозможно», - заявила она. «И когда они печатают эти деньги, они их себе наполовину забирают, золотовалютный резерв конвертируют в валюту, и, выводя валюту в оффшоры, они дарят людям инфляцию за счет печатания гривны», - посетовала экс-премьер !!!!!!!!!!!!??????????????



100%, 37 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Дружба !!!

Дружба – это тёплый ветер, Дружба – это светлый мир, Дружба – солнце на рассвете, Для  нашей Души весёлый пир … . Дружба – это только счастье, Дружба – у людей одна С дружбой не страшны ненастья, С дружбой – жизнь весной полна. Друг разделит боль и радость, Друг поддержит и спасёт. С другом – даже злая слабость В миг растает и уйдет. Верь, храни, цени же дружбу, Это высший идеал. Тебе она сослужит службу. Ведь дружба – это ценный дар!


Опасно, но так заманчиво...

… мне кажется, многие задумываются о том, зачем мы все приходим в Интернет. Пишем свои блоги, заводим друзей. Редко кто из нас выкладывает свои настоящие фотографии - большинство присваивают себе чужие лица и даже имена.

Почему так? 

Может, это дает нам свободу от своей настоящей жизни. Ведь здесь мы можем примерить на себя другое "платье", создать себя самого таким, каким мы не стали в своей настоящей жизни! Только тут мы открываем свое сердце и душу, не боясь показаться смешным или глупым. В паутине возможно все.  

Это тот мир,  где мы сами создаем свой образ,  и где обыденность не наложит на нас свой отпечаток.  Тут можно подумать,  прежде чем ответить на вопрос.  Есть время подобрать нужные слова,  не сказав лишнего,  и даже наложить на свои мысли подходящую музыку или картинку.  Как это замечательно,  как будто смотришь фильм про свою жизнь,  пишешь книгу,  снимаешь клип.  Он будет красивым и интересным.  Именно таким как тебе хочется.  Мне нравится интернет.

Но я отдаю себе отчет,  что это паутина,  и она затягивает в свои сети ... !!!  Опасно, но такзаманчиво...

Признавайтесь в любви, даже если боитесь отказа !!!

… Признавайтесь в любви,  даже если боитесь отказа,

Даже если на все сто процентов уверены в нем. Говорите смешные слова и нелепые фразы, Озаряйте обыденность тусклую ярким огнем … . … Признавайтесь в любви, не жалея ни слов, ни эмоций. И не бойтесь остаться, растратив себя, на мели. В жизни, кроме любви, нет других маяков, карт и лоций. А без них кораблям никогда не достигнуть земли … . Признавайтесь в любви тем, кто нужен вам,  дорог и близок. Лучше сделать, чем плакать, что мог,  но,  увы,  не успел. Исполняйте мечты и, смеясь, потакайте капризам, А малыш-купидон поколдует над меткостью стрел. Признавайтесь в любви, не пытайтесь скрывать ее в сердце. … Не страшны холода, если Вы отдаете тепло, Если вашим огнем удалось мне  согреться … Вы поймете когда-нибудь, как вам в любви повезло.


Просто надо ... улыбаться ...


… Просыпаясь улыбнитесь  солнцу, небу и земле !
Жизнь прекрасна ! Жизнь чудесна !  Друзья улыбнитесь и мне !
Вы забудьте о проблемах, вы забудьте  о  делах!

Пусть веселая улыбка заиграет на губах!


Пусть глаза блестят от счастья, пусть раздастся звонкий смех!
И тогда на этом свете буду я счастливей всех!

Радуйтесь жизни! Смейтесь от счастья!
Улыбок не прячьте назло всем несчастьям!


… Живите !  Любите - безумно и страстно !
Грустить не спешите - ведь жизнь так прекрасна ! …
Просыпаясь,  улыбайтес
ь , и тогда удастся день!
И тогда на сердце ваше не упадёт печали тень!


Будут песни петь вам птицы и для вас цвести цветы!

На пути будут встречаться люди «дивной»  красоты!

Улыбайтесь!  Счастье рядом!  До него подать рукой!
Просто надо  улыбаться,  и придет … всё  само собой !





Сообщайте только мне, власти вам не помогут !!!


Поэтому, всегда, когда есть подозрения, что от лица 
правительства Украины к Вам обращается мошенник,
игнорируйте либо сообщайте об этом мне Termenatoru-4M
через форму обратной связи http://help.i.ua/feedback/



Не любят, не тоскуют,

А я когда-то думал, что седые

Не любят, не тоскуют,

Не грустят. я думал, что седые, Как святые, на женщин И на девушек глядят. Что кровь седых, гудевшая разбойно, Как речка,напоившая луга, Уже течет и плавно, И спокойно,не подмывая В страсти берега. Нет,  седой реки Все тоже буйство, Все та же быстрина И глубина... о, как меня подводит седина, Не избавляя от земного чувства!
Терминатор не ошибается !!!

Иск будет рассматривать американский суд ???

Бывший премьер-министр Юлия Тимошенко подала иск в суд против баньдюка-олигарха Дмитрия Фирташа, Тимошенко обвиняет его мошенничестве !!! , нарушении прав человека !!! и вымогательстве !!!  /а кто из них не когдашний рекетир ???!!!! - ха-ха-ха/

Иск будет рассматривать американский суд ??? / суд жыдов - деньги ???!!!/. Исковое заявление подано 26 апреля в окружной суд Манхэттена ... ??? !!!.

Тимошенко обвиняет около 100 частных лиц и компаний в обмане граждан Украины путем  бессовестных манипуляций  вследствии незаконного !!! решением арбитражного суда ... ???!!!. Имеется в виду прошлогоднее решение /купленное Фирташем/ !!! ... Стокгольмского арбитража по газовому делу ... ???!!!.

Как сообщает Reutersиск был подан от имени народа Украины. Американское законодательство разрешает решать споры в судах США на основании международного права ... ??? /за большие деньги/. В частности, это предусмотрено актом о зарубежных гражданских исках (Alien Torts Statute) и актом об организациях, подверженных рэкету и коррупции государств у которых во главе мафиози  (RICO).

К иску Тимошенко присоединились 174450 частных лиц, которые, как утверждается, «подвергались преследованиям по политическим мотивам и избирательному применению правосудия» со стороны нынешних лидеров Украины.


8 июня 2010 года Стокгольмский арбитраж обязал Нафтогаз вернуть компании РосУкрЭнерго Дмитрия Фирташа 11 млрд. куб. м газа и предоставить дополнительный объем газа в размере 1,1 млрд. куб. м в качестве неустойки за нарушение условий контракта.

После вынесения решения Стокгольмским арбитражем в Украине были открыты уголовные дела против лиц, причастных к оформлению и растаможиванию указанного газа. Также возбуждено уголовное дело против Юлии Тимошенко за превышение власти и служебных полномочий при заключении газовых контрактов в 2009 году.