Ігор Смілянський став особистим ворогом українського бізнесу

Як це не прикро констатувати, але гендиректор Укрпошти Смілянський став особистим ворогом українського бізнесу. Замість того, щоб боротись за клієнта, він пропонує законопроект, яким Укрпошта буде регулювати діяльність операторів ринку. Пропонується створення регулятора з обкладання операторів податком у 0,2% від обороту.

Також Смілянський запропонував закріпити за Укрпоштою виняткове право відправляти посилки вагою або до 2 кг, або взагалі до 10 кг. Каже, що таким чином він хоче закрити діру в 1,5 млрд грн, яка з’явиться в Укрпошті після збільшення мінімальної зарплати. Він готовий знищити ринок доставки. Його не бентежить, що постраждають десятки бізнесів, пов’язаних з галуззю доставки. Не проблема, що постраждають сотні тисяч бізнесів, які щосекунди швидко доставляють свої товари своїм клієнтам. Мільярди втрат заради інтересів одного чиновника, якому потрібно показати результати, які він наобіцяв у ЗМІ.

Уся Україна рухається до дерегуляції, зі скрипом та потугами пробиває вікно у Європу, буквально по сантиметру. А тут таке – у протихід здоровому глузду людина, що декларує прозахідний підхід у менеджменті, законодавчо вирішила заборонити приватним компаніям працювати на найдинамічнішому ринку!

Такого жаху не дозволяли собі жодні керівники Укрпошти чи міністри інфраструктури ні за Кучми, ні за Януковича. Це не можна назвати навіть януковщиною. Такі дії – справжня швондерщина.

Найкращий регулятор ринку – це клієнти! А не Смілянський, що одягнув маску псевдореформатора. Нападати на вільний ринок – це знищення економіки та майбутнього України!

Володимир Поперешнюк, http://politiko.ua/blogpost140622

Зарплати топ-менеджерів "Укрпошти" які довели її до збитків

Стали відомі зарплати топ-менеджерів "Укрпошти" які довели підприємство до збитків


Підсумки діяльності УДППЗ «Укрпошта» у ІІІ кварталі 2016

Збитки підприємства у ІІІ кв. 2016 р. склали 8.2 млн. грн., хоча І півріччя 2016 Укрпошта закінчила з чистим прибутком 18,8 млн грн.

Таким чином, за цим показником фінансовий план підприємства у ІІІ кв. не був виконаний, що є підставою для розірвання контракту з керівником.

Була зірвана запланована на ІV квартал корпоратизація «Укрпошти».

Було відкрито кримінальне провадження за фактом купівлі у вересні поза системою Prozorro 3500 непотрібних підприємству комп’ютерів на 70 млн. грн. за завищеною на 15 млн. грн. ціною.

В той же час, у ІІІ кварталі новому керівному складу УДППЗ «Укрпошта» були призначені надвисокі зарплати – це є єдиним досягненням і єдиною реальною справою нового керівника у звітному періоді.

Топ-10 місячних зарплат «нової команди» Укрпошти (грн):

Посада ПІБ Оклад
генеральний директор Смілянський Ігор 333400
перший заступник гендиректора з операційної діяльності Перцовський Олександр 300000
перший заступник гендиректора з фінансових питань Чернявський Олександр 265000
заступник гендиректора з інформаційних технологій Галаган Сергій 175000
заступник гендиректора з закупівель та управління майном Наход Олександр 153000
директор з розвитку мережі філіалів Дудко Валентина 150000
заступник генерального директора з персоналу Дрощенко Олена 145000
директор департаменту торгівлі Муравицький Артур 120000
директор департаменту фінансів Драмарецький Андрій 110000
директор департаменту організації праці та кадрової роботи Бушина Лілія 110000

ЗАГАЛОМ для 10 осіб                                                 1861400 

За повідомленням Держстату, у вересні зарплата поштовиків була найнижчою серед інших галузей і складала 2 тис. 884 грн.


Новим керівником Укрпошти Ігорем Смілянським з дня його призначення 01.07.2016 р. була засекречена вся звітність про діяльність підприємства і запроваджена цензура.

За даними прес-релізу Спілки поштовиків України

Чи відбулися зміни з приходом нового гендиректора Укрпошти

Главком: Чи відбулися зміни з приходом нового гендиректора Укрпошти
В Україні з гордістю призначають нових реформаторів, але з часом вони махають нам рукою, так і не досягнувши серйозних успіхів


Деякі ж ще працюють, анонсуючи амбітні плани і отримуючи шалені зарплати. Дізнаємося, чи змінилося щось в діяльності Укрпошти з приходом нового генерального директора Ігоря Смілянського.

Величезні зарплати керівництва Укрпошти - і при цьому погіршення роботи підприємства. Розслідування Люстратора.

Цитати політолога Вадима Карасьова з розслідування Люстратора:
  • "В нас реформування - це одразу все розвалити, створити новий замок з піска, який потім сиплеться. Грандіозні наполєонівські, маніловські плани реформування, які потім закінчуються пшиком." 
  •  "Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування"

Поштовики вимагаєть розірвання контракту з Ігорем Смілянським

"За 4,5 місяці перебування Смілянського на посаді гендиректора Укрпошти не було зроблено ЖОДНОЇ реальної справи, не прийняте ЖОДНОГО інноваційного управлінського рішення, - заявляє «Спілка поштовиків України» в зверненні до українських ЗМІ.

Натомість, завдяки вашому поблажливому ставленню до цього іноземця, який отримує місячну зарплату 333400 грн., півроку поспіль український інформаційний простір наповнюється різноманітними нісенітницями у його виконанні: про встановлення примірочних кабінок у ВПЗ, про створення поштового банку, про допомогу ЄБРР та МВФ, про кадрові конкурси в 10 областях, про річний прибуток за 2 місяці, про сільській e-commerce...""Два місяці після призначення Смілянського безліч ЗМІ безперервно цитували його марення про створення поштового банку. Знову таки, ніхто не брав коментарів у експертів. Врешті решт, Смілянський вимушений був визнати що створити банк неможливо, втім ваші заголовки «Смілянський зробить Поштовий банк» досі нагадують про цю ганьбу, - підкреслюється у зверненні. - 

Три місяці тому сотні(!) медіа розповсюдили вигадку Смілянського про те що Укрпошта за тиждень отримає допомогу ЄБРР. Він навіть не знав що ЄБРР надає не допомогу, а кредити. Запитайте його тепер – де та «допомога»?В серпні він заявив що закінчить корпоратизацію Укрпошти до 2017 року, в вересні – що вже в першому кварталі 2017 року, в жовтні - що вона буде завершена до серпня 2017 року.На прес-конференції в 1-й день роботи він розповів, що буде скорочувати управлінські штати – втім за 2 тижні на 15% збільшив центральний апарат управління і на 100% витрати на його утримання. Там же він обіцяв представити власний план дій – де той план?"

"Принагідно повідомляємо, що І.Смілянський, в порушення Наказу Мінінфраструктури №190 від 25.05.2016, не виконав жодного пункту Стратегічного плану розвитку УДППЗ «Укрпошта» на ІІІ та IV квартали 2016 року, - стверджують в Спілці поштовиків. - Зокрема, ним було провалене основне завдання (п.4.1.1. Плану) - перетворення УДППЗ «Укрпошта» в акціонерне товариство, термін виконання якого визначений у ІV кварталі 2016 року. Це є підставою для розірвання контракту з І.Смілянським, зрештою таких підстав вже десятки. Серед них – невиконання фінансового плану: збитки підприємства за ІІІ кв. 2016 р. склали 8.2 млн. грн., хоча до приходу І. Смілянського Укрпошта закінчила І півріччя з прибутком 19 млн. грн".

"В той же час, ЗМІ чомусь закривають очі на численні корупційні оборудки «нової команди», наприклад, на грандіозну аферу з закупівлею Укрпоштою поза системою ProZorro 3500 непотрібних комп'ютерів за завищеною на 15 млн грн. ціною; на закупівлю без тендерів пального та послуг за фіктивними договорами; на незаконне призначення позахмарних зарплат низці наближених до Смілянського осіб; на відсутність у нього допуску до секретної інформації та на неоприлюднення ним своєї декларації; на створення неефективної та витратної системи управління; на неготовність сотень одиниць транспорту до роботи у складних осінньо-зимових умовах та багатьох інших порушень, які вимагають притягнення його до відповідальності", - підкреслюється у зверненні.

"ОЛИГАРХ"

Гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський таки виявився брехуном

В середині серпня я написав статтю «В Укрпошті знову брешуть - тепер про публічне акціонерне товариство в І кварталі 2017 року». В ній було доведене, що слова гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського про те що в першому кварталі 2017 року “Укрпошта” стане публічним акціонерним товариством - є зухвалою брехнею (є інтерв’ю цього базікала, де він обіцяв закінчити корпоратизацію навіть до 2017 року).

Наприкінці жовтня, Ігор Смілянський, немов би нічого не сталося, «відтермінував» строк корпоратизації «Укрпошти» на півроку, і заявив що вона буде завершена до серпня 2017 року.

Цікаво, чи знають вже про це в Кабміні та Міністерстві інфраструктури? Принаймні працівникам Укрпошти нічого про це невідомо. Хочу нагадати, що графік корпоратизації Укрпошти затверджує Міністр інфраструктури.

Виникає запитання: чому цей процес зробили закритим від суспільства? Графік корпоратизації ховають як секретний документ. Втім, народ України має бути впевнений, що Укрпошту в українців не вкрадуть так само як свого часу вкрали Укртелеком, і тому в суспільстві існує потреба здійснення громадського контролю за процесом корпоратизації стратегічного держпідприємства.

Така потреба посилюється тим, що недосвідченого менеджера Смілянського, який не зміг здійснити корпоратизацію у встановлений термін, було обрано на посаду гендиректора Укрпошти в закритому режимі, а його зарплата 333400 грн. спонукає до контролю за адекватністю його управлінських рішень.


Як тільки Смілянський заступив на посаду, міністр інфраструктури Володимир Омелян на сторінці в Facebook написав, що для нього "ключовим завданням є корпоратизація". І ось, ключове завдання вчасно невиконане.

Чи буде покараний Ігор Смілянський? Зрив виконання ключового завдання передбачає розірвання контракту з цим горе-керівником. Як би там не було, вже за 4 місяці його невдалого керівництва сформувалося чітке переконання, що чим швидше його звільнять з посади гендиректора Укрпошти, тим менше лиха очікує держпідприємство.

Олег Левчук, http://blogs.ukrhome.net/view/84739/

Работники Укрпочты зарабатывают меньше всех в Украине

Государственная службы статистики Украины опубликовала данные, согласно которым работники почты в сентябре получали самые низкие зарплаты в Украине.
Средняя зарплата в области авиации в сентябре достигла 26 тыс. 158 грн и была самой большой из всех профессий. У финансистов и страховых агентов средняя зарплата достигала почти 10 тысяч. Чуть меньше зарабатывали работники информационной и телекоммуникационной отраслей — 9 тыс. 930 грн.

Меньше всего в сентябре зарабатывали работники почты и курьеры — 2 тыс. 884 грн., что в два раза ниже чем средняя зарплата в стране.

В целом по Украине средняя зарплата в сентябре составила 5 тыс. 358 грн.



Заметим, что зарплата гендиректора Укрпочты Игоря Смилянского составляет 333400 грн. - это самый большой разрыв среди всех отраслей между зарплатой руководителя и средней зарплатой на предприятии.

При этом, Игорь Смилянский гордится тем что он обирает до нитки нищих почтальонов и установил огромные зарплаты себе и своим подельникам-заместителям, которые пришли банкротить Укрпочту.
 
Он неоднократно заявлял, что "не стесняется своей зарплаты, и очень гордится, что смог обеспечить достойные зарплаты для руководящего состава Укрпочты", однако всячески избегает разговоров о повышении зарплат управленцев среднего звена и производственного персонала.
 

Українці платять більше податків, ніж отримують зарплати

Українець із середньою зарплатою змушений платити державі величезні суми, що часом перевищують його доходи «на руки».
Так, на рік людина з такою «чистою» зарплатою (з якої вже зняті всі податки) отримує дохід в розмірі 46 728 грн. А ось податків платить на 47 877 грн, – передає Сегодня.

Такі дані журналісти отримали, скориставшись онлайн-калькулятором проекту «Ціна держави». Цей калькулятор дозволяє розрахувати, скільки грошей віддають українці державі зі своїх окладів. Ми взяли середній показник зарплати в Україні за даними Держстату – 5202 грн.

Згідно з даними розрахунків, найбільше доводиться віддавати до Пенсійного фонду – 22 244 грн на рік. Приблизно однакові суми забирають освіта і соцзахист – понад 4000 грн.

«Безкоштовна» медицина при цьому обходиться українцям майже в 2500 грн на рік.

На утримання армії йде 2141 грн. Утримання чиновників ненабагато дешевше – 1602 грн. Поліція обходиться дорожче за армію – 2374 грн.

Найменше з «середніх» податків українців дістається сфері ЖКГ (694 грн на рік), культурі і спорту (599 грн) та охороні довкілля (264 грн).

Скандал на Укрпочте: зачем Макс Нефёдов выгораживает аферистов?

На Укрпочте разгорелся очередной скандал: в конце сентября госпредприятие тишком-нишком по старой доброй схеме провернуло конкурсные торги по сути с одним участником, и в обход системы ProZorro закупило компьютеров на 70 миллионов гривень.

Сразу возникает вопрос – а зачем было обходить ProZorro? Вопрос риторический. Замминистра экономики, отвечающий за внедрение системы ProZorro, Макс Нефёдов неоднократно на него отвечал – так поступают коррупционеры чтобы украсть.

Тут же в сети появилась информация, что аферисты из Укрпочты закупили компьютеры по завышенной на 15 миллионов гривень цене и что закупка этих компьютеров не была предусмотрена финпланом.

Однако реакция Макса Нефедова оказалась весьма странной. Вместо того чтобы как обычно в таких случаях рвать рубашку на груди, Нефедов вдруг начал пускать сопли и невразумительно чвякать и шмякать о том что, вот, закон не совсем нарушили, что систему ProZorro иногда обойти не грех.

И это после того, как в июне на заседании Кабмина Нефёдов бился лысиной о паркет и вопил о том что закупки на госпредприятиях надо совершать только через ProZorro, а тех кто этого не сделает – увольнять! На том заседании, напуганный его криками премьер-министр Гройсман, заявил, что, конечно же, руководители, которые не перейдут на закупки через ProZorro, должны быть уволены.

"Там, где мы принимаем решение о назначении, должны всех уволить. Это только отсутствие политической воли и невыполнение закона. Причем с публикацией тех, кто не смог это сделать, - подчеркнул он. - Если у руководителя нет политической воли для того, чтобы честно закупать, он не нужен государству и обществу. Пусть идет на другой хлеб".

После чего премьер заявил: "Я вам всем предлагаю отменить эти тендеры и начать закупки через систему ProZorro".

"Пускай рука отсохнет покупать, скажем, сахар на 40 процентов дороже. Что это за 40 процентов? Это миллиарды, которые забрали у пенсионеров и армии. Миллиарды! Поэтому я не хочу никаких оправданий слушать", - сказал Гройсман. (к чести Укрпочты надо сказать, что 15 миллионов - это не на 40% дороже, а всего на 20%)

И вот, оказывается Макс Нефёдов оказался не против чтобы Укрпочта совершала непрозрачные и коррупционные закупки с возможным откатом. Откуда такая непоследовательность? Почему Нефедов неожиданно решил дискредитировать идею закупок через ProZorro?

Во-первых, причиной могут быть деньги. Всего за 10% от 15 миллионов украинские чиновники могут дискредитировать не только ProZorro, но и Украину.

Во-вторых, Нефёдов явно выгораживал своего бывшего подчиненного Александра Нехода, которого он пристроил в Укрпочту на хлебную должность директора по закупкам. До сентября Неход работал гендиректором ДП «ProZorro», но там зарплата была маленькая и нечего было украсть. Поэтому Нефёдов в виде благодарности за честный труд отправил Сашу подзаработать на жизнь в «Укрпочте». Теперь Неход получает зарплату 200 тысяч гривень и проводит торги без ProZorro, благо Нефедов дал добро.

И вот, первую же свою закупку Неход совершил, как говорит Нефёдов, «непрозрачно», тайком, вне системы ProZorro и вляпался при этом в скандал!

Почему Нефедов бросился защищать своего человека – понятно, но тему о том, что за крышу надо платить, развивать не будем.

В общем, в комментарии UBR.ua Нефедов заявил, что госпредприятия иногда имеют возможность проводить закупки без системы ProZorro. Из слов Нефёдова следует, что угрозы Гройсмана уволить таких руководителей, а также его призывы отменить «бумажные» тендеры и начать закупки через систему ProZorro – это сущая ерунда и дешевый пиар.

Вообще, из Укрпочты последнее время сплошным потоком идут новости на тему коррупции, однако власть и правоохранительные органы на них не реагируют. Неадекватный комментарий Нефёдова – едва ли не единственный. Пару дней назад проскочила новость о том что Укрпочта купила дорогой бензин, переплатив более 207 тысяч гривен, но на такое вообще никто не реагирует. Видимо, не до того, еще не успели поделить 15 миллионов.

Олег Левчук

По теме:
Сліди злочинців з Укртелекома ведуть на Укрпошту

Ефремова на воле ждет участь Жилина - экс-нардеп

Бывшему председателю фракции Партии регионов Александру Ефремову безопаснее быть в тюрьме. На свободе его могут убить.


Об этом заявил бывший народный депутат Партии регионов Владимир Ландик, передает Gazeta.ua.

"Пусть выпускают. Его уже давно все ждут. Для него еще ресторан "Ветерок" есть (там убили лидера организации "Оплот" Евгения Жилина - Gazeta.ua)", - сказал Ландик.

Он вспомнил об убийствах активистов террористических ДНР и ЛНР.

"Там и этого ждут. Для Ефремова лучшее место - в тюрьме. И не в общей камере, а в одиночной. Так проживет дольше", - считает Ландик.

Как известно, бывшего руководителя фракции Партии регионов Александра Ефремова задержали 30 июля в аэропорту "Борисполь". Имел билет на рейс Киев-Вена. 1 августа ему сообщили о подозрении в посягательстве на территориальную целостность и неприкосновенность Украины.

На последнем заседании 28 сентября Ефремов заявил, что был незаконно задержан.

Сліди злочинців з Укртелекома ведуть на Укрпошту


Команда приватизаторів отримує оклади від 200 до 333 тис. грн.. Вони ненавидять один одного, а всіх їх ненавидить колектив Укрпошти. Крайні праворуч - Смілянський та Чернявський, імена інших знати не варто - ці люди нічого не вміють і не вирішують.

Нещодавно генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що телекомунікаційна компанія Укртелеком була приватизована компанією з Кіпру фактично безкоштовно. Проте Генпрокуратура займеться справою Укртелекому, коли з’ясує хто є бенефіціаром офшорної компанії, яка придбала компанію Укртелеком.

Генпрокурор пояснив, що кіпрська компанія заплатила за купівлю Укртелекому кілька сотень мільйонів доларів, але потім під заставу компанії було взято гроші в кредит в одному з українських банків, які згодом вивели на рахунки тієї ж таки кіпрської компанії.

«Тобто, фактично, Укртелеком дістався зловмисникам безкоштовно», — зауважив Луценко.

Він також додав, що Генпрокуратура займеться бенефіціаром цієї компанії, як тільки Кіпр повідомить українським правоохоронцям ім’я цієї людини.

Втім, незрозуміло, навіщо Генпрокуратурі чекати повідомлення з Кіпру, яке може й не надійти, якщо всю інформацію можна отримати в Києві.

Два місяці тому заступником генерального директора УДППЗ «Укрпошта» було призначено сумнозвісного Олександра Чернявського, останнім місцем роботи якого була посада фінансового директора агрохолдингу «Мрія», де він протримався 3 місяці — з вересня по грудень 2014 року. Його зі скандалом зняли з роботи після того як він зник із фінансовою документацією агрохолдингу.

А перед тим, з 17 червня 2013 р. Чернявський працював директором з фінансової та комерційної діяльності ПАТ «Укртелеком». 4 жовтня 2013 р. холдинг «Систем Кепітал Менеджмент», що належить Ринату Ахметову, купив у австрійської EPIC 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited, якій належать 100% ТОВ «ESU», яке в свою чергу, володіло 92,79% акцій «Укртелекому».

7 жовтня 2013, через 3 дні після цього і через 3 місяці після призначення, Олександра Чернявського звільнили, а 3 лютого 2014 р. Чернявський стає директором ТОВ «ESU» — основного акціонера «Укртелекому». І хоча у вересні 2014 р, через 7 місяців після призначення, загальні збори учасників ТОВ «ESU» відкликали Чернявського з посади, йому добре відомо хто є бенефіціаром офшорної компанії, яка придбала компанію Укртелеком (читайте: Левочкин, EPIC, «Укртелеком»: в предчувствии «отжима»)

Свого часу, на початку 2000-х, Артемій Єршов і Сергій Льовочкін прогриміли на всю країну, коли працювали в «одній зв’язці» на багатій ниві управління державною власністю Зокрема, їхні прізвища називали в прив’язці до сумнівних оборудок з майном і грошима «Укртелекому» (читайте: Артемий Ершов: участник финансовых махинаций и ставленник Левочкина). Льовочкін працював головою наглядової ради «Укртелекому», а його друг і бізнес-партнер Артемій Єршов обіймав посаду заступника голови правління з управління корпоративними правами — тобто, опікувався передприватизаційною підготовкою зсередини «Укртелекому». У чому виразилася ця «підготовка»?

Спочатку, як тільки Льовочкін і Єршов потрапили в «Укртелеком», одразу ж щомісяця платежі в розмірі 5-7 млн. грн. (на той час, це 1-1,2 млн доларів) з формулюванням «для виплати відсотків власникам облігацій ВАТ «Укртелеком»» пішли через рахунки АБ «Кліринговий дім», в якому перед тим працювали і Льовочкін і Єршов. Десятки мільйонів гривень «Укртелеком» перераховував в недержавний пенсійний фонд «Емеріт-Україна». А керувала активами цього НПФ «Емеріт-Україна» інвестиційна компанія «Трійка Діалог Україна», директором якої працював той же самий Артемій Єршов.

Отже, Єршов і Льовочкин активно доклалися до банкрутства і подальшої приватизації Укртелекому, без сумніву, вони також добре знайомі із бенефіціарами офшорних компанії, які причетні до оборудок з Укртелекомом.

Наприкінці 2015 року, при проведенні конкурсу на посаду гендиректора «Укрпошти», екс-міністр інфраструктури Андрій Пивоварський (читайте: Андрей Пивоварский. Министр развала инфраструктуры) активно просував на цю посаду саме Артемія Єршова, якого він взяв до себе помічником (читайте: На Укрпочту претендуют воры и взяточники та Серед радників Міністерства інфраструктури виявили корупціонерів, шахраїв, колишніх регіоналів та росіян).

Проте журналісти одразу зрозуміли що Єршова відряджають в Укрпошту для застосування його укртелекомівського досвіду банкрутства і приватизації і вчинили галас (читайте: «Укрпошту» готують до банкрутства і приватизації за схемою «Укртелекому»).

Той конкурс на посаду гендиректора «Укрпошти» було заблоковано судом, а на наступний конкурс замість одіозного Єршова від Пивоварського виставили нікому невідомого консультанта із США Ігора Смілянського (читайте: Американский победитель конкурса на гендиректора «Укрпочты» хочет приватизировать госпредприятие).

В результаті Ігора Смілянського, який фактично не має українського громадянства, визнали переможцем на корумпованому і абсолютно закритому конкурсі на посаду гендиректора Укрпошти (читайте: Вибори керівників держпідприємств перетворились на профанацію з ознаками корупції) і прописали йому посадовий оклад 333 000 гривень.
Експерти вважають, що призначення Смілянського відбулося через корупційну схему, реалізовану за участі кадрової агенції Talent Advisors, якій він повинен виплатити 50% його річної зарплати у вигляді гонорару за своє призначення. Як відомо, керівник державної комісії, яка в закритому режимі обрала Ігора Смілянського на посаду генерального директора УДППЗ «Укрпошта», одночасно є керівником кадрового агентства Talent Advisors (читайте: Тест Гройсмана: сможет ли варяг реформировать Укрпочту?).

Конкурсна презентація Ігора Смілянського була однією з найгірших серед конкурсантів: не містила жодних фінансових показників, передбачала приватизацію Укрпошти і скорочення 7000 поштовиків. Сьогодні Смілянський та міністр інфраструктури Омелян намагаються не згадувати про ту «переможну» презентацію і три місяці поспіль розповідають, що в Смілянського нібито існує програма реформування Укрпошти, однак показати її не можуть.

Втім у такій поведінці проглядається певна тактика, адже Смілянський та Омелян, за відпрацьованою Льовочкіним і Єршовим в Укртелекомі схемою впевнено ведуть Укрпошту до запланованого банкрутства, а реальна і зрозуміла і програма розвитку Укрпошти лише заважатиме на цьому шляху.

Варто згадати ще одного досвідченого члена приватизаційного угруповання, в якому існує чіткий розподіл ролей. Основним виконавцем процесу банкрутства та виведення активів з Укрпошти є вищезгаданий колишній укртелекомівець Олександр Чернявський, якого приставили до Смілянського на посаду фінансового директора з окладом 300 тисяч гривень.

Самого Смілянського до фінансів і майна не підпускають, його роль в цьому угрупованні зводиться лише до створення «димової завіси» — проголошення безкінечних пафосних нісенітниць про майбутнє Укрпошти, які подобаються журналістам — про створення на Поштового банку, про побудову в усіх поштових відділеннях приміркових кабінок, про допомогу від МВФ та ЄБРР, про те що Укрпошта збільшить прибутки на мільярд гривень тощо. Коли його викривають в нереальності цих обіцянок – не біда, він вигадує нові, головне щоб ніхто не цікавився тим що насправді відбувається на підприємстві.

Також для відведення очей, заступниками Смілянського призначили усіляких невігласів – проголосивши їх «топ-менеджерами» і «дрім-тімом» та призначивши їм зарплати від 200 до 300 тисяч гривень. Для них вигадали легенду що нібито вони мають розвивати Укрпошту, проте досвідчені поштовики називають їх «монгольськими космонавтами» і просять нічого не чіпати (читайте: Скоро украинцев удивят не только назначения на Укрпочте, но и путь по которому ее ведут).

В цей час свою чорну справу робить Олександр Чернявський, не гребуючи відкотами з комітентів і виконавців капітальних ремонтів та спрямовуючи гроші держпідприємства на закупівлю палива та запчастин без конкурсів за фіктивними договорами.

На найвищому рівні це угруповання прикриває міністр інфраструктури Омелян, який навіть не соромиться брехати виводячи громадянина США Смілянського з під ударів ЗМІ. Так, наприклад, на телеканалі 112 на питання щодо безсистемної роботи Укрпошти він заявив, що нібито Смілянський 1 серпня передав до Мінінфраструктури на погодження план розвитку підприємства. Цей план досі ніхто не бачив – і не побачить, бо приватизаторам Укрпошти він стане вироком.

Інформаційне супроводження доведення Укрпошти до банкрутства та її подальшої приватизації здійснюють три видання:

1) «Новое время», (власник — Томаш Фіала, який зацікавлений в купівлі за безцінь активів Укрпошти і є організатором цієї схеми), 2) Delo.ua (власник Сергій Рубіс, член ревізійної комісії ПАТ «Укртрансгаз», яке зараз приховано готують до продажу) та 3) Еспресо-ТВ, що наближене до Народного Фронту за квотою якого Омелян став міністром. Ці медіа «ставлять димову завісу» і без зупинки транслюють всі маячні просторікування Смілянського щодо майбутнього Укрпошти, порушуючи при цьому всі журналістські стандарти і не дозволяючи експертам висловлювати альтернативну думку щодо безрозсудних ідей американського директора Укрпошти.

Отже, зараз Укрпошту не просто руйнують — її свідомо доводять до такого стану, з якого її потім неможливо буде вивести. Всі ці Смілянські та Чернявські, під прикриттям високих посадових осіб та певних ЗМІ, навмисне ведуть підприємство до банкрутства для того, щоб замовники могли за копійки скупити його активи.

Тому Генпрокурору Юрію Луценку вже зараз варто звернути увагу на Укрпошту – щоб не тільки дізнатися там про бенефіціарів офшорної компанії, яка придбала Укртелеком, але щоб потім не чекати роками відомостей про бенефіціарів офшорної компанії, яка придбає Укрпошту та не бідкатися що Укрпошта «дісталася зловмисникам безкоштовно».

Ольга Обашидзе для SKELET-info