хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Stanislove

попередня
наступна

Русифікація вашої дитини за державний кошт. Замовляли?

Зараз (та як і завжди) багато говориться про необхідність патріотичного виховання дітей, особливо у школах. Адже саме в школі формується світоглядна система малечі, з якою вона йтиме у дорослий світ. Скажіть, чи хтось цікавився, що їм викладають? "Ну звісно," - відповісте ви, - "я ж ходила (-ив) до класного керівника, питала, мені все розповіли". Тоді наступне запитання: хто з вас (батьків) читав державні програми з навчання у школах? хм... мабуть одиниці. Програми містять по 40-60 аркушів з кожного предмету, наврядчи у всіх знайдеться стільки часу на дослідження. Я готовий допомогти всім батькам України і здійснити цю важливу місію. 

Не мрійте, що я буду розповідати вам про всі програми, як-не-як, автор статті теж людина Мова йтиме про програму з викладання в школах предмету "Зарубіжна література" 5-12 кл. 

Світ народив багато визначних письменників, вони жили в різних країнах та спілкувалися різними мовами. Обрати поміж них гідних для вивчення не так вже і просто. Однак всі вони в одну державну програму не помістяться, це зрозуміло. Отже для наших дітей обрали вибіркові твори окремих авторів. Ось тут починається найцікавіше. Я не полінився і порахував, скільки авторів та з яких країн вивчають за програмою в школах. Результати нижче:



Як бачимо, "освітні програмісти" є добрими поціновувачами російської та французьської літератури. Зокрема О.С. Пушкін вивчається у трьох класах, чим не нагородили жодного іншого автора. Вочевидь, свого часу не обійшлося без руки Москви, і тепер наші податки від тяжкої праці йдуть на русифікацію наших же дітей. Якщо поглянути на ситуацію реально, то русифікація є значно глибшою, ніж це виглядає на програмі. Але програма є фактом, з конкретними цифрами, які пропонують нам майже не вивчати літературу Іспанії, Італії, США, натомість пхати у дитячі мізки російську мову та російський рабський світогляд. 

Ця ситуація має місце при тому, що на сьогоднішній день ми маємо проукраїнського Президента і Міністра освіти (принаймі на словах). Уявіть що буде, якщо наступним міністром стане черговий поціновувач "русского слова". Я відповім, що буде: українська література викладатиметься в предметі Зарубіжної! Десь поміж Італією та Іспанією... 

Думаю, що всі батьки, які прочтуть мою статтю, не залишимуться байдужими до нашого майбутнього та будуть вимагати змінити програму Росій.. тобто Зарубіжної літератури, аби діти змогли впізнати усе розмаїття життя на Землі.

Stanislove (http://upu.org.ua/)
2

Коментарі

129.01.11, 18:42

националфашисты,займитесь делом, не бенберу клейте,а дороги стройте,едте в села и ростите хлеб,а деньги которые вы хотите расклеить на улице в виде фото раздайте пинсионерам, не важно на каком языке говорит нищий,он нищий и голодный ему на политику......
ходить нечем, вот тогда держава вот тогда страна,,,, а ваши действия
пустое самодурство уже одно трепло переизбрали( хватит игратьв незалежнисть в подполье) доказуйте делом

    23.02.11, 19:14

    Дочь Дантеса возненавидела своего отца, когда прочитала стихи Пушкина. Задумайтесь об этом. Они жили во Франции и очень неплохо жили...и такой бунт...а вы...русификация...эх...Шевченко пам ятаєте, що казав? Чужому навчайтесь, та свого не цурайтесь! хіба можливо бути розумною та освідченою людиною та не знати світову класику? Толстой, Пушкін, Лермонтов такі ж класики як и Дюма, Вальтер Скот та інши.

      анонім

      34.02.11, 00:59

      Шкільний курс літератури викликає імунітет. Толстой, Рембо, Верлен і т. д. - сміття, яке дуже вдало зібране до купи в одному підручнику з зарубіжки. Така ж ситуація з шкільним курсом української літератури: Франко, невдалі твори Лесі Українки, найневдаліше з творчості Шевченка...
      ІМНО, це добре, що все лайно зібране та впорядковане.