"Хохли" і "Кацапи" Звідки походять ці прізвиська

  • 06.12.14, 18:56
...Товарищ москаль на Украину зубы не скаль!
Разучите эту мову на знаменах – лексиконов алых,
эта мова величава и проста:
"Чуєш, сурми заграли, Час розплати настав".

Володимир Маяковський.

"Хохли" і "Кацапи" Звідки походять ці прізвиська українців і росіян? Що за ними стоїть?

У ПОБУТІ КОЖЕН З НАС, українців, особливо перебуваючи в Російській Федерації, не раз чув на свою адресу образливу кличку "хохол" – цим словом північні сусіди позначають нашу національну належність. Незважаючи на штучно культивовану велику дружбу народів СРСР, росіяни часто для приниження вдавалися до прізвиська "хохлы". В Москві високий чиновник у присутності українців безсоромно верещав: "Хохлы окуппировали Кремль!" Він мав на увазі "царювання" Брежнєва, Підгорного, Полянського, Шелеста та інших членів партійної еліти, які походили з України. "Хохлов давить надо!" – вів далі Так раз за разом вигукував сп'янілий на дурничку міністерський керівник.

Глибоку образу відчували наші земляки від заклику москвичів "Хохлов давить надо!". І дрібні, і великі московські та російські чиновники де могли і як могли постійно "давили" все українське: науку, культуру, освіту, виробництво, нищили та вбивали талановитих, національно свідомих українців, забороняли українську мову, насильно здійснювали русифікацію, змінювали українську історію, вплетаючі в коріння Київської Русі кого б Ви думали ?, все вірно, себе, тобто московщину, яка взагалі  з'явилася на багато століть пізніше, навіть після хрещення Русі.

Москвичі та інші росіяни полюбляють замість назви "Україна" вживати слово "Хохляндія", а схильність і любов до всього українського називають "хохломанією". Наші надмірно бундючні, самовпевнені та агресивні північні сусіди щедро нагороджують епітетом "хохол" майже кожного, від кого почують не лише нашу мову, але бодай українську вимову.

У відповідь українці здавна називають росіян глузливим словом "кацап"... Не раз можна почути такі синоніми назв Росії, як "Кацапляндія" або "Кацалстан" (на зразок Татарстану чи Башкортостану, з урахуванням переважно монгольського походження росіян). Яке ж походження цих слів? " Наші відважні, волелюбні пращури-воїни з часів Київської Русі, та й значно раніше, ще з арійської доби, на голеній голові залишали довге пасмо волосся – чуприну або чуб. Мабуть, ще з арійських часів цей звичай зберігся в деяких районах Індії та в Тибеті. За свідченням візантійських літописців, такий чуб мав київський князь Святослав. Звичай носити пасмо волосся на тімені мали й запорожці, які з властивим їм гумором називали ті пасма оселедцями.

Але, виявляється, не всім і на Запорізькій Січі дозволялося мати оселедці, що були своєрідними відзнаками лицарства, честі, відваги та людяності. Заборонялося носити чуприни-оселедці недосвідченим воякам, брехунам, боягузам, злодіям, ошуканцям. Смертельною образою вважалося, коли хтось відтяв козакові "оселедця". Після знищення Січі російські царі силою голили чуприни всім козакам, а непокірних жорстоко страчували. Та все-таки ще до 70-х років XX століття в деяких українських селах чоловіки голили голови й залишали невеликий чубчик. А масове носіння "оселедців" відновилося після агресії Росії проти України.

Портрети відважного давньокиївського князя Святослава, першого гетьмана Січі Запорізької Байди Вишневецького, українських національних героїв: Івана Підкови, Івана Богуна, Івана Ґонти, гоголівського героя Тараса Бульби прикрашають розкішні оселедці. Московський люд називав чуприни, що їх носили тільки українські лицарі, "хохлами". З часом, незважаючи на етимологію слова "хохол", йому надали зневажливого тлумачення й "охрестили" цим прізвиськом усю українську націю.

Є ще друге пояснення слова "хохол". Монгольською мовою слово "хохул" (російський варіант-"хохол") означає: небо, блакитно (хох) -жовтий, сонце  (ул, улу). Так назвали наших пращурів монголо-татари, коли побачили жовто-блакитні прапори русичів. Ще  тлумачення монголіською  в перекладі як - воїн неба, воїн сонця. Але прізвисько "хохол" не таке образливе, як "кацап", яке характеризує цілу націю москалів і яке здавна міцно пристало до них. До речі, росіянами, чи "русскими" "приказал им быть" тільки Петро І, у 18 столітті, коли Київ уже перебував у складі Московії як їхня колонія. Тоді ж на всіх картах назву "Московія" замінили на "Росія". Так що Русічі народилися Русічами, а московитам наказали бути русскими.

ПРІЗВИСЬКО "КАЦАП" причепилося до московського народу від часу загарбання військами московського царя Івана IV столиці поволзьких татар – Казані. Сталося це за таких обставин. Військо московського царя Івана IV, прозваного Грізним, тривалий час не могло здолати опір узятої в облогу Казані (1552 рік). Лихий і підступний цар вдався до сатанинських хитрощів: у присутності представників татарської верхівки, вельмож і мусульманських священнослужителів він присягнув на Євангелії, що подарує життя всім захисникам Казані й відпустить їх на всі чо- тири сторони, якщо вони складуть зброю і відчинять ворота Фортеці. Оборонці Казані повірили клятві царя, склали зброю, і московське військо увійшло в місто. Іван Грізний таки "дотримав" свого слова – дозволив обеззброєним татарам іти, куди вони забажають, але тільки після того, як понівечив кожного з оборонців, наказавши вирізати їм язика та відрізати вуха. Саме таких знущань та каліцтва завдав довірливим татарам московський кривавий цар з його жорстоким військом!

На місці, де стояв намет ката-м'ясника, Іван Грізний наказав поставити пам'ятник як настанова татарам чому їм треба підкорятися Росії. Саме після цієї кривавої акції пристала кличка

"кацап" до московитян, А ЗГОДОМ ДО всіх росіян, до великого князя московського і першого московського царя Івана IV ГРІЗНОГО. 

Це слово походить від татарського "кассап"; що означає, м'ясник. Є в татарській мові й слова: кассапхане (бойня мясна ятка), кассапчилик . Слово "кассап" є в мові кримських татар, але тут воно має два значення. Крім значення м'ясник- продавець м'яса, є ще й інше, - кривавий. Один старший татарин, родом із Бахчисараю звівши виразним жестом руки навхрест по обличчю, сказав: "Якщо порізав когось-теж кассап". 
Можно визначити прізвисько "хохол"- як воїн неба,  а прізвисько "кацап" - як кривавий м'ясник.

Усі ми, українці, з дитинства чули іншу версію назви росіян – "кацапи". Мовляв, вони носили бороди, й виглядали "как цап". Це  тлумамення виникло за таких умов. Перед Пе реяславською радою серед козаків була сильна проти-московська група, яка складалася з Івана Богуна (на знак протесту проти угоди з москалями він зламав свою шаблю), Виговського, Григо-рія Герцика та інших. 

Ці патріоти доводили Богданові Хмельницькому, що не можна укладати договір з таким підступним і безчесним народом, як кацапи. Тоді Богдан Хмельницький звернувся др московських послів із запитанням "Чому вас називають кацапами?" Посли; не змогли дати відповідь. Гетьман послав з цим запитанням Виговського в Москву, до царя Олексія. Цар і бояри порадившись зі своїми прислужниками – вихідцями з України, вигадали таке:

"ви – хохли, бо носите на голові хохол, а ми носимо бороди, тому нас прозвали "как цап" (тобто "как козел") звідси й "кацап".

Виговський привіз цю відповідь Хмельницькому, до речі, ніякої Переяславської угоди не було, Б.Хмельницький за золото найняв московитів на війну з ляхами, але москальський цар змовився з польським королем й обоє напали на Україну, поділивши її по Дніпру, згодом московити окупували й правоберіжну Україну, саме з того часу й почалася окупація України, яку московити перетворили на свою колонію.
Москалі, д'ячки, пісарчуки дійсно носили бороди маленькі , не кінці загострені точно як у цапа, бояри справді носили бороди не клиновидні, цапині, а широкими і мали вигляд лопати. Слово "цап" є українським.  Так і сплилися два слова кассап та кацап, тільки українці в значення цього слова вкладали трохи інше значення ніж татари.

Відомий факт коли Іван Гpізний захотів відвідати Миколу Салоса – юродивого-оракула, який жив у Новгороді. Салос у відповідь на привітання царя простягнув йому закривавлений шматок сирого м'яса. На цю тему є картина одного з художників-передвижників "Грізний і Салос". Упродовж історії кацапи ще не раз засвідчували свою нелюдську, люту вдачу. Страшна різня була в Батурині, коли кацапи вирізали всіх жителів, від малого до великого. Тоді, під час російсько-шведської війни Петро І, щоб викликати в українців ненависть до шведів, переодягав своїх солдатів у шведську форму й наказував мовчки вирізувати цілі українські села.

Особливі звірства виявили кацапи під час першого руйнування Запорізької Січі в 1708 році, коли козаки повірили присязі Москви та намовлені зрадниками здалися на милість переможців, тоді  2 листопада 1708 р. московські війська під командуванням Олександра Меншикова захопили Батурин, вщент зруйнували оборонний замок і саме місто. Історик Сергій Павленко у монографії "Загибель Батурина" зазначає, що жертвами погрому Батурина стали до 13 тисяч мирних громадян і 7 тисяч військовиків - сердюків і козаків,  москалі вирізали всіх, навіть жінок і  немовлят (разом до 20 тисяч загиблих).

Кацапи до смерті замучили всіх живих запорoжців, пустивши по Дніпру плоти з шибеницями і палями, на яких конали козаки. Цього деспотизму для кацапів було замало. Далі вони взялися за мертвих. Викопували з могил трупи не лише козаків, а й ченців: "...голови їм відрубано, шкуру луплено, вішано, коколесовано..."

(Іванченко Р.П. Історіяl без фальші.: "Український письменник 1996 рік. – С.335).

"Знущатися над мертвими – в звичаї цього народу"

(Штепа П. Московство.- Дрогобич: "Відродження", 1996. – С.337).

Геродот писан про північні племена андрофагів (людоїдів).

А Павло Штепа в своїй книжці наводить такий факт "На початку XX ст. багатий сибіряк запросив адмірала А.Шидловського на весілля свого сина. На тому весіллі частували гостей також і пельменями. Адмірал відчув якийсь дивний смак і запитав господаря, з якого м'яса вони зроблені. Той не хотів одразу казати, але потім, узявши з адмірала слово, що той нікому не казатиме, зізнався, що пельмені зроблені з людського м'яса. Про це знали й гості.


Можна наводити безліч фактів жорстокості кацапів. Особливо проявили себе кацапо-більшсвики XX століття. У 1918 році банди Муравйова вбивали мирних жителів Києва лише за українську мову або одяг. А до яких нелюдських знущань вдавалися кацапи в страшному 19ЗЗ році, коли на кордонах України і Кубані стояла Червона армія і не пускала голодних українських селян у ситу тоді Росію, де просто неба гнили гори звезеного з України зерна. Не забуваймо, що ідея голоду в Україні належить кацапу – В'ячеславу Молотову (Скрябіну).

Це він сказав Сталіну: "Хохлов и казаков может загнать в колхоз только голод". Під час сталінських репресій у катівнях НКВД душа кацапська розгулялася уволю. Наприклад, у колишньому Жовтневому палаці у Києві у підвалах в'язням пробивали черепи, а інших в'язнів примушували ложкою їсти ще теплий мозок. Тепер добре відомі й звірства, що чинилися в таборах ГУЛАГу, особливо тоді, коли було "добровільне" приєднання Західної України. Так, у 1941 році, перед приходом німців, у тюрмах було замучено всіх ув'язнених.

Людей варили у казанах, а трупи пересипали негашеним вапном, щоб замести сліди. Увесь світ облетіла фотографія трупа українця, в очі якого ще бито цвяхи. Крім того: було знищено всіх членів всіх членів Комуністичної парти Західної України, які боролися за комуністичну владу

Важко перелічити всі прояви жорстокості владних росіян під час Другої світової війни. _

Чого варте відверте висловлювання маршала К.Г.Жукова щодо нашого народу й цілої націі, яке вирвалося в нього, коли відчув неповагу до його особи з боку полоненого німецького генерала Надмірне прославляння полководницького псевдообдарування цього україноненависника породило в нього чванливість і віру в те, що він, справді, не лише маршал, а напівбожество якого всі вояки і свої й чужі бояться й боготворять.

У 1943 році тривали важкі бої за місто Харків, яке переходило то під владу Червоної армії, то знов до німців. Після звільнення частини Слобожанщини від фашистів радянські воєначальники провели тотальну мобілізацію українців і відразу, без жодної військової підготовки, залучили їх у штрафні роти. Чоловіки, які опинилися на окупованих німцями територіях, вважалися зрадниками, бо, згідно зі сталінським наказом, здаватися в полон ніхто не мав права.


У боях за Харків загинуло багато українських людей, добре озброєні німецькі загони із зручних, заздалегідь затовлених позицій перехресним вогнем кулеметів та гармат безжалісно нищили лави щойно мобілізованих українських селян та робітників, яких гнав у штрафних ротах на справжню бсйню наказ командирів, наказ Сталіна та Жукова. 

Українці своєю кров'ю мали спокутувати "гріх", бо вони, мовляв, замість того, шоб боротися "За Родіну, за Сталіна", спокійно сиділи по своїх домівках і працювали на окупанта. Штрафними ротами з українців-смертників командували офіцери-штрафники (мародери, бандюги, ґвалтівники та інші покидьки, яким військові трибунали замінили розстріл на штрафні роти). Німці легко відбивали все нові й нові лави нещасних радянських штрафників. Та ось розвідники армії Ватутіна взяли їхнього генералa в полон. 

У штаб, де його допитували зайшов маршал Жуков. Усі виструнчилися, генерал Ватутін доповів представникові Верховного командування про наслідки допиту німецького генерала. Полонений у цей момент сидів понуро і не піднявся, коли з'явився Жуков, отже, не виявив жодної уваги до пихатого військового начальника, перед яким усі завмерли. Така байдужість полоненого обурила маршала Жукова, і він попросив перекладача запитати в німецького генерала, чи впізнав він того, хто зараз з'явився, маючи на увазі себе.

Полонений генерал і далі сидів, лише пильно поглянув на пихатого, мордатого, з бульдогоподібною щелепою, чванливого обервійськовика. Генерал заперечно похитав головою, відверто мовив, що не знає цієї людини. Жуков попросив, щоб німцеві назвали його прізвище та всі титули, сподіваючись, що це повинно блискавкою вразити німецького генерала. Улюбленець Сталіна, вершитель долі цілих радянських армій, маршал Жуков сподівався, що німець підскочить, почне принижуватися підлещуватися. Але німецький генерал скривив обличчя в саркастичній посмішці й звернувся до Жукова, не встаючи зі стільця:

"... Ви кажете,_що ви маршал? Не може. цього бути! Якби ви були маршалом чи чесним офіцером. ви ніколи не дозволяли б посилати на забій своїх солдатів без жодного захисту. Такого зневажливого ставлення до життя своїх солдатів жоден маршал світу ніколи не допускав! "

Відповідь чесного німця настільки вразила чванькуватого Жукова, що він, не соромлячись присутніх, зреагував імпульсивно:

"А что етіх хахлов жалеть? Оні же ізмєннікі Совєтской Родіни_ Чєм больше іх виб'ют, тєм лєгчє і лучшє будєт русскому народу!"

Ось так, не більше і не менше, виявлялася псевдодружба кремлівських зверхників. В очах полоненого німця, "великий герой" Радянського Союзу, майбутній кавалер ордена "Побєди" був убивцею, а не полководцем. Згодом цей самий Жуков підписав разом з Берією таємний указ про виселення всіх українців які були під владою німецьких окупантів, у Сибір (Щербак М. Україна як жертва російського імпершовінізму//"Розбудова держави". -1995 – N2. – С12 -15).

Мільйони українції боролися з фашизмом на фронтах, а їхніх батьків, дружин, сестер, дітей як ворогів збиралися виселити в Сибір!

Не можна не згадати ще один жахливий злочин проти нашого народу – Чорнобиль, який і далі забирає життя багатьох людей. Цинізм росіян відображено в анекдоті, який "ходив" по Москві вже через кілька днів після аварії і який закінчувався такими словами: "...чєрнобилец не жілєц, і, вообще, хохлам п...ц!"


Як не крути, не переінакшуй прізвисько "кацап" від XIV ст воно нероздільно пов'язане з характеристикою поведінки московитів-росіян засвідчує безсердечність, жорстокість, кровожерливість, деспотизм підступність цих людей, немилосердно-мстиву лютість їхньої душі, брехливість яка не знає меж. В їхній поведінці немає й сліду доброго слов'янсько-християнського духу.

А саме слово москва-моква не слов'янського походження, а угро-фінського і в нашому перекладі означає "каламутна вода". Слово "кремль" походить від татарського слова "кермен", що означає "укріплення на пагорбі". Ну а "мавзолей"? Шкода, що там лежить самотній Ульянов, треба було б ще й Тамерлана перевезти до нього, чудова була б історична пара під "блаженним" собором, збудованим з нагоди взяття Казані.

Сьогодні ВИШКОЛЕНА ще в Москві "п'ята колона намагається остаточно задавити українців або ж здійснити свою вічну ідею: "Україна – це частина Росії!"

Нам, українцям, треба це пам'ятаті і єднатися один з одним, любити, поважати одне одного, зміцнювати свою молоду державу, розвивати рідну мову, культуру, підтримувати народні звичаї і традиції, почуття національної української гідності.

Дуже важливо мати гідного українського Президента-націоналіста, який дбав би про розвиток України, а не про стратегічне всесоюзне єднання "слов'янських народів". Створення СНД. улесливе запрошення "добро пожаловать", підтримка Комуністичної партії України є підступними та брехливими планами московитів, які після захоплення влади в Україні знову прагнутимуть перетворювати нас на рабів, а всіх сьогоднішніх комуністів, які працюють на них, розстріляють, як це було за радянської влади.


Нам необхідно добре затямити, що означає слово "кацап". "Єдинонедєлімщікі" почали проливати кров невинних людей у Чечні в 1994 – 1995: pp. і тепер, у 1999 – 2007 роках, завершують геноцид чеченців.У 2008 році почали війну у Грузії. А нашу українську, кров вони проливають ще з часів Андрія Боголюбського, який, спалив Київ у 1169 році  За минулі майже тисячу років пролито ріки української крові. У 1654 рої. українців було 11 млн., а московитів – усього 9 млн. Тепер українців у 4 рази менше, ніж московитів. 

3 1917 рок в Україні в 1,5 раза збільшилося число українців і в 5 разів – росіян. Усе це ми, українці, повинні знати щоб протидіяти цьому. Не забуваймо голодоморів 1921, 1932-33, 1946-47 років, депортацій, колективізацій та інших злочинів проти нашого народу, бо інакше кров десятків мільйонів українських мучеників упаде на всю Україну жахливим прокляттям і знову Україна стогнатиме в новому, ще страшнішому рабстві.

Зараз при владі знову антиукраїнська влада, точно як оті продажні полковники, що зрадили захисників  Батуріну, повелися на яскраві обіцянки москаля, МОСКАЛЮ ВІРИ НЕМАЄ, БО ВІН ЗАВЖИ БРЕШЕ, і дай Боже щоб ця сьогоднішня зрада знову не привела до пролиття української крові, не дарма ж  м'ясник-кривавий її прагне,  і вселяко намагається знищити Україну та українців і у сучасний час.

НАЙВИЩА СПРАВЕДЛИВІСТЬ КАРАЄ НАРОД PAБСТВОM ЗА 3HЕВАГУ ДО ВЛАСНОЇ КРИВАВОЇ ІСТОРІЇ!

Українців знищували Голодомором як «титульну націю»

  • 06.12.14, 18:48

Ірина Штогрін

25.11.2011 http://www.radiosvoboda.org/content/article/24402251.html

Своїми оцінками Голодомору 1932-33 років в ефірі Радіо Свобода поділився Станіслав Кульчицький, доктор історичних наук, професор, заступник директора Інституту історії України.

Ірина Штогрін: Завтра запалимо свічу пам’яті, згадаємо тих, хто загинув від голоду на цій землі, яка називається Україна і яку американський історик Тімоті Снайдер назвав «кривавою землею»…
 
Жінка, що пережила Голодомор: Мені було 10 років. У нас була сім’я велика. І прийшли ці комуністи, і забрали все. Ніде нічого не було – все забрали! Пашню забрали, муку забрали.
 
У хаті в лежанку сховали і в піч мама сховали у горщик – вони і там знайшли, висипали і забрали. У колиску мама взяли під діти торбину, а наверх дитину поклали. Вони дитину прийняли і забрали цю торбинку! Вони били, вони не давали говорити.
 
Жінка, що пережила Голодомор: Заходили (виконавці називалися) у хату. П’ятеро дітей на печі сидить. Вони тягнуть останній клумак з квасолею з печі, а діти просять: дядьо, не забирайте! Не забирайте! – плачуть. А дяді ті не звертали уваги ніякої.
 
Йшли повз базар. Торговки продавали млинці всякі, все, хто що мав. І баба одна загубила млинця. Той млинець впав на землю у пісок прямо, а я його схватила, так рукою його обтрушую, а мама каже: ой, дитино, я боюся, щоб ти їла – хто його знає, з чого він зроблений, дай, дитино, я сама його раз укушу, побачиш, як я вмру, то ти не їж тоді. Ну, я його таки з’їла, того млинця.
 
Жінка, що пережила Голодомор: Возом під’їжджали до границі, а на Україну радянську нікого не пускали, мотивуючи тим, що «на Украине может быть голод».
 
Мене мучить до сих пір випадок з моїм однокласником. Один з синків чи то голови колгоспу, чи сільради витрусив на підлогу крихти з кишені, а він ліг на підлогу і злизував ті крихти…
 
Україну часто звинувачують у тому, що вона заполітизувала тему Голодомору.
 
З іншого боку, соціологічні дослідження демонструють, що тема Голодомору або, вірніше, розуміння того, що цей голод був штучний і був направлений проти того, щоб винищити селян, які жили на цій землі, об’єднує велику кількість людей. Тобто, люди на сході, на заході, у центрі, на півночі і на півдні думають з цього приводу однаково.
 
Чи можна сказати, що це все-таки результат діяльності істориків, які працювали з архівними документами, пане Кульчицький?
 

– Ну, звичайно.
 
Хоча я відразу хочу сказати, що той висновок, який зробив Джеймс Мейс зовсім ще молодим на першій у світі науковій конференції по голоду 1932-1933 років в Україні, яка відбулася в Монреалі у 1983 році... Він сказав так, що режим знищував не українців як таких, а громадян України, які були позбавлені волі, які були позбавлені всіх організаційних структур, які могли цю волю направити кудись, але які зберігали пам'ять про недалеке минуле, які завдяки цій пам’яті відчували себе народом.
 
Справа в тім, що СРСР був побудований на підставі «титульних націй» всіляких: і автономних республік, і союзних, і загальносоюзних. І тому титульна нація нібито все визначала. Але це була суто етнічна титульна нація. І більшовицький режим все робив для того, щоб така титульна нація зберігалася, не перетворюючись на націю політичну. Тим-то викликане таке поширене уявлення про Голодомор, спрямований проти українців як етносу. Так само, як, наприклад, знищували євреїв, як етнос, чи вірменів.
 
Насправді українців знищували не як етнос, а як націю, як націю-державу, власне кажучи. Тому що за Конституцією радянською, Україна мала всі державні права аж до права виходу з СРСР.
 
– До Києва приїжджав Тімоті Снайдер, професор історії Єльського університету. Він тут представляв свою книгу «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним», яка вийшла українською мовою у видавництві «Грані-Т».
 
Основна теза, яку сформулював Тімоті Снайдер у цій книзі, полягає у тому, що Україна була у 1930-1940 роках минулого століття найнебезпечнішим місцем на землі.
 

«Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним», Тімоті Снайдер

«Між 1933 і 1938 роками жертвами вбивчої політики Сталіна впало близько 3,5 мільйонів осіб. Після цього між 1941 і 1945 роками ще 3,5 мільйони осіб впали жертвами вбивчої політики німців. Ще близько 3 мільйонів мешканців радянської України загинули у боях. І все-таки українська незалежна держава іноді вдавалася до політики перебільшення.
 
В Україні, важливому місці як сталінового голоду 1932-1933 років, так і Голокосту 1941-1944 років, кількість українців, що загинули від першого, перевищували до тієї міри, що вона перевищувала загальну кількість єврейських жертв останнього.
 
Між 2005 і 2009 роками пов’язані з державними установами українські історики повторювали цифру у 10 мільйонів жертв голоду без найменшої спроби це число обґрунтувати.
 
На початку 2010 року офіційні обрахунки смертей від голоду тихо впали до 4 мільйонів. Таке схвальне і незвичне виправлення у менший бік наблизило офіційну поставу до істини.
 
Специфічність українського голоду заперечує нинішній Президент цієї розділеної країни».
 
(Тімоті Снайдер «Криваві землі. Післямова»).
 
– Ось таке бачення американського історика.
 
– Американським історикам важко розуміти українську мову. Вони дуже рідко можуть читати праці, які тут у нас видані українською мовою.
 
У 1990 році вийшла книга «Голод 1932-1933 років в Україні: очима істориків, мовою документів». Там була моя стаття: 3,5 мільйони. 3,5 мільйони, не більше.
 
– Він, власне, цю цифру й називає.
 
– Він називає цю цифру. Інакше бути не може. Це як таблиця множення. А все, що більше, то вже результат конкуренції різних політичних таборів. Розумієте? І це все несолідно.
 
А стосовно цієї теми, яка дуже емоційна і яка дуже легко піддається політикуванню, то це надто небезпечно.
 
– Є ще такий нюанс, що дуже часто історики, які називають більші цифри, посилаються на те, що довіряти офіційній статистиці практично немає жодних підстав. Тому що ми знаємо, що вона в нас завжди переписувалася у радянські часи. Я сподіваюся, зараз не так.
 
Але якщо зважати на те, яким було населення України на цей час, і що сталося потім, після того, як не народилося ціле покоління, тому що померли підлітки, померли молоді люди, померли люди, які могли народити дітей, то якщо додати ще ці втрати, які фактично є втратами, то ця цифра може вирости.
 
Ви вважаєте, це ми можемо додавати до…?

Прямі втрати від голоду 3,9 мільйона. Якщо взяти ненароджених, смертність зростає до 5 мільйонів.

– Ні, не можемо. Бо є цілковита згода щодо того, які воєнні втрати. Ми ж не кажемо, скільки від тих солдатів Червоної армії, які загинули, могло б народитися дітей, онуків, правнуків через скільки там поколінь.
 
Є цифри прямих втрат. Прямі втрати від голоду, тобто понаднормативна смертність (смертність завжди є) складає, за сучасники підрахунками Інституту демографії НАНУ, 3,9 мільйона. Ну, мої попередні цифри були 3,5.
 
А якщо взяти ненароджених у розумінні тому, що під час голоду народжуваність різко спадає, завдяки голоду, то ми це теж можемо обрахувати. І тоді смертність зростає від голоду до 5 мільйонів, приблизно так.
 
– Тімоті Снайдер так само поділяє цю тезу, що насправді ці дії були направлені на те, щоб знищити якраз тих, хто може потім змінити обличчя цієї країни, яку вибудував Сталін.

Українців знищували в межах України як титульну націю, яка могла стати політичною нацією. Політична ознака коріниться в серцевині цієї сталінської акції.


– Правильно. Тільки треба додати дуже істотну річ. Українців знищували в межах України як титульну націю, яка могла стати політичною нацією. Українців у Ленінграді чи в Москві ніхто не чіпав, тому що вони були українці. Тобто, не етнічна ознака, а політична коріниться в серцевині цієї сталінської акції.
 
– Послухаймо ще Тімоті Снайдера у тому фрагменті, як, на його думку, має працювати історик і чим він має займатися?
 
Цей голос ми взяли з ефіру телеканалу ТВі, де Тімоті Снайдер розмовляв із паном Княжицьким.
 
Тімоті Снайдер: Історик не повинен трактувати історію, як Ющенко або як Янукович, або будь-який інший політик. Тому що, як ви кажете, історія – це частина політики, пам'ять – це частина політики.
 
Історія страждань може стати об’єднувальним фактором. Історія перемог так само може стати частиною державотворення. Але ці міфи – проблема з погляду історика. Тому що історик не намагається зробити історію хорошою, щоб люди ставилися до своєї історії, як до чогось доброго чи поганого. Історик намагається вірно трактувати історію для того, щоб люди думали про минуле однаково.
 
Хороша історія – вона завжди не зручна. Якщо вам гарно, коли ви читаєте підручник з історії, то це поганий підручник з історії. Історія насправді – це незручна річ, це виклики для людей, які намагаються скласти загальну картину.
 
– Чому таким викликом, власне, для частини політикуму українського і для політикуму російського стало твердження про те, що Голодомор 1932-1933 років – це штучна акція, це акція, направлена «проти політичної нації», як Ви сказали?

Селяни в кінцевому підсумку перемогли оцю державу, яка хотіла побудувати комунізм, який народився в одній голові


– Справа в тім, що в принципі голод 1932-1933 року є штучним голодом, незалежно від того, чи це Голодомор з українською специфікою, чи це Голодомор, який був у Саратовській області (там теж приблизно така ж картина була), чи це в Казахстані, де кількість населення казахського зменшилася більшою мірою, ніж чисельність українського населення. У відносних цифрах, ясна річ.
 
Справа в тім, що цей загальносоюзний голод був наслідком комуністичного будівництва. І від тієї лінії, яку Сталін провадив, так само, як Ленін з 1919 року по 1920 рік, тобто від продрозкладки, Сталін перейшов у січні 1933 року до податкових закупок хліба на податковій основі. Це означало, що він визнав власність колгоспів і селян-одноосібників на їхню продукцію. А податок – це ж частина, яка йде на користь держави. І тільки. Все інше залишається селянам.
 
А до того від 1929 року до 1932 року включно у селян забирали все. Такою була продрозкладка. І, власне, на цьому комуністичне будівництво і припинилося. Як була створена ця сталінська держава в кінці 1932 року, так вона залишалася непорушною до 1991 року. Далі вже не було ніякого скасування товарно-грошових відносин і грошей як таких. Бо це передбачалося програмою РКП(б) 1919 року. Так все і залишилося.
 
Селяни в кінцевому підсумку перемогли оцю державу, яка хотіла побудувати комунізм, який народився в одній голові.
 
Якою ціною вони здобули цю перемогу!

Український Голодомор, був акцією каральною


– Так, мільйони жертв!
 
Але я кажу про штучний голод як усякий голод. Але український голод, тобто Голодомор, був акцією каральною. Після того, як хліб забрали…
 
І ми можемо це довести.

Забирали не мішки ж з зерном, а забирали горщик з борщем. Проведена каральна акція, в результаті якої створена ситуація абсолютного голодування


– Тільки що ж ми переслухали людей, які свідчили, що забрали. Забирали не мішки ж з зерном, а забирали горщик з борщем. Тобто в січні була проведена каральна акція, в результаті якої створена ситуація абсолютного голодування.
 
Пане професоре, чи бачили Ви документальні підтвердження чи речі, які можна визнати такими, які можуть бути аргументами проти тези, що ось це забирання останнього – це не була директива партії, а це просто самі українці такі люди, що приходили до свого сусіда і просто забирали останнє?
 
– Щоб відповісти на це питання, треба дуже фундаментально відповідати. Це дуже не просто відповісти за одну секунду, за півхвилини. Але я можу назвати три речі, які були суто урядовою акцією. Законодавство про натуральні штрафи м'ясом, салом, картоплею. Вона існує. І ми знаємо, що це Сталін руками Молотова тут в Україні, і підписували Косіор і Чубар. Але Сталін це робив. Це перше.
 
Заборона виїзду з України – теж сталінською рукою написано. Це друге.
 
І третє – це інформаційна блокада. Не тільки фізична блокада тоді, а інформаційна блокада, яка тривала (це на пам’яті у всіх) до грудня 1987 року, коли Щербицький вперше сказав, що ось в Україні був голод.
 
– А ще репресії проти тих керівників колгоспів чи райкомів партії, які не поспішали або робили вигляд, що вони роблять насправді, виконують директиви партії, а самі намагалися якось врятувати людей. Дуже ж багато було репресованих за те.
 
– Створення ситуації абсолютного голоду – це репресії проти селянства як такого, незважаючи на те, хто це був: болгарин, українець, німець. Які жили в сільській місцевості в Україні.
 
Але були репресії звичайні, так би мовити. Репресії із заведенням особової справи. Так, як завжди було під час великого терору і так далі. Вони спрямовувалися і проти апарату, якщо він гальмував ці всі директиви, і спрямовувалися проти української інтелігенції. Сюди приїхав Постишев. Його головне завдання було в чому? У тому, щоб знищити українську інтелігенцію, яка виступала проти держави тієї, яка намагалася нав’язати Україні статус оцієї титульної нації, так би мовити, «шароварної» нації, а не політичної нації.
 
Мені бабуся розповідала, що той, хто забрав останній горщик з квасолею з їхньої хати, коли йому було вже 75 років, прийшов до неї і сказав (до цього вони не розмовляли, живучи в одному селі), що я прошу вибачення, бо я не міг інакше, я знав, що якщо цього не зроблю, то буду покараний. Ось це ще одне свідчення, яке я почула з вуст людини, яка пережила це.
 
– Я хочу сказати і по-іншому. Люди не боялися покарання, ті самі люди, які ходили по хатах. Їх же були десятки тисяч, а то і більше, може. Вони просто були голодні. Бо це були незаможники, а у незаможників немає свого власного господарства, цієї присадибної ділянки, у них не було запасів до наступного… Це півроку. Це ж був січень. До літа 1933 року. І те, що вони забирали, вони і тут же, може бути, і їли.
 
Ми послухаємо ще одну цитату у Тімоті Снайдера, як він, власне, пояснює мету, з якою він провів це дослідження.
 
Тімоті Снайдер: Перше, те, що я намагаюся описати у своїй книжці, що все це були люди. Коли під час Голодомору вмирали вони від голоду, то це були люди. Більшість з них були українці. Серед них були і росіяни, євреї, поляки і так далі. Але всі вони були людьми! Смерть від голоду людини – це страшна річ!
 
Всі євреї, яких розстріляли у Бабиному Яру в 1941 році – всі вони були євреями, але вони також були і передусім людьми. Кожен вбитий єврей – це вбита людина! Мені здається, що це дуже просто, але не всі думають про це.
 
Головне, не хто загинув: українець чи єврей, а головне, що загинула людина. І це трагедія. Тому не можна сказати, що ці смерті стосуються тебе, а ті смерті стосуються інших людей. Україна, скільки вона не існувала, тут завжди жили різні люди, різних національностей: євреї, вірмени, поляки, росіяни, українці і так далі.
 
Якщо ви хочете мати політичне суспільство в Україні, воно повинне включити всі ці історії. Інакше України не існуватиме.
 
– Він має рацію?
 
– Має рацію. І ми стараємося увесь час працювати саме у цьому напрямку. Бо те , що він каже, це загальні істини. Це, так би мовити, загальнолюдські цінності. Ми звикли зараз казати, що європейські цінності, які мають вагу для кожного з нас, для кожного громадянина України.
 
– Часто докоряють українцям у тому, що вони «смакують» свої трагедії. Я тут цього дієслова навіть не хотіла вживати, але я просто процитувала ті закиди, які звучать на нашу адресу.
 
Як Ви, як історик, можете оцінити, наскільки була затертою пам'ять українців про цю трагедію, яку вони пережили? Ця реакція, яка зараз на це є, виглядає природною.
 
– Я навіть не знаю, що можна відповісти. Бо тут можуть бути різні відповіді. І всі вони правильні. Власне кажучи, пам'ять про голод ніколи не зникала – вона жила у кожній людині.
 
Тих, хто пройшов через це.
 
– А це всі пройшли.
 
– А в нас є регіони, які були…
 
– Ні!
 
– От, скажімо, Харківщина, Слобожанщина, які були заселені іншими людьми після того, як…

І Комітет по переселенню був створений всесоюзний. Більше 100 тисяч людей сюди направив. Частина їх назад поїхала – не змогли жити у смородом пропахнутих хатинах людей, які повільно вмирали більше ніж півроку

  • Пробачте, відносно заселення є така теза. І я знаю… І Комітет по переселенню був створений всесоюзний. Я знаю, що більше 100 тисяч людей він сюди направив. Більша частин їх назад поїхала – не змогли вони тут жити у цих смородом пропахнутих хатинах людей, які повільно вмирали більше ніж півроку.
     
    Отже, не про це мова. Були такі факти. Не треба їх виносити на перший план, тому що це були люди, які не знали… Це просто їх направляли сюди. Вони у тому не винні абсолютно. Я завжди казав… Ну, багато політики у цьому. І мені здається, що це грає просто на шкоду тих самих політиків, які хочуть зробити з цього якийсь зиск.
     
    – Пане Кульчицький, я якраз не про політику. Я якраз про те, чому є такі люди от нашого з Вами віку, старші, молодші, які заперечують цей факт? Я просто намагаюся зрозуміти.
     
    Я просто назвала одне із пояснень, чому є такі люди, які кажуть: Голодомору не було, це був голод природний, який був скрізь, і він був викликаний зовсім не політикою Комуністичної партії і Сталіна?
     
    – Я звик, власне кажучи, не полемізувати з тими людьми. Бо сам за свої майже 75 років… Я вдвічі старший, ніж Ви, до речі.
     
    Справа в тім, що якщо я інакше думав колись тільки через те, що так мене виховували у школі, це не означає, що я тепер повинен картати тих людей, які не читали моїх підручників, тому що вони давно закінчили школу.
     
    Правда є правда.
     
    – Звичайно.
     
    – Головне – це її визначати і не робити з неї річ, яка розділяє людей. Правда мала б об’єднувати.
     
    – Так, звичайно.



Міфи і правда про Голодомор





РОЗМІР ШРИФТУ

Ірина Магрицька

25.11.2011

Луганськ – У фальсифікаторів історії завжди одна мета – допомагати авторитарним режимам маніпулювати свідомістю своїх громадян, тримати їх у сліпоті й покорі. Найбільшою ж кількістю міфів обросла тема Голодомору 1932-1933 років. Очевидно, вона є надто важливою для ідейних нащадків організаторів тієї події.

Найперший міф – «ніякого голоду не було й бути не могло» – ґрунтувався на повній відсутності в радянській історіографії будь-якої інформації про масове винищення українського селянства. Пригадаймо виступ на засіданні Генасамблеї ООН 10 жовтня 1983 року радянського історика Івана Хмеля, і його заяву про те, що голод в Україні 1933 року – ніщо інше, як вигадка українських буржуазних націоналістів, які служили Гітлеру в період Другої світової війни, пізніше переїхали в США і з метою виправдання своєї присутності там стали поширювати брехню про голод.

Сучасний історик, професор Георгій Ткаченко йому вторить: «Міф про голодомор – це складова «гарвардського спецпроекту», створеного для інформаційно-психологічних диверсій проти Радянського Союзу, а потім і Росії. У ньому чітко простежується спрямованість – розпалювання націоналістичних пристрастей і передусім ворожнечі й ненависті до Росії та російського народу».

19 листопада 1986 р. комуністичний історик Іван Курас зізнався: «Дійсно, у 32-33 роках ми відчували нестачу продовольчих товарів. З одного боку, це було викликано засухою, що вразила десятки мільйонів гектарів на Середній і Нижній Волзі, на Північному Кавказі, на Україні та інших регіонах… Зі сказаного вимальовується дійсна підкладка кампанії імперіалістичної реакції з приводу так званого голоду 32-33 років, а разом з цим і справжня ціна цинічного моралізування навколо міфічних жертв більшовизму».

Отож, історик від влади сформулював другий радянський міф про голод 30-х років: він був зумовлений несприятливими погодними умовами. Відтоді комуністичні вчені називають Голодомор «трагічною подією», тобто таким собі нещастям, яке сталося поза людською волею.

Під силою неспростовних доказів про Голодомор, які проникали в Україну з-за кордону, долаючи «залізний мур», а також під тиском української громадськості ЦК КПУ ухвалив 1990 року спеціальну постанову «Про голод 1932-1933 рр. на Україні та публікацію пов’язаних з ним матеріалів». Ця постанова вже демонструє винайдення комуністичною владою іншої вигадки: «Архівні матеріали розкривають, що безпосередньою причиною голоду на початку 30-х років у республіці стало примусове, з широким застосуванням репресій, проведення згубної для селянства хлібозаготівельної політики». Цей уже третій міф наголошує на економічних прорахунках радянського керівництва.

Іще один комуністичний історик Валерій Солдатенко (нині він очолює Український інститут національної пам’яті) виправдовує репресивну політику влади, бо вважає, що конфіскація в населення сільськогосподарської продукції була необхідним кроком для модернізації СРСР. Він стверджує, що радянські лідери були вимушені проводити колективізацію, яка й призвела до голоду, для посилення обороноспроможності країни.

Інші байки заперечували вже геноцидний характер Голодомору, як-от: зроблений він руками самих українців (оскільки вони були в складі тодішнього радянсько-партійного керівництва УРСС); в Україні жертвами голоду були не лише українці, а й представники національних меншин, які тоді тут проживали.

Новітній міф

Після визнання 2006 року Верховною Радою України Голодомору геноцидом українського народу російські історики нашвидкуруч створюють новий міф: нібито тоді голодували не лише українці, а всі народи СРСР. Так, професор історії, відомий як «архітектор» перебудови, Алєксандр Яковлєв стверджує: «Це трагедія всього радянського села. І ця трагедія повинна не роз’єднувати, а об’єднувати народи колишнього СССР». Категорично відкидає націленість політики Сталіна та його оточення на знищення українського народу або його частини й професор Віктор Кондрашин, а тому вважає саме питання геноциду абсурдним. Він намагається довести, що це була спільна трагедія народів СССР, зумовлена результатами сталінської аграрної політики.

Дмитро Табачник, усупереч своїй же доповіді на спеціальному засіданні Верховної Ради 14 травня 2003 року (тоді він сказав: «Ми мусимо довести світові, що штучні голодомори радянської епохи були нашим українським Голокостом. Це був свідомий геноцид українського народу, який наклав свій безжальний відбиток на всю нашу історію, на національну свідомість»), 1 вересня 2010 року заявив, що визначення Голодомору як геноциду українського народу є вигадками закордонних істориків. Він запропонував підготувати резолюцію, в якій слова «геноцид українського народу» слід замінити словами «геноцид народів України, Росії, Казахстану й Молдови», і висловив упевненість, що цю резолюцію підтримає Організація Об’єднаних Націй та інші міжнародні організації.

Свідки розвінчують міф

Цей останній міф, що сьогодні панує, як бачимо, не лише в російській, а й українській надто політизованій історіографії, ущент спростовують документальні свідчення очевидців Голодомору з Луганської області, які можна прочитати у книзі «Врятована пам’ять». Українці з прикордонної українсько-російської смуги діляться спогадами про те, як вони ходили в сусідні російські села й несли туди своє «багатство» – вишиті рушники, скатерті, сорочки, а також прикраси – в надії виміняти їх на щось їстівне.

Наведу кілька розповідей своїх інформаторів зі збереженням стилістики їх мови.

«Цей голодомор спеціально зроблено. Сталін хотів видушить Україну, це сталінізм називається. У Москві (це ми на скачки з конних заводів їздили), у Москві – тамечка нічого такого не було. У Росії не було – ні голоду, нічого. А на Україні оце робили, душили спеціально, Голодомор зробили, шоб людей унічтожить… Хто чуть-чуть вумніший був – уїхали в Росію» (Артюшенко А.І., 1918 р. н., село Новолимарівка Біловодського р-ну);

«Як получився голод? Почалася продрозвьорстка, у крестян вимели все дотла. У нас до зернини все вигребли. А потом началась колективізація. Забрали в людей все зерно, часть худоби. І крестяни остались ні при чом. Рядом ось тут Росія – 60 кілометрів, там не було цього. Всі ми, з України, все барахло туди одвезли, поміняли за кусок хліба росіянам. І получився голод... голод «закритий» (Проненко М.С., 1914 р.н., село Веселе Марківського р-ну);

«Росіяни... оце Росія, Бондарево від нас, від Ганнусівки, сім кілометрів, так ото були в матерів ліжники, рушники, всяке таке – виносили туди. А там дадуть чи кусочок хліба... Росія не голодувала. От же, прямо рядом, так хто дебеліший, хто на ногах держався – і ото всі рушники, все там – усі кинулись у Росію. Ото наміняють трошки, і остались живі. А росіяни... зовсім рядом же, а жили непогано» (Поволоцький І.М., 1927 р.н., село Ганусівка Новопсковського р-ну);

«У ті часи я був міліціонером. Міліції давали завдання перехвачувати людей, які несли їжу з Росії» (Зубахін Г.Ф., 1908 р.н., село Можняківка Новопсковського р-ну);

«Як ходили мінять, так принесуть або висівок, або ше чого-небудь. Так поодносили – сорочки повишивані полотняні були, тоді рушники полотняні були, носили, тоді скатерті – скатертини вишивали хрестиком. Це все носили міняли – у Старий Оскіл, Росія це воно було. Принесуть якоїсь шолухи або висівок якихось, колись, правда, принесуть і зернечка. Туди всі наші ходили, носили. Може, там і був голод, та не такий. На Дон ходили, до козаків. І мати ходила, і батько їздив, усім доставалося» (Слюсар Н.Ф., 1919 р.н., село Проїждже Старобільського р-ну);

«Ми брали лахмоття – рядна, полотно, ходили в Росію, міняли на зерно. Задурно: за рушник – три-чотири стакана, міняли на сухарі. І те, бувало, не довезеш додому: на дорозі одобрали к чортовій матері. Сама міліція одбирала» (Божкова Г.П., 1920 р.н., село Новочервоне Троїцького р-ну).

Наведені свідчення є доказами геноциду саме українського селянства. Причому доказами переконливими, адже опитані нами люди мають різні політичні погляди й не знайомі між собою. Одностайність висновків людей щодо суттєвої відмінності між Голодомором в Україні та голодом у Росії є запорукою їх об’єктивності.

Історики ж мають бути об’єктивними й у своїх дослідженнях орієнтуватися передусім на гасло французького мислителя Монтеск’є: «Можна просити мене померти за свою батьківщину, але ніхто не змусить мене про неї брехати».

Ірина Магрицька – кандидат філологічних наук, доцент Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, журналіст, громадський діяч

Думки, висловлені в рубриці «Точка зору», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода


Російська брехня про Татаро-Монгольське іго.

  • 06.12.14, 18:39
ТАТАРО-МОНГОЛЬСЬКЕ ІГО – МІФ ЧИ ДІЙСНІСТЬ? 
Що ми знаємо про Татаро-монгольське іго з офіційної російської-радянської історії? 
Русь Х – ХІІ століття. На величезних просторах від Карпат до Дінця формується могутня, багата держава, з високою культурою, в якій впливи Заходу та Сходу, об’єднуючись, перетворювалися в горнилі власної творчості. Ця держава мала щільні зв’язки з Заходом, входила в життя Західної Європи як рівноправний її член, як її частина. Це була Русь, – майбутня Україна. 
Феномен надзвичайного злету культури Русі пояснюють її щільними зв’язками з Візантією, Хазарією, країнами центральної та Західної Європи. Їх вплив на культурний поступ Русі був досить значним, але не вирішальним. Щоб зерна інших культур могли дати рясні сходи у новому середовищі, вони мали лягти в добре підготовлений ґрунт «східних слов’ян», який увібрав місцеві багатовікові традиції, збагачені культурами сусідніх народів. 
Але кочівники зі сходу затримували цей розвиток. 
Після половців з’явилися нові косоокі загарбники, які спустошували наші краї, взагалі затримували розвиток державності в Україні. 
Видатний історик Росії кінця ХІХ століття В. Ключевський говорив: «Уявіть собі, що Київ не був би взятий і зруйнований татарами… Київ залишився б столицею першої великої руської держави, а «великоруське» місто Москва не стало б центром великого князівства, а потім царства російського. Офіційною мовою стала б не …сумішка старослов’янської та фінської мови, а слов’яно-українська. Український письменник Гоголь не мусив би писати російською мовою, а Пушкін писав би українською». 
А далі, зомбуючи, нам розповідають що у 1237 році князь Батий, онук Чингізхана, син Тушихана, удільний хан кипчаківський, покоривши булгар і пограбувавши найпотужніше тоді в Росії велике князівство Володимирське з навколишніми князівствами, повернув свої військо на Південну Росію, де 6 грудня 1240 року підкорив першопрестольний Київ. У 1242 році на Волзі Батий заснував свою державу – Золоту Орду. Таким чином на Русь було надіте монгольське ярмо і наш край, спалений та спустошений, увійшов до складу Золотої Орди. Монголо-татарська навала частину місцевого населення знищила, а частину відтиснула на північ. Міста і села були пограбовані та зруйновані. Вся місцевість разом з суміжними степовими просторами аж до ХVІ ст. являла собою «дике поле» що перетворилося у пасовиська для табунів. За європейськими мірками тут життя не було… Такою, коротко, є офіційна історія Монголо-татарської навали на Русь. 
І що ми бачимо? Міти, міти і тільки міти… 
Міт перший: Татаро-монголи… 
Цікаво, що у загальноприйнятому ужитку в історії як науці використовується термін «монголо-татари», хоча у дійсності таких не було. Отих «монголо-татар» придумав у 1825 році вчитель Наумов, який потім став видатним російським істориком. Але у т.зв. історичних джерелах згадуються або татари, або моголи (без літери «н»). 
Російські, а за ними радянські горе-історики говорять про вторгнення 300 тисяч добре озброєних монгольських кіннотників на територію Русі з території величезної імперії Чингізхана, котра була створена монголами після їхнього завоювання Китаю, всієї Середньої Азії, Ірану та Кавказу. 
На щастя, ця передісторія вступає у протиріччя не тільки зі здоровим глуздом, але й законами Природи. 
По-перше, кочівники, що мешкають у сухих степах, просто фізично не мають можливості до концентрації. Адже вся система кочового господарства – це, насамперед, розосередження по території. Будь-яка велика та довготривала концентрація кочівників на певній території одразу призведе до дефіциту корму та води для коней. Цей факт, на жаль, ігнорували російські та радянські історики. Отже, величезна армія монголів, навіть якби й зібралася, одразу б розбіглася у пошуках води і трави для коней. А ця армія мала б ще довго простояти на одному місці, адже її мали згуртувати, призначити командирів, домовитися про взаємозв’язки між підрозділами тощо. 
Здоровий глузд та елементарна логіка говорить нам про те, що монголи зібрати таку армію фізично не могли. 
По-друге, виникає запитання: А звідки у середньовічній Монголії такий призовний контингент? Так, дійсно, демографічна структура патріархального кочового суспільства відрізняється багатодітністю. За такої ситуації, щоб виставити хоча б 100 тисяч здорових кіннотників призовного віку, треба мати населення країни щонайменше у півмільйона. Сучасна Монголія має населення близько одного мільйона. З того часу населення більшості країн збільшилося у десятки разів. Якщо Монголія не є чудесним винятком, то за часів Чингізхана країна мала населення щонайбільше 100 тисяч людей. Тобто, легенду навіть про 100 тисяч кіннотників треба забути як неприродну. Вже не кажучи про сучасне на той час озброєння цих мітичних кіннотників, якого тоді у слаборозвинутій країні просто не могло бути. 
Натомість допустимо невірогідне і банда монголів кількістю у 300 тисяч шабель завоювала півсвіту. І як співають батири Чингізхана у мітичній фентезі В.Яна: «Піски сорока пустель за нами кров’ю боягузів обагрені». І ось скарби половини світу зібрані до казни завойовника. Десятки тисяч рабів розбудовують міста і палаци завойовника, територія імперії пронизана мережею гарних, побудованих тими ж рабами, доріг. 
Ну й де це все, дозвольте запитати? 
Дороги та акведуки Римської імперії ми можемо бачити навіть сьогодні. Сліди більш скромних скарбів також. Про палаци, цирки та храми – немає про що говорити. А від імперії Чингізхана всього цього не залишилося. Жодного сліду. Не залишилося, бо за логікою речей від мітичних імперій залишаються хіба-що міти. 
Стосовно татар, то тут справа є хитро заплутаною. Назву «татари» Європа знала ще до Батиєвого нашестя. Крім того, казанські татари на той час називали себе «булгарами». Російський історик Андрій Лизлов («Скіфська історія» М. Наука, 1990.) ще у ХVІІ ст. стверджував, що татари та мешканці казанського ханства не є однаковим етносом. Адже велика історія волзьких булгар була забута саме в результаті набігів татар. І сьогодні булгари (казанські та астраханські татари) мають докорінно різні мови з кримчаками. Натомість А. Лизлов у своїй книзі надає великий перелік «татар» від кримських до …білгородських, тобто всі тюркські народи Російської імперії називалися «татарами». 
Таким чином, давно пора відкинути брехню на цивілізований та трудолюбивий, європейський булгарський народ, котрий за підлою підступністю російських істориків, охрестили збірним ім’ям «татари». 
Міт другий: Святий Олександр Невський – «собіратєль землі русской». 
Російською історією Олександр Невський подається великим полководцем, який брав участь у Невській битві зі шведами 1240 року і з лицарями Тевтонського ордену на Чудському озері 1242 року. Цікавим є той факт, що «герой» народився напередодні цих дат. І про це у своїх щоденниках написала Катерина ІІ: «Св. Олександр Невський тоді тільки народився, йому у 1237 році було не більше 5-6 років». Між іншим, битва Невського зі шведами є збіркою алогічних, брехливих байок. А щодо битви з Тевтонськими лицарями, то історія нам говорить, що у 1242 році Тевтонський орден ще не був поєднаним з Лівонським і його лицарів у Лівонії на кордоні з Руссю бути не могло. Таким чином – версія «захист від тевтонської агресії» є також брехливою байкою, не кажучи вже про вік «героя». 
Сам Олександр Невський був спорідненим братом Сартака – він породнився з ним у 11 років і поклявся на крові про вічну дружбу та допомогу. Сартак був сином Хана Батия, який забрав Олександра в 1238 році у аманати (заручники) – там Олександр пробув до 1252 року. То ж в Золотій Орді Олександр вважався за Чингізида, тобто за свого, рідного. 
У 1252 році Олександр став «Великим князем Володимирським» ціною зради рідного брата Андрія, за що й отримав від Хана великокняжий стіл. У 1257 році він допоміг татарам у Володимиро-Суздальській землі здійснити перепис населення і встановити на нього данину. У 1259 році те саме він разом з татарами зробив у Псковській та Новгородській землях. Саме цими діями Олександр заслужив у російських державників титул «собіратєль». Цей татарський подушний перепис прив’язав населення щодо стягнення податків спочатку до татарських ханів, а згодом – до московських князів. 
Виникає запитання: А чим тоді Олександр заслужив, щоб століття поспіль церква назвала його святим? 
Олександр стає відомим перш за все тим, що зумів закріпити наслідки підкорення Русі Батиєм. Він зробив усе, щоб ці зміни стали незворотними. Історія говорить нам про двох таких осіб – Олександра Невського та Івана Калиту. Знаковим є той факт, що ці дві фігури прославляються також і московською церквою. 
І це є закономірним, адже захопити владу набагато легше, ніж її утримувати. Але це стосується не тільки захоплення влади, а й встановлення нової політичної моделі взагалі. Саме тому заслуги Невського та Калити із закріплення іга, з точки зору адептів цього іга, є вагомішими заслуг самого Батия. 
Істотним моментом цього закріплення режиму іга та зламу опору було знамените «неврюєве нашестя», в процесі якого якийсь Олекса Неврюй (так називають його історичні джерела, що надають імена татарських завойовників), між іншим, християнин, але «татарський царевич», а у дійсності Олександр Невський, розгромив антиординське повстання брата Андрія, зятя лідера антиординського опору у масштабах всієї Русі князя Данила Галицького. 
Міт третій: Росія є спадкоємцем Русі. 
Росія – штучна назва, котра була нав’язана ортодоксальним (юдо-християнським) візантійським духовенством замість органічної національної назви Русь. І це не просто зміна назви – це зміна самої суті країни, її душі. 
Адже Русь зі столицею в Києві відрізнялася від Росії як небо і земля… 
Русь до татарської навали мала одне з найм’якіших законодавств. «Руська Правда» Ярослава Мудрого була найгуманнішим кодексом у світі. Можна сумніватися в автентичності «Руської Правди», як й інших літописних джерел, але факти говорять самі за себе. Публічні, а тим більше масові катування з’явилися саме у Росії. На Русі їх просто не було (військові ексцеси на полі бою (краще: до уваги не беруться) до розрахунку не беруться (калька з російської). 
На Русі було міське самоврядування більш розвинуте ніж у Європі. Вічові дзвони були у кожному великому руському-українському місті. Але у Росії вічові дзвони згодом були знищені, а будь-яке самоврядування – задушене. 
На Русі були розповсюджені Відичні духовні знання, котрі не забороняли будь-яке релігійне сповідування, і ці знання ще довгий час зберігалися у тих частинах Русі, котрі не потрапили під владу Росії-Орди – у землях Великого князівства Литвинського, Руського та Жемайтського. У Росії цієї свободи не було, там панувала візантійська ортодоксія. 
Русь була частиною Європи, частиною невід’ємною та органічною. Більш того, саме на Русі зародилися ті цивілізаційні тенденції, котрі потім стали базовими для сучасної європейської цивілізації. Натомість Росія стала вічним ворогом та опонентом Європи, а у цивілізаційному плані – країною з постійними циклами «доганяючої» модернізації. Росія стала духовною спадкоємницею здохлої без слави Візантійської імперії. За посередництвом Росії старезні антицивілізаційні імперські традиції намагаються знову прийти у світ за кожної цивілізаційної кризи світового масштабу. 
Русь мала династичні, шлюбні звязки саме з Європою. Варто згадати найвідоміші факти, наприклад, дружину Ярослава Мудрого – шведську принцесу Інгігерду. У Європі було за честь мати за дружину дочку руських князів. Найвідомішими прикладами є Анна Ярославна – королева Франції, дружина Анрі І, Євпраксія – дружина німецького імператора Генріха ІV тощо. Такий стан не міг бути випадковим. Русь була частиною Європи, а руська-українська знать була частиною загальноєвропейської знаті. 
Росія-Орда перестала бути частиною Європи і кількість шлюбів представників російської знаті та знаті європейської докорінно скоротилася. 
Після мітичного Батиєвого нашестя а згодом і дійсного варварського спалення Києва у 1482 року та знищення частини України, коли Європейську Русь було убито, на її місці почала свою розбудову Візантійська Росія, котра не може вважатися спадкоємицею Русі. Адже не може убивця вважатися законним спадкоємцем пограбованого та убитого…

Про словянське походження московської мови

  • 06.12.14, 18:31
МІФИ МОСКОВІЇ.  ПРО СЛОВЯНСЬКЕ ПОХОДЖЕННЯ МОСКОВСЬКОЇ МОВИ ТА ЇЇ ДОМІНУЮЧЕ СТАНОВИЩЕ СЕРЕД СЛОВЯНСЬКИХ МОВ.

Походження московської мови

Протягом сотень років Москва, знищуючи інші мови, створила міф про свою власну московську мову, присвоївши їй назву "російська" та доказуючи, що вона є істинно слов'янська та першородна, а всі інші (особливо українська та білоруська) є лише діалекти московської мови або діалекти, спотворені польською мовою. Для цього були створені, а інколи просто замовлені десятки різних "теорій", "наукових праць", "досліджень". Чи дійсно це так?

У 1957 році, у п'ятому номері журналу "Вопросы языкознания" на ст. 67, були опубліковані дослідження московської мови, зроблені професором М.Фаснером.

З 4-томного етимологічного словника О.Н.Трубачова він вибрав та проаналізував походження 10779 російських слів і дійшов висновку, що:

6304 слів, або 58,3%, є запозиченими з інших європейських мов;

1119 слів, або 10,3%, є невідомого походження;

3191 слово, або 29,5%, українського походження;

72 слова, або 0,8%, загальносхіднослов'янського походження;

93 слова, або 0,9%, російського, тобто московського, походження.

Щоб зрозуміти таку цікаву картину, треба знову повернутися на сотні років назад. За часів Івана Грозного в московській мові було тільки два руських слова: владика і злат.

В 1589 році в Парижі був виданий словник московської мови, в якому було тільки два руських (українських) слова.

В 1618 році, вчений лінгвист з Англії Ричард Джеймс нарахував в московській мові тільки шістнадцять руських (українських) слів.

У кінці ХVІІ століття німецький вчений Лудольф нарахував у московській мові сорок одне руське (українське) слово.

Як ми вже знаємо, Московія протягом сотень років була одним із улусів Золотої Орди, в якій спочатку панував світогляд китайської філософії, поширювалося християнство, існував іслам. Але коли пізніше татари прийняли магометанство, вони все одно ще деякий час продовжували дотримуватись толерантності китайського релігійного світогляду, в тому числі і старого язичницького світогляду, який їм велів боятись помсти чужих богів. Тому вони пітримували та захищали християнську церкву та священиків у Московії, де вживалась староукраїнська (руська) мова. (Навіть з 1250 р. по 1320 р. Митрополит московської церкви тримав свою катедру в столиці Золотої Орди Сараї, поруч зі ставкою Хана). Це дало змогу зберегти серед провідної верстви населення українську мову ще довгий час (звідси ці 30% українських слів). Але переважна більшість населення Московії була угро-фінно-татарського походження, для якого українська мова була чужа. До того ж, живучи сотні років відокремлено в непрохідних болотах та лісах угро-фінни, мали небагату мовну культуру. До речі слово "Москва" перекладається з фінської як "гниле болото". Вже після занепаду Орди татари масово почали переходили в християнство, часто примусово. Для прикладу: цар Борис Годунов – татарин, князі Хованський, Юсупов, Урусов, Салтиков, Ордин-Нащокін, Мансуров та багато інших теж були татарами. В.Ключевський писав, що в 16-18 століттях 57% московської провідної верстви були татарського походження, тому їм була чужа українська мова, культура, традиції. З цієї причини московські правителі пішли на культурний та мовний розрив з Києвом. Єдине, що їм було потрібне, – це спадщина Київської Русі та її славна історія, щоб оправдовувати свої загарбницькі походи під виглядом об'єднання слов'янських земель та продовжувати ідеї Орди, але тепер вже під назвою Московія, а пізніше Росія. Тобто шлях до ідеї московітів – "Москва є ІІІ Рим" – лежав через Київ. Тому підкорення Києва за всяку ціну було і залишається основним завданням як минулих, так і сучасних московських правителів. Без Києва не може бути Росії. Московія – так, але не Росія. За словами Бабуріна, Україна – це єдине джерело генетичного і інтелектуального потенціалу Російської імперії.

Українські вчителі, священники, монахи заклали основи московської мови, в якій вживалась українська граматика М.Смотрицького. Але пішовши на мовний і культурний розрив з Україною, і не маючи можливості провести філологічну та інші реформи самостійно, оскільки не було кому, вони запросили собі на допомогу німців та інших європейців, які були присутні в усіх сферах життя та принесли з собою тисячі нових для Московії слів.

Москва запросила тисячі європейців, в основному німців, для розбудови своєї держави. Німці "винайшли" сучасну московську мову. Так Н.Греч склав граматику московської мови. Німець Ґрот уклав московський правопис та словник. В.Даль зібрав етнографічний матеріал, німець А.Гільфердінґ – мовний матеріал, німець Г.Бауер видумав їхню "варяжську теорію", німці Брокгауз і Ефрон видали першу інциклопедію і т.д. Німці створили московську технічну термінологію просто переписавши німецькі слова московськими літерами.

З часом німці та інші європейці перебрали правління Московією, але для них слов'янство теж було чуже, і вони продовжували по-варварськи нищити все немосковське. Для прикладу: Катерина ІІ – німкеня, Петро ІІ – німець, і так аж до 1917 року Московією правили німці під назвою династії Романових.

В.Даль, на замовленя московських правителів, уклав словник московської мови, який в оригіналі називався "Толковый словарь великорусского наречия русского языка", де під руським розумівся український. Але в майбутньому царська цензура змінила цю назву на "Толковый словарь живого русского языка". В.Даль, будучи лікарем за освітою, працював у міністерстві внутрішніх справ Російської Імперії "чиновником для особых поручений" при керівникові цього міністерства Л.А.Перовському. Він служив у міністерстві, яке, як відомо з попередніх розділів та історії, було основним душителем "инакомыслия" в "империи". Тому В.Даль не міг скласти правдивий словник московської мови. До того ж, з огляду на його європейське походження і те, що тогочасна московська мова була дуже бідна, він змушений був додавати багато німецьких слів, а інколи просто замінював українські слова на німецькі. Ще до нього, після війни з Наполеоном, в московську мову ввійшли тисячі французьких слів, які він, так би мовити "узаконив", внісши їх у свій словник. Тобто він створив своєрідне "есперанто" для Московії, яке складалося з українських, татарських, німецьких, французьких та слів інших народів. Для прикладу німецькі слова:

Абрикос – жерделя, бархат – оксамит, брюки – штани, брухт – покидьки, бунт – повстання, бурт – купа, вакса – мастило, вал – окіп, ванна – купіль, вахта – варта, гауптвахта – вартівня, горн – ріжок, гастроль – виступ, глазурь – полива, лозунг – гасло, лакей – прислужник, маклер – посередник, мундштук – цибух, орден – відзнака, офицер – старшина, пакгауз – комора, парта – лавка, патронташ – ладунка, пилигрим – прочанин, пушка – гармата, ранец – наплечник, траур – жалоба, фальшивый – підроблений, флюс – пухлина, флаг – прапор, флагшток – щогла, фон – тло, форпост – передова варта, фрахт – перевіз, футляр – коробка, шахта – копальня, швейцар – двірник, шельма – крутій, шина – обруч, шкатулка – коробочка, штемпель – тавро, штука – одиниця, штурм – наступ, штурман – стерновий, шулер – шахрай, палітурка-обкладинка, і інші.

Приклад французьких слів, які були взяті до московської мови:

Азарт – запал, аккомпанемент – супровід, амплуа – роль, анонс – оповістка, антракт – перерва, аплодисменты – оплески, апломб – самовпевненість, армия – військо, артилерист – гармаш, артист – мистець, ассортимент – набір, атака – напад, афиша – оголошення, баланс – рівновага, бандаж – перев'язь, барьер – перепона, бассейн – водойма, блондин – русявий, бокал – келих, бордюр – окрайка, брошюра – книжечка, брюнет – смаглявий, бульон – юшка, бутылка – пляшка, бюджет – кошторис, бюст – погруддя, вуаль – серпанок, галиматья – нісенітниця, гарантия – запорука, гардина – завіса, гарнизон – залога, девиз – гасло, департамент – відділ, деталь – подробиця, частина, диссонанс – розлад, эксплуататор – визискувач, экспорт – вивіз, элегантный – чепурний, этажерка – полиця, каприз – примха, карьер – каменище, квартира – помешкання, квитанция – посвідка, колонист – поселенець, команда – наказ, коммерсант – торговець, компания – товариство, компот – узвар, компрометация – знеславлення, констатировать – стверджувати, контур – обрис, конфеты – цукерки, костюм – вбрання, кошмар – жах, кулинар – кухар, курьер – посланець, магазин – крамниця, манеры – поведінка, манто – накидка, марш – похід, маршрут – розклад подорожі, медаль – відзнака, мемуары – спогади, мотив – спонука, оранжерея – теплиця, пейзаж – краєвид, персона – особа, пьедестал – підніжжя, поза – постава, престиж – повага, приз – нагорода, рапорт – звіт, режим – лад, резонанс – луна, результат – наслідок, репрезентабельный – показний, репрессия – утиск, ресторан – їдальня, ресурсы – засоби, запас, секрет – таємниця, серьезный – поважний, сигнал – знак, спектакль – вистава, стаж – досвід, табуретка – стілець, тираж – наклад, фаворитка – улюблениця, фамильярность – панібратство, флірт – залицяння, флакон – пляшечка, фонд – запас, формат – розмір, шалопай – гульвіса, шофер – водій, і т.д. Таким чином сучасний московський словник налічує біля 50 тисяч іншомовних слів. Про це ще Н.Некрасов написав сатиру "Розмова баріна з мужиком" в якій ні барін ні мужик один одного не розуміли, хоч і розмовляли на "одній мові". Тобто європейці, приїхавши до Московії, створили для себе своєрідний московський суржик (з точки зору корінного населення Московії), яким в 18-19 століттях володіло лише 1%-2% населення (про, що і писав Н.Нєкрасов).

Мало є народів на світі, які пов'язані з природою так близько, як народ український – від матеріальних виявів, як вишивки, писанки, квіти навколо хати і в хаті, музики та музичних інструментів і до духовних, як мораль, релігія, пісні.

На території сучасної України, на її родючих землях, проживали слов'янські племена, які належали до рільничої культури і творцями якої вони були. Пізніше під натиском обставин ці племена пішли на Захід і понесли з собою свою мову, звичаї, культуру і т.д. Початок осілого життя – це початок розвитку культури і землеробства в Європі. Землеробство одним із перших постало на землях сучасної України. Землеробство примушувало шукати пояснень природних явищ та змін, щоб їх передбачати й використовувати чи уникати. Весь кругообіг життя людей був пов'язаний з природою та порами року. Тому назви багатьох подій в житті людей, свят, традицій були відображенням цих змін. Особливо це можливо помітити в назвах місяців, які вживаются в українській мові та мовах деяких інших слов'янських мовах. Січень – сніг січе обличчя. Лютий – час, коли лютують морози. Місяці березень, квітень, травень засвідчують красу пробудження природи після зими. Червень, липень, серпень показують, які зміни відбуваються в природі влітку і як вінець усіх робіт – люди з серпами ідуть збирати врожай. Вересень, жовтень, та листопад показують, як змінюється природа, готуючись до зими. І нарешті, місяць грудень завершує рік, поля вже зорані, тільки видно грудки під снігом. Як цю слов'янську мовну культуру можна прив'язати до назв місяців, які були запроваджені в Московії? Январь, февраль, март, апрель і т.д.

Ці назви запозичені у Європи. Сюди також можна додати тисячі інших слів, які були введені в московську мову європейцями та багатьма іншими творцями цієї мови. Тому дивно звучать твердження минулих та сучасних московських шовіністів про те, що сучасна московська мова є істинно слов'янська, тисячолітня та має бути основною в слов'янському світі. Але чи може мати московська мова панівне становище серед слов'янських народів, якщо в ній понад 60% слів неслов'янського походження, і чи можна, щоб у її назві вживали слова "русь", "руський"? Деякі московити, які навіть проживши десятки років серед інших словянських народів не здатні освоїти їхні мови хоча б на рівні розуміння не говорячи про граматику, письмо та читання. Так, для прикладу, вже колишній посол Москви в Україні В.Чорномирдін, залишаючи Україну сказав, що він розуміє українську мову тільки на 80%, хоч приїхавши в Україну майже десять рків тому обіцяв її вивчити. Якщо головний посол "нашого старшого брата", під цим розуміється, що він освітчена та інтелектуальна людина, не здатний освоїти "братню" для нього мову, (і треба ж такому статись...) то що тоді говорити про більшість останніх московитів? Про яку "братність чи спорідненість" наших мов можливо говорити взагаі? Пітвердження того, що московська мова не є словянською, можна знайти в сучасному повсякденному житті, спілкуючись з іншими слов'янськими народами: поляками, словаками, чехами, болгарами, жителями колишньої Югославії та інш. Якщо кожний з них у якійсь умовно зібраній групі буде говорити тільки своєю мовою, то всі учасники зможуть зрозуміти про, що йде мова, за винятком носіїв московської мови, звісно, якщо носії московської мови не жили серед інших слов'янських народів. Якщо між дійсно словянськими мовами 50%-70% слів співпадають, або звучать зрозуміло один – одному, то в московській мові таких співпадінь дуже мало 5%-10%. Але в своїй шовіністий злобі вони доказують, що їхня мова базова а всі інші спотворені. Особливі і величезні зусилля вони докладають для приниження та знищення української мови. Одною з головних їхніх "наукових теорій" є те, що українська мова це спотворена польська. Як доказ цього один з "науковців чи дослідників" на одному з форумів, (http://forum.pravda.com.ua/read.php?4,205710801) надрукував "свій аналіз" де привів приклад біля 500 слів польських, українських і московських. Всі ці слова мають один корінь в українській і польській мовах, але повністю відмінні від московської мови. Ми можемо тільки уявити задоволення цього дослідника від проведенної роботи. Він (вона) думає, що "втер українцям ніс" та доказав спотворенність української мови. Але він зробив якраз навпаки. Він ще раз доказав, що московська мова штучна і ніякого відношення до словянських мов немає. Для доказу цього ми візьмемо лише декілька слів із інших словянських мов та московської в такій послідовності: українська, польська, чешська, сербо-хорватська, словенська, словатська, московська.

-але, ale, ale, ali, toda, ale, но

-аматор, amator, amatersky, amater, amateskih, amatersky, любитель

-байка, bajka, bajka, basna, fabula, bajku, сказка

-барва, barwa, barva, basa, barva, farba, краска

-блискавка, blyskawica, blesky, strele, blesky, молния

-вага, waga, vaha, teza, vaha, вес

-вечорниці, wieczornica, vechornytsi, vechornytsi, vechornytsi, vechornytsi, посиделки

-виняток, wyjatek, vyjimkou, izuzetak, razen, vynimkou, исключение

-вік, wiek, vek, starost, starost, vek, возраст

-гак, hak, hacek, zakacaljka, hook, hacik, крюк

-гній, gnoj, hnoy, gnoj, hnoj, навоз

-дзвін, dzwon, zvonek, zvonce, zvonce, zvoncek, колокол

-дорадник, doradza, radce, советник

-досить, dosyc, docela, posve, dokaj, docela, хватит, довольно

-займенник, zaimek, zajmeno, zamjenica, zamjenica, zameno, местоимение

-зараз, zaraz, nyni, sade, zdaj, teraz, сейчас

-зле, zle, zlo, zlo, zlo, скверно, плохо

-злодій, zlodziej, zlodej, lopov, lopov, zlodes, вор

-знову, znow, znovu, ponovno, spet, опять, вновь

-зрада, zrada, velezrada, izdaja, veleizdesa, velezrada, измена

-кошик, koszyk, nakupni kosik, kasarica, nacupny kosik, корзина

-крок, krok, krok, korak, korak, krok, шаг

-курча, kurcze, kurc, pile, priscanec, kurca, цыплёнок

-лан, lan, lan, lan, lan, lan, нива, поле

-мапа, mapa, mapa, mapa, zemljevid, mapa, карта

-місто, miasto, mesto, grad, mesto, mesto, город

-неділя, niedzeiela, nedele, nedjelja, nedelja, nedela, воскресенье

-око, oko, oko, oka, oci, oko, глаз

-папір, papier, papir, papir, papir, papier, бумага

-пекло, pieklo, peklo, pakao, pekel, peklo, ад

-призьба, pryzba, pryzba, pryzba, pryzba, pryzba, завалинка

(тут вживаються тільки латинські літери, через відсутність на моєму компютері інших, але кожна словянська мова має свої особливі літери. Також з огляду на те, що майже всі вони вживають латинські літери, яких менше ніж літер в українській мові, то існує деяка відмінність, як слово пишеться і читається. Інколи тяжко зрозуміти коли читаєш, але як тільки вони скажуть це слово, то стає відразу зрозуміло про, що йде мова)

Таким чином ці "дослідники" з шовіністичними мріями, маючи одні цілі на самій справі допомогли нам ще раз розвіяти їхній міф про словянське та домінуюче походження московської мови. (Подякуємо їм та побажаємо їм "успіхів" в цьому напрямку).

(До речі такі, але правдиві, не предвзяті дослідження про спільність та відмінність словянських мов між собою та московською, можуть бути чудовими темами для різних курсових, дипломних, докторських проектів. Те, що зробив в 1957 році М.Фаснер можливо повторити тепер. ВПЕРЕД! СТУДЕНТИ)

З огляду на те, що московська мова штучна, вийшло так, що у "великому і могучому" відсутні багато форм, які присутні в українській мові та інших дійсно словянських мовах. Якщо ми запитаємо сучасного жителя Росії хто ти, то він відповість: "я русский", тобто прикметникова форма. Але питання є, не чий ти або який, а хто ти є. В українській мові є відповідна форма. На запитання хто ти? буде відповідь "я росіянин". Також якщо ми запитаємо нашого дійсного брата білоруса, хто ти?, то він відповість: "Я білорус", але йому й до голови не прийде сказати "я білоруський". Це сталося, скоріше за все, за часів Петра І, коли він змінив назву своєї країни з Московія на Росія. Він наказав щоб усі жителі Московії при зустрічах говорили: ты русский, я русский. Так приживлялась жителям Московії, нова назва. Також ми знаємо, що в Московії ніхто не був вільний, що все, що було на території імперії, належало боярину, князю, а все разом царю. Тобто все живе і неживе було чиєсь. Вся Московія належала царю, але в новій назві держави не знайшлося форми, яка б описувала, хто є її громадяни. Цар і Росія виступають як одне і те ж, тому і всі її жителі є царські, русские, московські, тамбовські і т.д. Звідси і виникла форма "русский", яка говорить про належність чи залежність когось до чогось або когось. Таким чином, напрошується висновок, що всі жителі Московії-Росії оцінюються і називаються за приналежністю до території під назвою Росія, яка і є власником над ними. А в повсякденному житті цей власник представлений в образі президента, який і є їхнім реальним власником. На основі цього за сотні років у жителів Московії розвинувся тільки їм притаманний менталітет, комусь належати та мати "крепкую руку" над собою. Тобто їм не потрібно було шукати форму, яка б пояснювала, хто вони, позаяк їм у повсякденному житті потрібно було пояснювати, чиї вони, якої землі, якого барина, або якого царя холопи.

Сучасні "любителі" та "захисники" московської мови продовжують столітню практику Москви запозичати іншомовні слова, навіть якщо існують власні, так, для показу своєї нібито "особливої культури та інтелекту". Вони з гнівом будуть сперечатись та захищати свою московську мову, коли говориться про українську, білоруську чи інші мови сусідніх народів, але тут же ставати на "лапки" (чего изволите?) перед іншою мовою. Для прикладу. В центрі міста Харкова (і інших міст) стоїть великий будинок на якому великими літерами (з вогнями) написано "СИТИ ЦЕНТР". СИТИ перекладається з англійської мови як МІСТО, тільки написане російськими літерами. В багатьох країнах для туристів багато вивісок та оголошень дублюються іншими мовами (в основному англійською) і це є нормально. В даному разі це мусило бути "CITY CENTR". Але практично ніхто з поваги до своєї країни та своєї мови не принижує себе, пишучи іншомовні слова своїм правописом. Нам зрозуміла ситуація з українською мовою в Харкові, але це доводить "політичну штучність" проблеми російської мови в Україні чи де інде. Крім морального самоприниження "захисників" російської мови, цей "авторський самодебілізм" може привести до багатотисячних чи навіть багатомільйонних збитків. Що ж мається на увазі? Під "СИТИ ЦЕНТР" розуміється приналежність цього будинку чи навколишнього району до якихось бізнесових операцій, зустрічей, конференцій і т.д. При цьому ясно, що всі сторони, які беруть участь у переговорах, перебувають у рівних умовах, у т. ч. й іноземні делегації. Але проведення таких зустрічей у такому "СИТИ ЦЕНТР" ставить приймаючу сторону в заздалегіть невигідні і морально принизливі умови. Для іноземних гостей це означає, що вони є головні, і вони диктують свої умови (тобто ціни).

З подивом можна знайти багато інших таких прикладів – назв магазинів, підприємств, рекламних оголошень які пропонують "ВИКЕНД" (тобто час відпочинку) у Туреччині, "вкусные ЛАНЧИ", "Фитнес-центр" тощо. Новоспечені власники колись державних підприємств наввипередки демонструють якесь неприємне блюзнірство перед кимсь чи перед чимсь, міняючи відразу назви цих підприємств на імпортні. Чи може власник якогось підприємства, який з легкістю відмовляється від своєї материнської основи, претендувати на якесь політичне чи державне лідерство в цій країні?

Можна з певністю сказати, що через сто років праправнук якогось Кушнарьова, Колєснікова, Толочка, Бузини, Грача, Лося буде рвати на собі сорочку та доводити, що "СИТИ" "ЛАНЧ", "ФИТНЕС" та "ВИКЕНД" – це істинно російські слова. Ми розуміємо звідки "ростуть ноги" всіх цих "інтелектуалів".

6 листопада 2006 року гуманітарний віце-премєр України від Партії регіонів, Д.Табачник, договорився до того, що сказав: "Українська мова, економічно невигідна і культурно невиправдана, гальмує розвиток високого мистецтва і зазіхає на українську демократію". Як така людина загалом може бути на цій посаді?

Г.Квітка-Основяненко писав: "Коли українські молоді письменники змужніють, то вони доведуть, що московська мова – це лише дикунська говірка, порівнюючи її до української мови. Коли вони повитягують з московської мови все українське, то най-запекліший шовініст буде змушений визнати жалюгідне убозтво і нижчість московської говірки супроти української мови. І справді, чи ж можна написати звичайнісіньку статтю московською мовою, не вживаючи немосковських слів та виразів? А українською можна. Українське красне письменство, а особливо поезію часом дуже важко перекласти якоюсь європейською мовою докладно і досконало, бо навіть ці багаті мови не мають багатьох досконалих українських форм слова і вислову".

На сьогоднішній день існує багато незаангажованих досліджень, як в самій Москві так і за її межами, про московську, українську та інші словянські мови, де на історичному, науковому, фонетичному рівні доказується, відмінність московської мови від всіх інших словянських. Сучасна літературна, штучна, московська мова, яка налічує тільки 200-300 років своєї історії, не має ні історичної, ні культурної спадщини. До 1917 року вона була мовою лиш декількох відсотків населення, в основному політичної, військової та економічної еліти імперії, яка була в своїй основі не московського походження. Почитайте ще раз твори Л.Толстого, де всі його герої говорять виключно французською мовою. Ситуація різко помінялась після 1917 року, коли більшовики ввели загальну освіту населення, через яку вже пройшло з десяток поколінь для яких московське "есперанто" стало рідною мовою. В цьому не має нічого злого чи поганого. Але коли це робилось і робиться з чисто з шовіністичними та колоніальними цілями, то це вже є зло. Так, Москвою, під час її "цивілізаційної місії", на території імперії були знищенні сотні унікальних, історичних, національних мов. Цей геноцид продовжується і по сьогоднішній день. Так в 2007 році держдума Росії прийняла доповнення до закону "Про освіту", яким відмінила вивчення національних мов, в школах РФ, з вересня 2009. Вся освіта в РФ базується на "великорусском преводсходстве" тобто шовінізмі, який принижує інші народи федерації і подає їх як другосортні. Всі підручники, які видавались в національних республіках, вилучаються з бібліотек та знищуються, в тому числі і українські. Як це нам знайомо!!!

За роки Незалежності України вже опубліковано багато, раніше заборонених в СРСР, але відомих по всьому світі, матеріалів про те, що територія України була колискою багатьох європейських та словянських мов. Це настільки обурює Москву, що вона йде на любі фальсифікації, активізує свою найпотужнішу пропагандиську машину, свої багаточисленні 5-ті колони по колишніх республіках. Але "процес пішов" і його можливо пригальмувати, але вже не зупинити.

НИНІШНЄ І НАСТУПНІ ПОКОЛІННЯ МОСКОВИТІВ БУДУТЬ СТОЯТИ ПЕРЕД СУДОМ ІСТОРІЇ ЗА ЗЛОЧИНИ ІВАНІВ, ПЕТРІВ, КАТЕРИН, ЛЕНІНИХ, СТАЛІНИХ, ПУТІНИХ та інших.

НАШЕ ЗАВДАННЯ ЗБИРАТИ ТА НАКОПИЧУВАТИ ФАКТИ ЦИХ ЗЛОЧІНІВ, ЇХ ОРГАНІЗАТОРІВ, ВИКОНАВЦІВ, ОСОБЛИВО 5-ТИ КОЛОННИКІВ ПО РЕСПУБЛІКАХ, ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО СУДУ НАД НИМИ.

Комуністичний (більшовицкий) терор у Україні.

  • 06.12.14, 18:22

А ось так трапилося одного разу в українській історії, послав Бог у Україну істоти набагато страшніше сатани і навіть не так, а істоти ще більш безглузді в садизмі, злодіяннях, і не випадково багато дослідників,походження цих тварюк пов'язують з якимись генетичними експериментами богів (аннунаков,см.міфологію шумерів) в далекому минулому Землі, коли з рептилій були створені якісь людиноподібні суті, і ось тепер вони бешкетують по всій планеті. І один з матеріалів - тому чергове свідчення.

Повернемося до витоків.

Загальновідомо, що терор в царській Росії кінця XIX і початку XX століття не тільки фінансувався, але і здійснювався євреями. Найбільш жахлива картина іудейського терору за всю доступну для огляду історію людства відбулася після здійснення державного перевороту в Росії в жовтні 1917 року.Відома на весь світ книга високопрофесійного історика С.П.Мельгунова «Червоний терор в Росії: 1918-1923», видана вперше в Берліні в 1923 році, і перевидана у нас в країні тільки в 1990 році - є шоковим свідченням небаченого, сверхзверячого садизму єврейських та інших катів проти українського народу.

Ось що згадував академік АН СРСР, Герой Соціалістичної Праці, тричі лауреат Держпремії СРСР А. Дородніцин про ті часи: «Наше село знаходилося недалеко від Києва, і до нас доходили чутки про те, що творила Київська ЧК .... Навіть дітей у селі лякали іменем місцевого чекіста Блувштейна.Коли Київ і наше село зайняли денікінці, батько відправився до Києва роздобути ліків для лікарні. Завали трупів - жертв ЧК - ще не були розібрані, і батько їх бачив на власні очі. Трупи з вирваними нігтями, з зідраною з них шкірою на місці погонів і лампасів, трупи, роздавлені під пресом.Але сама моторошна картина, яку він бачив, це були 15 трупів з черепами, пробитими якимось тупим знаряддям, порожні всередині. Служителі розповіли йому, в чому полягала катування. Одному пробивали голову, а наступного примушували з'їсти мозок.Потім пробивали голову цьому наступного, і з'їсти його мозок змушували чергового ... »

Іудеобольшевістскій терор, розв'язаний ними після захоплення влади в 1917 році, можна класифікувати за трьома основними видами.Терор класовий - який наростав від місяця до місяця і стане потім повсякденною роботою комісарів і чекістів. Терор проти озброєної «контрреволюції» - в яку більшовики зараховували всіх незадоволених їх політикою і беззаконням.І терор проти білого терору - відповідного на садизм іудеобольшевістского терору.

Якби терор червоних сіоноуголовніков полягав тільки у розстрілах! ... Тортури, які застосовували іудеобольшевікі і їх підручні до своїх жертв, не піддаються осмисленню ..Це були навіть не кати в звичайному розумінні цього слова, навіть не хижі звірі - це були сатаністи недоношеної племені виродків роду людського, бо навіть самим жорстоким катам у світі не снилися такі витончені звірства над живими людьми.Павло Миколайович Мілюков, ось що він пише в своїй книзі: «Звільнені від будь-яких юридичних норм, слідчі вправлялися у вишукуванні способів отримати визнання всілякими засобами тортури, а кати влаштували з страти своєрідний спорт сп'янілих вином і кокаїном людей,кінчали нерідко свою кар'єру в будинку божевільних.У кожного провінційного відділу «Че-Ка» були свої улюблені способи тортури. У Харкові скальпували череп і знімали з кистей рук «рукавички». У Запоріжжі садили катованих голими у бочки, втикані цвяхами, і катали їх, випалювали на чолі п'ятикутну зірку (Соломона, Ю.К.), А священикам одягали вінок з колючого дроту, пиляли кістки пилкою. У Полтаві та Кременчуці саджали на палі. У Полтаві таким чином були посаджені на кіл 18 ченців і спалені на палі повсталі селяни. У Катеринославі (Дніпропетровськ) розпинали і добивали камінням. В Одесі смажили в печі і розривали лебідками навпіл. У Києві клали в труну з розкладаємим трупом, ховали живцем, потім через півгодини відкопували. Там же наводиться статистика червоного терору.Комісія генерала Денікіна, що розслідувала матеріали по червоному терору тільки за 1918-1919 роки, прийшла до страхітливої цифри - 1.766.118 знищених більшовицькими катами громадян України за ці роки, тільки там де Денікін це міг визначити.Цифра ця, за повідомленням надрукованому в «Таймс» у березні 1922 року, склалася з наступних складових:

- 28 єпископів і священиків 1.215,

- 6.775 професорів, вчителів і 8.800 докторів,

- 54.650 офіцерів і 260.000 солдатів,

- 10.500 поліцейських офіцерів, 48.500 агентів поліції,

- 12.950 поміщиків і 355.250 чол. інтелігенції,

- 193.350 робітників і 815.000 селян. "

Банда Муравйова влаштувала в Києві різанину, вбивала українців за українську мову, рубали шашками всіх хто був одягнений в національний українській одяг, тільки за тиждень вбили, закатували близько 20 тисяч киян, різали ножами тому,що був наказ берегти патрони.

А.Виноградов у своїй статті «Бійня», опублікованій в журналі «Молода гвардія» № 11,1999 р., с.136-143, наводить цілий ряд фактів про злодіяння більшовиків і чекістів у Києві і на всій Україні.Велику роль у зміцненні влади більшовиків на Україну і особливо на Київщині зіграли частини «інтернаціоналістів» (угорців, китайців, румунів та ін) Які формувалися іудейськими комісарами для розпалювання «пожежі світової революції» в Європі, але у зв'язку зі складнощами встановлення влади більшовиків були додані ЧК і служили для придушення селянських виступів.

Глава Української Раднаркому, «кат у білих рукавичках» Х.Раковський, особисто інструктував ці інтернаціональні банди: «Перша умова в боротьбі з бандитизмом (так вони називали селян, що чинять опір більшовицьких грабежів) це вважати село колективно відповідальної за "бандитські" дії, які відбуваються в її районі».Після відходу червоних з міста на деяких трупах знайшли сліди неймовірних катувань статевих органів. Мобілізовані рядові червоноармійці не могли витримати свідчення тих звірств, які творили чекісти, і навесні вони штурмували ГубЧК і звільнили їх в'язнів.Частини Київського гарнізону, за повідомленням Антонова-Овсієнка, стали вимагати всефронтового з'їзду під антисемітськими й антічекістскімі гаслами. Але ці виступи були жорстоко придушені за участю інтернаціоналістів »,

Як свідчив колишній чекіст Болеросов, командний склад Губернського ЧК був виключно єврейський, а волосний ЧК - латиський. Головними катами в Київській ГубЧК були: Сорін-Блувштейн, особисто стратив багато невинних людей. Яків Лівшиць - зав.оперативним відділом, Фаєрман Михайлов - комендант ЧК, Яків Шварцман, Рубінштейн - любитель смакувати агонії своїх жертв, в одну з яких він випустив понад 30 куль. Характерним типом жінки-чекістка (якщо цих шльондр і лахудр можна назвати жінками) була Еда Шварц.Колишня актриса єврейського театру, потім повія, почала кар'єру в ЧК зі звичайного доносу на клієнта, а скінчила особистою участю у розстрілах та катуваннях.

Коли 30 серпня 1919 денікінці під Броварами розбили червоних і ті поспіхом залишали Київ, багато жителів, незважаючи на те, що в місті рвалися снаряди (це Дніпровська флотилія більшовиків в безсилій люті обстрілювала Київські церкви) кинулися до будинку ЧК шукати рідних і близьких.Жахливе, леденяще видовище відкрилося їхнім очам. Як писала свідок Катерина Гауге, стенографістка нарвоенкома: «Сильний трупний запах ударив в обличчя. Всі стіни були забризкані кров'ю .... Підлога на кілька вершків була залитий кров'ю.На підлозі, точно на прилавках м'ясної крамниці, лежали людські мізки. Посеред гаража було поглиблення, куди раніше зазвичай спускався шофер під час лагодження автомобіля (так звана яма, Ю.К.), заповнений кров'ю. Перед отвором стояв величезний зруб дерева, весь закривавлений. На ньому лежала шашка, теж вся в крові.Тут рубалися голови чи застосовувалися якісь криваві тортури ... Отвір ж, точно водою було заповнено кров'ю. На стіні величезна петля і лежав шматок заліза - як виявилося, це було знаряддя тортур розпеченим залізом нещасних жертв »

Є. Гауге свідчила: «При нас також відкопали труп дівчини років 17-и. Абсолютно гола, лежала ця дівчина, майже дитина, перед нами. Голова її понівечена до невпізнання, все тіло було в ранах і синцях. А руки! Ці руки носили сліди дикого звірства.З них до ліктя була знята шкіра і біліла пристебнута якимось нелюдом папірець. На ній було написано: «Буржуазна рукавичка» ....«Понівечені трупи рідні намагалися впізнати хоча б по зубах - але золоті зуби і мости були вирвані чекістами ... На лобі жертв-чоловіків були вирізані офіцерські значки, на грудях портупея, на плечах погони.»Серед жертв були інтелігенти, буржуазія, гімназистки, селяни навколишніх сіл, робітники заводу« Греттера і Кріванок », повсталі проти диктатури пролетаріату ... Люди похилого віку, жінки, навіть 12-річні діти. У числі останньої партії розстріляних були росіяни, українці, поляки ..., і так по всій Україні ... »

Не дивно, що за такої «роботі», крім золота і діамантів, катів ЧК цікавили спирт і особливо кокаїн, накачавшись яким можна було бути холоднокровним під час катувань і розстрілів. Комендант Всеукраїнської ЧК (ВУЧК) Анохін зізнався однієї з сестер Червоного Хреста: «Спати не можу.Всю ніч мерці лізуть. »А один з катів Харківської ЧК говорив:« .. . Мучився, та товариш навчив випити склянку крові. Випив - серце як кам'яним стало. »(« Архів Російської Революції », Берлін, 1922, т.6, с.338).

Свої звірства кати виправдовували демагогією про те, що до терору вони змушені були вдатися під тиском робітничого класу .... Гіммлер будівництво концентраційних таборів та укладання в них євреїв обгрунтовував тим, що таким чином він рятував євреїв від народного гніву.Хоча вина євреїв перед німцями була величезною, якщо згадати про те, що вони зробили з Німеччиною і німцями після Першої світової війни.Троцький, у відповідь на книгу Каутського «Тероризм і комунізм», теж дав ідейні обгрунтування застосування терору проти українського народу: «Залякування є могутнім засобом політики і треба бути лицемірним ханжею, щоб цього не розуміти.»

Відомо і вираз Бухаріна з цього питання: «Пролетарське примушення у всіх формах, починаючи від розстрілу .... є методом вироблення комуністичнї людини з людського матеріалу капіталістичної епохи.»Що ж, улюбленець партії бачив формування нової комуністичнї людини тільки на основі насильства і терору. Народ для нього був лише «людським, матеріалом» для ліплення цього «героя». Від цього «героя» він і знайшов свій закономірний кінець.

А кат Лацис в «Червоному терорі» від 1 листопада 1918 року (і в «Правді» від 25 грудня) писав: «Ми не ведемо війни проти окремих осіб. Ми винищує буржуазію як клас. Не шукайте на слідстві матеріалу і доказів того, що обвинувачений діяв справою або словом проти Радянської влади.Перше питання, яке ви йому повинні запропонувати, якого він походження, виховання, освіти чи професії. Ці питання і повинні визначити долю обвинувачуваного. У цьому сенс і «сутність червоного терору»

Жахи іудеобольшевістского терору красномовно описані в книзі С.П.Мельгунова «Червоний терор»: «Після вигнання більшовиків з Полтави, поліцією в присутності осіб прокурорського нагляду, з 10 по 22 травня 1918 року було скоєно вскриття трупів загиблих і проведений медико-поліцейський огляд і огляд трупів, допитані свідки.На багатьох трупах, крім звичайних вогнепальних поранень, були колоті і рубані рани прижиттєвого походження .... Іноді ці рани свідчили про суцільне вирубування всього тіла: голови багатьох були абсолютно разможжени і перетворені в безформні маси;були трупи з відрубаними кінцівками та вухами .... »

У Євпаторії червоні з'явилися 14 січня, почалися масові арешти , заможних осіб і взагалі всіх, на кого вказували як на контрреволюціонерів .. . Страти відбувалися на транспорті «Трувор».Жертву викликану на палубу, під конвоєм виводили на так зване «лобне місце». Тут жертву роздягали, зв'язували мотузками і вкладали на палубу, а потім відрізали вуха, ніс, губи, статевий орган, а іноді і руки, і в такому вигляді кидали у воду. Страти тривали всю ніч.На кожну страту йшло 15-20 хвилин. У матеріалах денікінської Комісії перед нами проходять міста Харків, Полтава та ін. І всюди «трупи з відрубаними руками і разможженіе кістками і відірваними головами, з переламаним щелепами, з відрізаними статевими органами ...».

«У Маріуполі, - писав Нокс у своє військове міністерство, - були знайдені офіцери і солдати з грамофонних голками під нігтями, з вирваними очима, зі слідами цвяхів на плечах, на місцях еполет ....»А ось повідомлення Ельстон Бальфура 14 січня 1919:« Кількість по звірячому вбитих у містах неповинних громадян досягає декількох тисяч.Офіцерам захопленим тут більшовиками, еполети прибивалися цвяхами до плечей, молодих дівчат гвалтували, цивільні були знайдені з виколотими очима, інші - без носів, двадцять п'ять священиків були розстріляні, а єпископ Андронік живцем заритий .. , »

Тортури і катування, які «винаходили» і застосовували іудеобольшевікі проти мирного українського народу, незлічимі.Ні, напевно, в жодній мові світу таких епітетів, які можна було б застосувати до цих шизоїдні покидькам людства ... «У Катеринославі наприклад, тортури вироблялися наступним чином: жертва розтягується на підлозі катівні Двоє дужих чекістів тягнуть за голову, а двоє за плечі,розтягуючи таким шляхом м'язи шиї, по якій в цей час п'ятий чекіст б'є тупим залізним знаряддям, найчастіше рукояткою нагана або браунінга Шия здувається,з рота і носа йде кров.Жертва терпить неймовірні страждання ....

В одиночній камері катували вчительку Домбровську за те, що знайшли у неї валізу з офіцерськими речами, залишеними випадково проїжджим офіцером, її родичем ... Її попередньо згвалтували, а потім катували.Гвалтували за старшинством чину Першим гвалтував чекіст Фрідман, потім інші. Після її піддавали тортурам, допитуючись, де в неї нібито заховане золото. Спочатку у голою надрізали тіло ножем, потім залізними щипцями, плоскогубцями отдавлювали кінцівки пальців ...., Увечері її розстріляли. "

«У станиці Кавказької при катуванні користуються залізною рукавичкою. Це масивний шматок заліза, який вдягають на праву руку зі вставленими в нього дрібними цвяхами. При ударі, крім сильного болю від масиву заліза, жертва терпить неймовірні муки від неглибоких ран, які скоро покриваються гноєм.У газеті «Спільна справа» кореспондент писав: «У Сімферополі застосовують новий вид тортури, влаштовуючи клізми з битого скла, і ставлять запалені свічки під статеві органи. А в Царицині наприклад катованого ставили на розпечену сковорідку ».

«Нілостонскій у своїй книзі« Кривава похмілля більшовиків »розповідає про зовнішній вигляд однієї з Київських надзвичайок,« боєнь »як їх називали, після заняття Києва Добровольчої армії в серпні 1919 року в момент ознайомлення з нею комісії.«... Всю цементну підлогу великого гаража (справа йде про« бійні »губернської ЧК) був залитий вже не бігшою, внаслідок спеки, а стоячою на кілька дюймів кров'ю, змішаною в жахливу масу з мозком, черепними кістками, клаптями волосся та іншими людськими рештками.Всі стіни були забризкані кров'ю, на них поруч з тисячами дірок від куль налипнули частки мозку й шматки головний шкіри. З середини гаража в сусіднє приміщення, де був підземний стік, вів жолоб у чверть метра ширини і глибини і приблизно в 10 метрів довжини.Цей жолоб був на всьому протязі до верху наповнений кров'ю ....

Поруч з цим місцем жахів у саду того ж будинку лежали наспіх, поверхнево зариті 127 трупів останньої бойні ... Тут нам особливо впало в око, що у всіх трупів були разможжени черепа, у багатьох навіть зовсім розплющені голови.Ймовірно, вони були вбиті за допомогою разможженіе голови якимось блоком, Деякі були зовсім без голови, але голови не відрубували, а ... відривалися ... Всі трупи були голі. »

Таке творилося майже у всіх містах України, де бешкетували ЧК.В Одесі широко була відома кат, Віра Гребеннюкова (Дора). Про її тиранство ходили легенди. Вона буквально терзала свої жертви: виривала волосся, відрубувала кінцівки, відрізала вуха, вивертала вилиці, різала статеві органи і т.д.Досить сказати, що протягом двох з половиною місяців її служби в надзвичайки нею одній було розстріляно майже 700 чоловік. У Нікополі лютувала Ревека Пластініна (Майзель), колишня фельдшерка, власноруч розстріляла понад 100 чоловік.Ця колишня дружина Кедрова потім лютувала в Миколаєві. Газета «Голос Росії» в 1922 році повідомляла, що Майзель-Кедрова розстріляла власноруч 87 офіцерів, 33 обивателів, потопила баржу з 500 біженцями і солдатами армії Міллера.В Одесі головним катом була жінка латишка зі звіроподібним особою і т.д. і т.п. ... Як правило всі ці недоноски вживали кокаїн, це полегшувало їм у стані неосудності, втрачати людську подобу. А головний кат Мага розстріляв на своєму віку 11.000 чоловік ... »

Саме ось так реалізовувалася іудейська завдання підкорення і знищення України та її народу. Ось так реалізовувалася загроза Троцького народу, про яку свідчив у своїй книзі «Спогади» Арон Симанович, секретар іудейського вихреста Григорія Распутіна.Він писав: Лейба Давидович Троцький, який прагнув до розвалу найбільшої в світі держави, з цього приводу говорив: «Ми повинні перетворити її у пустелю, населену білими неграми, яким ми дамо таку тиранію, яка не снилася ніколи найстрашнішим деспотам Сходу.Різниця лише в тому, що тиранія ця буде не праворуч, а ліворуч, і не біла, а червона. У буквальному значенні цього слова - червона, бо ми прольємо такі потоки крові, перед якими здригнуться і побіліють всі людські втрати капіталістичних воєн.Найбільші банкіри з-за океану будуть працювати в найтіснішому контакті з нами. Якщо ми виграємо революцію, роздавимо Україну, то на похоронних уламках її зміцнимо владу Росії, влада сіонізму і станемо такою силою, перед якою весь світ опуститься на коліна. Ми покажемо, що таке справжня влада.Шляхом терору, кривавих лазень ми доведемо інтелігенцію до повного отупіння, до ідіотизму, до тваринного стану ... А поки наші юнаки в шкіряних куртках - сини годинникарів з Рязані та Орші, Гомеля та Пскова, - о, як чудово, як чудово вміють вони ненавидіти все українське!З якою насолодою вони фізично знищать українську інтелігенцію - офіцерів, інженерів, вчителів, священиків, генералів, агрономів, академіків, письменників! ... »

Але хіба щось змінилося за майже столітню історію? НІ!Дивлячись сьогодні на нових генетичних виродків вилупившихся з симбіозу змішання двох антіподних рас, яке відбувалося протягом періоду радянсько-єврейської влади у України за XX століття, ми бачимо ще більш деградовану популяцію мутантних холопів,які по-рабськи служачи завойовникам Украині посилено тягнуть країну і українських рабів, іменованих ними «народом» в більш страшну катастрофу ніж на початку XX століття,в прямому розумінні - в МОГИЛУ!!!. Ви тільки подивіться на депутатів Верховної Ради і на Кабінет Міністрів і Адміністрацію президента, на міністрів, губернаторів і всю їх злодійкувату челядь ... Діти й онуки всіх цих катів і нелюдів зараз керують нами .... Нічого не змінилося ....Але сліпим не дано побачити, як тупим не дано зрозуміти, що їх очікує в найближчому майбутньому ....

"Ця різня за своїми розмірами й звірствами переходить всі жахіття, що їх знало людство.":

ЛЬВІВ: У 2001 році проголошений Церквою Блаженним-Святим отець Зиновій Ковалик був жахливо замучений червоними поганами-антихристами в далекому 1941. Його довго і страшно катували, а потім розіп'яли на стіні тюремного коридору. В розпорений живіт кати засунули мертву недоношену дитину.; "У багатьох трупів були "майстерно" відрізані голови."

САМБІР: "По кімнатах і коридорах лежали постріляні старики, жінки і діти."; "Кожний із цих трупів мав зв'язані за спину колючим дротом руки, в устах повно дрібно посіченого скла або ганчірки, поламані руки, ноги і ребра, повідрізувані вуха, виколені очі, а в жінок, крім того, вирізані груди й здерта шкіра. Большевики здирали шкіру із волоссям і чоловікам."; "... Були теж помордовані діти, понад 50 осіб..."; "МИ ВБИЛИ ТРЬОХ ЕНКАВЕДИСТІВ... Ми, напираючи лавою з тюрми на стріляючих зі скорострілів енкаведистів... премо вперед. Енкаведисти під нашим напором відступають, хоч озброєні скорострілами, наганами і гранатами. У висліді енкаведисти почали втікати, показалося, що вони в дійсности боягузи. По дорозі вбили ми цеглами і дрючками з водопроводних рур ще на коридорах тюрми трьох озброєних наших катів. Шкода, що тільки трьох..."

СТРИЙ: "На подвір'ї лежало дві сотні трупів порозстрілюваних людей з повідрізуваними вухами, носами, пальцями, повиколюваними очима. Біля стіни стояли чотири величезних котли із звареними людськими тілами. В кожному з них було по 3-4 трупи."; "На гаку висів труп в'язня головою в низ над загаслим багаттям із зовсім спеченою головою, а на долівці лежало цілковито спечене тіло дитини."

ЗОЛОЧІВ: "... нелюди-большевики саджали на палі, вбивали цвяхи в голову, під нігті, виривали кусками тіло, обривали носи, вуха (живцем дерли пояси з шкіри.)"

БІБРКА: "У Бібрці енкаведисти замучили адвоката д-ра Кульчицького: відрізали вуха і ніс, потім кинули в окріп..."

ДОБРОМИЛЬ, КОМАРНО, ПЕРЕМИШЛЯНИ, ТУРКА, ДРОГОБИЧ, ЖИДАЧІВ, СОКАЛЬ, ЖОВКВА, ГОРОДОК, ХОДОРІВ, ЩИРЕЦЬ, БУСЬК, КРАСНЕ, КАМ'ЯНКА СТРУМИЛОВА, РУДКИ, ПІДБУЖ

ЛУЦЬК: "... з 22 по 25 червня москалі почали масово вбивати ув'язнених у Луцькій тюрмі. Основна маса була розстріляна в ніч на 25 червня. Із 5950 тисяч врятувалось тільки 45, котрих москалі невстигли розстріляти, бо на подвір'я тюрми несподівано увірвалися німецькі вояки."

КОВЕЛЬ, ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ, ЛЮБОМЛЬ, КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ

ТЕРНОПІЛЬ: "Коли я увійшов у тюрму... Трупи помордованих були жахливо змасакровані, мали повідрубувані чи викручені руки й ноги, повипалювані очі. Московські катюги вживали до свого кривавого ремесла сокир, щоб завдати своїм жертвам як найбільших мук. У жінок, які я бачив по камерах, були повідрізувані груди і повикручувані руки й ноги та порозбивані голови."; "В одній камері я побачив трупи двох молодих дівчаток, пов'язаних із собою колючим дротом. В одної був розпорений живіт і в нього вложено кота, в другої була здерта з рук шкіра по лікті, на рани насипано ячмінних остюків і знову засунено шкіру. Статеві органи попечені, потім було виявлено що туди вставлене розпечене вугілля. В камері на першому поверсі я побачив на стіні, прибитий цвяхами, труп 30-літнього мужчини."; "Були трупи мужчин із відрізаними головами та відрізаними статевими органами."

КРЕМЯНЕЦЬ: "Згідно з оповіданнями очевидців найстрашнішу смерть мав православний владика Cимон. Звироднілі енкаведисти обсмалили єпископові бороду, відрізали п'яти, ніс та язик й викололи очі."

ЧОРТКІВ: "Мужчина і жінка - обоє мертві - були притулені спиною до стіни і підперті кілками, щоб не впали. У нього дітородний орган перетягнутий колючим дротом, а їй теж встромили в статевий орган жмут колючого дроту"; "Тулуби і навіть голови в замордованих мужчин і жінок були обмотані дротом. У декого з чоловіків колючий дріт був пропущений між ноги. Він з'єднував перев'язаний одним кінцем статевий член із кістями рук, скрученими іншим кінцем за спиною. Задні проходи у тих мужчин були затичені шишками, а статеві органи жінок - пляшками."; "Я помітила, що на голові, у тих місцях, де хрящі, плоть повідпадала. Чому? Посередині камери знаходився металевий бак, від якого відходили труби, завтошки, як рука. Тими трубами надходила пара і виїдала плоть..."; "Ми піднялися на другий поверх, до стіни були прибиті жінки. Висіли жінки розп'яті. Зовсім голі. Груди були вирізані, очі виколоті."; "Ай, Надя Юрчинська! Провідник ОУН. Московські звірі жорстоко поглумилися над нею - з її грудей стримів простромлений наскрізь колючий дріт, у задній прохід вставлено віника."

БЕРЕЖАНИ: "...Тіла знищених безневинних людей мали сліди жахливих тортур. У них були вирізані язики, вуха, носи, виколоті очі, поясами знята шкіра, відрубані кінцівки. Багато частин тіла були пробиті цвяхами, мали сліди опіків. Особливо витонченим по жорстокості тортурам піддавали дівчат...", "...Серед ув'язнених були і зовсім юні - учні 7-го класу школи, і старезні пенсіонери..."

ГУСЯТИН, КОПИЧИНЦІ, ЗАЛІЩИКИ, КОЗОВА, ПІДВОЛОЧИСЬК, ХОРОСТКІВ, ПІДГАЙЦІ, ЗБАРАЖ, ВЕЛИКІ БІРКИ, ТЕРЕБОВЛЯ, БУЧАЧ, ЗБОРІВ, ПОЧАЇВ

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК (в минулому Станіславів): "... В одній із камер було дуже багато крові. Там ще було декілька трупів, що були приперті до стінки. Там же стояла бляшана посудина, подібна на відро. Коли я заглянув туди, то побачив очі і відрізані вуха... В одної жертви я бачив, що в ніс було забито два цвяхи, в іншої був знятий скальп. В одної жінки були відрізані груди, а в іншої був розпоротий живіт і плід дитини лежав їй на грудях. Люди покликали нас з братом до одного з трупів і сказали, що то наш батько. В цьому трупі не було очей і був відрізаний ніс, з роту тирчав відрізаний статевий орган. Деякі трупи були чорні. Люди говорили, що ті жертви вбивали струмом..."; "... Біля однієї жінки я бачила мертву дитину, яка напевно народилася в тюрмі. Трупи були всі голі і чомусь коричневі, напевно їх вбивали струмом, в крайньому разі так тоді говорили дорослі. Це була жахлива картина. В багатьох були повикручувані ноги і руки, що було зв'язано не з передсмертною агонією, а із слідами катувань, тому що ноги і руки не держалися практично тіла. В багатьох трупів не було очей, були повиривані язики..."; "...було багато трупів із відрізаними головами..."; ...Судово-медична експертиза свідчить, що жертви НКВД з Дем'янового Лазу зазнавали від своїх катів нечуваних тортур. Більшість із них загинула від вогнепальних ран у голову. Стріляли, як правило, в потилицю. І не один раз...

КОЛОМИЯ, ПЕЧЕНІЖИН, НАДВІРНА, КАЛУШ, ГАЛИЧ, ДОЛИНА

РІВНЕ, ДУБНО, ОСТРІГ, САРНИ, КОСТОПІЛЬ, НЕТІШИН, ЗДОЛБУНІВ

УМАНЬ: До Умані були депортовані 1500 в'язнів із Чорткова чортківським еНКаВеДе. "На всіх виднілися сліди катування: виколоті очі, відрізані вуха, розбиті голови, зламані в ліктях руки й шкіра здерта аж до плеча; багато трупів мали постріли в потилицю."; "Ніколи не забуду того, як одна жінка, пізнавши свого чоловіка з перерізаним горлом, схопила його за голову. Голова відірвалася і вона, з головою в руках, почала бігати й несамовито кричати."

Спільним методом убивств для усіх управлінь НКВД є постріли в голову і відрізування голів, якесь патологічне ставлення до статевих органів.

Посилання: Повна версія московських звірств на Україні в 1939-1941 рр.

Монгольський сатрап Олександр „Невський” - лютий ворого слов’ян

  • 06.12.14, 18:14
Отже, розглянемо життєву дорогу Олександра за цікавими матеріалами книги Володимира Бєлінського „Країна Моксель”, що спирається на російські історичні джерела. (Матеріали книги дозволяють по новому розглянути історію московії.) Джерела імперії до теперішнього часу рік народження Олександра встановлюють, імовірно у 1221 році. Він народився в Переяславлі-Заліському, тобто в Залешанській землі, серед мері. Відразу відзначимо, що в роки навали Батия на землю Суздальську в 1237-1238 роки, ні Олександр, ні його батько Ярослав Всеволодович, ні молодші брати Ярослава опори не чинили, чому і не були знищені монголами.

От як про це оповів професор Л.Н. Гумільов: „...постраждали міста Рязань, Володимир і маленькі Суздаль, Торжок і Козельськ. Інші міста здалися (Батию. - В.Б.) на капітуляцію і були помилувані. Сільське населення розбіглося по лісах і перечекало, доки пройдуть вороги.” / Л.Н. Гумільов „У пошуках вигаданого царства”. Санкт-Петербург, 1994 рік, стр.282./

Здавшись Хану Батию „на капітуляцію”, князь Ярослав з родичами в тому ж році поступив на службу до монголів.

Першу, так звану „велику перемогу” Олександр, згідно російських писань, отримав 15 липня 1240 року. Того дня на чолі власної дружини він напав на шведів, що висадилися на берег Неви, і „розбив їх в пух і прах”. Здавалося б, дійсно, варто загордитися „найбільшою перемогою” князя. Аж, немає! Совість не дозволяє. Словом „битва” таку дрібну сутичку ніхто не величає. З обох боків в тій бійці взяло участь не більше 300 чоловік. І Олександр в тій сутичці не переміг з тим блиском, як нам казали. „Битва припинилася, мабуть, з наступом темноти, і шведи дістали можливість поховати загиблих. Під покривом ночі залишки ворожого війська завантажилися на кораблі (тура. - В.Б.) і відплили геть. Втрати з російського (??) боку були невеликими - всього 20 чоловік”. /Журнал „Батьківщина” №11, Москва,1993 рік, стр.27./

У тому і полягає секрет російської державної казки, що нам ніколи не дозволяли знати письмові джерела протилежної сторони. Навіщо підносити матеріал для роздумів. Хай людина вірить брехливим державним „оповідям”.

А тепер, читачу, посуди сам - сталася чи то битва, чи то бійка - і в чому полягала її доленосність для майбутньої московії не відомо: „переможені” шведи спокійно поховали убитих, спокійно завантажилися на свої судна і без перешкод попливли.

Варто лише з опису прибрати хвалебну патетику, і як би ми не придивлялися до тієї звичайної дрібної сутички, ні перемоги, ні крупної битви там не видно. Але так вже влаштований імперець-державник - він завжди готовий роздути велич власної перемоги і начорно вимазати чужу доблесть.

За старих часів в московії траплялися бійки і більше Невської, коли на святках йшло битися село на село. Таких „битв” за сотні років проведено десятки тисяч, у тому числі і з інородцями, але жодному російському історикові не спало на думку назвати ці бійки битвами. Та ще - доленосними.

Не варто також забувати, що князь Олександр від народження був хворобливим і до бійок просто негожий.

Майже такого ж рівня була і „битва” Олександра з німцями і естами 5 квітня 1242 року на Чудському озері. До речі, Іпат’євський літопис просто не підтверджує її „буття”. „В лето 6750 не бысть ничтоже”, - свідчить літопис. Тим часом, 6750 - це 1242 рік.

За даними Ордена, Чудська сутичка все ж мала місце і втрати Ордена склали 20 лицарів убитих і 6 лицарів полонених. Проте про розгром не йдеться. Такий масштаб „Чудської битви”.

Здавалося б, навіщо ця брехня російської історії? І тут скринечка відкривається просто. Олександр, так званий Невський, в реальності що народився десь в 1230 році, в 1238 році був забраний ханом Батиєм в аманати (тобто в заручники), інакше його батько Ярослав Всеволодович не отримав би великокняжий стіл. Князь же Ярослав, після повернення Батия з Європи в 1242 році, був відправлений до Каракоруму на коронацію Гуюка, де, до речі, ні хан Батий, ні його син Сартак, ні Олександр Невський участі в коронації Великого Хана Гуюка не приймали.

Так от, пробувши в Орді у Батия з 1238 по 1249 рік, а можливо і по 1252 рік, коли був посланий на великокняжий стіл до Владимира, Олександр не приймав участі ні в одній з серйозних битв. Але так вже склалося, що саме він став родоначальником московських князів. Чому і довелося шукати „перемоги”, інакше предок російських государів опинявся зовсім в негожому світлі.

Після викладених вище фактів, нам повинно стати зрозумілим бажання московської еліти приховати теперішній час появи Москви і Московського князівства, а також бажання „ушляхетнити” родоначальника московії - Олександра Ярославовича, тим більше, що поруч в Київській Русі в ті роки воістину блищав Данило Галицький, що було зафіксовано істориками і літописами Європи.

Історія Російської держави почала письмово викладатися, по суті, з XVIII століття під строгим „оком” і по велінню государів (Формування її було завершене при Катерині ІІ). Московські царі навіть думки не допускали розповісти світу про монгольське походження своєї державності. У тому і полягав секрет, який велено було приховати і заховати у вигадках і фантазіях.

До речі саме Хан Золотої Орди, внук Батия, Менгу-Тімур дозволив заснувати поселення Москва під час третього перепису населення Суздальського, зробленого в 1272 році. А в 1277 році по досягненню Данилом (сином Олександра Невського) повноліття (за монгольськими законами в 16 років) посадив сього князя на „московський стіл”.

Нагадаю читачеві, що в 1257 році монголи, „ці дикі варвари”, як сотню років нам говорили російські історики, зробили другий перепис поселень і населення в землі Суздальській під керівництвом Олександра Невського. Перепис проводили лічильники із ставки Хана, але військове забезпечення операції здійснював князь Володимирський - Олександр Невський. Москва, як поселення, того року не зафіксована, і князь на „московський стіл” не посаджений. Адже йшлося про найбільші на ті часи доходи.

Послухайте європейського мандрівника Плано Карпіні, що побував в Київській Русі в 1246 році:

„Останніх же, згідно зі своїм звичаєм, перерахував, наказуючи, щоб кожен, як мале, так і велике, навіть одноденне немовля, або бідний, або багатий, платив таку дань, а саме, щоб він давав одну шкуру… ведмедя, одного чорного бобра, одного чорного соболя, одну чорну шкуру… дохорь, і одну чорну лисячу шкуру. І всякий, хто не дасть цього, має бути відведений до монголів і обернений в їх раба”. / Іоан де Плано Карпіні „Історія Монголів”. З.-Петербург, 1911 рік, стр.33-34./

Такі порядки були і в землі Суздальській. І в цьому випадку „сказатєльная болтологія” істориків зовсім недоречна. Золота Орда підтримувала порядок і дисципліну на належному рівні. Після вказаного подушного перепису (1257 рік) заборонялося переміщення населення без відома монгольських баскаків. За цим суворо стежили, не забудьте, йшлося про прибутки самої Золотої Орди. А знаходилася в ті роки Орда - в розквіті сил.

Повернемося, проте, до так званого Олександра Невського. Необхідно відзначити, що особливо про „велич” Олександра поклопоталася Російська Православна церква, звівши його в сан „святаго”.

Але в цьому випадку - особлива розмова. У чому дійсно досяг успіху князь Олександр, так це в інтригах і підступах проти своїх рідних братів і сусідніх князів. Давайте, читачу, послухаємо: „Андрій Ярославович (брат Олександра. - В.Б.), ставши князем володимирським (Великим князем. - В.Б.), уклав союз з сильним князем Південної Русі (Київській Русі; такими хитрощами нас намагаються переконати, що існувала і інша Русь. - В.Б.) Данилом Романовичем Галицьким, одружившись на його дочці, і спробувавши вести незалежну від Золотої Орди політику. Але в 1251 році великим ханом став друг і ставленець Батия - Мунке. Це розв’язало руки золотоординському ханові, і наступного року він організував військові акції проти Андрія і Данила. На галицького князя Батий послав рать Куремси, що не добилася успіху, а на Андрія - рать під командуванням Неврюя, що розорила околиці Переяславля. Володимирський князь втік, знайшовши притулок в Швеції (пізніше він повернувся на Русь (?!) і [з дозволу Хана] княжив у Суздалі). У тому ж році ще до походу Неврюя (зверніть на цей факт особливу увагу! - В.Б.) Олександр поїхав до Батия, отримав ярлик на володимирське велике княжіння і після повернення… сів у Володимирі. З 1252 року до своєї смерті в 1263 році Олександр (Невський. - В.Б.) був великим князем володимирським”. / Журнал „Батьківщина” №11, 1993 рік, стр.29./

А зараз, шанований читачу, давай подумаємо. Отже, брат Олександра - великий князь Андрій, по оповіданню російських істориків, об’єднавшись з Данилом Галицьким, виступив проти Батия, тобто проти монгольського поневолення. Поза всяким сумнівом, своїми думками Андрій поділився зі своїм рідним братом Олександром. Яка між ними була розмова, ми не відаємо. Тут російські історики мовчать, нічим хвалитися. Але подальші дії Олександра говорять самі за себе і переконують нас в тому, що Олександр відкинув союз з рідним братом і став на сторону татаро-монголів. Це безперечний факт.

І немає сумніву, що саме дізнавшись про заколот брата, Олександр негайно ж опинився в Золотій Орді у Батия. У столиці Орди, в Сараї, Олександр отримує „стіл” великого володимирського князя, ще до вигнання Андрія.

За що ж Батий вручив Александру великокняжий стіл при живому власнику? Ми не знаємо до того подібного випадку з історії, коли б Хан вручав великокняжий стіл князеві, заздалегідь не відібравши його у власника.

Значить, дійсно, князь Олександр отримав перед Золотою Ордою великі заслуги. У чому ж ці заслуги полягали? Одна з них: Олександр ніколи, як і його батько, не піднімав меч проти татаро-монголів. Але таких князів було більше десятка, а то і два. Значить, щось коштовніше він підніс татаро-монголам. А таким міг бути лише виказ Батию на брата Андрія і особисте відмежування від задумів великого князя. Інше передбачати немає підстав.

Але коли людина вступає на слизьку стежку зради брата, йому доводиться йти по ній до кінця. По цій путі і попрямував Олександр Невський.

У 1257 році монгольська імперія зробила в землі Володимиро-Суздальській, або по іншому - в своїх Північних Улусах, перепис всіх поселень і всього населення краю для посилення податкового обкладення. У цьому заході Золота Орда в першу чергу задіювала князя Олександра Невського. Саме він, Олександр, здійснював військове прикриття татарських лічильників, маючи під рукою свою і монгольську дружини. Російські державні історики, всі до одного, намагаються обґрунтувати участь Олександра в переписі населення землі Володимиро-Суздальській, а пізніше Новгородській і Псковській, як чисто вимушений крок. Але подібне - чистісінької води брехня. Князь ступив на дорогу зради значно раніше, а тут вже діяв, як ми побачимо, добровільно і не без найбільшої старанності. Не варто цю зраду вибілювати.

Саме монгольський перепис залізним ланцюгом прив’язав населення спочатку до монгольських владик, а згодом цей ланцюг виявився в руках московських князів і дружинників, тобто - бояр. І це дійство з’явилося першим правовим кроком по „збиранню землі російської”.

От як про це повідав Н.М. Карамзін. „…Олександр мусив знову їхати до Орди, де сталася велика зміна. Батий помер, син його - ймовірно, Сартак (поріднений брат Олександра! - В.Б.) - хотів панувати над монголами, але був жертвою владолюбного дядька на ім’я Берки, який, убивши племінника, згідно з волею Великого Хана оголосив себе наступником Батиєвим і ввірив справи Російські своєму Намісникові Улавчию. Ця вельможа приймала наших Князів і дари їх.

...слід за ними (за Олександром Невським) приїхали чиновники Монгольські в область Суздальську, Рязанську, Муромську, перелічили жителів і поставили над ними Десятників, Сотників, Темників для збору податків.

Через декілька місяців Великий Князь (Олександр Невський. - В.Б.) повторно їздив до Улавчию. Намісник Ханський вимагав, щоб Новгород також платив дань поголовну. Герой Невський, колись ревний поборник Новогородської честі (велика вигадка! - В.Б.) і вільності, повинен був з гіркотою (чергова вигадка! - В.Б.) узяти на себе справу настільки неприємну і схилити до рабства (ось його діяння. - В.Б.) народ гордий, палкий, який все ще славився своєю винятковою незалежністю.

Сам юний князь Василь (син Александра. - В.Б.), по навіюванню своїх Бояр, виїхав з Новгорода до Пскова, оголосивши, що не хоче покорятися батьку, що везе з собою окови і сором для людей вольних (ось вона дійсна суть вчинків Олександра. - В.Б.).

Великий Князь (Олександр Невський. - В.Б.), обурившись на неслухняного сина, велів схопити його в Пскові і під вартою відвезти в землю Суздальську, а Бояр (і народ Новгородський. - В.Б.). стратив без милосердя. Деякі були засліплені, іншим відрізували ніс.

Бояри радили народові виконати волю Княжу (звернете увагу, перепис - це воля і дійство княже. - В.Б.), а народ не хотів чути про дань і збирався довкола Софійської церкви, бажаючи померти за честь і свободу, бо рознісся слух, що Монголи і спільники їх (Олександр Невський з військами. - В.Б.) мають намір з двох сторін ударити на місто.

Отже народ підкорився. Монголи їздили з вулиці у вулицю, переписуючи доми, безмовність і скорбота царювали в місті”. / Н.М.Карамзін „Історія.”, том 4, стр.197-200./

Не зуміли монголи мечем і силою підкорити великої гордості Київської Русі - Новгород і Псков. Слов’янські святині підніс монголам „на блюдечке с каемочкой” Олександр Невський своєю зрадою. Навіть старшого сина Василя, що відмовився покорятися батьку-зраднику, віддав на розтерзання Хану, аби задобрити своїх панів.

Такий він і є Олександр Невський, без полуди і словоблуддя.

Настав 1262 рік. Олександр Невський виконав всі вимоги Золотої Орди і відправився в Сарай востаннє.

„Олександр пробув в Орді майже рік. Місія його, схоже на все, вдалася. По дорозі назад на Русь 42-річний великий князь розболівся і помер 14 листопада 1263 року в Городці на Волзі.”. / Журнал „Батьківщина” №11, 1993 рік, стр.30./

Так чим же віддячила Золота Орда князя колабораціоніста Олександра Невського?

У історії Московії-Росії дійсно немає князя, що більш попрацював на Орду, як князь Олександр. Як виявилось, „дарунки” Олександру Невському були гідні його вчинків. З найбільшого веління Хана з 1272 року і стала заселятися Москва, цей глухий тайговий кут. А з 1277 року тут засів перший московський князь - Данило, син Олександра Невського.

Існує декілька точок зору на діяльність Олександра Невського. Практично вся європейська історична думка зводиться до того, що „…саме колабораціонізм Олександра по відношенню до монголів, зрада ним братів Андрія і Ярослава в 1252 році стали причиною встановлення на Русі іга Золотої Орди”. /Журнал „Батьківщина” № 11, 1993 рік, стр.30./

Цю думку виклав і деталізував англійський історик Дж. Феннел у своїй книзі „Криза середньовічної Русі”.

Видно, ця неупереджена думка має бути головною під час оцінки діяльності Олександра Невського, як би не прагнули „обілити” його дії російські історики, приписуючи йому свого роду „практицизм”, мовляв, з двох „зол” вибрав менше. Чергова вигадка імпер-державників.

Будучи в абсолютно аналогічних умовах не підкорилися татаро-монголам, литвини-білоруси, поляки, угорці і чехи. Врешті-решт, русяві українці разом з литвинами-білорусами знайшли незалежність від татаро-монгольского поневолення в боротьбі і опорі.

І тут від істини діватися нікуди: саме Олександр Невський сприяв більш ніж 300-річному рабству московитів-росіян; саме він перший, повелів народові підкоритися Золотій Орді без боротьби; саме він, по велінню своїх господарів, виробив подушний перепис і відвіз в Орду першу подушну дань. Олександр Невський услід за батьком без боротьби встав на коліна і поцілував, на знак покірливості, чобіт Великого Золотоординського Хана.

Ковчег з мощами св. Олександра Невського

Все викладене, здається неможливим і протиприродним. Але в тому і лукавість російської історії, що дії своїх предків вони оцінюють „подвійною мірою”.

Послухай, читачу: „…Александр сделал судьбоносный выбор между Востоком и Западом в пользу Востока. Пойдя на союз с Ордой (як незрозуміло сказано, адже пішов-то до Орди в рабство, ставши Золотоординським Улусом. - В.Б.), он предотвратил поглощение Северной Руси (майбутній московії. - В.Б.) католической Европой и тем… спас русское православие”. / Журнал „Батьківщина” №11, 1993 рік, стр.30./

Цими словами сказано абсолютно все.

Ці думки є священним постулатом Російського православ’я. Жодні людські якості або їх відсутність не приймалися Російською церквою до уваги, коли сього князя зводили в сан „святаго Русской Православной церкви”. Всі малодушні підлості князя Олександра пробачили і забули, а з часом - збочені і виправдані всього лише за послуги перед Російським православ’ям.

Не слід забувати, що сама Російська церква в ті часи йшла до інородців з мечем і вогнем. А перед татаро-монголами стала разом з князем на коліна і преклонила голову - за що була винагороджена Ханом – завдяки чому вціліла.

Така російська подвійна міра. Звідси „є і пішло” Московське княжіння…

З книги Володимира Бєлінського „Країна Моксель”



















Історія Московії побудована на міфах.

  • 06.12.14, 07:06

Історія Московії побудована на міфах.


http://narodna.pravda.com.ua/history/49f479be61a32/


Міф перший, про миролюбиву Московію. Люди добрі всіх націй. Скільки можливо терпіти це московське хамство, її високопосадовців, представників "культури", ЗМІ, політологів, яке присутньо в 99% ефіру. ДОСИТЬ. ВСТАНЬТЕ З КОЛІН та ПРИСІКАЙТЕ ЦЕ ХАМСТВО. РОЗВІНЧУЙТЕ МІФИ МОСКОВІЇ, ПОШИРЮЙТЕ ПРАВДУ ПРО МОСКОВІЮ

МІФ ПЕРШИЙ

ПРО МИРОЛЮБНІСТЬ МОСКОВІЇ

Прикриваючи свої минулі і майбутні злочини, Москва створила про себе міф, "невинної жертви", яку завжди всі "ображають", "хотять загарбати" та "поневолити". Але факти говорять про зовсім іншу Московію. Історик Ключевський вважав напад Андрія Боголюбського на Київ народженням Московії. Тому від цього і почнемо

Війни, розпочаті Московією

1169 Андрій Боголюбський (суздальський князь) напав на Київ, зруйнував його, пограбував церкви, знищив багато мешканців міста.

1240 Дружини Суздальського улусу брали участь разом із військом хана Батия в захопленні й знищенні Києва.

1240-1242 Дружини Суздальского улусу брали участь у поході хана Батия в Європу.

1247-1249 Дружини Суздальського улусу, князів Андрія і Олександра (Невського), брали участь в поході хана Батия проти хана Гуюка.

1258-1260 Дружини Суздальського улусу були послані ханом Берке у війська хана Хубилая для завоювання Китаю.

1262-1263 Дружини Суздальського улусу, беруть участь у поході Орди для завоювання хулагидів (Азердбайджан).

1269-1271 Дружини Суздальського улусу брали участь у поході хана Менгу-Тимура на Візантію. Командував володимирівською дружиною молодший брат Олександра (Невського) Василій.

1275 Дружини Суздальського улусу у складі татаро-монгольських військ брали участь у поході на Литву.

1270-1278 Дружини Суздальського улусу у складі татаро-монгольських військ здійснили похід на Кавказ.

1281-1290 Дружини Суздальського і московського улусів у складі військ Орди брали участь у загарбницьких походах в Угорщину, Польщу та Іран. Походи були невдалими, з великими втратами.

1301 Підкорення Москвою Коломни.

1302 Підкорення Москвою Переяслава-Заліського.

1303 Підкорення Москвою Можайська.

1319-1320 Дружини Суздальського і московського улусів у складі військ хана Узбека брали участь у поході на Арран, володіння Хулагидів (Азердбайджан).

1330 Дружини Суздальського і Московського улусів посилаються в підкорений монголами Китай, де виступають окремий гвардійський полк в церемоніальних подіях. Згодом був сформований окремий полк вартових із московітів, що "прославляли вірність імперії".

1335-1336 Дружини Московського улусу у складі військ хана Узбека здійснили ще один похід на Арран (Азердбайджан).

1339-1340 Дружини Московського улусу, за наказом хана Узбека і в складі його військ, пішли війною на Смоленськ, який на той час уже входив до складу Великого Князівства Литовського. Похід був невдалий.

1346 Підкорення Московією земель Комі

1371-1386 Війна Московії проти Смоленська, захоплення Медині.

1356-1357 Дружини Московського улусу, на чолі зі "святим" Димитрієм (Донським) за наказом хана Джанібека брали участь у його поході на Персію. Туди ж, за наказом хана був викликаний митрополит Олексій, який після перемоги отримав в подарунок 400 верблюдів різних кощтовностей.

1392 Підкорення Москвовією Мурома.

1389-1393 Підкорення Москвовією Мордовії.

1397-1398 Підкорення Московією Вологди, Устюга, частини Комі.

1389 Початок підкорення Московією Таруського князівства.

1425-1462 Підкорення Московією Зарайського, Тульського князівств.

1447. Підкорення Московією Ростова Великого.

1452 Підкорення Московією Касимівського ханства.

1463 Підкорення Московією Ярославля.

1465 Похід московських військ в Черемиську землю, який супроводжувався неймовірною жорстокістю і пограбуванням.

1463-1496 Війна Московії проти Великого Новгорода.

1469 Похід Московії на Казань.

1472 Підкорення Московією Пермської землі.

1478 Підкорення Московією Карелії

1485 Захоплення Московією Тверського князівства.

1487 Похід Московії на Казань

1489 Північна Удмуртія "приєднана" до Московії

1499 Загарбницький похід Московії за Урал.

1489 Війна Московії проти Пскова і Вятки.

1493-1494 Війна Московії проти Литви (конфедерація України, Білорусії, Литви), захоплення Вязьми.

1500-1505 Війна Московії проти Литви, захоплення Брянська, Чернігова, Новгорода-Сіверського, Путивля, Гомеля та інш.

1506 Московський похід на Казань.

1508 Підкорення Московією Курська.

1510 Захоплення Московією Пскова.

1512 Війна Московії проти Польщі.

1512-1514 Війна Московії проти Смоленська.

1517 Похід Московії на Рязань.

1521 Підкорення Московією Рязані.

1524 Похід Московії на Казань.

1530 Похід Московії на Казань.

1545 Похід Московії на Казань.

1550 Війна Москвії проти Казанського ханства.

1552 Завершення війни Московії проти Казані та її цілковите знищення.

1555-1557 Підкорення Московією Великої Ногайської Орди.

1556 Війна Московії з татарською Ордою.

1556 Захоплення Московією Астрахані.

1557 Башкирські племена "добровільно" приєднались до Московії. Але на протязі сотень років вони піднімали безліч повстань проти Московії.

1557 Завершення підкорення Удмуртії Московією

1557 Адигея захоплена московськими військами

1557 Війна Московії проти Криму.

1558 Московські війська знищили та підкорили Сібірське Ханство

1558-1563 Лівонська війна Московії.

1570 Знищення Московією Великого Новгорода.

1579 Війна Московії проти Польщі (конфедерація Польщі та ВКЛ).

1581-1598 Завоювання Московією Сибіру (Кашлик, Чинги-Тура, Пелим, Кизил-Тура та ін.).

1590-1595 Війна Московії проти Швеції.

1598 Війна Московії проти сибірского хана Кучума.

1600 Військовий похід московських військ до ріки Об у Сибіру.

1608-1618 Війна Московії проти конфедерації (Польща-Велике Князівство Литовське).

1610-1617 Війна Московії проти Швеції.

1611 Придушення московськими військами повстання Болотнікова

1619-1689 Продовження Московією колонізації Сибіру (Південий Урал, Курган, Ішим, Прибайкалля, Якутія, Бурятія, Колима, Анадир, Беріг Охотського моря та ін.).

1632-1634 Війна Московії проти конфедерації (Польща-Велике князівство Литовське).

1632-1634 Війна Московії проти Смоленська.

1637 Війна Московії за Азов.

1643-1652 Війна проти Московії Китаю.

1654-1656 -Війна Московії проти Польщі, зрада Переяславських домовленостей та початок окупації України.

1656-1661 -Війна Московії проти Швеції.

Після Переяславських домовленостей у всіх майбутніх військових походах Московії змушені були приймати участь десятки тисяч українських козаків. Більшість з них загинула за інтереси Московії. Також Україна забезпечувала всі матеріальні витрати московських військ.

1658 Московське військо на чолі з Ромодановським вторглося в Україну напало і пограбувало Конотоп.

1659 Похід 150 тисячної армії Московії під командуваням кн.Трубецького в Україну. Відбулась знаменита Конотопська битва в який відбірні московські війська були знищені.

1661 Похід Московії проти України.

1668-1669 Війна Московії проти Персії, Іраку.

1671 Похід Московії на Астрахань.

1675 Московія вдерлася в Правобережну Україну.

1680-1703 Колонізація Московією Забайкалля, Бурятії.

1676-1681 Війна Московії проти Туреччини, Криму, Молдови.

1681-1684 Колонізація Московією Албазинського князівства (Амурські замлі).

1687 Війна Московії проти Криму.

1689 Похід Московії на Крим.

1689-1725 Продовження Московської колонізації Сибіру (Нова Земля, Чукотка, Таймир, Камчатка, Командорські острови).

1695-1697 Похід московських військ на Камчатку.

1696 Захоплення московськими військами Азова.

1700-1721 Війна Московії проти Швеції, захоплення Іжорської землі (Прибалтика, Карелія).

1701 Війна Московії проти Прибалтики (Лівонська війна).

1705-1706 Війна проти Астраханських козаків, які підняли повстання проти Москви.

1705-1709 Придушення Москвою повстання башкирів.

1707-1708 Придушення Москвою повстання донських козаків під проводом отамана Булавіна, якого підтримали запорожці.

1707-1727 Колонізація Московією Хакасії.

1709 Війна Москви проти України.

1711 Війна Москви проти Туреччини.

1717 Похід Москви на Хіву

1721 Війна Москви проти Прибалтики та Фінляндії.

1722-1724 Війна Москви проти Персії, Іраку.

1724-1739 Підкорення Москвою Калмицького ханства, Кабарди, лівого берега Терека.

1731 Колонізація Москвою Молодшого джузу Казахського ханства.

1733-1735 Війна Москви проти Польщі.

1735 Похід московських війсь на Рейн

1735-1739 Війна Москви проти Туреччини, Криму, Молдови.

1742 Початок окупації Москвою Каракалпатстану та її завершення в 1873 році

1741-1743 Війна Москви проти Швеції.

1746-1756 Московська колонізація та аннексія Алтайського краю.

1756-1762 Війна Москви проти Німеччини.

1756 Приєднання до Московії Гірського Алтаю

1768-1774 Війна Москви проти Туреччини та Молдови.

1768 Придушення московськими військами українського Повстання проти Польщі (Коліївщина).

1770 Захоплення Москвою Кікладських островів (Балкани, Греція).

1771 Московське завершення підкорення Калмицького Ханства, яке стало частиною Астраханської губернії.

1772 Після розділу Польщі білоруські землі були приєднані до Москви

1773 Захоплення московськими військами Бейруту (Ліван).

1773-1774 Придушення Москвою повстання Пугачьова.

1774 Московські війська захопили Північну Осетію, Велику та малу Кабарду

1774 Захоплення Москвою земель гирла Дону і Криму. Азов, Таганрог, Керч та ін.

1775 Знищення Москвою Запорізької Січі.

1779 Колонізація Москвою Курильських островів.

1783 Війна Москви проти Криму.

1783 Підкорення Москвою Грузії

1783-1791 Анексія Москвою земель Кубані, Тамані, Тавриди, Криму, півдня України, лівобережної Молдови.

1787-1792 Війна Москви проти Туреччини, Молдови, Криму.

1788-1790 Війна Москви проти Швеції.

1792 Війна Москви проти західного Чорномор'я.

1772-1792 Захоплення Москвою частини Польщі.

1794 Війна Москви проти Польщі.

1795 Захоплення московськими військами більшої частини литовських земель

1796 Війна Москви проти Персії

1798-1799 Окупація московськими вйськами Іонічних островів, Парагеї (Балкани, Греція).

1798-1800 Війна Мокви проти Франції.

1800 Війна Москви проти Англії.

1801 Початок Москвою війни на Кавказі. Захоплення Картлі-Кахетинського царства.

1803-1811 Продовження Москвою колонізації Кавказу, Імеретії, Мегрелії, Гурії, Абхазії, Інгушетії.

1805 Підкорення Москвою Карабахського ханства

1804-1813 Війна Москви проти Персії, Ірану. Захоплення північного Азербайджану.

1805-1807 Війна Москви проти Франції.

1805-1812 Війна Москви проти Туреччини та Молдови, як результат Бесарабія приєднана до Московії.

1806 Окупація московськими військами Катаро (Чорногорія).

1806 Похід московських військ на Сахалін.

1808-1809 Війна Москви проти Швеції.

1809 Війна Москви проти Фінляндії.

1812-1814 Війна Москви проти Франції.

1812 Анексія Москвою Бесарабії.

1813 Захоплення московськими військами Грузії, Дагестанського, Бакинського, Гянджинського, Ширванського, Кубинського, Тебризського ханств.

1814-1833 Придушення московськими військами повстання У.Кармалюка

1815 Захоплення Москвою решти Польщі та Басарабії, Литви.

1816-1817 Спроба Москви захоплення та колонізації Полінезії (Гаваї, США)

1820 Похід московських військ до Казахстану.

1826-1828 Війна Москви проти Персії, Ірану.

1828-1829 Війна Москви проти Туреччини, Молдови, Валахії.

1828 Коварний напад московських військ на чеченські аули.

1831-1833 Придушення московськими військами польского повстання.

1833 Похід московських військ на Константинополь.

1839 Похід московських військ на Хіву.

1843-1859 Війна Москви з Черкесією, Чечнею, Дагестаном.

1847 Похід московських військ до Казахстану.

1848 Похід 100-тисячної московської армії в Угорщину, де відбувалась революція, і 30-тисячної армії в Трансільванію.

1849 Придушення московськими військами повстання угорців.

1850-1856 Похід московських військ на Коканд (Середня Азія).

1853-1856 Війна Москви з Туреччиною, Францією, Англією в Криму.

1854 Захоплення московськими військами Амурського краю.

1855 Колонізація Москвою Сахаліна.

1858 Колонізація Москвою Уссурійського краю.

1859 Знищення Москвою опору чеченців та інших народів і повне підкорення Кавказу.

1863-1864 Придушення московськими військами польського повстання.

1863 Північний Киргизстан "приєднаний" до Московії

1864 Захоплення московськими військами Адигеї

1864 Закінчення підкорення Москвою Західної Грузії

1865 Війна Москви в Туркестані, окупація Ташкента, закаспійських земель.

1866-1868 Похід московських військ на Бухару, окупація Самарканда.

1871 Окупація Москвою Ілійського краю (КНР).

1873-1875 Похід московських військ на Хіву і її підкорення.

1876 Знищення московськими військами Коканда.

1876 Підкорення Москвою Південного Киргизстану

1877-1878 Війна Москви проти Туреччини.

1878 Завоювання Москвою Аджарії

1881 Підкорення Москвою Хіви та Бухари.

1885 Повне захоплення московськими військами Туркестану

1884-1885 Похід московських військ до Афганістану.

1901 Окупація московськими військами Маньчжурії.

1904-1905 Війна Москви проти Японії.

1914 Після початку І СВ північні території Ірану були окуповані московськими військами.

1914-1917 Війна Москви проти Німеччини, Австро-Угорщини, Болгарії, Туреччини.

1917 Війна Москви проти Фінляндії.

1917-1921 Інтервенція московських військ в Україну та знищеня її незалежності.

1918 Похід московських військ до Литви, Латвії, Естонії.

1919 Початок окупації московськими військами Туви, яка в 1949 "добровільно" приєдналась до Москви

1919 Похід московських військ до Білорусії.

1920 Війна Москви проти Польщі.

1920-1921 Війна Москви проти Грузії, Вірменії, Азейрбаджану.

1921 Війна Москви проти Казахстану.

1922 Війна проти Москви Туркменістану і Таджикістану.

1922 Війна Москви проти селян України.

1929 Війна Москви в Китаї.

1936 Війна Москви проти Японії.

1938-1940 Війна Москви проти Фінляндії, Польщі, Румунії.

1939 Підписавши Пакт Рібентропа-Молотова Москва дала початок ІІ СВ. Це початок депортації, терористичної, та геноцидної діяльності Москви на землях Західної України, Білорусії, Прибалтійських країн.

1941 Введеня московських військ до Ірану.

1941 Депортація Москвою німців Поволжя та калмиків

1941-1945 Війна Москви проти Німеччини.

1942 Планування Москвою депортації казанських татар (не було здійснене)

1944 Окупація Москвою Тувинської Народної Республіки.

1941-1955 Московський терор та каральні операці в Україні.

1944 Поголовна депортація Москвою кримських татар, народів Кавказу

1945 Війна Москви проти Японії та окупація японських островів Курильської гряди.

1956 Інтервенція московських військ в Угорщину.

1968 Інтервенція московських військ в Чехословакію.

1979 Інтервенція московських військ в Афганістан та початок війни яка продовжується по сьогоднішній день.

1991-1994 Війна Москви в Південій Осетії та Абхазії.

1992-1995 Війна Москви в Таджикистані.

1992 Війна Москви в Молдові

1994 Початок Москвою війни в Чечні.

1999 Друга московська війна проти Чечні (Ічкерії).

Перехід Москви до нових видів війн.

2000 (приблизно) – по сьогоднішній день. Початок віртуальної інтернетовської війни проти всього світу: антилібералізм, антиамеріканізм, античеченізм, антисемітизм, антизахідництво, антиукраїнізм, ксенофобія, расизм, ностальгія по СРСР присутні на всіх російськомовних форумах (і не тільки). Разом з тим виправдовується сталінізм, героїзирується чекізм-кагебізм, пропагандується чеченська війна, поширюється ненависть до чекістів-перебізчиків, десидентів, до інтелегенції. Особлива ненависть присутня на всіх форумах до Перестройки та її лідерів. Більшість учасників -ненависників на форумах- штатні працівники московських спецслужб.

2003 Початок переміщення великої кількості військ на Кавказ (лютий) та початок підготовки майбутньої московсько-грузинської війни 2008 року.

2004 Московсько-білоруська газова війна

2006 Перша Московсько-українська газова війна

2006 Московсько-грузинська енергетична війна (січень)

2006 Московсько-грузинська алкогольно-мінеральна війна (березень-квітень)

2006 Московсько-грузинська шпигунська війна (жовтень)

2007 Московсько-естонська війна памятників та віртуальна ідеологічна війна.

2008 Московсько-грузинська війна (перша московська інтервенція в незалежну країну після Афганістану в 1978 році)

2008 Московсько-азердбайджанська політико-віртуальна війна (серпень)

2009 Друга україно-московська газова війна

2014 Московія оголосила війну Україні.


 Хто наступний?

Тут перелічена тільки частина війн Московії. За кожним рядком лежать тисячі, інколи мільйони жертв "цивилизационной миссии Московии" та ріки сліз та крові. До того ж поневолені народи ніхто не питав, бажають чи не бажають вони бути з Московією, їх просто підкоряли, знищуючи одних і виселяючи інших. Але все це подавалось московською пропагандою, як "цивилизационная миссия", "вхождение в состав", "обединение братских народов", "воссоединение земель", "інтернациональная помощь" і т.д. Зате тепер Москва гучно й істерично кричить: "Усе це наші історично-споконвічні землі", тоді, як насправді історичні землі Московії знаходяться в радіусі 150 км навколо Москви.

З 1228 по 1462 роки Московщина мала 160 війн зовнішніх і 90 внутрішніх.

За останні понад 500 років (від ХІV до ХХ ст.) Москва воювала 329 років. Лише декілька війн і декілька років можна зарахувати Московії як визвольні, хоч в більшості випадків ці агресії проти Москви були нею ж і спровоковані, всі інші були загарбницькі.

Україна без Українців

  • 06.12.14, 06:59
Натрапила на статтю Віталій Романченко від 25 серпня 2010 - Україна для українців! 
Виникло питання - ЩОСЬ ЗМІНИЛОСЯ  ПІСЛЯ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ ? 
Отже вигонь звідусіль з України чужинців - гнобителів.

М. Міхновський "10 заповідей УНП", 1903 р.

Від початку незалежності у 1991 р. Україна так і не стала Українською за духом. Відповідно до перепису 2001 р., українці становлять 77,8% від загального складу населення держави. Однак, гуманітарна ситуація та національний склад українського політикуму викликають сумніви з приводу простого запитання: ким є українці в Україні? Господарями власної землі, чи рабами колоніальної адміністрації? Напередодні святкування річниці дня незалежності варто поглянути правді в обличчя…

Національний склад влади. Президентом України вперше став етнічний білорус В. Янукович; український уряд очолює росіянин М. Азаров (народився у м. Калуга, вчився у Москві, працював у Росії, і лише у 1984 р. переїхав працювати в Україну, так і не вивчивши за 26 років української мови); секретарем Ради національної безпеки і оборони України є росіянка Р. Богатирьова (народилась у м. Бакал, Челябінської обл., за освітою акушер, за поглядами – сепаратистка); голова Адміністрації Президента України Лmjвочкін – росіянин; перший віце- прем’єр-міністр – росіянин А. Клюєв; віце – прем’єр з економічних питань С. Тігіпко – молдованин (народився в с. Драгонешти, Молдова); віце – прем’єр з питань підготовки до ЄВРО – 2012 Б. Колесніков – єврей, міністр освіти і науки України Д. Табачник – єврей (в одній з передвиборчих листівок називав себе "православним" за національністю, можливо допускаючи існування і таких "національностей" як католик, чи атеїст); міністр внутрішніх справ А. Могильов – росіянин (народився у м. Петропавловськ-Камчатський). Без коментарів…

Як відомо, в Україні економічна влада нерозривно пов’язана з політичною. Обіцянка В. Ющенка відокремити бізнес від влади у світлі сучасних реалій виглядає просто глузуванням з народу. За даними польського журналу "Wprost" на 2006 р., серед мільйонерів України відсутні українці: Рінат Ахметов – татарин, Ігор Коломойський – єврей, Віктор Пінчук – єврей, Сергій Тарута, Дмитро Фірташ, Едуард Шифрін, Костянтин Живаго, Олександр Ярославський, Сергій Буряк, Василь Хмельницький, Федір Шпиг, Петро Порошенко, Віктор Нусенкіс – всі етнічні євреї, Володимир Бойко та Володимир Матвієнко – росіяни (хоч і мають українські прізвища). Отже, у сумі маємо 12 євреїв, двох росіян та одного татарина. Фактично, Україна належить даним національним меншинам, однак, варто відзначити, що ці олігархи набули свій капітал у 1990- ті рр. – роки беззаконня, злочинної приватизації (у народі – "прихватизації"), у результаті фінансових оборудок та ін. кримінальних дій. Ні про який законний, чесний великий бізнес в Україні мова не йде.

До речі, українські прізвища не мають вводити громадськість в оману: євреями є Юлія Тимошенко (батько – єврей), Євген Червоненко ("любий друг" В. Ющенко та віце-президент євро-азійського єврейського конгресу), тричі Генеральний прокурор України С. Піскун (Фурман), Арсеній Яценюк (за даними єврейської общини України – походить зі старовинного роду Бакаі). Навіть Є. Кушнарьов, якого нібито випадково застрелили, являвся євреєм, хоч і вважався одним з найбільш "російських" політиків України, як і власне Д. Табачник. З іншого боку, і серед українців існує значна частина новітніх яничар, яскравим прикладом є народний депутат України від Партії регіонів, лідер шовіністичної організації "Російськомовна Україна" (чого варта лише назва!) В. Колесніченко.

За даними соціалістки В. Семенюк у 1994 р. кількість депутатів - євреїв Верховної Ради становила 145 осіб, в 1998 р. – 193, в 2002 р. – 203. Дана статистика вражає, оскільки за переписом 2001 р. євреї становлять лише 0,2% населення України. Подібні тенденції продовжуються і після виборів до Верховної Ради 2006 та 2007 рр., за деякими даними євреї та росіяни складають до 400 депутатів парламенту. Абсолютно вірне питання з цього приводу ставить президент Міжрегіональної академії управління персоналом, професор Георгій Щокін: "Чи це вже не Україна, а Євреїна?".

Декілька слів про освіту. Наскільки право українців на навчання рідною (державною) мовою є гарантованим свідчить кількість україномовних шкіл у Криму: станом на червень 2010 р. їх "аж" 7, до яких, відзначу, стоїть черга (на 1 місце в українській школі претендує 7 учнів). Загалом, лише 7,3 % учнів Криму навчаються українською мовою, тоді як українці, станом на 2001 р.,становлять 24,4 % населення АР Крим. На кінець 2008 р. у вузах автономії лише 5% дисциплін викладались державною мовою. З початком незалежності варто було б реалізувати ідею поетапної українізації шкіл: з 1992 р. – у всіх школах України мали б відкритись виключно україномовні перші класи, з 1993 р. – другі класи, з 1994 р. – треті і т.п. Дискомфорту школярі б не відчули, завдяки плановості реформи, протидія опозиційних до реформи сил поступово б зійшла нанівець. На даний момент Україна могла мати суто україномовну генерацію молодих фахівців – патріотів. Однак, на світанку незалежності не знайшлось політичної волі тодішнього екс – "КПРСівського" керівництва України Навряд чи з приходом до влади В. Януковича та Партії Регіонів ситуація зміниться у бік українізації…

Як заявив міністр освіти Табачник, зміни відбудуться у шкільному курсі зарубіжної літератури: тепер під словом "зарубіжна" варто розуміти "російська" (офіційно курс матиме назву "Світова література"), адже міністр вирішив наповнити даний курс переважно творами російських класиків: "російська література займатиме три чверті навчального процесу". Більше того, постановою Кабінету міністрів N642 від 28 липня 2010 року скасовано обов’язковий іспит з української мови для аспірантів, а ще весною 2010 р. міністр освіти Табачник провів через Кабмін рішення відмінити іспити з української мови для бакалаврів. Також, скасовано обов’язкове тестування випускників українською мовою. Чим пояснюється дана мовна політика? Невже серед українських старшокласників існують такі, хто не здатен читати питання тесту українською, абсолютно не знає мови? Якщо так (а це явно не так), то даним особам просто нічого робити у вищих навчальних закладах, їх інтелектуальні можливості вкрай обмежені. Невже бакалавр, аспірант має право не знати державну мову досконало? А кому потрібні, у даному випадку, такі малограмотні вчителі, науковці й державні службовці? Отже, національно свідомі молоді фахівці та україномовна наука не входять у плани про кремлівського режиму України. Це є єдиним об’єктивним поясненням нової мовної політики нинішньої влади.

Вороги як бажані гості. Якби влада України біла українською по – суті, вона б жорстко і рішуче реагувала на сепаратистські заклики російських політиків щодо території України. Наприклад, 22 липня 2010 р. мер Москви Лужков у черговий раз "по – братськи" заявив: "Нам у жодному разі не можна залишати ні Севастополь, ні Крим. Ця позиція постійна. На всі інсинуації ми відповідаємо: "Севастополь - це російське місто, це військово-морська база Росії, яка забезпечує геостратегічний баланс на півдні Росії". А його втрата - це втрата півдня Росії". Наша влада могла б принаймні не пускати до України даного негідника, як це робили попередні керівники України, однак він прийняв участь в офіційних урочистостях з нагоди дня ВМС Росії у Севастополі 25 липня. Також 16 серпня цього року до Криму приїхав лідер російських комуністів Г. Зюганов – і нічого негативного у цьому б не було, якби він сам не оприлюднив цілі свого візиту: "Я зараз перебуваю з робочим візитом у Сімферополі, де разом із першим секретарем Кримського рескому Компартії України Леонідом Грачом проведу зустрічі з активом партії, а також з виборцями". "Товариш" Зюганов порушив прийнятий пропрезидентською коаліцією (!) Закон України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" від 10 липня 2010 року, - стаття 53 якого чітко визначає: "Участь у передвиборній агітації забороняється: 1) іноземцям, особам, які мають подвійне громадянство, та особам без громадянства…". Силові відомства мали б видворити за межі України комуніста Зюганова, однак, напевно, Україну вже варто вважати автономією у складі Російської Федерації – російські політики, не відчуваючи законних санкцій з боку СБУ та МЗС, прямо беруть участь у виборчому процесі України. Отже, режим Януковича не приховує своєї політики сприяння розколу України, втручання у внутрішні справи держави іноземних політиків – навіть у сфері місцевих виборів!

Де українські газети, книги, радіо, мультимедіа? В Україні не існує жодного 100% - ово україномовного телеканалу, більше того - Першим Національним телеканалом керують єврей Єгор Бєнкєндорф та араб Валід Арфуш (який не те що української не знає, він і російською мовою говорить погано). Засилля російських серіалів відкрито денаціоналізує українське суспільство, наприклад: серіали "Кадєти", "Солдати", "Русскій спецназ", та багато інших виховують українців у дусі поваги до Росії й т. зв. "русскіх ценностєй". Відверто дивує й однобічність телебачення: переважають саме російські серіали, але чому ж не відбувається показ польських, словацьких, угорських, чеських серіалів? Чому російські фільми і серіали не дублюються (на відміну від американських), а лише оснащуються субтитрами? Даних питань безліч, однак на те й існує держава, аби проводити державну політику у гуманітарній сфері. Наприклад, державна стратегія з відродження й захисту української мови та культури мала б, на мою думку, включати:

1. нормативно – правову регламентацію видавничої діяльності (податкові пільги для україномовних видань, з введенням обмежень для не україномовних видань); 2. широка пропаганда національної культури, мови, історії у ЗМІ та навчально – виховному процесі (певною мірою непослідовні спроби проводити дану політику тривали у 2005 – 2010 рр. за Президента В. Ющенка, однак через свою половинчастість вони не дали значного результату); 3. підтримка української історичної науки як фундаментальної частини відродження національної само ідентифікації українців (з одночасною цензурою супроти дилетантських, псевдонаукових та антиукраїнських праць); 4. сприяння у розвитку новій генерації українських письменників, музикантів, режисерів (наприклад, завдяки соціальній рекламі на телебаченні – для Першого національного каналу це нічого не коштуватиме, інші канали та друковані ЗМІ можливо зобов’язати до цього у нормативному порядку) Дивно, але нині українські письменники Ю. Андрухович, С. та М. Дяченко, С. Жадан, А. Курков та ін. популярніші у країнах Євросоюзу та Росії, ніж в Україні…; 5. акцентування уваги на новітніх тенденціях культури, завдяки чому можна буде уникнути упередженого ставлення до української культури як "шароварщини"; 6. розробити і ввести у дію програму розширення та оновлення навчальних матеріалів, оскільки українські навчальні заклади від дитячого садка до університетів не забезпечені україномовними аудіовізуальними засобами, комп’ютерним програмним забезпеченням та новітньою літературою (більшість бібліотек українських вузів складаються з видань радянських часів); 7. Розширити повноваження Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, ввівши до її компетенції боротьбу з антиукраїнськими проявами у ЗМІ. Дана проблема вкрай важлива, слово академіку Іванові Дзюбі: "Значна частина засобів масової інформації працює на пониження морального рівня і примітивізацію запитів та смаків людності. І безсоромно паразитує на національній несформованості, на глибокій зрусифікованості суспільства, нагнітаючи шалену кампанію компрометації української культури і українства взагалі, що виливається вже в хуліганське шельмування нашої класики, в зухвале огидження дорогих українцям імен, – під децибели фарисейської риторики про свободу слова та права людини, що не мають жодного відношення до цих публічних паскудств. Коли читаєш цю пресу, створюється враження, що живемо в окупованій країні, і окупант звіріє з кожним днем..." 8. законодавче закріплення українізації всіх сфер суспільного буття, у першу чергу телебачення та газет (встановлення квоти до 80% для української мови), повного дублювання українською всіх не україномовних творів, як кінематографу, так і книг, – для чого створити потужні державні видавництва з перекладу літератури та професійні студії перекладу творів кіномистецтва (дані проекти швидко окупляться маючи пільги та нормативно – правову підтримку влади); 9. широке висвітлення культурного життя закордонних осередків українців як яскравого прикладу єдності національного духу та підвищення ролі Світового Конгресу Українців (він мав би стати чимось на кшталт світової партії українців, на зразок Комінтерну).

Українська мова століттями нищилась, заборонялась, то ж нині влада (якби вона була українською де – факто) мусила б, і мала моральне право, вжити заходів для проведення тотальної Українізації як вираження історичної справедливості. Однак, при нинішньому президентові у це слабко віриться…

Українці як етнос офіційно навіть не існують в державі. Ще в 1993 р. графу "національність" біло вилучено з паспортів, більшість вчених помилково (або спеціально) визначають Україну як полі національну державу, хоч українці і становлять понад три чверті населення країни. Шановні читачі, спробуйте заради експерименту перерахувати хоча б 50 національностей, що проживають в Україні. Адже, наприклад, уйгурів в Україні може бути 10, чи 15, мансі – 3, чи 4 чоловіки. За переписом 2001 р. в Україні проживає "аж" 37 кетів… Якими критеріями користуються українські науковці при визначенні полі національності України? Відповідь проста – ніякими. Особисто я вважаю, що правильною системою було б визначення багато національності держави за % етносів: якщо корінний етнос в державі становить 49% - таку державу можна вважати полі національною, якщо ж 51% - відповідно, мононаціональною. Однак, українські науковці використовують відверто антинауковий принцип кількості національностей, замість чисельності. Наведу приклад: в державі "Х" проживає 1 тис. чоловік, з них 980 чол. – корінний етнос, 20 чоловік – нац.. меншини, кожен різної національності. Відповідно, твереза людина ніколи не назве державу "Х" полі національною, але наші науковці чомусь не тверезішають… Антиукраїнська влада, фактично, зробила все для знищення само ідентифікації нашої нації як кровно – родинної спільноти.

Закон України "Про національні меншини в Україні" від 25 червня1992 року статтею 4 констатує "До національних меншин належать групи громадян України, які не є українцями за національністю, виявляють почуття національного самоусвідомлення та спільності між собою". Однак, Конституція України у Преамбулі визначає: "Верховна Рада України від імені Українського народу – громадян України всіх національностей…" . Отже, існує певний казус – статус національних меншин в Україні є закріпленим, однак статус етнічних українців ніяким чином не закріплений, більше того - Конституція не визнає існування українців, проголошуючи лише аморфний "український народ" (до якого, між іншим, належать і представники п’ятої колони). До того ж, після скасування графи "національність" у паспортах, де – юре всі громадяни України є "українцями"… Тож про які національні меншини йде мова? З юридичної точки зору, всі росіяни, татари, євреї та ін. є так званими "політичними українцями". Чи не настав час закріпити законодавчо права і особливе становище українського етносу (77,8% населення України)? Але ж ні, на протязі 19 років незалежності склалась парадоксальна ситуація: політика держави направлена виключно на захист нац. меншин (переважно росіян), тоді як хоча б говорити (!!!) про захист українців вважається дурним тоном, фашизмом і т.п.

Найдивніше те, що Конституція України своєю догмою про штучний і фактично космополітичний "Український народ" як громадян України всіх національностей, одразу ж "виключає" зі складу українців закордонних українців. Дійсно, де – юре вони не належать до українського народу, однак нація – це не лише місце проживання, але й походження, мова, менталітет, національна свідомість, історична пам'ять… Невже більшим "українцем" можна вважати іноземця, що набув громадянство України (для прикладу – негра), ніж 3 млн. етнічних українців Північної Америки, що зберігають мову, видають газети, книги (чого вартий лише всесвітньо відомий історик Орест Субтельний), лобіюють українські інтереси за кордоном, допомагають чим можуть історичній Батьківщині… Ідея українства просто не сходиться з безнаціональним "народом".

Вавилон, за Ветхим Заповітом, розпався після розповсюдження багатомовності - як божої кари. Такі ж процеси можливі і в Україні з введенням системи регіональних мов – як мінімум на дві країни (російську та Українську України)… Процес введення регіональних мов вже проходив у сучасній історії України, однак за В. Ющенко прокуратура та суди мляво реагували та скасовували рішення місцевих рад. Нині при владі перебуває Партія Регіонів, що ставить програмною ціллю мовну федералізацію України. Наприклад, скандально відомий своїми орфографічними помилками губернатор Одещини Е. Матвійчук обіцяє до жовтня 2010 р. ввести російську як регіональну мову на Одещині; прем’єр – міністр Криму В. Джарти (ще один "політичний українець") оголосив одним зі своїх стратегічних завдань введення російської як регіональної на півострові. Можливо дані аспекти є лише передвиборчою пропагандою, оскільки при руйнації економіки та зниженні життєвого рівня населення Партії Регіонів нічого не лишається, як тільки спекулювати на мовній політиці, однак у 2006 – 2007 рр. Запорізька, Донецька, Миколаївська та інші області вже намагались проводити мовний сепаратизм… Хоча у судовій сфері українофоби вже перемогли, оскільки за Законом України "Про судоустрій і статус суддів" від 7 липня 2010 р. – російська фактично стала офіційною (стаття 12). Державний статус української мови (ст. 10 Конституції) нівельовано, він став фікцією.

Європейська хартія регіональних мов (ратифікована Україною у 1999 р., визнана Конституційним судом не конституційною, але ратифікована вдруге у 2003 р.), на яку так люблять посилатись члени провладної коаліції з несумісною назвою "Стабільність і реформи", передбачає захист мов, яким загрожує зникнення (міноритарні мови), однак власне російській мові зникнення, відверто кажучи, не загрожує. Та й введення регіональної мови – повноваження виключно Верховної Ради, а не, наприклад, міської ради Харкова, що просто не має компетенції для прийняття відповідного рішення. Сама ж Хартія передбачає лише заходи з охорони певної мови, а не набуття мовою офіційного статусу. Свою роль зіграв і не правильний переклад Хартії, що призвів до створення конфліктної ситуації: російська мова де –факто зможе витіснити українську з України. Напрошується просте і риторичне, але фундаментальне для нашої нації запитання: чому українська мова в Україні має змагатись з російською? Невже ми суб’єкт Російської федерації? Офіційно поки що ні, а фактично?

Україна – дивовижна країна. Якщо ви спілкуєтесь виключно українською мовою, носите вишиванку, або не приховуєте своїх патріотичних почуттів – на вас щонайменше повісять ярлик "фашиста", "гітлерівця", "русофоба". Якщо ви носите символіку з зображенням тризуба, портретами великих українських діячів (Шевченка, Бандери, Шухевича і т.п.) – вас знову ж звинуватять в правому екстремізмі. Однак, якщо ви спілкуєтесь виключно російською, публічно зневажаєте українську мову, носите футболку з зображенням Сталіна, серпа і молота, російського триколора, або імперського двоголового орла – вас навряд чи звинуватять в українофобстві, чи фашизмі. Привселюдно і безкарно спалювати державний прапор стало традицією антиукраїнських організацій Криму, тоді ж як спроба спалити російський прапор наштовхнеться на потужну протидію населення того ж Криму. Віруючих Московського патріархату, під час візиту до України патріарха Кірілла (Гундяєва) у липні 2010 р., співробітники міліції охороняють, коли віруючих Київського патріархату правоохоронці затримували на під’їзді до Києва. Злочинна соціально – економічна політика влади у 1991 – 2010 рр. призвела до втрати Україною 6 млн. громадян, замість яких до країни прибули сотні тисяч іноземців (переважно китайців та представників народів Кавказу і Закавказзя). В Україні ми, будучи українцями, можемо не знати української (державної мови, мови більшості народу), але зобов’язані знати іноземну російську, інакше елементарно не зможемо читати газети і книги.

Україна без українців – не тільки перспектива далекого майбутнього, але і цілеспрямована стратегія п’ятої колони, що на початку 2010 р. взяла необмежену владу у державі. Отже, перед нами, українською нацією, стоїть фундаментальний вибір: або ми будемо спокійно спостерігати за руйнацією підвалин нашої державності, перетворимось на "малоросів", "недоросіян", людей без минулого і майбутнього, або ж ми станемо єдиним фронтом проти антиукраїнської, комуно-олігархічної влади, що своїм існуванням становить загрозу для нас і нашої Батьківщини. 
Віталій Романченко
Заступник Голови Бердянської міської організації ВО "Свобода"
Член ВТ "Просвіта" ім. Тараса Шевченк

Чому окупанти україни боялися мови її народу?

  • 06.12.14, 06:52
На протязі ось уже чотирьох століть різні загарбники поневолювали Україну. При цьому всі вони свідомо, цілеспрямовано докладалися до знищення української мови, як передумови ліквідації української нації. Різними засобами вони витруювали в українцях національну історичну пам'ять, національну самоідентичність, аби в кінці поглинути українську націю. 

Поневолювачі добре розуміли, що без батьківської мови український народ не зможе об'єднатися й дати їм відсіч. 

На деякий час їм вдавалося піддати утискам та обмежити вживання української мови. Однак на протязі десятиліть українська мова, зусиллями та мужністю українських патріотів, знову й знову відроджувалась й міцніла. І тому окупанти змушені були час від часу застосовувати репресії проти її захисників. 

Нищення української мови розпочалося вже в перші роки загарбання України Московським царством.

У попередніх статтях вже описувалася історія нищення української мови, тому повторюватися не буду, почнемо розповідь про нинішню, проросійську та антиукраїнську загарбницьку  ватагу .

Приходу до влади українофобів сприяли наслідки багаторічної русифікації та геноциду української нації. На значній території України маємо засмічену мову, засмічену національну свідомість і душу, зміни в ментальності нації. 

Ця чергова трагедія української нації стала можливою, тому що багаторічне поневолення сприяло появі на українській землі нащадків Валуєва, проімперські налаштованих "інтернаціоналістів" та значного прошарку "нових хохлів - малоросів". 

Захопивши владу, українофоби накидаються на українську мову, бо бояться її. 

Вони добре розуміють ,що українська мова загрожує їхньому пановничому існуванню. І тому вони розробили проект закону про мови, відомий як закон ківалова-колєсніченка, (діє й сьогодні)
Авторам цього закону не прийшлось потіти над ним. За них уже добре попрацювали попередні загарбники.та ідеологи кремля, Їм залишилося тільки переписати основні положення колишніх царських указів, більшовицьких та нацистських наказів - щодо української мови. 

Та українці, як і в попередні роки, об'єднуються. Не дамо новітнім окупантам на поталу свою рідну мову, про яку Тарас Шевченко сказав, що вона "Господа слово"! 

Можна зробити декілька висновків. 

Незалежно від історичного періоду окупації України, національного походження загарбників, їхнього віросповідання та ідеологічних основ світогляду - вони однаково виконували пригноблення української нації, придушення її мови. 

Окупанти забороняли українську мову та фізично й духовно знищували національну інтелігенцію - хранителів цієї мови. Так діяв уряд царської Росії. 

Ще більш жорстоко розправлялися з українцями російські комуно-соціалісти (більшовики) та гітлерівські націонал-соціалісти (нацисти). Окупанти намагалися не просто знищити українську інтелігенцію, а прагнули позбавити людей гідності, відчуття національної належності й почуття національної гордості. 

Колоніальна політика фізичного знищення та ідеологічного терору зводилась до того, аби знищити духовні скарби, позбавити український народ можливості користуватися її здобутками. 

А сьогодні новітні окупанти України на чолі з путіним роблять спробу використати досвід попередніх окупантів, щоб відібрати в українців їхню рідну мову, історію, культуру, державу, повернути в своє рабство український народ.

Зараз Україна не належить українцям, влада не українська. Знову в Раді панують пархаті та московити, українцям відвели -  7 місць свободівцям та 7 місць "укропам". Націоналістичну партію взагалі не допустили, знищивши голоси українців , проте провели, нахабно та зухвало так званий опозиційний блок - відвертих ворогів України !

Чому українці викинуті з процесу державотворення? До яких пір право сили буде домінувати над логікою і здоровим глуздом? Відповідь здається очевидною – комусь дуже кортить мати Україну в приватній власності разом з її населенням. Тому й застосовуються різні політичні технології для досягнення цієї мети. У тому числі й так званий „інтернаціоналізм”. А де ж визначено місце такій співочій, красивій, мирній українській нації в цій системі? А ніде… 

Ніякої української нації в майбутньому не передбачено, а має існувати один багатонаціональний український народ. А хто хоче побавитись у „печерний націоналізм” тому й місце визначено – на маргінесі. І не дай Боже хтось із цих маргіналів спробує зазіхнути на основи „свинської” демократії по-їхньому.

Та вони мають знати, що їхні спроби - це бажання жаби досягти розмірів бика.






Чи було що-небудь у Бабиному Яру?

  • 06.12.14, 06:46
Факти проти міфу, або чому "поет" Євтушенко
ніколи не був безгрошовою людиною



Михайло Нікіфорук є головою Дослідницького Комітету Бабиного Яру. Звіт комітету був вперше опублікований в 1991 році. Ukrainian Friends of Fairfield Association, 25 Third Street, Stamford, Connecticut 06905.

Аерофотознімання до і після Другої світової війни показала відсутність єврейських масових поховань. Якщо у вересні 1941 року в передмісті Києва, називаному Бабиним Яром, взагалі нічого не сталося? Відповідно до офіційної версії, 250 тисяч київських євреїв були тоді вбиті і зариті німцями в яру Бабиного Яру. Дані аерофотозйомки, виявлені в Національному Архіві США, говорять про те, що це навмисна брехня.

У лютому 1996 року український суд викинув на смітник обвинувачення, пред'явлені українськими євреями проти В. Кретітніча з товариства Святого Андрія та Є. Мусієнко, видавця "Київських вечірніх новин", які поставили під великий сумнів офіційну версію Бабиного Яру. Після цього "Київські вечірні новини", в номері за 19 березня 1996 року, опублікували повну четирёхстранічную історію фальшивого Бабиного Яру. Що як завжди вражає, так це масштаби фальсифікації і брехні, оскільки насправді ніяких масових вбивств в містечку Бабин Яр не мало місця за весь період німецької окупації. Яр Бабиного Яру не використовувався німцями для масового поховання євреїв.

Десятиліттями аерофотозйомка використовується в археології як незамінний метод дослідження. За допомогою точного, аерофотографічний обладнання виявляються руїни древніх міст і цвинтарів, що були позабуті сторіччями. Аерофотозніманням були виявлені навіть залишки затоплених грецьких міст. Аерофотографії з Національного Архіву у Вашингтоні були успішно використані при розслідуванні масового вбивства НКВД 15 тисяч польських офіцерів, у 1939-1940 роках, у містечку Катинь під Харковом. Аерофотозйомка ж передмість Києва, включаючи Буківна, Білгородку і Дарницю, виявляє тільки більш ранні, початку 30-х років, масові поховання жертв українського Голодомору 1932-1933 року та інші, теж більш ранні поховання ОГПУ-НКВД. Таким чином, резонно було б очікувати аерофотографічний докази незрівнянно більшою братської могили на 250 тисяч чоловік у Бабиному Яру.

Національні архіви у Вашингтоні містять більше одного мільйона ста тисяч аерофотографій. З них - понад 600 аерофотографій Києва і його передмість, включаючи Бабин Яр. Всі ці фотографії були зроблені під час більш ніж 20 повітряних обльотів даної території. Перші фотографії були зроблені о 12 годині 30 хвилин 17 травня 1939. Ці фотографії виявляють навіть такі деталі, як автомашини, і тіні від ліхтарних стовпів на вулицях Києва. Кожен кущ або маленьке деревце чітко видно на схилах і на дні яру Бабиного Яру. Останні аерофотозйомки Бабиного Яру були зроблені в червні 1944 року, через дев'ять місяців після "визволення" Києва радянськими військами. Послідовні серії аерофотографій показують, що рослинність і ґрунт Бабиного Яру і його околиць залишалися абсолютно недоторканими за увесь час дворічної німецької окупації. Якщо порівняти ранні і більш пізні фотографії, то можна легко ідентифікувати навіть ті ж самі дерева, що підросли за цей час. На послідовних знімках, зроблених з 1939 по 1944 рік, не виявляється ніяких слідів не тільки людської, але навіть тваринної діяльності на досліджуваній площі яру Бабиного Яру і його околиць.

У листопаді 1943 року група західних журналістів, включаючи кореспондента "Нью-Йорк таймс" Вільяма Лоренса, єврея за національністю, були запрошені до Києва. Це трапилося відразу ж - через два тижні - після "визволення" Києва радянськими військами. У себе на батьківщині їм сказали, що шість тижнів тому, при відступі, німці зарили в яру Бабиного Яру бульдозерами сімдесят тисяч трупів. Однак західні журналісти не знайшли в Бабиному Яру ніяких матеріальних підтверджень цієї заяви.

Повна відсутність фізичних доказів найбільшого масового вбивства Другої світової війни наводить на роздуми. Більш того, не було знайдено жодного реального свідка, який би підтвердив офіційну версію НКВД, яке спочатку пред'явило західним журналістам аж цілих трьох "свідків" 250-тисячного убивства, з числа своїх співробітників. Хоча редактор "Нью-Йорк таймс" вирізав тоді найбільш абсурдні вигадки типу душегубок, мила з людей і абажурів зі шкіри, абсолютно суперечливі показання цих трьох співробітників НКВД стали основою розвитку всієї наступної історії про Бабин Яр.

Враховуючи те, що всі радянські військовополонені, що побували в полоні у німців і повернулися на батьківщину, або розстрілювалися, або відправлялися на знищення в табори, можна зрозуміти, що для НКВД було легко знайти будь-яких свідків для будь-яких свідчень. НКВД стало розвивати показання своїх трьох "свідків". Відповідно з радянськими газетами того часу, "40 тисяч київських євреїв послали звертання Сталіну, збільшивши число жертв Бабиного Яру до ста тисяч чоловік" ("Нью-Йорк таймс", 4 грудня 1943).

Оскільки з цих, нібито сорока тисяч, людина виявилося тільки одинадцять, які в подальшому погодилися офіційно виступити як свідки, то військові репортажі "Нью-Йорк таймс" про Бабин Яр можна вважати вигадкою. НКВД завжди мало репутацію установи, яка може вибити будь-які показання з будь-якої людини. Наприклад, після того, як 1 липня 1941 року німецькі війська увійшли в місто Львів і відразу ж виявили 4000 убитих і закатованих у в'язницях львівського НКВД - чому є переконлива кінохроніка, яка була показана німцями всьому світу, - в серпні 1941 року ТАСС заявило, що це справа рук німецьких військ.

Свідки НКВД завжди стверджували, що це німці розстріляли польських офіцерів у Катині. Більше того, трупи польських офіцерів привозилися в Москву в Інститут Судової Медицини, що тоді розташовувався на Садовому Кільці поруч з метро "Маяковська", і там розстрілювали трупи з німецької зброї. Ці "показання свідків і матеріали" були спростовані самими ж росіянами тільки в 1990 році. Однак тоді це ще було предметом гарячої суперечки, поки не були пред'явлені аерофотографії містечка Катинь, які ще до появи німців у цих місцях показували виразні масові поховання великої кількості людей (польських офіцерів, вчителів і т.д.). Ці фотодокументи були передані Горбачову восени 1989 року як незаперечний доказ.

НКВД підсунуло трьох "бабійярскіх свідків" для того, щоб обкатати історію перед західними кореспондентами. Хронологія подій показує, що історія з Бабиним Яром була тоді зготована НКВД, саме як противага Катинському злочину НКВД, яке тоді вже було широко відомо на Заході. В результаті повного провалу "свідків Бабиного Яру", НКВД на 25 років поклало цю фальсифікацію в довгу шухляду і закрило доступ для західних журналістів як до цих "свідкам", так і до самих околиць Бабиного Яру, Катині та іншим подібним місцям.

Більш того, ще під час війни НКВД чотири місяці - з 29 вересня 1943 по 24 січня 1944 - допускало західних журналістів до містечка Катинь, поки всі докази не були покриті товстим шаром снігу. Розпалений запал західних експертів НКВД вгамувало в холодних наметах, наданих їм в засніженому лісі. Серед західних спостерігачів роботи експертів у Катині була 25-річна Кетлін Херрімен. Це була дочка відомого агента ЦРУ, тодішнього посла США в Москві В. Аверелла Херрімена. Разом зі своїм сумно відомим батьком вона відразу почала відстоювати версію НКВД. З іншого боку, вищезазначений кореспондент "Нью-Йорк таймс" Лоренс, як і раніше, у випадку з Бабиним Яром, піддав великому сумніву всю офіційну версію по Катині, і в результаті його звіт так і не був ніколи опублікований в "Нью-Йорк таймс ", що є офіційним рупором відомих кіл.

Більше того, НКВД так і не дозволило провести незалежне інтерв'ю передбачуваних "свідків" по Бабиному Яру у відсутності офіційного представника НКВД. Радянські архівні документи показують, що вся пропаганда в потрібному руслі навколо справи про Катинь і Бабин Яр була роздута письменниками Іллею Еренбургом і Василем Гроссманном, які також взяли зі стелі й офіційні цифри жертв німецьких концтаборів: Освенцим - 4 мільйони, Майданек - 1,5 мільйона і Треблінка - 3,5 мільйона.

Навіть під час Нюрнберзького трибуналу, коли були так необхідні документальні свідчення німецьких звірств, щоб засудити німецьке керівництво, НКВД не змогло надати жодного речового доказу масових убивств, організованих німцями на всій контрольованій НКВД території. Замість цього, представник НКВД полковник Смирнов безуспішно намагався нав'язати сфабриковані "письмові показання" відносно Катині і Бабиного Яру, однак ці "свідчення" виглядали як відверті фальшивки і ніяк не могли бути використані на процесі, незважаючи на всі старання обвинувачів.

Крім цього, Ілля Еренбург безуспішно намагався реанімувати історію з Бабиним Яром в 1947 році у своїй, нині забутою повісті "Буря". Однак тоді йому це не вдалося, і він передоручив цю справу Анатолієві Кузнєцову. Вся історія з Бабиним Яром ніяк не роздувати, поки через 12 років американський єврей українського походження Йозеф Шехтман якимось способом не переконав молодого дисидента-поета Євгена Євтушенка написати емоційну поему про Бабин Яр. Однак поетична фантазія не витримує речових доказів. Аерофотознімання Києва і всієї місцевості Бабиного Яру змогла виявити тільки десять невеликих братських могил, які знаходяться не в Бабиному Яру, а в ста п'ятдесяти метрах від огорожі німецького трудового табору Сирець у Києві, і в яких поховано не більш однієї тисячі осіб, померлих (але не убитих!) в цьому трудовому таборі за два роки німецької окупації. (Для порівняння: у звичайній міській лікарні СРСР на тисячу ліжок за рік помирає більше тисячі чоловік, тобто це найгірший показник, ніж для німецького концентраційного табору).

Крім цього, на аерофотографіях видна ще одна братська могила, біля невеликого Лук'янівського православного цвинтаря. Ця могила не більше ніж на дві тисячі осіб, яка, в принципі, може містити тіла розстріляних німцями людей, але не цивільних осіб, а партизан.

У зв'язку з цим необхідно нагадати, що, відповідно до Гаазької конвенції 1905 року і Женевської конвенції 1920 року, цивільні особи, захоплені зі зброєю в руках і без знаків приналежності до армійських підрозділів, можуть бути розстріляні на місці без жодного слідства (як це завжди широко практикувалося американськими військами, у тому числі і зараз в Іраку й Афганістані). У відповідності з даним положенням міжнародного права, німці не несуть відповідальності за розстріл диверсантів і партизанів, включаючи широко розрекламований випадок з повішенням диверсантки Зої Космодем'янської, яка насправді підпалювала хати і стайні своїх же колгоспників, залишаючи їх взимку без будинку. Внаслідок цього, на Нюренбергском процесі випадок із Зоєю Космодем'янської взагалі не згадувався обвинувачами НКВД.

Крім того, існують і інші дані, що говорять за те, що масове вбивство у Бабиному Яру ніколи не мало місця. Наприклад, Бабин Яр зовсім не згадується в заявах прес-центру червоних партизанів України, які знали про все, що відбувається на їхній землі. При цьому партизани регулярно сповіщали про всі мали місце розстріли партизан німцями.

Далі - більше. Бабин Яр жодного разу не згадується в спогадах українських біженців з Києва на Захід аж до кінця 70-х років, адже серед них більшість була євреями.

Також Бабин Яр не згадується й в українських енциклопедіях, деякі з яких передруковувалися навіть західними університетами.

Але найцікавіше, мабуть, полягає в тому, що протягом декількох десятиліть тема Бабиного Яру не привертала жодної уваги єврейської інтелігенції міста Києва, з однієї причини: брехати можна тільки нащадкам, але ніяк не сучасникам.

Біженці з числа близько 440 єврейських громад з усього СРСР опублікували в Ізраїлі книгу про своїх радянських громадах під назвою "Іцкербікерс". У цій книзі, що вийшла на ідиші, вони докладно розповідають про історію своїх громад у СРСР: про міста, містечка і навіть села. І в цій енциклопедичній книзі немає жодної згадки про Бабин Яр! У 1983 році в США вийшло розширене видання цієї книги, також на ідиші. Виникає питання: чому понад 150 тисяч євреїв, інтелігентних емігрантів і сучасників з Києва, нічого не можуть сказати про Бабин Яр ?!

Напередодні 50-тій уявної річниці розстрілу в Бабиному Яру преса виплюнула з точністю до людини, кількість розстріляних в Бабиному Яру євреїв - 33.771 чоловік! Яке, а? Не було нічого, і раптом така точність! При цьому по-різному стверджується, за скільки годин розстріляли таку кількість: за 48, 36 і 24 години. Ця цифра була взята з нібито захоплених у німців (а насправді - підроблених!) Документів так званих "айнзатцгруп", але вона ніяким чином не відноситься до Бабиного Яру.

При цьому преса "забула" згадати, що всі головні історики, включаючи самого головного експерта з голокосту, професора-єврея Рауля Хільберга, вважають цифри, наведені в цих "документах айнзатцгруп", висмоктаними з пальця. Справа в тому, що згідно з німецьким законом, місцевості, що знаходилися на відстані 200 кілометрів від лінії фронту, перебували у віданні німецької армії, і ніякі етнічні чистки, які нібито виконувалися спеціальними Айнзатц-підрозділами СС, в цих зонах були неможливі. Київ завжди знаходився в такій зоні і підкорявся тільки військовому командуванню німецької армії, яке займалося виключно військовими операціями проти радянської армії і партизанів і не займалося операціями проти цивільного населення, тим більше етнічними чистками.

Аерофотографії міста Києва і його околиць переконливо доводять, що вся історія з Бабиним Яром була зготована НКВД в пропагандистських цілях. Цілком можливо, що німці вислали якесь число жителів з Києва. У всякому разі, могили зниклих жителів Києва треба шукати в іншому місці.

Фабрикація подібних історій про масові вбивства німцями була монополією одного НКВД. Погляньмо на донесення штабу 12-ї американської армії, що дислокувалася в Європі, яке було опубліковано серед інших 1 травня 1945 в "Нью-Йорк геральд трибюн". У ньому повідомляється, що захоплений у полон німецький доктор Густав Шюббе зізнався в керівництві інститутом, в якому вироблялося масове знищення людей і в якому було убито 110 тисяч чоловік - причому теж у Києві! При цьому він зізнався, що власноруч ввів смертельні ін'єкції 21-й тисячі пацієнтів! Неясно, яким чином він міг керувати цим інститутом, оскільки зробити двадцять одну тисячу ін'єкцій - це вам не сигару викурити. Для цього потрібно десять з гаком років треба ні спати, ні їсти, а тільки цим і займатися.

Таку ж "цінність" представляють і "визнання" доктора Менгеле, лікаря з Освенціма, з якого зробили чудовисько, незважаючи на повну абсурдність обвинувачень, приписуваних цій людині. Досі ні радянські, ні суто єврейські організації не могли і не виявляли ані найменшого бажання вказати колишнє розташування цього уявного "Київського Німецького Інституту Знищення", який, згідно статті з "Нью-Йорк таймс" від 1 травня 1945, займався виключно знищенням київських євреїв і циган.

У 1991 році Київ відвідував президент США Дж. Буш-старший і подарував Києву велику єврейську мінору-підсвічник, що встановили де попало, в той час як, якби горезвісний "Інститут Знищення" дійсно існував, цю мінору треба було б безсумнівно відрізати на місці цієї установи. Ось як вони ловляться на відвертій брехні. На місці Бабиного Яру після війни і донедавна був смітник міських київських відходів, де спалювали сміття. Це було б абсолютно неможливо, будь це дійсно місце поховання 250 тисяч убитих євреїв, враховуючи те, що вся світова преса відкриває вогонь з усіх гармат, якщо тільки десь, хтось у світі на єврейську могилу бризнув фарбою!

До 1966 року ніхто не покладав провину за Бабин Яр на самих українців. Єдиним "свідком", який припустив це, була актриса Київського лялькового театру Діна Проничева. Вона даремно намагалася вимазати в бруді українців - людей, з якими вона разом народилася і прожила все своє життя. Вона нічого не знала про існування аерофотографій і думала, що брехня має довгі ноги.

Цікаво, що жоден з так званих "свідків" не спробувала притягти жодного українця до роботи міфічного київського "Німецького Інституту Знищення", хоча, там явно не могли працювати одні німці. "Інститутові", безсумнівно, були б потрібні хоча б прибиральники й опалювачі.