Появилась лазерная указка, «добивающая» до космоса! Во гонево!

В то время как растет число «лазерных атак», ослепляющих пилотов самолетов, в Интернете начинаются продажи самого яркого из всех когда-либо существовавших лазерных приборов, доступных широкому кругу потребителей. Этот лазерный луч зеленого цвета способен «добить» до космоса.

Новинка Spyder III Krypton Laser от компании Wicked Lasers является настолько мощным источником лазерного излучения, что имеет собственную систему безопасности, которая не даст воспользоваться девайсом постороннему человеку без санкции владельца устройства.

Надо сказать, что существуют разные точки зрения на то, где заканчивается земная атмосфера и начинается космос. В NASA границей космоса считают 122 км, однако Spyder III Krypton Laser может светить на высоту 136 км. Сообщается, что непосредственно сам лазер в 8 тыс. раз ярче Солнца, наблюдаемого с Земли невооруженным глазом. Соответственно, устройство может в два счета ослепить человека.

Гаджет продается на сайте wickedlasers.com. Цена его около 1 тыс. долл. Описание продукта сопровождается строгим предупреждением не наводить Spyder III Krypton Laser на летательные средства или орбитальные спутники, чьи датчики тоже могут быть повреждены таким приспособлением. Сказано также, что этот лазер слишком мощный, чтобы использовать его для наведения на людей, животных или автомобили.

Непонятно только, кому и зачем может понадобиться девайс со столь устрашающими характеристиками

http://www.rbcdaily.ru/2011/09/09/cnews/562949981439664

ВО «Свобода» через суд змусила комуністів спростувати брехню

Шевченківський районний суд м.Києва повністю задовільнив позов ВО «Свобода» до Петра Симоненка та газети «Комуніст» про спростування недостовірної інформації, надрукованої у цій газеті.


Суд тягнувся два роки через постійні неявки Симоненка, суддя був змушений двічі викликати його через оголошення в «Урядовому кур’єрі».
Інтереси ВО «Свобода» представляв адвокат Сидір Кізін.

20 березня 2009 р. у газеті «Комуніст» на першій шпальті була опублікована стаття з такою фразою: «Під час виборів до Тернопільської облради саме завдяки фінансуванню олігархами нацистської за своїм змістом Тягнибоківської «Свободи» остання отримала перемогу. В обмін на таку підтримку лідери «Свободи» на чолі з Тягнибоком заплющили очі на суцільну фальсифікацію».

Тепер комуністи змушені будуть протягом місяця таким самим шрифтом, на першій шпальті, надрукувати спростування.

ІА «Поряд з вами»

Футболками «Спасибі мешканцям Донбасу» зацікавився УБОЗ?

У вівторок, 6 вересня, в офісі компанії Prostoprint, яка займається розміщенням зображень на товарах на замовлення, нагрянув УБОЗ.

Про це повідомляє сайт Кореспондент з посиланням на власника компанії Дениса Олейнікова.

Як розповів Денис Олейников, всіх співробітників поклали на підлогу, заборонили користуватися телефонами і зв’язуватися із зовнішнім світом.

В даний час офісні телефони компанії не відповідають.

Сам Олейников зараз знаходиться в іншому місті. Про причини перевірки йому нічого не відомо, але він допускає, що вона може полягати в тому, що недавно в одному з партнерських магазинів сервісу були розміщені футболки із популярною фразою «Спасибі жителям Донбасу».

Інших подробиць поки не повідомляється.

ІА "Поряд з вами".

Вінки Януковичу від небайдужих громадян України


5 вересня 2011 року, небайдужі громадяни принесли до Адміністрації президента вінки і подарували їх Януковичу. У такий спосіб вони відшкодували йому майнові збитки, заподіяні пенсіонеркою Галиною Швидкою, яка відрізала стрічку з президентським прізвищем від вінка, який він подарував Тарасові Шевченку, і отримала за це 10 діб
На вінках були написи: «Януковичу від Інтернет-користувачів України», «Дякуємо проффесору Януковичу за покращення життя вже сьогодні. Молодь України», «Дякуємо за наше щасливе дитинство. Від пенсіонерів України», «Від вдячних мешканців Алчевську».
Не меншу увагу, ніж вінки, привертали значки «ЯНК, ПНХ!» на більшості учасників.
Цікаво, що акцію організували і провели не громадські активісти, а звичайні самоорганізовані Інтернет-користувачі. Щоправда, до них долучилися хлопці з «Чорного Комітету».

Крім цього, був плакат, на якому була фотографія мавпи з гранатою і напис: «Тупа влада – тупі репресії».

Представнику Адміністрації президента передали звернення, яке ми всі підписали і яке гріх не процитувати повністю:

Ми хотіли б подати приклад решті Інтернет-користувачів і просто зацікавлених осіб: не треба сидіти на кухнях, виходьте сюди, кажіть усе, що про них думаєте, посилайте їх, даруйте їм те, що вважаєте за потрібне, і те, чого вони достойні«, – сказав під час акції один з її організаторів.

«ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

Ми, що нижче підписалися, звертаємося до вас, Вікторе Федоровичу, з проханням прийняти в дар від нас ці вінки з метою компенсації ваших матеріальних втрат, завданих Галиною Швидкою, що пошкодила дорогоцінне для вас майно. З метою компенсації моральних втрат просимо прийняти побажання, що написані на стрічках цих вінків.

Принагідно просимо вас не мучити народ України своїми недолугими ініціативами, як от проведення структурних реформ. Для їх проведення треба мати чисті руки, світлий розум і прагнення до служіння Державі і Нації в межах своїх можливостей і талантів, а інколи і трохи поза цими межами. Саме такого керівника хоче бачити народ. Однак, жоден великий керівник держави, а тим більше керівник-реформатор, не наважувався будувати собі дачу розміром з «Ліхтенштейн» чи «Монако». Тим більше, на початку правління, не заслуживши поваги у народу. До того ж, бажання втілювати радикальні зміни в суспільстві передбачає, окрім волі, ще і наявність певного інтелектуального потенціалу та здатності до нестандартного мислення. З цим у нашої влади завжди були проблеми… Тим більше у нинішньої влади, яка робить усе «тупо і глупо» і плює на всіх, хто з нею не згоден. Це яскраво було видно на прикладі пенсійної реформи, яку в авральному темпі, щоб народ не встиг отямитися, приймали 80 депутатів, які голосували за 160 своїх колег, а те, що прийняли, тільки дратує народ і створює проблем більше, ніж вирішує.

Крім того, ставлення можновладців та їх силових прихвоснів до власного народу можна описати лише термінами з психіатрії. Якась кипуча отруйна суміш страху, презирства і ненависті до простих громадян, які тримають цю владу на своїх плечах. Все це вилилося у відвертий плювок в обличчя народу на двадцятиріччя Незалежності. В той день не вистачало тільки «колючки» та конвойних псів…

То ж не дивно, що ваші так звані «реформи» і ваша персона викликають роздратування і алергію у всіх вікових та соціальних групах населення від «піонера до пенсіонера» до такої міри, що навіть старенькі жіночки кидаються на вашу власність.

Щоб не ускладнювати життя народу, а народ не псував вам радості від обіймання посади, радимо вам йти дорогою ваших попередників на посту президента, яка полягає у обмеженому рамками Інтерполу гедонізмі (тобто заробляти – красти рівно стільки, щоб за кордоном не сильно тицяли пальцями) та перманентному ІБД імітації структурних реформ і списуванні прорахунків або бездіяльності на колишніх соратників. На більше ми не можемо сподіватись від вас та вашої команди.

Якщо вам все ж таки хочеться розпочати бурхливу діяльність і когось посадити, пропонуємо вам звернути увагу на персонажів на кшталт Дмитра Рудя (син прокурора в Дніпропетровську – п’яним збив насмерть трьох жінок, досі перебуває на свободі) або чисельних іншіх «ландікоподібних» особистостей. Про чисельних хабарників та крадіїв вашої команди писати не бачимо сенсу по-перше, ви їх і так знаєте, по-друге, вони врешті-решт хоч нікого не вбивають.

Тож просимо вас підняти телефонну трубку, щоб «чесний і незалежний» суд звільнив Галину Швидку з-під варти».


На акції був помічений (як завжди, не дав себе не помітити) відвідувач усіх подібних заходів Сергій Рульов, відомий замазуванням табличок на будинках і різноманітною вуличною клоунадою. Він підписав звернення до Януковича агітаційною ручкою за Януковича, а далі сказав, що оскільки він пенсіонер, то вінок від пенсіонерів належить йому, і забрав його собі на сувенір.

Олена БІЛОЗЕРСЬКА, 
ІА «Поряд з вами»


Космос засорили до критического состояния. И кто же?

Американские ученые трубят тревогу: НАСА должна принять меры
  • Количество космического мусора достигло «критической точки». В такой ситуации сильно возрастают риски столкновений, которые в свою очередь еще сильнее «засорят» околоземную орбиту и создадут реальную угрозу для астронавтов и спутников. Об этом говорится в опубликованном докладе американских ученых.

    В связи с этим Национальный исследовательский совет США, являющийся частным некоммерческим институтом, советует НАСА разработать новый стратегический план для очистки космического пространства от обломков ракет, заброшенных спутников и другого мусора, передвигающегося вокруг планеты со средней скоростью 28 тысяч километров в час.

    В докладе говорится, что весь этот «хлам» угрожает примерно тысячи функционирующим коммерческим, военным и гражданским спутникам, находящимся на орбите Земли. Все они являются частью индустрии, которая в прошлом году, по последним подсчетам, принесла Соединенным Штатам 168 млн долларов дохода.

    Агентство Reuters отмечает, что первое в истории столкновение двух искусственных спутников произошло в 2009 году, когда над полуостровом Таймыр «встретились» Космос-2251 и Iridium 33. Происшествие стало причиной возникновения огромного количества космического мусора. В докладе американских ученых говорится, что если не принять специальных мер, то такие столкновения будут случаться все чаще и чаще.

    В конце июля НАСА сообщала, что вокруг Земли летает более 16 тысяч объектов искусственного происхождения, из них более 12 тысяч являются космическим мусором. Лидерство по засорению околоземного пространства удерживает Россия. Ей принадлежит около 6 тысяч объектов, 4,7 тысячи из них не используются, то есть являются «хламом».

    Ранее начальник главного центра контроля космического пространства полковник Анатолий Нестечук заявлял, что обнаруживать опасные космические объекты малого размера смогут строящиеся в России радиолокационные станции нового поколения.

    http://www.bfm.ru/news/2011/09/02/kosmos-zasorili-do-kriticheskogo-sostojanija.html


    немножко юмора)

Рольова гра "WarCraftII"-портал відкрито!


Хто такі рольовікі знають майже всі, або щось чули. Рольовікі-це зовні звичайні люди,працюють, вчаться, майже не виділяються з проміж інших, проте в певний час і в потрібному місьці, вони перетворюються на фей, лицарів, демонів, ельфів та інших казкових та не дуже казкових персонажів.Настє час ГРИ, під час якої всі життєві негаразди та світові проблеми зникають. Існує лише світ, в якому добро бореться зі злом, працюють магічні заклинання, відкриваються портали в інші вимири та оживають стародавні воїни.Казка стає реальністю.
Рольовікі - дуже цікаві люди.Можливо, під час таких ось перевтілень, вони щось забирають з гри з собою у нашу реальність, щось таке надзвичайне,що допомагає їм спокійно долати перешкоди і зустрічати з усмішкою буденність нашого життя. Для них гра - це не просто чергова постанова. Для них гра-це частина їхнього життя.
Нещодавно, моя знайома зі Львова, Шейніра(нік), повернулася з гри «WarCraft II» і розповіла мені про свої враження. Шейніра-ролевік зі стажем,майстер, тобто не остання людина в середовищі ролевіків.
"Я зі своїм хлопцем виїжджаємо на гру зазвичай двічі на рік. Перший – на травневі свята. Другий в середині липня або в кінці серпня. Інколи ми можемо виїхати ще і третій раз, а інколи не маємо змоги і другий раз поїхати.
На щастя, цього року ми мали змогу виїхати двічі.
Другою нашою грою цього року була Рольова Гра (далі РГ) «WarCraft II», що проводила Майстерська Група (далі МГ) "Шервуд" по однойменній онлайн комп’ютерній грі. На цю гру нас з Олегом (ім’я мого хлопця) покликали майстрами. Мене – майстром по магії, Олега – майстром сюжету. Зібравши невеличку команду, ми виїхали зі Львова 21 серпня. "МГ Шервуд" проводить всі свої ігри на Ірдинському полігоні в Черкасській області, недалеко від міста Городище, поряд із селом Млієво. Гра мала початись 24 серпня, та ми виїхали швидше, щоб закінчити майстерську підготовку: прив’язати до ігрової реальності квести, доробити ігрові артефакти і дописати ігрову інформацію. 
Ірдинський полігон – зелене і мальовниче місце. 70% полігону вкриті дубовим лісом. Сам полігон компактний, і, не зважаючи на, подекуди різкі, перепади рельєфу, дуже зручний. Єдиний мінус цього полігону – це болото поряд. Через це там досить таки багато комарів. А цього року вони просто озвіріли – прокушували навіть цупкий камуфляж, в якому зазвичай ходять майстри. На щастя, за допомогою репеленту і густого диму від багать, їх   все-таки вдавалось відганяти.
Гравців, на жаль, приїхало зовсім небагато – всього близько 80 чоловік. Розкид міст був дуже широким – були гравці як зі Львова, так і з Києва, і з Харкова, і з Дніпропетровська. Не зважаючи на маленький заїзд – всім, хто хотів пограти, це вдалося. Майстри запустили велику кількість квестів, працювали дві ігротехнічні локації – Чорний Храм і гоблінська чайна Буті Бей.
На грі було представлено п’ять доступних для гри локацій – Огрімар, місто орків і тролів, Ретчет, місто гоблінів, Штормград, місто людей і ельфів, Стратхольм, місто не-живих і демонів і Аутленд – велика локація, що включала в себе пандаренів (людей-панд) і дренеїв.
По задуму майстрів, мала бути ще шоста локація – Темна Орда, в якій мали жити темні орки, що служать демонам, але, на жаль, вони заїхати не змогли. Через це, ігровий баланс на початку гри сильно похитнувся. Орки, об’єднавшись з людьми, раз за разом брали штурмом Стратхольм. В середині другого ігрового дня, люди перейшли на сторону демонів і баланс трошки вирівнявся, але все одно орки, яких було набагато більше, кожного ранку стальним катком проходилися по полігону палячи все, що під руки потрапляло.
В той же час на магічному фронті все було зовсім навпаки.  Оркські маги, на відміну від простих воїнів, були пасивними і майже нічого не робили. А маги не-живих активно проводили ритуали, бігали, виконуючи квести і зі всіх сил намагались «крутити політику» зі всіма, до кого могли дійти. Як майстер по магії, що відслідковувала більшість ритуалів, можу з впевненістю сказати, що перші три місця по красі ритуалів займали тролі, які на ритуалах намагались співати і танцювати капуейру, не-живі, у яких завжди хтось кричав і помирав у муках від тортур і дренеї, ритуали яких були спокійними і незмінно супроводжувались медитаціями, барабаном і бенгальськими вогнями. Решта локацій особливою красою не відрізнились.
На кінець гри, вийшло так, що одночасно свої глобальні квести закінчили і світлий і темний блок. Тому долю світу мало вирішити демократичне голосування. Кожна сторона провела свій ритуал виклику «даху» =) Світла сторона викликала титана Фрею (себто мене), а темна сторона – демона Кіл’Джедена (себто Олега). Не зважаючи на те, що ритуал не-живих був набагато кращий, я до кінця думала, що переможе світлий блок (їх було більше). Але я помилилась.
Шляхом демократичного голосування, закінчилася гра перемогою темного блоку.
Не зважаючи на це, більшість гравців залишилась задоволеними. З цього я роблю висновок, що гра, в принципі, вдалась і якщо майстри десь і наробили помилок, то не дуже суттєвих і в цілому гра гравцям сподобалась."

Деякі речі мені були не зрозуміли, бо сам я на жодну гру так і не попав - цей світ переміг таки-тому я вияснив, що:
"
Сюжет повністю залежить від гравців. Майстри звичайно пишуть сюжетні лінії і дають гравцям квести, але до кінця гри невідомо що конкретно станеться. Гравці люди непередбачувані))"

"Коли персонажа вбивають по грі, він одягає білий хайратник і йде в Долину Мертвих або просто мертвятник. Там гравець зобов'язаний відсидіти певний час. Скоротити час відсидки можна працюючи на благо Долини Мертвих (принести воду, нарубати дров) або виконуючи завдання Хазяїна Мертвих. Середній час відсидки - 4 години. За весь цей час гравці не мають права спілкуватися з живими."

"Основний раціон рольовика - макарони або гречка з тушонкою. Ці продукти беруть всі. А далі кожен бере те, що подобається: ковбаса, згущонка, цукерки, горіхи, кукурудза, горошок, шпроти, сардини... і т.д."

"Алкоголь також беруть всі. Але п'ють зазвичай ввечері, коли ігровий час закінчується. Тоді всі збираються біля багаття, варять такі напої як "Молоко скаженої корови" (інші назви "Сльози Галадріель", "Соплі Саурона". склад - вода, кава, горілка/спирт, згущене молоко), "Астральний Лис" (склад: вино+згущик) і, звичайно, глінтвейн."

"Барди співали все як завжди. Найпопулярніші автори - Сауронич, Філігон, Тем."

"Артефактів була купа) Я робила їх сама з термопластику. А можуть бути і з дерева, і з глини, і з металу. Форми - найрізніші."
Інтригує чи не так? Спробувати цих "Сопель Саурона" та послухати ввечері бардів. А можливо і зіграти самому?
Не знаю як ви, а я обов'язково побуваю колись на грі. Бо краще один раз побачити, чім сто разів почути.



Белоруссии поможет Россия. Мнение российского эксперта.

"Социальный взрыв и требование смены нынешней власти - крайне нежелательный для белорусского правительства вариант развития событий", - заявила 30 августа корреспонденту ИА REGNUM ведущий научный сотрудник Российского института стратегических исследований, доктор исторических наук Тамара Гузенкова.

По словам эксперта, антикризисные меры последних месяцев не увенчались успехом, несмотря на недавние заявления белорусского руководства.

Напомним, президент Белоруссии Александр Лукашенко, а также председатель правительства и другие высокопоставленные чиновники в последние месяцы неоднократно заявляли о перспективах наступления стабилизации в течение ближайших недель и месяцев, но в обозначенные ими сроки стабилизация экономики не произошла.

"На сегодняшний день выходом из сложившейся кризисной ситуации может быть крайне интенсивное экономическое сближение Белоруссии с Россией. В этом случае должны будут рассматриваться более короткие и более конкретные программы финансовых траншей. А для того, чтобы ситуация развивалась именно таким образом, между белорусским и российским руководством должны быть более согласованные действия и больше взаимопонимания", - полагает Гузенкова.

Как сообщало ИА REGNUM, 30 августа Александр Лукашенко заявил, что с середины сентября белорусский рубль будет торговаться по рыночному курсу. Он сообщил о своем согласии с предложением Национального банка об открытии 12-15 сентября дополнительной сессии торгов на валютной бирже, в ходе которой будет осуществляться свободная покупка/продажа долларов США, евро, российских рублей и иных валют.

Сейчас Белоруссия переживает самый тяжелый за последние 10 лет финансовый кризис. Еще зимой 2011 года, после того, как в стране были резко подняты зарплаты, начали говорить о грядущей девальвации. И с 24 мая Нацбанк страны вынужден был девальвировать национальную валюту: официальный курс доллара вырос сразу на 56% - до 4930 белорусских рублей с 3155 рублей, а белорусский рубль упал на 36%. Соответственно цены на различные продукты питания резко увеличились.


 

В Харкові будівлю СБУ закидано димовими шашками та яйцями

26 серпня у Харкові відбувся пікет обласного управління СБУ, метою якого було попередження опонентів про те, що у разі невиконання вимог пікетувальників (серед яких – звільнення незаконно затриманих активістів «Патріоту України» та покарання винних у фальсифікації порушеної проти них кримінальної справи), їм доведеться перейти до більш радикальних заходів, аж до акцій громадської непокори включно.

Про це повідомляє сайт Соціал-Національної Асамблеї.

О 16 годині близько сотні молодих людей вирушили до будівлі СБУ. Дорогою, вигукуючи гасла, вони запалили димові шашки просто на проїжджій частині центральної вулиці міста, через що на дорозі стався затор. Далі «димляча колона» рушила безпосередньо до місця пікету. Перед будівлею Служби безпеки України були зачитані вимоги «патріотівців».

Головний Провідник Організації Андрій Білецький висловив від свого імені і від імені побратимів підтримку заарештованим соратникам, заявив, що тиск СБУ всього лише не дає нам розслабитись і змушує діяти більш радикально.

Цього разу в Харкові обійшлося без затриманих, щоправда, на організацію було складено адмінпротокол.
Ось таким був перший крок розпочатої від сьогодні кампанії опору репресіям.

Як зазначено в заяві організації, метою утримання активістів не є встановлення правосуддя і справедливості (інакше вони туди б не потрапили взагалі), а виконання замовлення влади, задля знищення останнього свого ворога — патріотично налаштованих людей. Бо попереду осінь, яка традиційно є порою найбільшої активності суспільства.

На підтримку цих слів невідомі протестувальники закидали будівлю СБУ димовими шашками, яйцями та іншими предметами


ІА «Поряд з вами»

.

В космосе нашли алмаз в 10 квинтиллионов карат

Астрономы обнаружили белый карлик массой примерно с Юпитер, который, по их мнению, почти целиком состоит из сверхплотного кристаллического углерода (таким образом, он вполне может оказаться гигантским алмазом). Статья ученых появилась в журнале Science, а ее краткое изложение приводит New Scientist.

Только 30 процентов пульсаров - периодически пульсирующих астрономических радиоисточников - представляют собой звездные системы, состоящие из единственной нейтронной звезды. В рамках нового исследования астрономы изучали подобную нетипичную систему PSR J1719 -1438 - пульсар с периодом колебаний 5,7 миллисекунды, который расположен на расстоянии порядка 4 тысяч световых лет от Земли в созвездии Змеи.

В результате им удалось доказать, что когда-то в прошлом эта система была двойной. В частности, в настоящее время вокруг нейтронной звезды вращаются останки ее прежнего компаньона - белый карлик с массой равной одной юпитерианской (около 1031 карат - 10 квинтиллионов по так называемой длинной шкале степеней десятки). Орбитальный период карлика составляет примерно 2,2 часа - он движется вокруг нейтронной звезды на расстоянии примерно 600 тысяч километров (примерно 1,5 расстояния от Земли до Луны).

Диаметр тела при этом составляет всего 55 тысяч километров - порядка 0,4 диаметра Юпитера. Высокое содержание кислорода и углерода, а также высокая плотность, по мнению ученых, означают, что карлик скорее всего покрыт кристаллическим углеродом. Какова именно аллотропная модификация углерода, пока неизвестно, но ученые полагают, что с большой вероятностью это может быть алмаз.

http://lenta.ru/news/2011/08/26/diamond/