хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Нобелівські миротворці Сталін, Гітлер й Муссоліні.

На Нобелівську премію миру висували Сталіна, Гітлера і Муссоліні

На сайті Нобелівських премій з'явився список претендентів, яких висували на премію миру в період з 1901 по 1950 роки, але які її не отримали. Там можна побачити неабияких миротворців - Сталіна, Гітлера, Миколу Другого і Муссоліні. За правилами комітету, імена номінантів тримаються в секреті півстоліття. Судячи з цієї публікації, свого часу на премію миру висувалися Йосип Сталін (навіть двічі - в 1946 і 1948 роках), Адольф Гітлер (в 1939-му) і Беніто Муссоліні.

Пропонували і Вінстона Черчилля, але замість цього він отримав в 1953-му році премію з літератури за свої мемуари. У різні роки розглядалися також кандидатури Льва Толстого, Еріха Марія Ремарка, Миколи Реріха, а також Миколи Другого.

У минулому 2010 році Нобелівську премію миру присудили китайському дисиденту Лю Сяобо, однак вручити її так і не змогли - він перебуває у в'язниці, і Пекін не погодився відпустити його на вручення Нобеля. У 2009 році премію миру отримав президент США Барак Обама з формулюванням "за величезні зусилля з укріплення міжнародної дипломатії і співпраці між народами". У 2008 році премію миру отримав фінський дипломат Марті Ахтісаарі, який від імені ООН займався врегулюванням конфлікту у Косово, що завершилося проголошенням незалежності колишнього регіону Югославії та Сербії. У 2007 році Нобеля в цій номінації отримав віце-президент Альберт Ґор - один із опонентів Джорджа Буша-молодшого, який потім підтримував Обаму. В 1971 році "літературна" Нобелівка дісталася поету Пабло Неруді, який у молоді роки допомагав зникнути від мексиканського правосуддя Давіду Сікейросу - керівнику терористичної групи, котра здійснила невдалий замах на Лева Троцького.

  За даними офіційного сайту, на сьогодні серед лауреатів премії миру налічується 97 осіб, серед них 12 жінок і 20 організацій.

Церемонія вручення Нобелівських премій проходить у Стокгольмі й Осло в день смерті засновника винагороди Альфреда Нобеля - 10 грудня. 

13

Коментарі

Гість: lkjmn

111.10.11, 13:02

Часи міняються, змінюються точки зору на вчинки людей. Це нормально.
Гітлер був безумовним лідером німецького народу. Він виконав свої передвиборчі обіцянки (на відміну від всіх наших керівників). А те, що нищили людей інших націй німців не обходило. Багато хто з німців шанував Гітлера і після війни. Навіть серед тих, кого союзники возили на екскурсії до колишніх концтаборів були люди, які вважали концтабори "провокацією американців"...

    анонім

    211.10.11, 13:09

    А чого, що Гітлер що Сталін вміли встановлювати мир. Правда через голод, репресії, концтабори. Але що в Німечині що у більшовиків народ "дякував" вождів за "щаслівоє детсво". Ну а хто не дякував, той сидів. А з іншого боку, що для нобелівського комітету декілька мільонів українців?

      311.10.11, 16:54

      Цікаво!

        411.10.11, 17:04

        Премия МИРА от человека, который ИЗОБРЕЛ ДИНАМИТ!
        Тогда понятно становится, почему и лауреаты этой премии подбираются соответственные!

          511.10.11, 21:25

          Зрозумілий натяк. Все це шнобєлівський "фонарь"!
          Правда лише у Бога.

            611.10.11, 22:39

            Я вже писав, у Нобелівському комітеті суцільни мудаки. Особливо стосовно премії миру. Цьогоріч премію дали з міркувань дебільної полвткоректності - для півноти картини треба ще, щоб одна з жінок виявилась лесбіянкою

              711.10.11, 22:52Відповідь на 6 від Танк_

                812.10.11, 01:04

                Мир никогда не ценил справедливость и всегда уважал силу. А членам Нобелевского комитета таки хватило ума (или смелости) номинантов Гитлера и Сталина отодвинуть. Можно только удивиться их дерзости (или наглости).

                  912.10.11, 09:21Відповідь на 8 від Amiran

                  Вони ж знали, що таємниця цього "УСУНЕННЯ" відкриється лише через 50 років. Тоді, коли ні самих номінантів, ні тих, хто приймав на той момент рішення .... вже не буде на цьому світі! ЯКА ТАКА СМІЛИВІСТЬ???

                    1012.10.11, 11:31Відповідь на 9 від Julia Taneta

                    Ну, в отличие от совка, на Западе еще есть немало людей, дорожащих честью А смелость...Что если бы к власти в Швеции пришли последователи Гитлера? Они бы легко узнали, кто голосовал против.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна