Замість 5-6 млн «соотєчєственніков» в Росію виїхали лише 7 тисяч

Головним органом реалізації політики РФ у справі згуртування «Русского міра» було призначено Урядову комісію у справах співвітчизників за кордоном.

«Її завданнями на пострадянському просторі були зміцнення політичного потенціалу діаспори, врегулювання проблем «апатридів» (негромадян у країнах Балтії), «доведення правдивої інформації про історичні події до дітей співвітчизників», постачання російськомовної навчальної літератури з урахуванням місцевих освітніх програм», - пише автор.

Ключовими напрямами федеральних проектів, за даними автора, стали «Російська мова», Програма підтримки співвітчизників на 2009–2011 роки, Державна програма надання сприяння добровільному переселенню в РФ.

«Щоправда, остання, через загальну неохоту «соотєчєствєнніків» повертатися на історичну батьківщину, провалилася. Замість запланованих 5–6 млн за перші два роки до Росії переїхало трохи більше ніж 7 тис. осіб», - відзначає автор.

Можливостями Державної програми Російської Федерації по добровільному переселенню співвітчизників в Україні найбільше користуються жителі Донецької області. Про це 2 серпня на прес-конференції розповіла співробітник Генерального консульства Російської Федерації в Харкові Любов Несвіт.
 

За її словами, програма діє з 2007 року. За цей час з Харківського консульського округу, до якого входять Донецька, Харківська, Луганська, Сумська, Дніпропетровська та Запорізька області, за Держпрограмою РФ виїхало 920 сімей (1700 осіб).

«З шести регіонів, які входять до Генерального консульства, найбільша кількість виїжджаючих - це 36% - з Донецька та області», - сказала Несвіт.

При цьому, за кількістю виїжджаючих в РФ Україна на 4 місці після Казахстану, Киргизії та Узбекистану.
Любов Несвіт також зазначила, що кількість виїжджаючих з Росії в Україну більше, ніж виїжджають з України в РФ.

Як повідомлялось, Державна програма сприяння добровільного переселення до Російської Федерації провалилася. Головним органом реалізації політики РФ у справі згуртування «Русского міра» було призначено Урядову комісію у справах співвітчизників за кордоном.

Її завданнями на пострадянському просторі були зміцнення політичного потенціалу діаспори, врегулювання проблем «апатридів» (негромадян у країнах Балтії), «доведення правдивої інформації про історичні події до дітей співвітчизників», постачання російськомовної навчальної літератури з урахуванням місцевих освітніх программ.

Через загальну неохоту «соотєчєствєнніків» повертатися на історичну батьківщину, программа провалилася. Замість запланованих 5–6 млн за перші два роки до Росії переїхало трохи більше ніж 7 тис. осіб.

Ззгідно з останніми дослідженнями Всеросійського центру вивчення громадської думки, 21% росіян хочуть емігрувати з країни, тоді як у 1991 році після розпаду Радянського Союзу ця цифра сягала 5%. Більшу частину опитаних складає молодь.

За останні три роки кількість російських емігрантів перевищила 1,2 млн. Це найбільша цифра з часів розпаду СРСР. Про це пише американське видання Business Insider.
 

Як пише Business Insider, зріст корупції, хабарництва та судових переслідувань змушують нове покоління російських підприємців залишати країну.

За інформацією видання, основна частина емігрантів – це молодь, представники середнього класу та молоді підприємці.

Найбільшим страхом молодих російських підприємців є не конкуренти чи банкрутство, а візит корумпованих державних органів. Як пише The Time Magazine, на «переговори» з ними у 2010 році росіяни витратили $581млн. Ця сума, за даними Міністерства економіки РФ, в 13 разів перевищує суму хабарів 2005 року.

Як додає американське видання The Time Magazine, згідно з останніми дослідженнями Всеросійського центру вивчення громадської думки, 21% росіян хочуть емігрувати з країни, тоді як у 1991 році після розпаду Радянського Союзу ця цифра сягала 5%. Більшу частину опитаних складає саме молодь, на яку, як зазначає видання, президент Мєдвєдєв розраховував, як на рушійну силу прогресу та розбудовників центру сучасних технологій Сколково – аналогу американської Силіконової долини.

Говорячи про перспективи повернення росіян на Батьківщину, видання наводить слова російського емігранта Андре Гейма – Нобелівського лауреата з фізики 2010 року. Зокрема, коли його запитали, що йому потрібно, аби повернутися та працювати на батьківщині, Гейм відповів: «Реінкарнація».

Олександр Пономарьов - Офіцери

 
1.
5 кінців у зірок
Гордо сяють вони,на нових офіцерських погонах
І від сяйва того, сліпло сонце коли
ми вставали в парадні колони
І по плацу пройшли, ми карбуючи крок
Почуттями торкаючись неба
Твердо знаючи шлях,ми дійшли до зірок
І нам іншої долі не треба..

Приспів:
Ми живемо в пісняхм, ми ідемо у бій
За вітчизну не ради кар'єри
І за це нагород, не чекають собі
Офіцери, бойові офіцери.
І за це нагород, не чекають собі
Офіцери, бойові офіцери.

2.
Хай зірками на склоні паде сивина
Офіцерській незрадимо дружбі
Традиційно осушемо першу до дна
Ми за тих хто сьогодні на службі
А якщо ти до дому зі служби прийшов
І з теплом тебе в сердці встрічають
Значить другу підняти, негріх за любов
За жінок що завжди нас чекають

Приспів:

3.
Третій тост, як завжди ми піднімим за тих,
Хто ніколи вже нам не всміхнеться
Як сльоза забринить, наша пам'ять про них
В наших душах повік не зітреться

Приспів:
Ми живемо в піснях, ми ідемо у бій
За вітчизну не рради кар'єри
І за це нагород, не чекають собі
Офіцери, бойові офіцери
І за це нагород, не чекають собі
Офіцери, бойові офіцери
Офіцери, бойові офіцери
 
СЛАВА УКРАЇНІ!

«Единая Россия» активизирует интернет-«троллей»

  • 27.08.11, 12:13
Региональных представителей партии власти обучают правильно позиционировать ЕР в социальных сетях
«Единая Россия» активизирует интернет-«троллей»

фото: ИТАР-ТАСС

В ЦИК партии «Единая Россия» 25 августа прошло закрытое селекторное совещание с представителями региональных отделений, посвященное предвыборной стратегии партии в интернете.

Каждое отделение отчиталось за проделанную в Сети работу, а затем получило по селекторной связи критические замечания в свой адрес. Общая ситуация с представительством партии в интернете была признана неудовлетворительной, сообщил «Известиям» источник в ЕР.

К примеру, в беседе с одним из региональных отделений представители центрального исполкома посетовали, что группа КПРФ в социальной сети «В Контакте» насчитывает около 70 тыс. «френдов», а "Официальная группа «Единой России" — 4 200 френдов (в то же время в группе с названием "Единая Россия" - более 100 тыс., что для такой партии не так уж и много). Похожая ситуация и в соцсетях «Одноклассники» и Facebook. Регионам рекомендовали более внимательно относиться к «повышению массовости» партийных аккаунтов в соцсетях.

Среди других претензий центрального аппарата в адрес местных ячеек — «неадекватный» выбор тем. К примеру, в Приморском крае обсуждается ситуация с ценами на пассажирские перевозки, а партийный ЦИК настаивает, чтобы «спецблогеры» делали упор на другие темы, более резонансные с точки зрения Москвы.

Другой острый вопрос совещания — квалификация и инструктаж специальных «комментаторов» или, как выразился наш собеседник, «троллей». Проблема в том, что «тролли», активные в блогосфере, на форумах или сайтах средств массовой информации, во-первых, малочисленны, а во-вторых, недостаточно убедительно комментируют события дня и газетные статьи. В итоге было принято решение «наращивать число комментаторов и обучать их». На совещании также прозвучала рекомендация активнее использовать механизмы «накрутки» рейтингов блогов, которые ведут активисты партии.

Факт совещания в разговоре с «Известиями» подтвердил депутат Роберт Шлегель, принимавший участие в мероприятии. Правда, подробности он сообщить отказался, сославшись на закрытый характер мероприятия. Однако, по словам депутата, в регионах у партии «заметно улучшаются позиции в интернете».

— Идет системная работа по интернет-позиционированию. И если раньше доминировали интернет-группы, высказывающие оппозиционную по отношению к мнению нашей партии точку зрения, то сейчас в некоторых регионах сильны группы «Единой России», которые стараются эту ситуацию изменить. У нас получается, — рассказывает Шлегель. Он добавил, что по итогам мероприятия решено подобную работу активизировать с «федеральными темами».

— Мы не можем себе позволить механизмы «накрутки» рейтингов, как это делают некоторые блогеры, — рассказывает «Известиям» Павел Данилин, шеф-редактор сайта «Кремль.орг» и одновременно интернет-активист партии власти. Данилин, принимавший участие в совещании, рассказывает, что партия хотела бы усилить свою деятельность в интернет-пространстве и, как он выразился, «попадать в топы» «Живого журнала» и Twitter.

— В Twitter у нас неплохо работает Алексей Чеснаков (глава общественного совета ЕР. — «Известия»), у него есть аккаунт в Facebook с неплохой посещаемостью. У Ольги Крыштановской (координатор либерального клуба партии. — «Известия») уже заведен второй аккаунт, поскольку первый уже исчерпал лимит «френдов», — рассказывает Данилин. По его словам, свой аккаунт есть у Бориса Грызлова, многих других депутатов Госдумы, правда, это все «пока не систематизировано, но работа ведется».

По свидетельству Данилина, ситуация с интернет-деятельностью у других партий еще хуже.

— Работу «Справедливой России» я оцениваю как слабенькую. В блогосфере и социальных сетях массово они не присутствуют. Наличие одного Гудкова-младшего и Сергея Миронова ситуацию не спасает, — рассуждает пропагандист ЕР.

— У нас другие методы: мы занимаемся в интернете, блогах и соцсетях не пиаром партии, а правозащитной деятельностью, — парирует лидер «Молодых социалистов» «эсер» Дмитрий Гудков.

Михаил Прохоров, по мнению Павла Данилина, держит «неплохую команду», но кроме самого Прохорова в Сети почти никого от партии нет. Работу коммунистов в соцсетях и блогах Данилин оценил как «достойную».
http://www.izvestia.ru/news/498511

Р.S. Як ми щодня бачимо, друзі, значна частина цих тролів сидить у нас. На думку москалів, вони "недостаточно убедительно комментируют события дня и газетные статьи".  А враховуючи, що "В итоге было принято решение «наращивать число комментаторов и обучать их», кількість аазісів може подвоїтися. Відіб'ємось ;-)

Ветер с Кацапии

  • 19.08.11, 00:07

Народ – убит. В земле лежит народ,
Составами на гибель «раскулачен»,
Россией выбит в тридцать третий год -
Костьми в оврагах - зверя путь означен,
Безмозглое, безглазое дер...мо -
«Совок» российский пёр через границы,
Зловонное, «совком» плодилось чмо –
Дебильный взгляд, изжёванные лица,
Власть избирать допущено оно –
Безумная с гранатой обезьяна,
Г..но голосовало за г..но –
За лихолетье сорного бурьяна.
И как минули миллиарды лет,
Пока амёба шкурою покрылась -
Жить-пережить нам горестей и бед,
Чтоб Украина к свету возродилась
Быть может, детям – хоть чуток взглянуть,
Быть может внукам – жить в иное время,
Тебе ж, дружок, земной заказан путь –
Нести «совка» пожизненное бремя.

Побачив в коментах http://football.sport.ua/news/134118?&skip=260#comments

Вирішив поділитися.

 

У МВС заявляють, що подвійне громадянство в Україні не заборонен

 
У МВС заявляють, що громадянам України не заборонено мати громадянство іншої країни.

"Якщо громадянин України набув громадянство іншої країни, у правових відносинах він залишається лише громадянином України. Тобто, нашим законодавством прямо не заборонено громадянство іншої країни. У нас просто друге громадянство не визнається", - сказала начальник Департаменту громадянства МВС України Ірина Фадєєва.

"За нинішнім законодавством звільнити людину з роботи у державній владі на основі того, що вона набула іншого громадянства, не можливо навіть, якщо це буде доведено",- зауважила вона.

 

Питання на засипку: у І. Фадєєвої друге громадянство РФ чи Ізраїля? Хоча другий варіант малоймовірний. Ізраїлю нові громадяни з IQ в районі нуля не потрібні.  

200 джипів на чолі з міні Януковичем плюндруватимуть заповідники

200 джипів на чолі з Януковичем-молодшим плюндруватимуть поліські заповідники

 

Національний екологічний центр України просить організаторів перегонів «Ukraine Trophy 2011» заборонити проїзд заповідними територіями та змінити маршрут в обхід об’єктів природно-заповідного фонду. У зв`язку з чим були розіслані листи в усі обласні та районні адміністрації, територіями яких проходитиме маршрут пробігу

Автомобільні змагання«Ukraine Trophy 2011» мають пройти з 2 по 8 липня 2011 року, від Києва до Шацьких озер уздовж північного кордону з Білорусією через три заповідні зони. У змаганнях візьмуть участь близько 200 важких машин, зокрема й син Президента України, народний депутат України від Партії регіонів Віктор Янукович, повідомили «Коментарям» у Національному екологічному центрі України.

«Маршрут джипів проходитиме через три унікальні заповідні території України. У двох із них – Поліському та Рівненському заповідниках - встановлений режим абсолютної заповідності, а це означає, що там заборонено проходити навіть пішим людям. В Україні біля 8000 охоронюваних природних територій, і лише два десятки з них – «свята святих» - заповідники. Проведення перегонів саме тут є найбільш неприпустимим, ніж в інших місцях України», - каже заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

У самих заповідниках про плани перегонів на джипах або не чули зовсім, або чули тільки погрози - з боку організаторів.

«Ми дізналися про перегони на джипах через інтернет. Зв’язалися з організаторами, а ті нам сказали:якщо ви будете виступати проти, директора та заступника директора заповідника знімуть з посад. Намагалися знайти якийсь компроміс, наприклад, щоб працівник заповідника хоча би показав найбільш цінні території, куди не треба заїжджати, але там перестали знімати трубку», - розказав працівник одного з заповідників.

Тим не менш, організатори трофі-рейду в усіх джерелах хваляться, що маршрут пройде саме заповідними територіями.

Національному екологічному центру України вдалося зв’язатися із організаторами заходу і попросити змінити маршрут пробігу в обхід заповідних територій, але окрім брутальної лайки у слухавку вдалося почути тільки те, що маршрут змінювати ніхто не збирається.

РФ огорчена. Вануату отменило признание Абхазии

Властям Абхазии, которые еще недавно радовались признанию со стороны Вануату - островного государства в Тихом океане - теперь придется пережить разочарование.

РФ огорчена. Вануату отменило признание Абхазии

Временный премьер-министр Вануату Эдвард Натапеи отозвал решение о признании Абхазии Фото AP

После смены правительства Вануату новый премьер-министр отозвал решение о признании. Он также заявил, что намерен установить официальные отношения с Грузией (которые до сих пор установлены не были).

Организаторы признания не учли одной вещи (а на это, вероятно, следовало обратить внимание при вербовке очередного союзника Абхазии) - на то, что позиции местной власти являются не слишком прочными. За последний год в Вануату уже несколько раз менялись премьеры. Можно было ожидать того, что при очередной смене власти решение о признании Абхазии будет отменено.

Собственно, так в итоге и произошло. 16 июня результаты прошлогоднего голосования в парламенте по кандидатуре премьера (по итогам которого этот пост достался Сато Килману) были аннулированы. Соответствующее решение принял местный суд. Правительство, соответственно, вновь возглавил Эдвард Натапеи (занимавший пост премьера до конца 2010 года). Он уже объявил о перестановках в правительстве (пост главы МИДа, как стало известно, теперь займет Джо Натуман, руководивший МИДом в прежнем правительстве Натапеи).

Говорить о каком-либо "дипломатическом успехе" Сухуми или Москвы (благодаря лоббистским усилиям которой, как полагают в Грузии, Вануату и согласилось первоначально на признание Абхазии), конечно, уже не приходится. За последние несколько недель история превратилась в фарс. Уже неважно, какое решение по поводу Абхазии примет новое правительство Вануату. Ценность данного признания (которая изначально была невелика) девальвирована до предела.

РФ огорчена. Вануату отменило признание Абхазии

Временный премьер-министр Вануату Эдвард Натапеи.Фото Getty Images

О том, что число стран, считающих Абхазию независимым государством, выросло с четырех (России, Венесуэлы, Никарагуа и небольшого островного государства Науру) до пяти, стало известно в конце мая. Глава абхазского МИДа Максим Гвинджия тогда объявил, что Абхазия теперь официально признана правительством Вануату и что между двумя странами установлены дипломатические отношения.

РФ огорчена. Вануату отменило признание Абхазии

Эдвард Натапеи среди лидеров стран членов форума тихоокеанских островов в Вануату (8-й слева) Фото Getty Images

Решение Вануату о признании Абхазии грузинские депутаты прямо назвали результатом подкупа со стороны России (в российском МИДе, со своей стороны, заявляли, что это "успех молодой абхазской дипломатии"). В грузинской прессе высказывались предположения о том, что "дружба Абхазии с Вануату влетит российским налогоплательщикам" в несколько десятков миллионов долларов.

Сторонники признания Абхазии теперь, вероятно, будут вновь жаловаться на происки Грузии (или ее союзников на Западе) и на то, что, дескать, Вануату позволило себя "перекупить". Хотя те, кто организовывал это признание, должны были учитывать такую возможность (что островитяне - по той или иной причине - могут аннулировать ранее принятое решение).

Михаил Тищенко

По материалам lenta.ru