Особливості в кухні регіонів Україна: Волинь
- 19.07.12, 11:55

У різних регіонах України кухня відрізняється одна від одної. У Волинській області в їжу традиційно використовують їжаків. Сезон полювання на їжаків в Столинських Смолярах збігається з сезоном копання картоплі. Це друга половина серпня. Але вже на престольне свято, яке тут відзначають 28 липня, в день Святого Володимира, майже в кожній хаті на столі є «фірмова» страва. Цю старовинну традицію відновили в 50-і роки під час голоду коли не було хліба, люди пекли його з жолудів і з ліщини. Детальніше тут

1
Коментарі
ДаринаЗуйкова
119.07.12, 12:50
была на Волыни много раз, и на праздники в том числе. Ничего подобного не слышала.
Гість: Bazilio
219.07.12, 21:41
На лататті кумкають жабки. Запросіть любителів жабок


ivanivna
320.07.12, 00:24Відповідь на 2 від Гість: Bazilio
на початку села (в"їзд з Шацька) є непротоптані туристами і відпочивальниками місця. просто рай земний. латаття, купальниці, ряст 2-6 м глибини - і дно видно, нас дідо возив на човні в якого ми проживали. файно було...