хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Зелень доцарювалась

Здається, до нас їдуть ревізори. Американські.

А у нас поки що звільняють з посад підозрюваних у корупції та позбавляють громадянства підозрюваних у державній зраді.

Деяких із них випускають з непоганою «вихідною допомогою».
Наприклад, фірма подруги екс-голови Дніпропетровської ОДА отримала ще 100 мільйонів гривень на «утримання доріг».

А канал «Рада» виділив 120 мільйонів гривень на виробництво телемарафону фірмі, пов‘язаній з Кирилом Тимошенко.  

До речі. Якщо тут хтось заведе мантру «а при Порошенку!..», то ви ж вибирали, щоб було по-іншому. Чи як?
Ще можна постраждати, що «під час війни не можна такого писати». Ага, красти можна, а писати ні.

Ну і вишенька. США створюють комісію для проведення аудиту ефективності та доброчесності використання американської допомоги. Сума, про яку йдеться, 113 мільярдів доларів. Навіть складно уявити обсяги. І так, в аудиті будуть задіяні спеціальні інспектори і, кажуть, ФБР.

Аудит стосуватиметься не лише військової допомоги, а і інших секторів. Не забувайте, що весь державний апарат майже рік утримують союзники.

Так от, про корупцію. Далі - текст Юрій Бутусов.

Про 7 найбільш корупційних скандалів за останні 5 днів.
«Рейтинг 7 найбільших корупційних скандалів у владі Володимира Зеленського за останні 5 днів - вирішив впорядкувати усі події:

1.  Звільнення заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова. Міністерство оборони уклало угоду на постачання харчів в армію на 2023 рік, де вартість деяких продуктів значно перевищувала ринкові ціни. Міністр оборони Резніков на початку заявив, що ніяких порушень нема, завищення цін на яйця - "технічна помилка", через те, що Міноборони вимірює яйця у кілограмах, і погрозив залучити СБУ, щоб з'ясувати звідки у журналістів ціни. Але після заяви НАБУ про відкриття провадження, на наступний день Резніков визнав, що проблеми у міністерстві, а не у журналістів, і негайно звільнив свого заступника, відповідального за тил. Тепер питання, чи має понести Резніков відповідальність за брехню вслід за Шаповаловим.

2. Арешт першого заступника міністра громад та територій Василя Лозинського. НАБУ викрило високопосадовця на хабарі в 400 тисяч доларів першого заступника міністра громад та територій Василя Лозинського, який він намагався отримати як відкат за державні закупівлі дизель-генераторів у приватної компанії. Лозинський - близька довірена особа самого прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, з яким він працював багато років. Тепер питання, чи має Шмигаль понести відповідальність за злочин свого ставленника, якому він довірив розподілення державних коштів.

3. Звільнення заступника голови офісу президента Кирила Тимошенко. Тимошенко, відомий кураторством  президентського проекту "Великого будівництва", став відомим завдяки швидкому збагаченню після потрапляння у владу. Після початку війни Тимошенко  почав мешкати у приватній віллі будівельника Ніконова, і корисутватись елітними автомобілями, один з яких належить Вемиру Давитяну, тіньовому "авторитетному" бізнесмену, який має стосунки і з усім керівництвом Слуг народу і з відомим "авторітетом" "Наріком"-Петровським. Після низки скандалів Тимошенку довелось написати заяву про відставку.

4. Звільнення голови ОДА Дніпропетровської області Валентина Резниченко. Під час вторгнення фірма, оформлена на подругу Резніченко - фітнес-тренера, шляхом підкилимних рішень отримала рекордні суми фінансування з бюджету на будівництво магістралей у Дніпропетровській області. НАБУ відкрило справу та провело обшуки у Резниченка. Його захищав офіс президента, але скандал потушити не вдалось, і Резніченко нарешті було звільнено.

5. Таємне повернення незадекларованих грошей одному з керівників державної фірми "Прогрес". Екс-заступник міністра оборони, один з керівник державної компанії "Прогрес"  Олександр Миронюк за часів міністра Андрія Тарана  виявився причетним до укладання фіктивних угод на постачання бронежилетів, які не отримало міністерство оборони, під час обшуку у нього вдома у Миронюка було знайдено близько одного мільйона доларів у різній валюті, які він раніше не вказував у декларації. Кошти арештували. Але Печерський суд таємно повернув гроші Миронюку, під приводом, що ніби-то їх йому позичила сліпа (так вказано в довіреності) 86-річна пенсіонерка з Харкова. Жінка виявилась родичкою власника фірми, яка за часів правління Миронюка у Міноборони отримувала працювала з держкомпанією "Прогрес", тобто опосередкований зв'язок очевидний. Збитки державі від афери з непоставленими бронедилетами ніхто не не компенсував.

6. Звільнення заступника генерального прокурора Олексія Симоненко. Симоненко на тиджень на новий рік під час війни виїхав для відпочинку на курорт Марбелья на машині одного з одіозних тіньових діячів - "цигаркового короля" Козловського. Саме діяльність таких як Козловський мав перевіряти по службі високопосадовець Генпрокуратури, але замість того завів з ним дружні стосунки. Симоненко відомий як "рішала", який контролював усю контрабанду, рейдерство, усі сумнівні питання, які на свою користь вірішувала влада.

7. Звільнення голів Запорізської ОДА Старуха, Сумської ОДА Живицького, та Херсонської ОДА Янушевича. Іхня діяльність багато часу викликала велику критику за некомпетентність та бездіяльність в оборонних питаннях, Янушевича президент Зеленський призначив з порушенням закона про люстрацію у серпні 2022-го. Але звільнили їх через звязки з Кирилом Тимошенко за компанію.

П'ять з цих скандалів починались з журналістських розслідувань "Української правди", одне - "Дзеркала тижня", але усі вони об'єднані швидким підключенням Національного антикорупційного бюро до вивчення цих питань.
Усі ці  люди  багато років були у команді Слуг народу попри усі скандали, їх завжди прикривали, але що змінилось?

Це миттєве масове звільнення пов'язано з питаннями міжнародних партнерів України, які шлють до України десятки мільярдіві доларів допомоги, і не хочуть терпіти корупцію в українській владі.

Дипломатичний тиск країн Заходу на офіс президента призвів до швидкого результату. А Україна отримала одразу після цих скандалів черговий великий пакет військової допомоги.

Тепер важливо, щоб усі звільнені, які є на прицілі НАБУ, отримали вирок у суді. Будемо слідкувати за процесами, бо тільки звільненнями корупцію не подолати, вироки ще попереду».

Зоя Казанжи ©
11

Коментарі

127.01.23, 12:23

Зелелені злодії хизуються своєю єевропейскістю; що замміністра зразу подав у відставку за розкрадені мільярди на їжі віськослужбовців.
...украв - подав у відставку, і все шито-крито!

    227.01.23, 12:27Відповідь на 1 від Вурдалак

    а дєньгі гдє Зін ?

      327.01.23, 12:30Відповідь на 2 від Вурдалак

      а дєньгі гдє Зін ?А це скажуть специ з відділу фінансовиз розслідувань ФБР По ходу щури злякались і миттєво повтікали...

        427.01.23, 17:16

        Да их на пожизненно нужно упечь за решётку. С конфискацией имущества.

          527.01.23, 18:37Відповідь на 4 від Hagal

          Да их на пожизненно нужно упечь за решётку. С конфискацией имущества. Включая всех родственников и секс партнеров!

            627.01.23, 20:16

            А що це тут за палання? Викликаю охолоджувальну бригаду!

              727.01.23, 20:42

              річ не лише в грошах, але захід чітко розуміє, що використання зброї неефективне.
              Більшість операцій спланована так, що наші втрати чималі, а ефективність низька. Артилерія й Хаймарси по цілям працюють, але ... Короче захід бачить, що є певні проблеми й фактично, як би зелень не розкручувала "геній Залужного" - захід робить вигляд, що лопух, а сам по суті бере нас на "ручне керування". Це дуже добре, саме таке керування - визволення Харківщини. А от на Херсонщині наші "генії" наломали тактичних дров й зазнали втрат. Захід переконався, що зелені підараси затягують війну й саботують, тому ризикувати більше не буде. Зброю надасть, й підбере контроль на себе, відповідно зміниться тактика й життя воїнів збережуться, й кацапів відженемо.

              Шкода, що їх генералів нам не нададуть.
              Я б з радів

                827.01.23, 21:23Відповідь на 7 від Лъйошкин_Кот

                По техніці , західні поставки це десь 10 % від наявного рухомого складу. А контроль над 50 чи 100 відсотками

                Стосовно генералів, які ковирялися в Афгані 20 років , то можна нам дати дійсно, Маккензі чи Родрігеса, перший був з зомбоящика не вилазив , коли погонщики ослів погнали їх за три дня

                  927.01.23, 21:49Відповідь на 8 від NoTaRь

                  ну я помітив, що ти скрізь активно очко рвеш за владу. Але, тактичні прорахунки й пройоби Залужного коштують купу часу нам в мінус(кацапам в плюс на укріпоення), а їбанута тактика артударів вглиб й мізер прикриття "окопної піхоти" - це чисельні МАРНІ втрати піхоти. Пацани через його пройоб гинуть й немало, хочеш на їх місце під керуванням виконавчих довбойобів з імунітетом(нізахераневідповідають) ?
                  Ні, ти хочеш тихо відбілювати гандонів.

                    1027.01.23, 21:52Відповідь на 8 від NoTaRь

                    власне, твоя й тобі подібних активність стріма вже не допоможе. Захід все давно бачив й давно переконався, тому зеленій шоблі навряд чи ще вийде найобувати. Вам цейнтнот.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна