хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Найбільш екстравертні екстраверти




Рейтинг: 

НАЙЕКСТРАВЕРТНІШІ ЕКСТРАВЕРТИ І НАЙІНТРОВЕРНІШІ ІНТРОВЕРТИ


Спершу, які є ознаки екстраверта? Вони:

1)      - Шукають соціальні контакти, це їх не виснажує

2)      - Більш балакучі, вони люблять ділитись тим, що відбувається в їхній голові

3)      - Більш впевнені, більше мають ентузіазму, більш імпульсивні

4)      - Більше відгукливі до позитивних емоції, їх легше чимось захопити, їм легко почати почуватися щасливими

5)      - Загалом доволі активні і рухливі

Ви колись бачили людину, яка підходить і каже: «Гей, не знаєш як зробити таку штуку?», а ти: «Ну, найкраще було б А, але це якщо буде Б, бо якщо спершу не зробиш Б… та в принципі, нащо я це розказую? Ти вже все рівно побіг робити А» Хто-небудь знає, як балакати з цими екстравертами, щоб вони тебе дослухали? хоч раз?

Інтроверсія – ні що інше, як низька екстраверсія, тобто людина менше шукає соціальних контактів, менш балакуча і т.д. З віком люди стають більш інтровертними, але це не перевертає усе рівно екстраверта в інтроветра.

Базово, чим більше ви екстравертна людина, тим ймовірніше, що ви будете починати розмови.

 

Найбільш екстравертними все ж вважаю холериків (ExxJ), бо для них домінатною функцією є F чи T, тобто вони всі зосереджені на тому, що інші люди роблять чи як вони почуваються. Більш екстравертним мабуть є T, бо можна більш впевнено почуватись в логіці, ніж в почуттях. А от між S і N більш презентабельним в цьому світі є Сенсорика. Тобто ті люди, які абсолютно відчувають свою матеріальність, реалістичність і зосереджені на конкретних речах.

Наступними підуть сангвініки (ExxP). Вони не настільки зосереджені на людях, як попередні. Для них найбільш важливим є різні речі, концепції і новий досвід. Інші люди для них – це частина інших речей чи досвіду. ExxP типи хочуть були в колі інших, але здебільшого не тому що вони зацікавлені в інших людях, не тому, що вони роблять і думають, а скоріше тому, що ці люди якимось чином можуть презентувати ідеї і досвід, що для ExxP цікаві. Також інші люди можуть розказати смішний жарт чи цікаву історію. Тут не йдеться про рішення, які приймають інші люди чи що вони збираються робити. 

Для домінантних екстравертних S чи N важливо не залишатись таким, як був. Ці функції постійно шукають новий досвід, нове оточення, нових людей, вони більш імпульсивні, в них більше ентузіазму щодо ідей та речей, тому ця властивість може перенести їх в більш екстравертну категорію.

Флегматики (IxxJ) також сфокусовані на тому, що інші люди роблять і говорять, але не в настільки божевільний спосіб, як ExxJ типи, які цим живуть, які цим дихають. Так, це для IxxJ важливо, вони зав’язані на людях, але це не все для них. Для них домінатною функцією є інтровертне S чи N, що означає обмеження і організацію наявної інформації. Тобто головним для них є: як я можу взяти всю цю інформацію та організувати її? Це природньо робить їх більш інтровертними, ніж ExxJ. Але так само, як ExxJ, IxxJ мають опір до нового, вони хочуть робити все второваною доріжкою. До речі, саме через це IxxJ важко бути зрозумілими, бо їхньою домінантною функцією є інтровертне сприйняття. Інтровертне - значить особисте, індивідуальне. Це значить, скільки є IxxJ, стільки є їхніх власних бачень світу. 

Першим, що люди бачать – це екстравертна функція, тому дехто може плутати цих людей з екстравертами, бо вони не помічають, що попереду є ще більш потужна функція, інтровертна. В такі моменти менше кілоджоулів піде на погодження, що ти екстра, ніж пояснити все.

Останніми є меланхоліки (IxxP). Вони найінтровертніші інтроверти, вони можуть сидіти десь в будці посеред поля і розмірковувати, що ця будка для них значить – і їм так комфортно. Для них провідною функцією є інтровертне T чи F. Це функції направлені на прийняття рішень, що тут є внутрішньою справою. Тобто це звучить як: "Яке рішення я збираюсь зробити?" Вони є остаточним суддею, фінальним арбітром, і їм для цього ніхто не треба. Вони будуть ігнорувати будь-чию вхідну інформацію і будуть робити те, що власне вони хочуть. Власне цей тип і є найбільш інвернтим, бо вони найбільш зосереджені на вічності, і це вони найменш висловлюють іншим людям. Вони найменш балакучі, вони віддають перевагу сидіти десь в куточку і слухати, ніж втручатись у будь-що. Якщо ви зачепите тему, яка у IxxP на умі, яка їм зараз цікава, вони почнуть говорити і не заткнуться, проте зазвичай, вони все тримають в собі. Це той тип, який найбільш точно знає, хто він такий, найбільш впевнений у власних почуттях і баченні всього, але найменш впевнені в тому, що це треба висловлювати. Тобто вони все будуть робити своїм власним шляхом, але тихо. Вони будуть уникати конфліктів, але усе рівно залишаться при своїй думці.

 

Таким чином рейтинг:

1.       ESTJ

2.       ENTJ

3.       ESFJ

4.       ENFJ

5.       ESTP

6.       ENTP

7.       ESFP

8.       ENFP

---------------

9.       ISTJ

10.   INTJ

11.   ISFJ

12.   INFJ

13.   ISTP

14.   INTP

15.   ISFP

16.   INFP 

2

Коментарі

118.01.22, 20:35

вот я холерик 100% (результат профессионального тестирования), но при этом не та комбинация букв, что у Вас. но экстравертом бываю 50/50. я, типа, должна быть сангвиником. так что вообще не вписалась в концепцию .

    218.01.22, 21:56

    интересно, это читают?

      319.01.22, 09:07Відповідь на 1 від bagheera

      Можливо індивідуальні відчуття
      ХЗ, але я не поставлю сангвініків перед)) хіба що про спонтанності