хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Інструкція до людей: Е/І

Вступ: http://blog.i.ua/user/2222714/2384995/

Екстраверсія/Інтроверсія

Е/І


Здається, що найлегше визначити це людина екстраверт чи інтроверт. І на цьому багато хто попадається (я би так одразу ні за що не вгадала, що Авріл Лавін – жорсткий інтроверт). Прийнято вважати, що якщо ти інтроверт, то ти людина замкнена і розмова з іншими тебе виснажує, а якщо екстраверт, то навпаки, ти душа компанії. Але бувають інтроверти, які цілком спокійно почувають себе серед людей, а бувають екстраверти, які б і хотіли влитись в компанію, але соромляться.

Насправді екстраверсія і інтроверсія – це про направлення енергії в навколишній світ чи у себе. Слідкуйте за вектором енергії. Якщо задати запитання, інтроверти підуть всередину, задумаються самостійно, екстраверти підуть назовні, щоб з'ясувати, що вони з цього приводу думають.

Інтроверти дивляться, як світ впливає на них. Екстраверти вважають, що це вони впливають на світ.

Чули вислів "Дурні думки приходять в голову всім, тільки розумний їх не висловлює"? Це підходить під опис Е чи І. З екстравертами все просто – ти отримуєш те, що бачиш. У них що на умі, те й на язиці. Інтроверти схильні тримати інформацію при собі і висловлюються тільки тоді, коли вважають за потрібне, за рахунок чого видаються розумнішими. Екстраверти люблять одразу висловлювати першу думку, що прийшла їм в голову, і другу, і третю. Насправді мало кому перша думка приходить одразу хорошою. 

Старайтесь до визначення підходити об’єктивно. Якось один казав: «Здається, я інтроверт. Я зараз поговорив з людьми і почуваю себе зовсім виснаженим», а ти стоїш поруч і думаєш: ти весь день спілкувався з купою людей, тут хто-завгодно був би виснаженим. Так би й прозвучало, якби в голові не підрахувалась кількість калорій, що треба витратити на діалог, тому тільки: «Треба ж».

Або коли когось питаєш екстраверт він чи інтроверт і пояснюєш: «Ти в компанії полюбляєш бути в центрі уваги чи тримаєшся осторонь?», а у відповідь чуєш: «Мені здається, що це запитання для екстравертів, бо про мене воно закінчується після слів "ти в компанії"».

Правда, доводити до крайнощів не варто нічого. Екстравертам бажано іноді попритримати коней. Не спішіть з судженнями, поки ще нема висновків, бо іноді це доходить до гри «Хто швидше складе своє судження»:

-  Перше питання: прослухайте політичні дебати і визначіть, хто на вашу думку тут переміг!

-  У мене дострокова відповідь.

-  Але ж Ви ще навіть не послухали дебати.

- Один з них з партії, яку я люблю, другий – з партії, яку я не люблю. Для мене висновок очевидний.

- Геніально!

Кидатись на інтровертів з осудом, що вони ненавидять людей, бо не часто виходять в компанію, не треба. Лікувати як сором’язливість теж не треба (хоча іноді витягати їх все ж варто). Проте Інтровертам не треба замикатись в собі. Це значить, триматись осторонь адекватну кількість часу. Знаю, що часто не хочеться виходити в зовнішній світ, бо свої думки здаються набагато цікавішими. Тут треба взяти за приклад екстравертів і сферу своїх інтересів перенести в навколишній світ. Зробити людей і предмети об’єктами своїх думок, цікавитись, що люди роблять, як, чим живуть. Є ще побоювання, що зрозуміють неправильно. Мене регулярно розуміють неправильно, навіть по одному слову можуть зрозуміти неправильно. Але мене вчили, що практика доводить до бездоганності.

 Інтроверти бувають сором’язливими. Це тому, що в них думки вже інтровертні, тобто про себе. Це як - виходиш в світ і всі прожектори світять тільки на тебе: «Як я виглядатиму? Чи не осоромлюсь? Що про мене скажуть?» Екстраверти про те взагалі не думають, вони зосереджені на співбесіднику: «Як він почувається? Як він на щось зреагує?». Протилежні підходи. Вчіться одне у одного.

І на кінець, цитата екстраверта:

Ти настільки зосереджений, що навіть не помічаєш, що коїться довкола тебе? Ти весь в телефоні і такий: «Чекай, ти щось сказав?» Це не означає, що довкола не відбувається нічого хорошого. Це означає, що щось притягує твою увагу сильніше, ніж навколишній світ.

Саме тому ти маєш сфокусуватися на ПОЗИТИВІ. Тож відміть ті речі, які тобі в собі подобаються, поміть ті речі, що подобаються в інших, звертай увагу, коли все ок, і тоді, коли хтось стане тобі бубніти щось депресивне, ти будеш такий: «Чекай, ти щось сказав?»

Це і значить сприймати життя позитивно!


[Піду погуляю з Сьюзі - Йди]



Частина 2 - http://blog.i.ua/user/2222714/2385000/


Ви є:


0%, 0 голосів

100%, 7 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
3

Коментарі

–100118.12.21, 19:02

.. можна тут писати шо тупа пизда?..га

    218.12.21, 19:06Відповідь на 1 від НеЖриМоэСало5

    ні

      318.12.21, 19:13Відповідь на 2 від Bimep

      і аріоли ціцьок ні пакашиш

        418.12.21, 19:14Відповідь на 3 від скіпіріч 78

        ні
        Мабуть скажете: "все, народ, розходимось! Тут нема чого робити"

          анонім

          518.12.21, 19:21

          4. И то, и другое. Гибридный

            анонім

            618.12.21, 19:22Відповідь на 1 від НеЖриМоэСало5

            Во Львове на Рынке.

              718.12.21, 19:29Відповідь на 5 від анонім

              Нема гібридів. Обов'язково, хоч на 1%, чогось має бути більше))

                818.12.21, 19:59Відповідь на 2 від Bimep

                нізначить можна...

                  918.12.21, 20:01Відповідь на 8 від НеЖриМоэСало5

                  Ні, мабуть це таки означає, що не можна)
                  Доведеться вчити етикет))

                    анонім

                    1018.12.21, 22:10Відповідь на 7 від Bimep

                    Нема гібридів. Обов'язково, хоч на 1%, чогось має бути більше))брихня
                    даже виски пьют 50 на 50

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна