Реєстрація спостерігачів на виборах-2012


Незалежний спостерігач - це активний громадянин, який не представляє жодну політичну силу.
- Завдання незалежного спостерігача - неупереджене висвітлення та протидія фальсифікаціям, підкупу виборців, використанню адміністративного ресурсу та іншими формами спотворення результатів волевиявлення громадян України..
- Ви можете бути спостерігачем на будь-якій зручній для Вас виборчій дільниці незалежно від Вашої прописки.
- Для того, щоб зареєструватись, будь ласка, заповніть анкету, яка знаходиться нижче.
- Після реєстрації з Вами зв'яжеться регіональний координатор мережі.
Регіональний координатор надасть Вам офіційне посвідчення спостерігача, яке дає Вам право перебувати на виборчій дільниці, методичні матеріали, які допоможуть Вам виявити та зафіксувати порушення виборчого процесу.
- Для того, щоб зареєструватись незалежним спостерігачем на парламентських виборах 2012 року, заповніть всі поля в анкеті, що знаходиться за посиланням

ТУТ: http://spilnasprava.org.ua/, або зареєструйтесь по телефону (044) 455-8-222

бюлетені за паспортом з простроченою фотографією



Дільничні виборчі комісії
зобов'язані видавати бюлетень виборцю навіть у разі відсутності нової фотографії в його паспорті після досягнення віку в 25 або 45 років.
Центральна виборча комісія прийняла відповідне роз'яснення про застосування окремих положень закону «Про вибори народних депутатів України» щодо видачі членами дільничних виборчкомів бюлетенів з виборів народних депутатів.
«Члени дільничних виборчих комісій зобов'язані видавати виборчі бюлетені виборцю у випадку, якщо в його паспорті не вклеєна фотографія після досягнення 25 або 45 років», - йдеться у рішенні ЦВК

http://news.dt.ua/POLITICS/viborchi_byuleteni_budut_davati_navit_za_pasportom_z_prostrochenoyu_fotografieyu-110776.html

конфіскуємо Межигір’я у Януковича, бо то вкрадене

Формат взаємин між провідними опозиційними силами – Об’єднаною опозицією «Батьківщина» і УДАРом – залишається не з’ясованим. Влада спробує поглибити протиріччя між опозиційними силами в парламенті наступного скликання. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав один із очільників виборчого списку «Батьківщини» Анатолій Гриценко. Утім, за його словами, саме брутальний тиск з боку влади у значній мірі призвів до створення Об’єднаної опозиції, а в подальшому сприятиме консолідації опозиціонерів.
 
– Об’єднана опозиція «Батьківщина» і партія «Свобода» підписали угоду про створення демократичної коаліції в парламенті наступного скликання. А Віталій Кличко, лідер УДАРу, утримався від підписання цієї угоди. У нього, треба визнати, достатньо аргументована була відповідь з цього приводу. За його словами, до виборів щось утворювати немає сенсу, бо вже за результатами виборів треба домовлятися. Як Ви вважаєте – чи виправдовує себе підписання такої угоди до того, як стануть відомі результати голосування?

– Угоду підписали не тільки Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок, а й голови партій, які ввійшли до Об’єднаної опозиції «Батьківщина», і я в тому числі від «Громадянської позиції». Під час підписання я сказав, у тому числі даючи певну відповідь на реакцію Віталія Кличка і на його відсутність: за цим столом не діляться портфелі, як він неправдиво сказав, за цим столом беруться зобов’язання публічні, відкриті й скріплюються підписами, щоб журналісти і все суспільство могли потім перевірити. Тому що ми взяли на себе зобов’язання, вони зафіксовані абсолютно конкретно, там 10 позицій, за які закони ми будемо голосувати, за які – не будемо. І це є вкрай важливим у ситуації, коли суспільство зневірене, коли воно вимагає єдності, коли опозиційні сили одні себе чітко вже проявили, а інші з’являються як опозиційні, яких ще мало хто знає. Тому що не було ще фракції Віталія Кличка в парламенті, щоб можна було сказати: вони повели себе так чи інакше.
 
Це принципова позиція, щоб Віталій Кличко і партія УДАР, і насамперед ті мажоритарники в округах від УДАРу, на користь яких ми зняли своїх кандидатів, щоб вони займали таку саму позицію. Тому що я відверто скажу, я ж проводжу зустрічі з людьми – на кожній ставиться питання: Кличко – в опозиції чи ні?
 
– А чому у Вас запитують: Кличко – в опозиції чи ні? Ви ж не є в одному списку.
Люди ставлять мені питання: чому Віталій Кличко ніколи не називає прізвищ? Я уже мав такий негативний досвід, коли в 2004 році працював у штабі Ющенка

– А це Ви в людей запитайте. Їх це турбує. Вони запитують: він – в опозиції чи ні? А якщо в опозиції, то ви об’єднаєтеся чи ні? Я інколи переадресовую це питання аудиторії. Кажу: «В мене є сумніви, абсолютно відверто. А у вас їх нема? Будь ласка, підніміть руку, хто вважає, що Віталій Кличко – в опозиції до Віктора Януковича і його політики?». Знаєте, який зазвичай результат? – один із трьохсот-чотирьохсот або взагалі жодного голосу. Значить, є питання, на які треба дати відповіді. І підписання цих спільних зобов’язань – конкретно проголосувати не просто за закон про імпічмент Президента для всіх наступних, а за процедуру імпічменту – дострокового відсторонення від посади – конкретного Президента Януковича Віктора Федоровича. І виникає питання: одні ставлять підписи, інші не ставлять.
 
Люди ставлять мені інше питання: чому Віталій Кличко ніколи не називає прізвищ? Я уже мав такий негативний досвід, коли в 2004 році працював у штабі Ющенка. Ми готували йому проекти публічних виступів
[ Читати далі ]