Історія та сучасність

Фрагмент з роману Ю.Мушкетика "Яса".
Кошовий Сірко говорить гетьману  Петру Дорошенку таке:



- Кажи, отамане, що привело тебе до мене. Тільки не крутівствуй - ти це погано вмієш.
- Сам знаєш. Важко орати, коли нічим сіяти...
- Чиє поле маєш на мислі?
- Твоє, гетьмане, твоє. Хоч ти на чуже недавно гінців засилав!
...
- Мілієш серцем, гетьмане...чоловік ти слави великої, а от серецем мілієш!
- Ти хоч одібрати у мене булаву, аби розкарячити свої куці ноги на обидва Дніпрові береги. Він підрясник вонючий.
- Мілієш, гетьмане...
- Підрясник він вонючий а не гетьман!!! А чи має силу захистити край?! Аби не я - він би давно весь був під турком! Моє право на булаву завойоване кров'ю!!! Я гетьман!!! А він - попович.
- Ви обидва навіжені: я, моє - про себе дбаєте! А чиї діти - хіба забули? Хіба не тої України?!...чи вона вас обходить...? ЇЇ сльози - вам перли! ЇЇ кров - вам трунки! Гетьмане, чи вартує булава крові свого народу??? Чи вартує, гетьмане???
- Страшні слова мовиш, отамане. Я все життя стояв її у захист...хотів з'єднати обидва береги...чи я не важив життям задля неї?
- Ти спрадів важив життям, і важив не раз. Був чоловіком великого клича, а потім почесті, слава, багатства...гетьмане, а ти полюби Україну без булави!
- Я любив...і люблю...присягаю Богові й в Троїці єдиному. Он - хай козаки мої скажуть...
- Ага, любите...той за пірна, той за воли волзькі, той за челядників...а ти її полюби ЗА ГОЛОДНІ СИРОТИ, ЗА СЛЬОЗИ ВДОВИНІ, ПОЛЮБИ ЗА ОТУ КРОВ, ЩО ПРОЛИЛИ ПАВЛЮК, БОГУН І КРИВОНІС...ТА ЩЕ БАГАТО ІНШИХ...БЕЗІМЕННІ...ПОЛЮБІТЬ ЇЇ ЗА ТУ КРОВ, ЩО НЕ ОКУПИЛАСЯ. Бо у всіх інших народів окупилася, а наша - ні! Хіба вона не праведна? Хіба не свята? А тоді вже полюбіть за степи широкі, за гаї черешневі, за солов'їв, за карий усміх своєї жони, і за оту пісню, що мати співала вам у колисці. Чужинці кажуть, що НЕМА ПІСНІ КРАЩОЇ в світі. То ЩО, НЕХАЙ РОЗТОПЧУТЬ ТАТАРИ, НЕХАЙ ВОНА СЧЕЗНЕ, ПЕТРЕ?

- А ти, ти за що її любиш, не за булаву?
- Хм! Ой, гетьмане, гетьмане, відаєш сам, що таке моя голова - сьогодні вона в мене, а завтра віддам іншому. На неї не налипає ні золото ні срібло. І хуторів я нею не здобуваю. ЗАВТРА Я ЗА УКРАЇНУ ПРОЛЛЮ ПРОСТУ КОЗАЦЬКУ КРОВ...НЕ ГЕТЬМАНСЬКУ! ПОДУМАЙТЕ ОБ ЦІМ ДОБРЕ, КОЗАКИ, І ТИ, ПЕТРЕ, ПОДУМАЙ...
- Нічого...я ще маю силу...
- Весь вік ми косимо не собі жито...косимо нарізно різним господарям - то татарам, то туркам, то ляхам...тепер московитам!!! Вони з того мають зиск, а ми - лихо! Коли ж ми посіємо собі?..


Пройшли ми всілякі дороги удвох...



Микола Бажан

Пройшли ми всілякі дороги удвох.
Чого не бувало в житті
І тропи шукань, і облишки тривог,
І світлі й суворі путі.
По битих шляхах, по вузьких манівцях
Ішли й незавжди навпростець.
Але те усе, що зібрали в серцях -
Це сутнє багатство сердець.
Нічого не будем втрачати звідтіль,
Нічого не кинем на злом.
Бо кожен наш розпач і кожен наш біль
Пригаснувших стане теплом.
До теплого подиху давніх страждань
Ми руки простягнем колись
І ти мені радісно скажеш: поглянь,
Як руки й дороги сплелись.
Ні кришчі відчаю ні вістки розлук
Ніхто розірвати не зміг.
І клятвенно з"єднаних наших рук
І пройдених нами доріг.

Як пов'язані Курченко і брати Клименки


Структура бізнесу нового олігарха та його зв'язок з міністром Клименком

Найбагатший українець Рінат Ахметов – акціонер бізнес-групи СКМ. Про це повідомляється на корпоративному сайті СКМ. Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов - власники найбільшого банку країни – Приватбанку. Про це теж говориться на сайті фінустанови.

Дмитру Фірташу належить Group DF – компанія управляє хімічними та титановими активами.

Ми вирішили з’ясувати, що ж офіційно належить найактивнішому олігарху Сергію Курченку, який чи не щотижня приростає новим активом.

Хто володіє групою ВЕТЕК

Справа в тому, що Курченко жодного разу не згадувався в повідомленнях своєї групи власником будь-чого. Спочатку його називали засновником ВЕТЕК, згодом - головою наглядової ради групи та  президентом ФК "Металіст".

5 листопада 2013 Східноєвропейська паливно-енергетична компанія (СЄПЕК, або ВЕТЕК - російською) вперше назвала Сергія Курченка власником. На сайті групи з’явилось повідомлення: "Сергей Курченко стал собственником UMH group".

Звернувшись до Держреєстру юросіб, ми знайшли сім компаній пов’язаних назвою "ВЕТЭК". П’ять з них належать офшорам. Ще одна створена нещодавно однією з компаній групи. Остання належить гонконгській компанії.

Зокрема, до групи ВЕТЕК входять: "Торговий дім ВЕТЕК Газ", "Торговий дім ВЕТЕК", "ВЕТЕК Нафтопродукт", які належать кіпрській Vetek Trading Limited. "ВЕТЕК Україна", яка нещодавно створила "Дослідницьку групу ВЕТЕК", належить Erwin Capital Limited. Це енергетичне крило.

Компанія "ВЕТЕК Медіа", що управлятиме медіа-активами групи, заснована кіпрською Vetek Management Limited. Управляюча структура "ВЕТЕК Медіа Інвест" належить гонконгській Bentley Overseas Limited.

INSIDER звернувся до кіпрського реєстру компаній. З куплених нами виписок стало відомо, що обидві кіпрські компанії мають уставний капітал в одну тисячу євро. 999 євро капіталу Vetek Trading належить офшору з Британських Віргінських островів (БВО) Violanex Group. А ще один євро – уже згаданій Vetek Management.

Раніше Vetek Management називалася Erwin Capital. 99% компанії належить тій же Violanex Group з БВО, а ще один відсоток - кіпрській Braswell Capital. Так раніше називався Vetek Trading

Простими словами, дві офшорні компанії, на які записаний бізнес Курченка, володіють одна одною.

Віргінську Violanex Group прослідкувати неможливо. Юрисдикція БВО зручна тим, що не надає інформацію про бенефіціарів компаній, які реєструються на її території.

Власників гонконгської Bentley Overseas Limited теж не вдалось з'ясувати.

Чим володіє особисто Курченко

Єдиним виробничим активом групи Сергія Курченка є Одеський нафтопереробний завод. Як повідомляв INSIDER, ним володіє кіпрська Empson Limited, яка записана на S.I. Cylaw Services Limited - компанію, що володіє великою кількістю активів в інтересах різних клієнтів. Отже і тут Курченка ми не знайшли.

Ми звернулися з запитом до Сергія Курченка і попросили відповісти на такі питання:

Кінцевим беніфіціаром яких компаній ви є на цей час?
Який статус у вас у ВЕТЭК?
Чому вас немає в юридичних власниках компаній з вашої групи?
Чи визнаєте себе власником групи ВЕТЭК та її структур?

Відповіді група Курченка не надала.

Свого часу Кучренко був засновником лише двох компаній. На середину 2012 року він числився власником фірми "Каскад "КСВ". Як повідомляв Forbes, ця компанія спеціалізувалася на операціях в сфері нерухомості.

Вона зареєстрована в Харкові за адресою: проспект Гагаріна, 43/1. В цьому будинку і сусідніх були свого часу приписані компанії з групи "ГазУкраїна-2009". Через цю структуру скуповувався зріджений газ на державних спецаукціонах і реалізовувався на АЗС.

До вересня 2013 року Курченко був засновником ще однієї компанії - "КМК Ойл". Вона займалася скупкою нерухомості в Харківській області.

Влітку, після оголошення про покупку "Українського медіа холдингу", в інтерв’ю Forbes Курченко заявив, що продав засновані ним компанії.

Зв'язок Курченка і Клименка

За даними Держреєстру юросіб, власником "КМК Ойл" зараз є Владислав Лебедіч, а "Каскад КСВ" належить харків'янину Максиму Снурнікову.

Ще в серпні 2012 року він був засновником київської компанії "Голдвейн". Основний вид її діяльності – мисливство і відловлювання тварин.

Згодом власник "Голдвейна" змінився. Ним стала компанія з управління активами (КУА) "Юнісон Фінанс". Тепер обидві фірми зареєстровані за однією адресою в столиці: Площа Спортивна, 1А. Це базове місце реєстрації компаній з умовної групи "Юнісон"

"Юнісон" пов’язана з Антоном Клименком, який є братом міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Зокрема, КУА "Юнісон Фінанс" володіє часткою статутного капіталу в компанії "Юнісон Груп", мажоритарний власник якої Антон Клименко.

В групу також входять "Юнісон Сінема",  "Юнісон Апартментс", Страхова компанія "Юнісон-Гарант" та банк "Юнісон". В різних варіаціях вони належать кіпрським компаніям IDP Capital, Mchl Finance та компанії Eugene Capital Foundation з Ліхтенштейну.


Антон Клименко не відповів на запит INSIDER про те, чи є збігом володіння однією особою компаніями і в групі "Юнісон" і в групі "ВЕТЭК"?

Влітку українські журналісти писали в соцмережах, що неодноразово бачили Курченка в Кабміні поряд з міністром Клименком. В інтерв’ю Forbes Курченко зізнався, що дійсно з ним знайомий.

Чим займається "Юнісон" Клименків

"Юнісон Груп" займається девелопментом. Зокрема, за даними Forbes, компанія до осені 2014 року планує побудувати в Донецьку крупний логістичний центр "Анталекс". Так називалася типографічна компанія братів Клименків в 2000 -х. В портфелі групи ще близько 10 девелоперських проектів.

Окрім того, братам Клименкам небайдужий транспортний бізнес. За даними INSIDER, "Юнісон Груп" належать вантажні вагони.

"Згідно з даними ДП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", ТОВ "Юнісон Груп" з 2012 року зареєстровано у "Автоматизованому банку даних парку вантажних вагонів країн СНД і Балтії", як власник вантажних вагонів", - повідомили автору в прес-службі "Укрзалізниці".

"Юнісон Сінема" намагається заробити на кінематографі. Компанія – головний інвестор українського фільму "Тіні незабутих предків".

В банку "Юнісон" 100% кредитного портфелю – кошти, позичені українським залізним дорогам.

"Юнісон Апартментс" здає квартири в оренду по-добово та займається покупкою-продажем житлової і комерційної нерухомості.

Можливі наслідки виборів 2012

Проаналізувавши всі дії і озвучені позиції керівників опозиції прийшов до висновків:

1. ніякого майдану бути не може через небажання керівництва приймати ризиковані рішення
2. кадидатом на пост президента від опозиції вірогідніше за все буде Яценюк виходячи з розкладу сил у парламенті попри його особистий низький рейтинг
3. Тимошенко не буде мати можливості балотуватися. Янукович їй цього не дозв
олить
4. розрахунок опозиції грунтується на тому. що вона має як мінімум перевагу у млн голосів і економічна ситуація не дозволить Януковичу суттєво змінити цю пропорцію на свою користь

Але є один ньюанс: психологія зрадженого виборця Тимошенко.
Частина з них будуть переконані, що керівництво опозиції зумисно не пішло на загострення і тим самим позбавило можливості звільнити Тимошенко і зробити її претендентом №1 на пост президента. Якщо ці люди не проголосують за Яценюка, це стане триумфом Януковича.
Тому керівництво опозиції буде вмовляти Тимошенко, щоби вона вплинула на вибір свого електорату.

Головна помилка Оппо на мій погляд у тому, що вони оцінюють ситуацію виборів 2015 з позицій сьогодняшнього дня. Але Янукович не буде втрачати час і так за три роки закрутить гайки, що ніхто вже навіть і не пікне у 2015 році, коли вибори будуть тотально сфальшовані. Підняти людей у 2015 опозиція навіть якщо і захоче, то вже не зможе: люди звикнуть до Януковича як білоруси звикли до Лукашенка і ніхто особливо протестувати не стане. В цьому і є головний стратегічний прорахунок Оппо і наша загальна трагедія.

Відкритий лист до Опозиції.

Судячи з останнього виступу пана Турчинова на 5 каналі, опозиція змінює головний напрямок своєї політики, роблячи тепер головний акцент не на боротьбі за демократичні цінності, свободу політв"язням та засадничі цінності української держави, а на соціальну та економічну політику.
Якщо це справді так, то це є Велика Помилка.
У зв"язку з цим у мене як виборця, який голосував за опозицію, є кілька тезисів, які накипіли впродовж останнього тижня і які я вважаю за потрібне донести людям та оприлюднити.
 
1. Перш за все варто вам повідомити, що за опозицію голосували не тому, що вона щира та розумна, а тому, що інші - бандота та подонки. Тому головним напрямком вашої політики має залишатися протистояння політрепресіям, визволення Тимошенко, відновлення демократії та засадничих принципів української державності передусім.
 
2. Судячи з останнього виступу маразматика Азарова, вони таки зробили правильні висновки з економічної рецесії, в яку загнали країну, і будуть відновлювати машинобудування. Проте виборець 2015 вже не побачить наслідків ихніх інвестиций, оскільки вони мають певний часовий лаг. Таким чином опозиції в принципі в найближчи 2 роки достатньо лише робити "розумні поради". Тим більше, що економіка - явно не їхня потужна риса (окрім Кужель і ще декількох осіб в опозиції нема нормальних економістів), тому радити опозиції поставити першими в їхній політиці соціально-економічні питання здатні лише їхні геніальні політтехнологи.
 
3. Головне: раджу опозиції проаналізувати результати виборів в Києві. Кияни проголосували не за короткострокову (дороги, дитячі майданчики, пайки) а за довгострокову (демократія та українська держава) перспективу. Тому не зраджуйте своїх виборців.
Зробіть те, що від вас чекає ваш виборець: роботу над помилками з поразки виборчої кампанії 2012. Ми разом із вами програли бій, проте ще не програли битву. Тільки сліпий не розуміє, що змінити владу в нашій країні може лише другий майдан, до якого треба готувати і суспільство і політикам самім себе, бо як показали вибори 2012 - саме неготовність опозиційних політиків до прийняття політичних доленосних рішень і є головною проблемою нашого суспільства.

Партія регіонів уже програла, ще до голосування!



У сьогоднішньому  інтерв’ю пана Томенка є теза, що майбутнє України і своїх дітей українці визначать на виборах, керуючись ”... розумом, серцем, чи шлунком”. Хоча, я б замість сполучника „чи”, поставив би сполучник „та” (шлунком).
Наступне. Читаю останні соціологічні дослідження, які  показують, що ПР, начебто, „набирає” від 20 до 26% голосів виборців. А Тигіпко (найнездаліший за результатами роботи урядовець, не рахуючи Азарова) замахнувся аж на 30-35% голосів підтримки ПР за партійними списками.
Спершу стосовно соціологічних досліджень. Методологія соцопитувань, що використовується в Україні, розрахована на застосування в умовах демократичного суспільства і не може вважатися прийнятною для  суспільства з авторитарною системою влади, тому що всі, хто незадоволений владою, але її бояться, відповідатимуть, що цю владу підтримують, або не знають. як голосуватимуть, або не знають, чи прийдуть на вибори. Згадана категорія (боязливих громадян) ніколи не відповість відверто, що голосуватиме „проти” влади. Не відповість, бо не знає наступного:
- хто і для чого проводить опитування;
- куди  і кому дослідники-„опитувачі” цю інформацію спрямують;
- чи не зашкодять його відповіді його ж кар’єрі, доброботу, спокою, свободі, чи  навіть-  його життю.
Соціологи мають розуміти, шо опитування проводиться не у вільній країні, а при диктатурі криміналітету. Люди-боягузи чи хитрі, завбачливі, не відверті завжди будуть казати, що вони "ЗА" владу. Але соціологи цих моментів не враховують, задаючи людям питання  “в лоб”.  У методології передвиборчих досліджень відсутні розрахунки кількості „заляканих” громадян, тому і відсутні поправочні коефіцієнти „на страх” людей перед владою.
Тому я пропоную будувати аналіз рівня підтримки влади на виборах на основі іншої методології. А саме тієї, про яку натякнув пан Томенко.

 Проаналізуємо, на яку максимальну підтримку населення може розраховувати ПР, відштовхуючись від згаданих вище висловлювань, при умові, що вибори відбудуться без фальсифікацій.

30-35% % підтримки  ПР (за Тигіпком) - це фантастика і велика неправда - одночасно! Моя оцінка  наступна: максимально можлива кількість голосів, що теоретично можуть бути віддані за ПР коливається в межах 17-19 %. І я так стверджую не як провидець, а як науковець, що знайомий з методологією статистичних досліджень. Такий висновок я зробив на основі аналізів результатів інших опитувань громадян, де предметом опитування були запитання на зразок наступного: „Чи задоволені своїм життям?” „Чи бажаєте ви змін у країні?”,  „Чи у вірному напрямку розвивається ситуація в державі?” , „Чи вірите у своє світле майбутнє в Україні?” та інші подібні. Так ось, мій аналіз результатів саме таких опитувань висвітлює число, що стійко коливається біля 17%. Якщо 17% громадян України всім задоволені і їх усе влаштовує, то саме вони за власним покликом душі МОЖУТЬ проголосувати за ПР. Повторюю –„можуть” голосувати за ПР, але чи будуть, чи всі вони прийдуть на вибори?
Одночасно, уявити собі людину, що не відноситься до згаданих 17% „щасливих” громадян, яка буде голосувати за владу, яка щасливими їх не зробила, важко.  НЕМОЖЛИВО собі уявити виборців, яких влада зробила НЕщасливими, і вони „забажають”  знову проголосувати за ПР, якщо вони не психічно хворі, чи неадекватні. Такі теж є. Недавно я прочитав думку одного луганчанина, який про відомого там регіонала сказав, що той бандит і обікрав Луганщину до нитки, але він голосуватиме за нього і ПР, бо основна біда - „бандери”!!!. Максимум, чого бажає цей донецький раб – стати рабовласником українців, але не рівним серед рівних. Тобто, для України не так страшний сам чорт, як .....чортенята.


Сьогодні 73,5% жителів Луганскої області вважають, що ситуація в країні развиваєтся в неправильному напрямку. А скільки „проголосує” проти влади – покажуть вибори. Якщо більше 27% , то фальсифікація – основний прийом ПР. Якщо жителі центру, півночі і заходу України сприймали ПР на попередніх виборах як небажану політичну силу, то зараз сприймають як ворожу. По іншому склалась ситуація в південно-східному регіоні. Якщо жителі  цього регіону сприймали ПР на попередніх виборах як бажану і навіть любиму  політичну силу, то зараз частина з них змінила свою любов на відверту ненависть до них.  Тобто ПР в серцях і умах їх виборців вже програла.
 Результати вищезгаданого аналізу „кількості щасливих” прихильників ПР підтверджуються  (збігаються) з результатами іншого аналізу, що проводився в інших площинах. А саме :
- 80% активів України сконцентровано в руках 5% сімей жителів України. Не всі, але більшість із них – потенційні прихильники ПР. Щастя олігархів – загроза Україні!
-  близькі друзі олігархів, що мають значний зиск від кооперації з ними - в межах 3-4%. Не всі, але більшість із них – потенційні прихильники ПР.
- весь чиновницький апарат, призначений ПР, та їх сім'ї - 1-1,5%. Не всі, але більшість з них – потенційні прихильники ПР, особливо на півдні-сході України.
- у кожній країні психічно хворих 2-3%. Це їх генетична "ніша" незалежно від національності, віросповідання, країни проживання та ін. Вони завжди „люблять” владу, навіть якщо вона не турбується про їх побут і лікування.
- фанатичні і агресивні прихильники "руськаго міра", або затяті, "професійні" анти українці: на всіх попередніх виборах вони не набирали й 2% голосів виборців.
- частина тих російськомовних, для яких російська мова - більший пріоритет, ніж рівень їх життя і демократичні цінності - приблизно 3-5%. 
У підсумку: знову отримуємо максимальне число гіпотетичної підтримки ПР у межах 17-19%. Як кажуть математики, це "максимум максиморум", що можуть набрати регіонали на виборах. Усі інші проценти (понад 17-19%) – то або "художній свист”, або передвиборчі, виборчі, післявиборчі маніпуляції, або незаконні "схеми”. Але якщо вибори відбудуться без належного контрою зі сторони виборців, то вони можуть почути  що за ПР "віддано" і 130% голосів виборців...
Одначе, влада вже програла, програла ДО початку голосування. Програла симпатії виборців, програла, бо кількість незадоволених владою громадян суттєво перевищила кількість нею „ощасливлених”.

Про провали влади написано багато:
- провал у економіці, коли за перше півріччя зріст ВВП був лише 3%, а за результатами року очікується ще нижче - 1% зростання, а в промисловості й сільському господарстві – стрімке падіння обсягів виробництва;
- провал пенсійної реформи, провал податкової реформи, провал соціальної політики;  
- бюджетна політика „розпиляна” на олімпійській циркулярці і досягла вершин „вишок Бойка”. Граються в управління економікою держави, як діти, але грабують, як дорослі;
- провал грошово-кредитної, курсової і монетарної політики. Вивели за кордон біля 60 млрд. доларів і саме на таку суму збільшили заборгованість перед іноземними державами.       Нормальній владі Україні іноземні кредити для бюджету і НБУ не потрібні. Кредити потрібні злодіям при владі. Тому й курс гривні – під загрозою. Попереду –  суттєва девальвація валюти і такий же суттєвий зріст інфляції. Резерви НБУ невпинно і впевнено тануть. Збереження українців розтануть, як морозиво в літню пору .
- провал у боротьбі з корупцією, контрабандою, наркоторгівлею, работоргівлею, чорними трансплантологами, відмиванням „брудних” грошей, втечею капіталу в офшори... Складається враження, що не з самими негативними явищами покінчено, а покінчено саме з боротьбою проти них. Укріплюється думка в суспільстві і за межами країни, що саме влада очолює (“кришує”) згадані процеси.
 Янукович із Азаровим, Тигіпком та ін., вступаючи перед „ЛОХторатом”, не перестають нахвалювати про небувалі успіхи за ці майже три проклятих роки, які „снізошлі” на Україну і її населення з донецьких териконів...
Одним словом, у боротьбі за „покращення” вже сьогодні найбільших досягнень здобула лише статистика. Чим більше чуємо про донецьке „покращення”, тим більше хочеться у „помаранчеву” руїну. При правильній ситемі управління державою, при цивілізованій владі чесні її громадяни не повинні бути бідними, а нечесні – багатими

Провали в зовнішньо-економічній політиці влади:
- обсяги експорту продукції невпинно падають, а імпорту – ростуть;
- спільне українсько-російське будівництво АНів  виявилося блефом;
- знижку за газ (Харківські угоди) оформили як зростання боргу України перед Росією;
- зменшення ціни на російський газ, яку обіцяли перед виборами - довгограюча буфонада, спектакль ;
- будівництво терміналу для прийому зрідженого газу, отримання газу з Європи та інші „прожекти” стали анекдотами;
- підписання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Росією і СНД відбулося влітку, коли Україна досягла 3% зросту ВВП. Перед підписанням тигіпки-азарови обіцяли, що ЗВТ дасть додатковий приріст ВВП України в 3,5 відсотки. Тобто на кінець року мали вийти на 4,5 % зросту. Але вже сьогодні (за два місяці до кінця року) ті ж дійові особи вже повідомляють, що приріст ВВП України в 2012 році складе всього... 1%.  Як же ви рахували, втягуючи Україну в ЗВТ із СНД? Чи бачили очі, що підписували? Чим керувалися депутати (ПР+ комуністи+ литвинівці), коли ратифіковували невигідний Україні договір, що призвів до падіння темпів зросту ВВП, до ескалації „сирної” війни?
Наступне. Провали в зовнішньо-політичному курсі влади:
- команда ПР „успішно позбулася” політичної підтримки не лише Європи, США, але й Росії;
- а ні сухопутний, а ні водний кордони України з Росією, відповідно - не демарковані і не делімітовані, тобто не узаконені;
- євроінтеграція  - „наказала довго жити”;
- наближення України до європейських стандартів життя  відбувається способом „рака-самітника”; 
- лідери команди ПР стають „нерукопожатними” в світі через  пусто-порожні обіцянки і їх наступне НЕвиконання . 
 Після обрання Януковича президентом України російські шовіністи почали називати нашу державу УРКАїною. Бо у ПР немає внутрішнього почуття, що вони керують великою європейською державою, немає любові до народу котрий фінансує їх утримання.
Вся активність ПР спрямована на любов до розваг, до приємного відпочинку, до міжнародного туризму, до власної розкоші, до власного збагачення, до майна за кордоном, до навчання дітей за кордоном, до лікування за кордоном, до спорту й мисливства (в тому числі й на власних громадян та на їх майно)....
 Чесно кажучи, до  приходу ПР до абсолютної влади я оцінював їх  набагато сильнішими і якщо не розумнішими, то хитрішими, ніж виявилося тепер. Тепер вони плюс до їх піратських „достоїнств” виглядають банально некомпетентними в макроекономічних розрахунках і управлінні економікою держави. Лише один маленький приклад. Півроку „ламали собі голову” і „забивали баки” населенню, що якщо піднімуть пенсійний вік, то Пенсійний Фонд у 2013 році стане бездефіцитним. Запропонували і провели відповідний закон. Але.... дефіцит Пенсійного Фонду в 2012 році ЗРІС у 1, 5 рази.... Грамотні – аж жуть.
Шановні мої співвітчизники, шановні виборці, шановні громадяни Держави Україна!
Всі ми прагнемо щасливішого майбутнього не лише для себе, а й для дітей та онуків, для майбутніх поколінь усіх громадян. Але прагнути змін на краще мало - майбутнє необхідно  самим „створювати”. Самим змінюватися, змінювати систему влади, змінювати людей у владі, активно реагувати на всі проблеми держави, регіону, проблеми своїх сусідів, друзів... Учора подивився новини з Європи. Громадяни Іспанії вийшли на масові протести тому, що їх не задовольняє проект бюджету на наступний рік. Хто в Україні виходить на протести проти прийняття „не такого” бюджету? Громадяни Італії виходять на протести, бо недостатньо виділено коштів на освіту. Хто в Україні виходить на протести? В іншій країні вийшли громадяни за збільшення фінансування медицини... Ось це є ознаками цивілізованого суспільства. Ознакою, що влада належить народу. Якщо українці бажають європейських стандартів життя в Україні, то мають переймати приклад з європейців. І для початку – масово вийти на вибори і до кінця проконтролювати весь процес, аж до остаточного підрахунку голосів. Україна має „йти в Європу” прикладом власних дій її громадян. Громадяни України мають примусити владу перейняти досвід і шлях Європи. А якщо нинішня влада відмовилася від європейських стандартів для вашого життя, то її слід змінити. Лише так європейські стандарти життя в Україні стануть реальністю.
Нашій країні давно вже потрібні не сильні (загребущі) руки, а розумні голови... Нинішні ПАСТИРІ не „пасуть овець”, а лише їх стрижуть. ПарикМАХЕРИ !
Треба бути готовим до опору влади чесним виборам. Для неї всі, хто не хоче й надалі бути рабом, являються ворогами.
Особливо слід активізуватися „жителям Донбасу”, щоб їх надалі не лякали американськими валянками й наколотими апельсинами, щоб ніхто не зміг сказати, що „Донбасс - это не регион, а диагноз”. Тому виборці півдня і сходу (по відношенню до ПР і комуністів) мають виконати роль Тараса Бульби - „ я тебе породив, я тебе і вб’ю!” Південь і схід мають стати такою ж частиною громадянського суспільства, яким уже частково став захід, центр і північ України. У 2005 році виборці саме цих територій привели до влади Ющенка, але коли виявилося, що він їх обманув з „покращенням”, то саме ці ж виборці і проголосували „проти” обрання його президентом повторно. Люди сказали: хоч ти й наш, але не справився - йди геть! Так має зараз вчинити й південь і схід України по відношенню до ПР та комуністів, які забагато часу керують на місцях, та й у центральних органах також. За партію регіонів і комуністів може проголосувати лише той, хто ненавидить Україну, кого не цікавить доля своїх дітей та онуків!

Щоб змінити ситуацію в Україні на краще, всі, хто має право голосу, мають прийти на вибори і проголосувати. Якомога більша кількість виборців має проконтролювати хід виборів та підрахунок голосів. Щоб надалі не мучитися під владою „донецького паханату”, слід проголосувати за об’єднану опозицію – “Батьківщину” та “Свободу”. Деякі закликають проголосувати і за УДАР. Моя сім’я на виборах мера Києва голосувала за Кличка, в якому ми були впевнені. Але не впевнені в його команді... Я її не знаю, але насторожує те, що в пресі постійно публікуються факти, що багато членів УДАРу або працють на ПР, або ПРівцями являються вже, або перейдуть до ПР у новому парламенті. Я був би радий, якби цей негатив не справдився. Сам факт створення політсили „Україна-Вперед” я вітаю, оскільки це є свідченням розколу між олігархами в ПР. Тобто, не всі олігархи поділяють залізобетонну практику діяльності ПР. Не всі олігархи впевнені у своєму благополучному „завтра” в умовах, коли внутрішньо-ПРівська „сім’я” заявила про свою гегемонію.
Особисто я голосуватиму за СВОБОДУ. Якщо ми бажаємо змін, то повинні привести до влади не лише нових людей, але й нові політичні сили. Не змінивши домінування нинішніх політичних сил у парламенті, досягти змін у результатах його роботи неможливо навіть теоретично!
Голосуватиму за СВОБОДУ, бо це партія не лише патріотична, але й ідеологічна. І я надіюсь, що навіть якщо хтось із них і подумає продатися, то йому „скрутять роги” свої ж однопартійці і їх виборці, що є досить рішучими.
  На сьогодні партія Ющенка може набрати 0,5% голосів. Знаючи цю ситуацію, Ющенко мав би закликати своїх виборців голосувати за СВОБОДУ. Тоді потужність нинішніх опозиціонерів була би більшою. Якщо Ющенко, знаючи передвиборчі рейтинги своєї політсили, так не вчинить, то це ще раз підтвердить, що він „Троянський кінь” Партії Регіонів на електоральному полі демократичних сил. Знову підтвердить, що він продовжує ставити свої особисті інтереси, інтереси своєї „партійки” вище суспільних інтересів, вище інтересів Держави. Підтвердить, що він, пробувши 5 років у кріслі президента України, так ним і не став - ні за мисленням, ні за характером своїх дій! Надіюсь на здатність Ющенка проаналізувати ситуацію.
 Та й якийсь процент виборців ОО “Батьківщина”, яка впевнено проходить до парламенту, могли б віддати голос за СВОБОДУ. Тоді, сумарно, кількість нинішніх опозиціонерів, могла б збільшитися в парламенті мінімум на 6 відсотків! ТАКА математика спільного  успіху.

Думайте українці, дійте і перемагайте супостата у своїй Вітчизні.

Володимир Пилипчук

http://volianarodu.org.ua/uk/Polityka/Partiya-regioniv-vzhe-prograla-sche-do-golosuvannya

У Луганську збільшився тиск на опозиціонерів після мітингу


Александр Макаров: не допустим повторения репрессий тридцатых годов!24 октября 2012 года более 3,5 тысяч луганчан, к которым присоединились жители Краснодона, Суходольска, Молодогвардейска, Антрацита и других городов, требовали встречи с областным прокурором, сообщает агентство ACD.
Поводом стала смерть жителя Молодогвардейска Потапова Николая Григорьевича. Он скончался после незаконного обыска, проведенного сотрудниками милиции у него дома. Сердце пожилого человека не выдержало внезапного ночного вторжения и тех издевательств и морального давления, которому подверглись члены его семьи ночью 20 октября.

[ Читати далі ]

Опозиційний кандидат на Одещині став жертвою ДТП

Кандидат у депутати Верховної Ради по 141-му мажоритарному округу з центром у Татарбунарах Одеської області, самовисуванець Олександр Дубовий 23 жовтня був госпіталізований після дорожньо-транспортної пригоди, що трапилася близько 4:00.
Про подробиці інциденту в організації пообіцяли повідомити пізніше. При цьому, за даними місцевих ЗМІ, кандидат повертався додому після наради в штабі, тривалого допізна.
Аварія сталася по дорозі між селами Мирне і Шевченкове Кілійського району — опозиціонер не доїхав 3 км до свого будинку. На зустрічній смузі стояла вантажівка із увімкненим дальнім світлом, а позаду неї раптово виїхала ще одна вантажівка також із увімкненим сліпучим дальнім світлом, причому так, що машини зайняли обидві смуги і заблокували дорогу.
Олександр Дубовий, який перебував за кермом автомобіля «Мазда», тимчасово втратив контроль над авто, і був змушений піти у бік. Машина злетіла в кювет і перекинулася.
Свідки відзначають, що вантажівки з місця пригоди втекли, навіть не намагаючись надати допомогу потерпілому, а кандидат потрапив до Кілійської лікарні із закритою черепно-мозковою травмою та іншими ушкодженнями. Лікарі оцінюють його стан як важкий, однак зазначають, що його життю вже нічого не загрожує. Також вони зазначають, що перші тести показали повну відсутність у крові потерпілого алкоголю.
Після цього в штабі Об'єднаної опозиції заявили, що аварія, жертвою якої став кандидат в народні депутати України по 141 виборчому округу в Одеській області Олександр Дубовий, могла бути влаштована опонентами з метою усунути кандидата з передвиборної гонки.
«Керівництво штабів і кандидати по мажоритарних округах, підтримані Об'єднаною Опозицією, вимагають ретельного розслідування всіх обставин ДТП і встановлення осіб винуватців аварії», - сказано в заяві штабу.
В даний момент йде мова про порушення кримінальної справи. Ведеться слідство.
Нагадаємо, партія "УДАР" відкликала свого кандидата по цьому округу Ігоря Белінського заради підтримки Олександра Дубового, а до цього в підтримку Олександра Дубового зняли свої кандидатури Ігор Галат та Анатолій Левченко.

ДТП



http://oporaua.org/news/3063-opozycijnyj-kandydat-na-odeshchyni-stav-zhertvoju-dtp

-------------------------


В Одеській області на дорозі між селами Мирне і Шевченкове на місці ДТП з кандидатом у депутати Олександром Дубовим працівники облавтодору повністю знищили сліди гальмівного шляху, повідомляє місцеве видання.

За даними видання, приблизно об 11:00співробітники ДАІ повідомили, що про ДТП ще нічого не відомо і необхідно проводитиперевірку. Проте вже о 14:40 журналісти побачили, як працівники Одеськогооблавтодору засипали ями на місці події битими цеглинами, повністю знищившисліди гальмівного шляху. Примітно, що таке розпорядження вони отримали відпредставників влади.



Нагадаємо, що, за даними МВС, аварія сталасясьогодні вночі, 23 жовтня, на автодорозі між селами Мирне і ШевченковеКілійського району Одеської області. "Потерпілий їхав за кермом автомобіляMazda зі швидкістю 90-100 км/год. На зустрічній смузі стояла вантажівка, черезякого на обгін виїхав ще один вантажний автомобіль. Щоб уникнути прямоголобового зіткнення, Дубовий був змушений з'їхати в кювет, внаслідок чогоавтомобіль перекинувся", - заявив представник МВС Володимир Шаблієнко.

Як повідомлялося сьогодні, 23 жовтня, ВОБатьківщина заявила, що дорожньо-транспортна пригода, у якій розбився депутатОдеської облради, кандидат у депутати у мажоритарному окрузі № 141 ОлександрДубовий, була підлаштована.

http://bessarabiainform.com/vlasti-umyshlenno-unichtozhayut-sledy-avarii-dubovogo-video/

Александр Дубовой является лидером предвыборной гонки на 141 избирательном округе. После того, как партия УДАР и Виталий Кличко отозвали своего кандидата ради поддержки Дубового (а ранее в его поддержку выступила Объединенная оппозиция и два других кандидата – Игорь Галат и Анатолий Левченко), он стал неоспоримым кандидатом на победу. Его ближайший конкурент – Виталий Барвиненко, является выдвиженцем от Партии регионов.

http://bessarabiainform.com/rezonansnoe-dtp-aleksandr-dubovoj-v-bolnice/