Профіль

M@Sln

M@Sln

Барбадос, Бриджтаун

Рейтинг в розділі:

Важливі замітки

Життя продовжується...



У Квітів Є особлива музика, навіть якщо люди її не чують...
Вони перегукуються мелодійними переливами, створюючи особливу атмосферу...
Збираючи букет з різних квітів, можна створити неповторну композицію...💐

Про пам'ять



Фото зроблене 1935 року в східних кресах, тобто в Галичині, як її називали поляки в міжвоєнний період. Я десь бачив згадку, що фото можливо зроблене в Станіславі. Але підтверджень цьому нема. Знаємо тільки, що це точно Галичина.

Подивіться на цю пару. Красиві, щасливі і стильно одягнуті молоді люди. Він в топовому костюмі, маринарка застібнута на один ґудзик, руки за спиною, рішучий погляд впевненого в собі чоловіка.

Вона жіночна і вродлива жінка в штанах, що на той час було викликом. Красива зачіска, чарівна усмішка, на руці жіночий або чоловічий годинник.
Вона усміхається фотографу, а її фацет спеціально робить серйозний вигляд обличчя. Це гра. Звісно це гра яку злапали навічно камерою фотоапарату.

Перенесіть цих людей в любу точку планети і вони будуть в ній свої серед своїх. Типові представники сучасного їм світу. Уявіть що позаду них Уолл Стріт, а цей чоловік брокер і на дворі 1928 р. Зараз вони сядуть у свій бюік і поїдуть Карнегі холл слухати Ню Йорк сіті оперу.

Або ж вона продавець нерухомості в Лондоні, а він інженер в Auto Union десь в Інґольштаті.

А може вона викладачка в Тернополі, а він один з перших українських гонщиків який взяв гран-прі в 1930 році на трасі "Львівський трикутник" у Львові?

Хто ці люди? Ми ніколи цього не дізнаємось.
Єдине, що ми точно бачимо, що це звичайні представники людьскої цивілізації.

1935. Решта нашої країни оговтується від найбільшої нашої катастрофи - Голодомору.
Нація як мрець, ледве пропихає свою кістяну руку з під мокрої землі і чіпляється за життя. Обтрушує з себе залишки української ідентичності і робить перший крок в нове і світле соціалістичне майбутнє. Але вона ще не знає, що за можливість жити вона заборгувала комісару свою душу.
Попереду 1937, чорні роти, штрафбати і Биківня. Попереду Воркута, Кенгір і Сандармох. Розстріляне відродження і упокорене зародження. Вбивають всіх, від чорнороба і Павліка Морозова до драматруга Курбаса і неокласика Зерова. Хто не терплячий той пускає собі кулю в лоба як Хвильовий.

1935. За 4 роки в світ цих людей прийде більшовик і знищить все, що було їм дороге. Можливо він навіть вбив когось з цих двох що на фото? Забрав її годинник сваєй Нюрє, блять, а з мертвого тіла чоловіка стягнув стильний костюм і мешти в яких потім буде розсікати, як емісар "маро(мо)дерного" гротестку, вулицями окупованого і Києва, на яких досі валяються трупи українців?

І вже потім вони будуть нам розказувати, що принесли нам прогрес і науку. Навчили нас будувати ГЕСи і металургійні заводи. Нашими руками і мозгами, звісно.
А ми їх за це ще й в космос потім відправили.

Біологічне сміття прийшло і все знищило, потім нашими руками все відбудувало і сказало, що це все вони нам подарували, а ми бачте невдячні. І якби не вони ми і досі жили в лісах, полювали на вовків і їли вміст шлунків оленів. Ну дякуємо звісно.
Вони нас хотіли знищити, але не вийшло.

Тепер наша черга.

Victor Datsko

За рідну мову й неньку Україну!



Ні, я не вмерла, я для вас живу,
Серед зірок на землю споглядаю,
Тут є Богдан, тримає булаву
Й з Степаном я про Волю розмовляю.

Настав той час і ми тепер разом,
Я тут зустріла Лесю Українку
І привіталась з нашим Тарасом,
Мене прийняли, як відважну жінку.

Немає тут багатства, ні прикрас,
Всі об'єднались у міцну родину,
Одна лиш думка і молитва в нас -
За рідну мову й неньку Україну!

Усі вони підтримують мене,
Подали руку, щоб піднятись в небо,
Борися, Україно, й зло мине
І не здавайся, не журись, не треба!

Ти не лякайся різних перешкод
І труднощів не бійся, ти все зможеш,
Ти визволиш з неволі свій народ,
Лиш словом праведним і ділом переможеш.

Ні, ворог вбити мову не зумів,
Ірина не могла про це мовчати,
Сумує нині, плаче рідний Львів,
В сльозах й скорботі Україна - Мати.

*****
Спасибі, Народе, за Віру і Пам'ять,
За щиру молитву і добрі слова,
Нехай вони ворога душать і ранять,
Бо мова була, Є і буде жива!

Автор Олександра Породко


________________________________________________________________________________________________________

...поховали пані Ірину Фаріон.
Для тих друзів, яким дуже болить.
Для друзів з неоднозначним ставленням до тотально однозначної людини.
Для друзів, які радше мовчать, таких немало.
Для друзів, які крадькома лайкають ненавистні дописи, видно ж всіх.
Для друзів, які багатозначно натякають на щось та пишуть пости без вживання іменників та імен.
Для тих, хто так і не зрозумів та відверто ненавидить.
Пігулки:
Велич особистості (161 серія)
Ген українців (86 серій)
Ірина Фаріон (797 серій)
Якщо ви, так чи інакше, бажаєте Україні Перемоги, я впевнена, що вам "зайде"
Ми всі настільки різні, а ліки універсальні, цікаво, правда ?
Вічна пам'ять.
Дякую за фантастичний доробок 🙏

важливо наживо

  • 21.07.24, 02:55

Масштабний збій 19 липня, пов'язаний із взаємодією антивірусу Crowdstrike та Windows, виявив безпрецедентну вразливість глобальної ІТ-системи та підкреслив небезпеку залежності багатьох організацій і людей від купки технологічних компаній. Якщо одна з них перестане працювати або зазнає хакерської атаки, наслідки можуть вплинути на широкі сектори світової економіки, пише Bloomberg.

Зазначається, що Microsoft домінує на ринку персональних комп'ютерів завдяки своїй операційній системі Windows. Водночас CrowdStrike стала основним постачальником для тисяч компаній і організацій, які прагнуть захистити свої найважливіші системи від кібератак.

За даними дослідницької компанії IDC, CrowdStrike є другим за величиною виробником "сучасного програмного забезпечення для захисту кінцевих точок" після Microsoft. Вона контролює 18% ринку обсягом 12,6 млрд доларів. Компанія продає свої продукти 29 000 організаціям по всьому світу, тому збій, ймовірно, вплинув на мільйони комп'ютерів. На відновлення їхньої роботи може піти кілька тижнів або й більше, оскільки їх потрібно буде налаштовувати вручну.

"Це справжній безлад. Це справжня халепа. CrowdStrike вплинув на Microsoft, а вся NHS залежить від Microsoft. Це ефект доміно потенційних збоїв", – сказав колишній лікар Національної служби охорони здоров'я (NHS) та експерт з кібербезпеки та громадського здоров'я Саїф Абед.

Деякі критики індустрії вже мають робочу теорію причин масштабного збою. Вони кажуть, що CrowdStrike та інші компанії з кібербезпеки пожертвували базовими принципами безпеки в гонитві за більшими прибутками та намаганні заспокоїти акціонерів. "Настав час для індустрії вирости і, можливо, трохи сповільнитися. Якийсь розробник десь вніс зміни, і не було ніякого аналізу того, який вплив ці зміни матимуть. Очевидно, що в гонитві за швидкістю бракує забезпечення якості та тестування, а також коротких шляхів. Це свідчить про те, що ми помиляємося, повністю довіряючи технологіям, які є невід'ємною частиною управління всім", – заявив засновник і гендиректор компанії Quorum Cyber Федеріко Чароскі.

За словами журналістів, оглядачі кіберіндустрії задаються питанням, чи зробить CrowdStrike висновки з власної помилки. Вже зараз дехто каже, що компанія сама напросилася на неприємності. Протягом багатьох років компанія використовувала промахи у кібербезпеці як аргумент для продажу своїх продуктів.

Деякі інтернет-коментатори назвали недосконале оновлення CrowdStrike "шкідливим програмним забезпеченням року", зважаючи на рівень руйнувань. Найбільша складність у відновленні роботи комп'ютерів полягає в тому, що виправлення потрібно робити вручну на кожному комп'ютері особою з адміністративними навичками.

"CrowdStrike зробив більше для підриву глобального бізнесу, ніж всі оператори програм-вимагачів разом узяті. Це демонстрація того, наскільки великий ризик ми несемо з цим програмним забезпеченням, яке ми розгорнули, щоб захистити себе: якщо ці хлопці помиляться, вони можуть знищити ваш бізнес", – зауважує співзасновник фірми Accelerynt, що надає послуги з кібербезпеки в штаті Техас, Майкл Генрі.

 Експерти з кібербезпеки та права кажуть, що CrowdStrike майже напевно постраждає від судових позовів, фінансових витрат та інших штрафів. Інцидент також обов’язково спровокує нові дискусії про зростаючу концентрацію влади і ризику в руках кількох компаній з кібербезпеки, йдеться у статті.

За стандартами Кремнієвої долини, індустрія кібербезпеки відносно молода. Вона досягла свого віку в епоху вірусів на гнучких диска. У цій сфері два десятиліття тому домінували дві компанії – Symantec і McAfee, – чиї антивірусні продукти були зосереджені на стратегії що тепер виглядає дивною. Йдеться про написання "сигнатур" для блокування відомих штамів шкідливого програмного забезпечення.

Наразі зловмисники стали більш просунутими, а традиційне антивірусне програмне забезпечення втрачає прихильність, виводячи зі сцени застарілих розробників. Натомість існує попит на продукти, які можуть виявляти низку загроз на ПК та автоматизувати їх усунення.

За словами журналістів, проблема в тому, що ці технології в основному контролюються Microsoft і CrowdStrike. Деякі експерти попереджають, що ця консолідація в індустрії безпеки може призвести до великих проблем – великі компанії роблять великі помилки в технологічному просторі.

Мабуть для того тут, щоб...

  • 21.07.24, 02:32
....записати свої думки, як колись під час терапії для завершення гештальту.
Тоді - допомогло.Хоча затягнулося в часі. Й можливо, не треба було знищувати результати ... 

Останні події наштовхнули на парадигму слова  ніколи

Лише наголос, а як він змінює картину буття...

Коли людині  нІколи, в її житті це не відбудеться нікОли!


Відчуйте різницю....

На жаль, про плинність й незворотність Часу ми замислюємося, коли його стає все менше....





Вчені визначили вік, коли у чоловіків закінчується дитинство

Американські дослідники встановили, що зрілість у чоловіків настає після 40 років. Це відкриття було зроблено в ході опитування, проведеного Nickelodeon UK, у якому вісім з десяти жінок заявили, що чоловікам бракує зрілості в будь-якому віці.

Вікова межа зрілості

Дослідники виявили, що справжня зрілість у чоловіків настає лише у віці 43 років, тоді як жінки стають повністю дорослими до 32 років. Це розходження у віці зрілості, за їхніми словами, може бути однією з причин нестійкості сімейних відносин і високого рівня розлучень.

Психологічна зрілість

На думку вчених, жінки досягають психологічної зрілості раніше, оскільки часто змушені піклуватися про дітей. У той час, чоловіки зберігають «дитячі» риси набагато довше. Прикладами такої інфантильності є пристрасть до комп’ютерних ігор, нових автомобілів та інших захоплень.


Результати опитування

Експерти провели опитування, яке показало, що більшість респондентів погоджуються з тим, що чоловіча інфантильність триває до 40 років, а часто навіть довше. Середній вік повного дорослішання чоловіка був визначений як 43 роки. Дорослістю дослідники вважають наявність певних соціальних навичок, відсутність шкідливих звичок та вульгарних жартів, а також вміння готувати хоча б найпростіші страви.

Суспільне сприйняття

Примітно, що чоловіки, опитані соціологами, визнали свою незрілість. Близько 20% відкрито назвали себе «великими дітьми». Водночас, близько 30% жінок зазначили, що порвали стосунки з інфантильними чоловіками, а 80% представниць прекрасної статі вважають, що чоловіки залишаються дітьми на все життя.

Ці результати підкреслюють важливість усвідомлення проблеми зрілості та її впливу на сімейні та соціальні відносини.

Сусідня екзопланета може бути першим відомим океанським світом



За словами вчених за допомогою космічного телескопа Джеймса Вебба, відносно близька до Землі планета може бути першою в історії, виявленою з потенційно придатним для життя рідким океаном за межами нашої Сонячної системи. Наразі за межами Сонячної системи виявлено понад 5000 планет, але лише кілька знаходяться в так званій «зоні Золотовласки» — ні надто жаркій, ні надто холодній — на яких може міститися рідка вода, ключовий інгредієнт життя.

Екзопланета LHS 1140 b є однією з небагатьох у цій населеній зоні, і її ретельно досліджували з моменту її відкриття у 2017 році. Він знаходиться на відстані 48 світлових років від Землі, що дорівнює понад 450 трильйонам кілометрів (280 трильйонів миль) — відносно близько у величезних відстанях космосу.

Вважалося, що екзопланета була невеликим газовим гігантом під назвою «міні-Нептун» з атмосферою, надто густою воднем і гелієм, щоб підтримувати інопланетне життя. Однак нові спостереження телескопа Webb підтвердили, що екзопланета насправді є скелястою «суперземлею». Відповідно до дослідження, опублікованого ввечері в середу в The Astrophysical Journal Letters, він у 1,7 раза більший за Землю, але має в 5,6 раза більше його маси.

«Найкращий варіант» для світу океану

Телескоп Webb зміг проаналізувати атмосферу планети, коли вона проходила перед своєю зіркою. Не було жодних ознак водню чи гелію, що виключало те, що планета була міні-Нептуном. Щільність планети вказує на те, що на ній «насправді є велика кількість води», сказав AFP співавтор дослідження Мартін Тюрбе з французького науково-дослідного центру CNRS.

Це може бути справді величезна кількість води. Вся вода в океанах Землі становить лише 0,02 відсотка її маси. Але від 10 до 20 відсотків маси екзопланети, за оцінками, становить вода. Від атмосфери планети залежить, чи буде ця вода в рідкому або льодовому вигляді.

«У нас немає прямих доказів того, що він має атмосферу, але кілька елементів вказують на це», — сказав Турбет.

Провідний автор дослідження Чарльз Кадьє, аспірант Монреальського університету, сказав, що «з усіх відомих на даний момент екзопланет помірного клімату LHS 1140 b цілком може бути нашим найкращим вибором для того, щоб одного дня непрямо підтвердити рідку воду на поверхні чужого світу».

Одним із позитивних моментів є те, що планета м’яко нагрівається червоною карликовою зіркою, яка становить одну п’яту розміру від Сонця. Температура поверхні екзопланети має бути приблизно подібною до температури на Землі та Марсі, сказав Турбет. Наявність таких газів, як вуглекислий газ, відіграватиме ключову роль у визначенні того, вкрита планета льодом чи водою.

Яблучний океан

Однією з можливостей є те, що поверхня в основному складається з льоду, але є величезний рідкий океан, де планета найбільше піддається впливу тепла своєї зірки. Діаметр цього океану може становити близько 4000 кілометрів, що становить приблизно половину площі поверхні Атлантичного океану, згідно з моделюванням.

Або рідка вода може бути прихована під товстим панциром льоду, як на супутниках Ганімед, Енцелад або Європа, що обертаються навколо Юпітера та Сатурна. Прилад Вебба виявив ознаки, які вказують на «наявність азоту», сказав Кадьє, додавши, що необхідні додаткові дослідження, щоб підтвердити це відкриття. Азот зустрічається всюди на Землі, і його вважають ще одним потенційним інгредієнтом для життя.

Дослідники сподіваються отримати ще кілька годин дорогоцінного часу телескопа Вебба, щоб дізнатися більше про LHS 1140 b. За оцінками дослідників, знадобиться щонайменше рік, щоб підтвердити, чи є на екзопланеті атмосфера, і ще два-три, щоб виявити наявність вуглекислого газу.

Про помилки й довіру

Мені хочеться помилятися.
Зокрема про тих, кого я сприймаю з погляду своїх уявлень.
Воно і не дивно.
Зазвичай ми сприймаємо світ через призму власної особистості.....

Глибина світу вимірюється лише глибиною власної душі.

Мені хочеться помилятися в людях й вірити у перемогу Добра.....



https://blog.i.ua/user/7964032/2422092/

Людині, що зберегла в собі дівчинку, дитинку....
Відголос на прочитані вірші.
Немає змоги прокоментувати у блозі, тому тут.
Життя продовжується, пам'ятай!


"Любов до себе народжується з втоми. Коли ти втомлюєшся носити чужий одяг, відповідати чужим очікуванням, повертатись вигідною стороною. Втомлюєшся чинити опір своїй правді, втомлюєшся її ховати (зокрема й від себе).
І тоді відщеплені частини хочеться обійняти. Визнаючи те, що вони твої. Через страх стати цим чимось жахливим, через біль спогадів, що раптом ожили, гіркий жаль про те, що сталося, образу і злість на тих, хто це припустив.
Любити себе - це любити свою слабкість, поганість, незручність. Але тільки тоді у тебе з'являється можливість стати справжнім, теплим, сильним. І живим."


Сторінки:
1
2
3
4
6
попередня
наступна