Політичний серпень стає не тільки відпускним, але й спекотним

Нацкорпус – прикриття для рейдерів та бандитів?

Експерти масово заговорили про спроби «розкачати вулицю» після того, як СБУ затримала банду радикалів з Нацкорпусу, котра шантажувала бізнесменів у Харкові. І це, здається, якраз той випадок, коли реальність підтверджує крилату фразу про «патріотизм, як останній прихисток негідників».

Бо Нацкорпус говорить про «тиск на патріотів», але забуває про одну важливу річ: існує велика різниця між політичними переслідуваннями і затриманням банди, що займається рейдерством і вимаганням грошей. Тим більше, доказів цьому – достатньо.

«Інтелігенті діалоги», оприлюднені СБУ, не залишають сумнівів, що таких «героїв» у лавах Нацкорпусу – достатньо. І всі ці розмови про «перевезти труп» і «якщо не будеш платити бабки, тебе похоронять» – далеко не перша кримінальна справа, і мабуть, не остання.

Бо якщо згадати весь шлейф, з якого складається минуле добробату «Азов» і народженої з нього партії, то там давно не залишилося нічого білого і пухнастого.

Ще на початку своєї «бойової» діяльності учасники «Азову» та Нацкорпусу встигли засвітитися у багатьох злочинах. Власне, ще тоді стало зрозуміло, що під прикриттям патріотичного руху збираються не лише чесні і свідомі люди, а й босота. І очевидно, що вона спробує на цьому заробляти. І тут 2 варіанти: продавати свої послуги впливовим політикам або шантажувати місцевий бізнес. У кожному регіоні псевдопатріоти скористалися цим капіталом по-своєму чи й поєднали приємне з корисним.

Наприклад, навесні 2016 року на Запоріжжі було затримано «ювелірну банду», яка здійснювала напади на банки та ювелірів. А пізніше влітку – ще одну банду, що готувала напад на інкасаторську машину. В обох випадках учасниками цих злочинних груп були й «азовці».

У 2018 році чергова озброєна банда діяла вже в Києва та області. Вгадайте, з кого вона складалася і чим займалася? Двоє білорусів, росіянин і п’ятеро українців, більшість з яких були учасниками чи волонтерами «Азовського руху». І до речі, працювали вони у гарній компанії – у банду входив кримінальний авторитет «Крисак» з близького оточення Віктора Януковича, який під час Революції Гідності возив тітушок на Майдан.

Тож можна зрозуміти, чому банда «воювала» у Києві, а не на Донбасі. Тут можна було рейдерити бізнес, обстрілювати «Київміськбуд», палити вночі дорогі машини та збувати РПГ, привезені з АТО.

І до речі, штурм «Азовом» офісу «Київміськбуду» на Печерську експерти відкрито називали банальним вибиванням грошей з забудовника, рейдерською атакою та спробою «віджати» бізнес.

штурм Азовом офиса "Київміськбуду"

Але найбільш прикре у цій історії те, що до реального строку засудили тільки одного учасника – білоруса Івана Марчука. Та й тому дали пом’якшений термін: 3 роки 1 місяць без конфіскації. А звинувачення по іншим учасникам банди досі «буксує» у Дарницькому райсуді.

За даними правоохоронців, гальмують ці справи колишні підлеглі та соратники Петра Порошенка. Зокрема, тодішні есбуешники Віктор Кононенко і Данило Доценко, екснардеп Артур Палатний. За даними наших джерел у правоохоронних органах, саме Кононенко був головним куратором «патріотів» від спецслужби. Тож цілком зрозуміло, чому досі іде затягування справ у судах.

Нацкорпус

Більше того, правоохоронці відслідкували, що близьким контактом до київської банди є Дмитро Іванов, один із лідерів організації «Традиція і порядок». Яка вже «за традицією» теж займається вибиванням грошей із забудовників. Для Києва це вигідний бізнес. Такі «активісти» можуть непогано заробити навіть на тих земельних майданчиках, де все чисто і немає підстав для реальних протестів.

Нацкорпус

На фоні усіх цих кримінальних справ вже дріб’язково навіть згадувати, що у жовтні 2018 року київську банду з членів Нацкорпусу затримали під час закупки чергових РПГ. А при обшуках знайшли не просто зброю, набої, підроблені посвідчення поліції та журналістів, неонацистську атрибутику, а ще й 9 кг «трави».
   

Нацкорпус

Нацкорпус

І таких прикладів – безліч, перераховувати їх можна безкінечно. Та сам «Нацкорпус» їх не помічає, а фігуранти наведених кримінальних справ роздають інтерв’ю ЗМІ та збирають мітинги «проти утисків». Як бачимо, прикриватися патріотизмом в Україні доволі вигідно і прибутково.

Ігор Марченко

https://from.ua/nackorpus-prikrittya-dlya-reyderiv-ta-banditiv?fbclid=IwAR0hlnGHg7F5qN5NBJ4i40kE9lvrNEADNstwXVqrb77brvGGjVIg7KsVjUM

До України привезли оригінал Конституції Пилипа Орлика

13 серпня 2021 року - 12:14

За ініціативою Володимира Зеленського до України вперше в історії привезли оригінал Конституції Пилипа Орлика

З ініціативи Президента Володимира Зеленського в Україну доправлено оригінал Конституції Пилипа Орлика для тимчасового експонування в межах святкування 30-ї річниці незалежності. Всі охочі матимуть змогу побачити цей історичний документ з 16 серпня до 14 листопада 2021 року в Софійському соборі в Києві.

Конституція Пилипа Орлика (1710) прибула в Україну вперше за 311 років з часу свого створення. Відповідне завдання Володимир Зеленський поставив міністру закордонних справ Дмитру Кулебі. Переговори тривали багато місяців, адже шведська сторона була готова надавати лише копії документа. Але завдяки наполегливій роботі МЗС, Посольства України в Королівстві Швеція, Міністерства культури Національний архів Швеції погодився надати в позику оригінал латиномовної версії Конституції Пилипа Орлика.

Міністерство культури та інформаційної політики під керівництвом Олександра Ткаченка вело перемовини зі шведською стороною, а також забезпечило логістику та експонування Конституції й булави Пилипа Орлика.

Цей документ Конституція Пилипа Орлика вважається однією з перших конституцій Європи. Він фактично проголошував в Україні незалежну республіку з протекторатом шведського короля замість підданства царю, що було великим кроком уперед у політичній думці того часу. Хоча реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася на чужині, а її творці не мали змоги повернутися на батьківщину, але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обґрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.

Перша українська Конституція була ухвалена на зборах козацтва біля містечка Тягиня на правому березі річки Дністер 5 квітня 1710 року. Вона містить преамбулу, 16 статей та присягу гетьмана. Конституція Пилипа Орлика була укладена у двох примірниках: українською та латинською мовами та має дві староукраїнські редакції. Оригінал, написаний рукою Пилипа Орлика, зберігається в Національному архіві Швеції у Стокгольмі.

Прибуття документа, який вперше проголошував українську незалежність, на територію незалежної та суверенної України стало ще одним кроком у відновленні історичної тяглості України від часів Русі, Козацької держави, Української Народної Республіки й донині. Сучасна
Україна втілює прагнення та мрії всіх минулих поколінь борців за незалежність.


https://www.president.gov.ua/news/za-iniciativoyu-volodimira-zelenskogo-do-ukrayini-vpershe-v-70093?fbclid=IwAR1nNS4ZpOJNbC4cp4a7f2celuLne1qEy9C_xMaoCzUUfz20tC4ltFzVefw

Контррозвідка СБУ затримала двох колишніх бойовиків «Л/ДНР»

Контррозвідники СБУ під час спецоперації в Одеській та Харківській областях затримали двох колишніх учасників незаконних збройних формувань. Встановлено, що зловмисники причетні до обстрілів позицій сил АТО.За даними слідства, у лавах бойовиків вони перебували протягом 2014 2016 років. За цей період зловмисники брали активну участь у бойових діях проти українських військових у районах Донецька, Дебальцевого, Широкиного і Докучаєвська.Наразі слідчі органів безпеки повідомили затриманим про підозру за  ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності підозрюваних і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки нашої країни.Заходи із викриття зловмисників проводили за процесуального керівництва Одеської і Харківської обласних прокуратур.



https://ssu.gov.ua/novyny/kontrrozvidka-sbu-zatrymala-dvokh-kolyshnikh-boiovykiv-ldnr-yaki-obstriliuvaly-pozytsii-ukrainskykh-viiskovykh?fbclid=IwAR19gJa6QSwTy98qxVSek-DahSr5M9j2VyHpvs5tx8Dit7LMo2iwvqBok-o

Бруд і безпорадність. Девіз окупантів.


Серед причин, що вплинули на водний баланс півострова та викликали дефіцит води, поруч з глобальним потеплінням, посухою останнього року, військовою експансією окупанта та провалом «господарювання» окупаційної влади, стоїть проблема перенаселення Криму.

Замість довоєнної чисельності постійного населення Кримського півострова 2 350 000 504 чоловік, зараз маємо справу з де-факто наявними населенням, як мінімум, в 3 100 000 чоловік. За роки окупації АР Крим та міста Севастополь населення півострова за рахунок міграції з РФ зросла мінімум на мільйон чоловік. Але це ще не все…

Згідно з російською статистикою, всього в 2020 році в Криму побувало 6,3 мільйона туристів. В цьому році влада Криму прогнозує туристичні відвідини півострова близько 9 мільйонами росіян. Практично всі традиційно «туристичні» країни закрили свої кордони у зв’язку з пандемією, тому росіяни їдуть відпочивати на окупований півострів.

Ще в квітні цього року «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що півострів готовий приймати до 10 мільйонів туристів щороку. М’яко кажучи, це не зовсім відповідає дійсності. Безперечно, окупаційна влада готова «прийняти» і 10 і 20 мільйонів. Для них це спосіб власного збагачення. Чим більше туристів з Росії відпочине в Криму – тим більше грошей попаде до провладних кишень. Але інфраструктура півострова не здатна витримати таку кількість людей. В тому числі і водогони та каналізації.

Інфраструктура переважно радянських часів не відповідає кількості непланових новобудов, міні-готелів та апартаментів, які так полюбляє окупаційна влада. Все це навантаження лягає на старі очисні споруди.

Десь поставили свої, десь ні, і каналізація зливається прямо в море та річки півострова.

Кількість грошей, які виділяються на вирішення проблеми очисних споруд, вражає, але не робиться практично нічого. Тотальне розкрадання коштів та популістські розмови. Достатньо згадати хоча б історію з зниклими в московському банку двома мільярдами рублів, які були призначені для ремонту основних очисних споруд Севастополя - «Південні». І це лише один зі скандалів. Очисних споруд немає, і невідомо, коли вони будуть - не тільки в Севастополі, а й у Криму в цілому.

Водогони Криму знаходяться в аварійному стані. За оцінками експертів близько 50% води втрачається в процесі транспортування до споживача. Але окупаційній владі не до ремонту та реконструкцій.

За словами віце-прем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова, запасів води і можливості її природним шляхом отримати цілком достатньо в Криму. «Ми провели не одну перевірку, не одну експертизу від фахівців, в тому числі від тих, хто працював в Криму безпосередньо в тих організаціях» - розповів Олексій Резніков.

Потрібно лише піклуватися про стан інфраструктури та забезпечувати якісне та повноцінне відновлення водного ресурсу і не перетворювати окупований півострів на мілітаризовану туристичну Мекку.

Тому проблема водопостачання та захисту водного балансу півострова, яка виникла в окупованому Криму, цілком на совісті путінського Кремля та проросійської «нової влади». Але їм немає ніякого діла до проблем кримчан. Бо «воно не своє». Крим відверто та нагло вкрадений у України. Тому надії кримчан на попередження гуманітарної катастрофи та на поліпшення стану з водопостачанням напряму пов’язані з поверненням до складу незалежної України.
https://m.censor.net/ru/blogs/3282534/brud_bezporadnst_devz_okupantv?fbclid=IwAR1wiHGNp-WMQwwOwqxQ6r1Tkr4HpMjk7onhnoiSoxmQXsRj4rL3JeE-1B4

ПВК Вагнера - одне із знарядь Кремля для впливу на "цікаві" для

  • 13.08.21, 21:38

Увечері 11 серпня перед будівлею Посольства Республіки Судан в Україні пройшла акція проти злочинних дій Росії в Африці. Організатором заходу виступила громадська організація "Агентство розвитку демократії та інформаційних свобод" (ГО "Ардіс"). До участі в заході долучилися понад 60 осіб, люди тримали в руках плакати, на будівлю посольства велася трансляція слайдів.

Глава ГО "Ардіс" Юрій Федоренко зазначив, що Кремль в будь-який спосіб намагається нарощувати свою присутність в країнах Африки. За його словами, було б помилкою думати, що таке "накочування" Росії в Африці - всього лише інструмент, що допомагає політичним союзникам Кремля прийти до влади або зберегти її. Крім цього, Росія відстежує соціальні конфлікти і намагається їх посилити, щоб дестабілізувати країни-мішені, які входять в коло інтересів Москви. Спроби вплинути на африканську самоідентифікацію за допомогою використання будь-яких можливостей, в тому числі і військових, має на меті спробу зменшення впливу західних демократій на Африканському континенті. Тим самим Москва створює ідеальне підґрунтя для посилення залежності від російської влади через економічні контракти або політичний борг диктаторських режимів, підтриманих Кремлем, вважає Федоренко.
Один з активістів, адвокат з Дніпра Володимир зазначив, що Судан має велике геостратегічне значення для Росії серед багатьох інших гравців. Протягом тривалого часу обидві країни підтримували економічні, політичні та військові відносини, в результаті чого Судан розглядався Кремлем як пріоритетний партнер-сателіт на Африканському континенті. Таке ставлення постійно підкріплювалося заявами Судану про агресивні дії Сполучених Штатів, для протидії яким влада Судану вимагає військової допомоги з боку Росії.
За словами іншого активіста ГО "Ардіс", Віталія з Харкова, ПВК Вагнера є одним з головних засобів впливу на країни, "цікаві" Кремлю.
"Росія направила безліч ресурсів на парламентські і президентські вибори в Судані, які відбулися в квітні 2020 року. Застосувавши весь арсенал можливих маніпуляцій та масову дезінформацію в ході виборів, Кремль зміг привести до влади в країні потрібних Росії кандидатів.Як результат, угоду про створення на території Судану російської військової бази було підписано в Хартумі 23 липня 2019 та 1 грудня 2020 на Москві. Така база має стратегічне значення для Москви через своє розташування - в районі ключового нафтотранспортного маршруту з Азії в Європу. Завдяки будівництву такої бази Москва могла б "наглядати" за транзитом нафти з Південного Судану, що надходить в нафтотермінал в Порт-Судані по єдиному трубопроводу", - зазначив Федоренко.
Українські активісти наголосили, що світова демократична спільнота повинна змусити владу Судану не йти на домовленості з Кремлем, який перетворить Судан на осередок загарбницьких інтересів Путіна і країну-спонсора міжнародної напруженості.
Як повідомлялося, в планшеті, який, імовірно, належав російському наймиту в Лівії, знайдені деталі операцій ПВК Вагнера в декількох країнах світу.

Шлях до НАТО: Зеленський затвердив стратегію комунікації до 2025


Президент Володимир Зеленський затвердив Стратегію комунікації з питань євроатлантичної інтеграції України на період до 2025 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Зазначається, що з метою реалізації стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в НАТО та забезпечення його підтримки з боку українських громадян Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 348/2021 «Про Стратегію комунікації з питань євроатлантичної інтеграції України на період до 2025 року».

Документ має на меті налагодити системну інформаційну взаємодію між державними органами та українськими громадянами задля донесення до кожного українця змісту та практичної цінності членства України в Альянсі, необхідності впровадження відповідних реформ та їхнього зв'язку з євроатлантичною інтеграцією нашої країни.

Серед іншого передбачається всебічне інформування українського суспільства про державну політику в напрямку євроатлантичної інтеграції шляхом включення цього питання до навчальних програм, залучення незалежних експертів, зокрема представників дослідницьких центрів, громадських об'єднань та міжнародних партнерів, до планування, моніторингу та оцінювання виконання річних національних програм щодо досягнення критеріїв членства в НАТО.

Очікується, що передбачені Стратегією кроки сприятимуть зростанню в українському суспільстві підтримки стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в Альянсі, а на міжнародному рівні – підтримки євроатлантичних прагнень України та необхідних для цього реформ.

Цим указом Глава держави також доручив уряду в тримісячний строк розробити та затвердити план заходів щодо втілення затвердженої Стратегії.

Реалізувати її передбачено в чотири етапи. Серед іншого заплановано створення тематичного веб-порталу для розміщення інформації щодо реалізації реформ та виконання заходів з євроатлантичної інтеграції, випуск низки інформаційно-просвітницьких матеріалів тощо.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3296161-slah-do-nato-zelenskij-zatverdiv-strategiu-komunikacii-do-2025-roku.html?fbclid=IwAR2INGOPd5hPpi5wW-O6hUgLRvLcUNjCbPR3lT-gIfhFRovnhHsRlPgH8qo

Зеленський підписав закон про розвиток цифрової економіки


Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» № 1667-ІХ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента.

Закон покликаний створити сприятливі умови для ведення інноваційного бізнесу в Україні, розбудови цифрової інфраструктури, залучення інвестицій і талановитих фахівців.

Для стимулювання розвитку цифрової економіки документ запроваджує правовий режим «Дія Сіті» та визначає організаційні, правові й фінансові засади його функціонування. Цей правовий режим передбачає спеціальні умови оподаткування, які будуть визначені Податковим кодексом України. Відповідний законопроєкт наразі опрацьовується у Верховній Раді на виконання завдань, визначених в Указі Президента № 371 «Про заходи щодо створення сприятливих умов для розвитку IT-індустрії в Україні».

Спеціальні умови оподаткування застосовуватимуться до компаній – резидентів «Дія Сіті». Стати таким резидентом може юридична особа, зареєстрована на території України, яка відповідає низці вимог, вказаних у документі. Статус резидента «Дія Сіті» надає уповноважений центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері цифрової економіки. Закон визначає питання, пов’язані з набуттям та втратою цього статусу.

Інформація про компанії, що мають або перебували у статусі резидента «Дія Сіті», міститься в електронному реєстрі «Дія Сіті», який є відкритим та оприлюднюється в мережі Інтернет.

Правовий режим «Дія Сіті» встановлюється на строк не менш ніж 25 років з дня внесення до реєстру запису про її першого резидента.

Також закон містить норми, пов’язані з тимчасовою непрацездатністю та соціальними гарантіями для гіг-спеціалістів, їхнім загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, а також правом інтелектуальної власності на об’єкт, створений у зв’язку з виконанням гіг-контракту.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування, крім пункту 9 частини четвертої статті 5 (віднесення діяльності постачальника послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів, до видів діяльності, здійснення яких стимулюється шляхом створення правового режиму «Дія Сіті»). Цей пункт набирає чинності через шість місяців з дня набрання чинності законом, що визначає особливості правовідносин у сфері обігу віртуальних активів.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила Закон "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” 15 липня.

22 липня закон підписав голова ВР Дмитро Разумков.

https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3296091-zelenskij-pidpisav-zakon-pro-rozvitok-cifrovoi-ekonomiki.html?fbclid=IwAR3ReGpM5SBDDr8UdloOHNoPN0CsKSoi6JjfEZC0VqiTWXvXHR9A7UOs9_o

Президент увів у дію рішення РНБО

11 серпня 2021 року - 16:46

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 347/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2021 року «Про Стратегію економічної безпеки України на період до 2025 року».

У Стратегії зазначено, що національні інтереси України – це сталий розвиток вітчизняної економіки, інтеграція країни в європейський економічний простір та розвиток рівноправної взаємовигідної економічної співпраці з іншими державами.

Згідно з документом, стратегічний курс у сфері забезпечення економічної безпеки має два взаємопов'язаних напрями: розвиток та безпека.

У безпековому напрямі важливе місце займають виклики, пов'язані зі збройною агресією Російської Федерації та тимчасовою окупацією частини території України. Так, у Стратегії зазначається, що руйнування економіки України є свідомою й цілеспрямованою дією Російської Федерації та одним з методів гібридної війни, оскільки зруйнована економіка продукує незадоволеність владою, трудову міграцію, соціальну напругу в суспільстві та підриває довіру до влади. При цьому широко використовуються економічні інструменти впливу, до яких, зокрема, належать санкції щодо українських товарів і послуг та використання впливу на інші держави з метою ухвалення рішень, що суперечать основним національним економічним інтересам України.

Стратегія також враховує основні виклики та загрози у сферах економічної, фінансової, виробничої, зовнішньоекономічної, інвестиційно-інноваційної та макроекономічної безпеки держави.

Серед завдань – забезпечення стійкості до зовнішніх і внутрішніх викликів та загроз, збереження та розвиток економічної потужності країни, а також гарантування економічної незалежності України та здатності до захисту національних економічних інтересів, зокрема у високотехнологічній сфері.

Стратегія передбачає дотримання критичних меж і цільових орієнтирів у основних складових економічної безпеки країни. Має відбуватися постійний моніторинг рівня цих критичних меж і повинні не допускатися рішення, які призводитимуть до виходу індикаторів економічної безпеки за ці межі.

Наслідком реалізації Стратегії має стати, зокрема, створення стійкої, конкурентоспроможної, соціально відповідальної ринкової економіки та умов для випереджального розвитку науково-технічного потенціалу країни, сталого нарощування національного багатства та факторів виробництва; досягнення Цілей сталого розвитку України на період до 2030 року, рівня життя населення, притаманного економічно розвиненим країнам. Україна має посісти у світовому розподілі праці місце, яке відповідає її природним, трудовим та інтелектуальним ресурсам, економічному та геополітичному потенціалу.
https://www.president.gov.ua/news/prezident-uviv-u-diyu-rishennya-rnbo-pro-strategiyu-ekonomic-70065

РФ стала колискою неонацизму

  • 12.08.21, 22:32

21:59 09 серпень Київ, Україна
Згідно зі статистикою, в Росії відбувається набагато більше злочинів на расовому ґрунті, ніж в інших країнах. У РФ щорічно гине понад 4500 осіб від нападу праворадикалів.
Про це пише дослідник-аналітик Курбан Вахідов.
Кремль, а слідом за ним близькі до влади пропагандисти і політологи люблять називати українську владу «фашистською». Їх не бентежить, що президент Володимир Зеленський зовсім не схожий на харизматичного диктатора, що «політичний режим» в Україні далекий від авторитарного, а праві партії і рухи націоналістичного спрямування ледве набирають всі разом 7-10 відсотків голосів.
Помірні фашистські організації Росії - 23:
Російський загальнонародний союз - РЗС
Національно-Демократична Партія - НДП
Нова Сила
ЕО Росіяни
Велика Росія - ВР
Націонал-демократичний альянс - НДА
Народний собор - НС
Російський Імперський Рух - РІР
НСР (Національний Союз Росії)
Собор російського народу - СРН
Російський громадський рух - РГР
Національний російський визвольний рух - НРВР
Партія захисту російської Конституції «Русь» - ПЗРК «Русь»
Націонал-патріоти Росії - НПР
Націонал-демократичний рух «Російський Цивільний Союз» - НДР РЦС
Нація Свободи - НС
Російський Націонал-патріотичний рух
Опір
Національна Соціалістична Ініціатива - НСІ
Конгрес російських громад
Реструкт
ГР "РАССВЕТ" (Громадський Рух "РАССВЕТ")
Національна організація російських мусульман
Радикальні - 22 організації:
Народне ополчення імені Мініна і Пожарського - НОМП
Інша Росія
Російський Фронт Визволення «Пам'ять» - РФВ «Пам'ять»
ООПД «Російська національна єдність» - "Гвардія Баркашова"
ВОПД «Російська національна єдність» - ВОПД РНЄ
Рух «Олександр Баркашов»
Національно-державна партія Росії - НДПР
Народна національна партія - ННП
Істинна російська національна єдність - ІРНЄ
Балтійський Авангард Російського Опору - БАРО
Російський об'єднаний національний альянс (РОНА)
Гвардія Христа
Національна спілка - НС
Союз православних хоругвеносців- СПХ
Союз російського народа - СРН
Північне братство - ПБ
Чорна Сотня
Рух Парабелум
Націонал-соціалістична партія Русі - НСПР
Партія Свободи - ПС
Російський Образ
Націонал-синдикалістський наступ - НСН
Заборонені - 8 організацій
Рух проти нелегальної імміграції - РПНІ
Націонал-соціалістичне суспільство - НСС
Націонал-більшовицька партія - НБП
Слов'янський союз - СС
Фронт націонал-революційної дії (ФНРД)
Російський загальнонаціональний союз - РЗНС
Ліга оборони Москви
Формат 18
Для уточнення російські громадські працівники вивчали, скільки в Україні правих організацій - виявилося чотири. ЧОТИРИ організації націоналістичного спрямування, «нацистськими» які може вважати хіба що російська пропаганда. Організації в Україні:
ВО Свобода
Конгрес українських націоналістів
УНА-УНСО
Українська національна асамблея, на базі якої нещодавно створений Правий Сектор.
"І ВСЕ! Так які ще потрібні докази? Які ще потрібні аргументи, щоб довести - сучасна Росія - це і є Четвертий Рейх?!
Не знаю як європейці, але азербайджанці, грузини, татари, дагестанці, північно-кавказці, казахи, узбеки, туркмени, киргизи, таджики, башкири, чуваші та інші тюркські народи Росії хочуть бути подалі від такої країни. І якщо не на іншому континенті, то хоча б рови по межі, і десятиметровий паркан», - пише Курбан Вахідов.

СБУ нейтралізувала нові осередки інтернет-агентури спецслужб РФ

Кіберфахівці СБУ продовжують системно викривати в мережі інтернет-агентів, яких координують представники спецслужб РФ. За завданням «кураторів» зловмисники закликали до ведення агресивної війни та зміни меж державного кордону України.

Для проведення інформаційно-підривної діяльності ворожа агентура використовувала інформацію з пропагандистських інтернет-видань РФ і сайтів незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР».

У ході слідчих дій за місцями перебування зловмисників у різних регіонах України правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

У Чернігові:до 3 років позбавлення волі засуджено агітатора, який через інтернет закликав до зміни меж держкордону нашої країни.

Для поширення провокаційних матеріалів він створював і адміністрував у соцмережах спеціалізовані групи.

Суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Вирок набув законної сили.

У Маріуполі:блоковано діяльність трьох учасників мережі ворожих інтернет-агентів. Зловмисники популяризували бойовиків незаконних збройних формувань і агітували за зміну меж державного кордону. Свої «публікації» вони розміщували у заборонених в Україні соцмережах.

Слідчі органів безпеки повідомили зловмисникам про підозру за:


  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

  • ч. 1 ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

На Запоріжжі:викрито мешканця Бердянська, який розміщував на персональних сторінках однієї з соцмереж інформацію із закликами до повалення конституційного ладу.

За викритими фактами тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до інформаційно-підривної діяльності проти державної безпеки України.
https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-neitralizuvala-novi-oseredky-internetahentury-spetssluzhb-rf-odnoho-iz-zlovmysnykiv-zasudzheno-do-uviaznennia