хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

В чому полягає основна слабкість децентралізації?

А в тому, в чім і перевага. В наданні великих повноважень адміністраціям незалежних громад.
З однієї сторони це надзвичайно корисно для локальних жителів, адже майже всі кошти з місцевих платників податків надходять до місцевих бюджетів, надаючи можливість громадам розвиватися. Місцева адміністрація в праві розвивати економіку, залучати кредити, гранти, знаходити міжнародних партнерів та розвивати бізнес. І не треба через кожну хвилину бігати та звітуватись перед районом, областю й Києвом.
Проте з іншої сторони, є й дуже великий та ЖИРНИЙ МІНУС. Якщо в якості місцевої адміністрації обирають недосвідчених людей, несучасних, та тих, хто переслідує власні інтереси, то настає період ЗАСТОЮ.
Нещодавно читав у соц. мережах, як дехто запитав "Що робити тим людям, які залишилися зараз цілком без підтримки й не мають джерел доходу в селах?" На що їй один з представників місцевої влади відповів: "Запитай у президента, його ж не дарма обирали".
Виникає питання - а НАВІЩО ж робили децентралізацію? Навіщо надавали повноваження місцевим депутатам та іншим органам влади, якщо вони не в змозі ними користуватися? Особливо дивує, коли на великі посади обирають тих, хто без "большого пенька" з Центру, не в змозі сам приймати рішення та створювати цінність для громади.


Підтримуєте децентралізацію?

0%, 0 голосів

25%, 1 голос

75%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
0

Коментарі

18.05.20, 22:08

у вас случайно нет молодого чёрного котика для нашей белой кошечки? у?

    28.05.20, 22:20

    децентрализация это восстановление Семибоярщины -Смутное Время на Руси Украине..
    Русь Украина это только Монархизм Самодержавие...но демократо-капиталы порождают не ЭТО...они порождают Самодержавный Паханат Чиновных Банд...
    вобщем это тонкая тема...