Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Білий ворон(8)

  • 09.01.24, 07:21
8
    Приїхавши до наших на хату, я запитав, командира взводу чому нас не виводили. Він відповів, що ходив до штабу, а там йому сказали йти звідти. Він і пішов. Коли нас відправляли на штурм, казали що це максимум на пів дня. І що по першій можливості нас виведуть. Мені не подобалось коли мене обманюють або обманом заманюють. Тож я сказав про це командира взводу, що це був останній раз коли нас обманули. Далі ми пішли займатись кожен своїми справами.
      В голові крутилися ось які думки. До Барселони є як мінімум три дороги. А заїхати можна тільки однією. Це та дорога по якій нас завозять і вивозять. По решті доріг проїхати неможливо. Кацапи ведуть прицільний вогонь. І проїхати ними й зостатися в живих нікому не вдається. Транспорт до Барселони вони теж не підпускають. Нас висаджують і забирають на відстані кілометра. Пішки, будь ласка, іди. Чому так? Моя відповідь. Для того, щоб контролювати й знати коли й скільки людей заїхало і виїхало. Хто куди пішов й хто звідкіля вийшов. Пройти не примітно можна по темному, якщо маєш костюм який не видно в тепловізор. Подивився в інтернеті в продажі вони є. Щоб нормально працювати треба, щоб ще був хороший глушитель, тепловізор на каску й оптичний приціл с тепловізором на автомат. З таким спорядженням можна було попрацювати. Ще б камеру що через шнур підключається до телефона. Такі маленькі. Викопав секретку і ведеш з неї спостереження. А якщо протягнути зв'язок по кабелю, то й вогонь нашої артилерії можна корегувати. Все це крутилося в мене в голові й коли я десь віз ком.взводу, то я йому це все виклав. І розмовляючи зі мною він начебто  розумів щоб виконувати завдання треба необхідне спорядження. Без спорядження це тільки марна трата часу.
     Довго нам відпочивати не дали. Треба знову йти, на цей раз розвідати одну точку. На цей раз троє. Я, мужик 54 років й той що втік витягнувши планшет. Того що втік назначили старшим. Всі решта знайшли причини, щоб туди не йти. Час виходу о другій годині ночі. Це мене влаштовує. За дня підготовили рюкзаки. Вечоріє. Сиджу вечеряю забігає ком.взводу і каже. Бігом збирайся ви виходите за п'ятнадцять хвилин, переночуєте на Барселоні й ранком підете працювати. Я йому відповідаю. Я на Барселоні ночувати не буду. Щоб нормально працювати треба нормально постать. А на тому смітнику не поспиш і гімном тхне ото всюди, мене від усього того верне. Він біжить в штаб і доповідає їм мої слова. І узнає, щоб ми о другій ночі виїхали. Ті йому кажуть, що ні. Виїзд увечері. Він приходить до мене і щоб я збирався. Я відмовляюсь іти на вихід. Ті йдуть у двох. 
     Ранком приходить новий начальник штаба і розбирається що і до чого. Я йому роз'яснюю причину. Що якщо ви хочете, щоб я там ночував, дайте мені час днем викопати й облаштувати місце. Щоб я в будь-який час міг зайти й там переночувати. І йому розказую про костюми анти тепловізійні, про приціли й глушитель. І запитую його. Чому в нас цього нема? Чому держава виділяє кошти на ремонт тенісних кортів й на знімання фільмів. А ми як ті бомжі. Він відповів, вам ніхто нічого давати не повинен. Шукайте волонтерів і вони хай вам купляють. І сказав що за відмову йти мене переведуть в піхоту. Щоб я збирався, мене виводять. 
      Це було 1 вересня. 2023 року. Я заїхав в те село де ми були до цього. Здав автомат бронежилет каску. Забрав все своє в авто і поїхав в супроводі в село де були всі хто переводився або подав документи на ВЛК. Ми жили в центрі села в парку. Хто в наметі, хто в машині, а хто будинку. Це щось схоже на будинок культури, тільки маленький. Село невеличке. Нас було тут чоловік сорок. Старшим був замполіт батальйону. Був тут хлопець, я його знав. Він переводився і вже місяця три він їздив за штабом. Його документи десь посіяли. Були й з чорними ногами й діди які ледве ходили й п'янички які день у день напивалися. Люд був різний. Одних привозили других відвозили. Хто в лікарню їздив хто до штабу. 
    В той же день ком.взводу видалив мене із групи в сигналі. Видаливши мене, він написав в групі, що я кинув групу перед самим виходом. Написав про моє невдоволення щодо Барселони. Про те як я набридав йому щодо потреби анти тепловізійних костюмів, оптичних прицілів й глушителів. Що я накричав на начальника штабу. Пішли коментарі. Що тепер він в піхоті до бою голий піде. Правильно що ми йому не довіряли. Й всяку другу мерзоту. Деякі написали. Що так, таке спорядження нам би стало в пригоді.
16

Коментарі

19.01.24, 08:48

Кожному своя дорога.Командирів багато

    29.01.24, 10:27

    Дякую, що пишеш.
    Може, хоч хтось з командирів візьме до уваги.

      39.01.24, 10:40

      Когда нибудь снимут кино по такому сценарию. Не всё же про "киборгов" показывать.
      Только я не представляю себе такую картину в войне против фашистской Германии. Пойду, не пойду... Война идёт! Это же сразу трибунал. Как тогда и делали.

        49.01.24, 10:46

        Десь у Вас було написано, що був випадок, коли рідним не світила виплата за загиблого, бо згідно документів він рахувався в іншому місці.
        Якщо кудись посилають, то треба вимагати документи, в яких зафіксовано про необхідність переміщення для виконання завдання. Якщо Вас не ознайомили з письмовим наказом, то можете писати рапорт чи пояснюючу, що Вас не ознайомили з письмовим наказом. Це перше.

        Друге. Якщо для виконання якогось завдання Вам потрібно вжити якихось організаційних заходів (підготувати місце, позицію чи ще щось), отримати якісь засоби для збереження життя, здоров'я, утримання позиції, то також пишіть рапорт.

          59.01.24, 10:49Відповідь на 4 від _R

          Под кассетами Урагана?

            69.01.24, 10:54

            Есть и добрые новости.
            С сегодняшнего дня в Запорожской области алкоголь продаётся с 8 до 22, а не с 10 до 21.

              79.01.24, 10:55Відповідь на 5 від The Martian

              Под кассетами Урагана?У вільний від цього час

                89.01.24, 11:05Відповідь на 4 від _R

                Можна перше поєднати з другим в одному рапорті. Якщо є якісь засоби, які на Вашу думку необхідні для виконання завдання, то можете їх вказати, вказуючи орієнтовну ціну.

                Надайте там обгрунтування.
                Які ризики виникають в одному випадку (з засобами, які на Вашу думку необхідні) і які ризики без них.
                В обгрунтування можна вказати, що без засобів є більший ризик втратити життя, а тому втратити позицію, не виконати завдання, це обернеться фінансовою втратою для держави у вигляді компенсації за загиблого (15млн грн), не виконаним завданням, найголовніше - втратою життя і піде на користь ворогу.
                В той час, як засоби орієнтовна вартість яких складає таку то суму значно зменшили б ризики.

                  99.01.24, 11:07Відповідь на 8 від _R

                  Не знаю чи це б щось допомогло б, але може трохи вище хтось би увімкнув мозок.

                    109.01.24, 11:19Відповідь на 3 від The Martian

                    Когда нибудь снимут кино по такому сценарию. Не всё же про "киборгов" показывать.
                    Только я не представляю себе такую картину в войне против фашистской Германии. Пойду, не пойду... Война идёт! Это же сразу трибунал. Как тогда и делали.
                    А я не розумію як може керувати людьми людина яка сидить в тило й можливо ніколи й не була на передку. Ця людина не розуміє що і як там відбувається.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна