хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Для чого Україні потрібна війна в Донбасі?


Eкс-президент Леонід Кучма з 28 липня більше не працює в Тристоронньої контактній групі Мінська на переговорах по Донбасу (ТКГ). Таку інформацію озвучив особисто президент України Володимир Зеленський. За словами президента, Кучма сам попросив зняти його з поста представника Києва в контактній групі по Донбасу, так як "йому там складно". Це й не дивно якщо об'єктивно подивитися на все, що відбувається на території Донбасу. Однак Зеленський вірить, що після 27 липня на сході України встановиться реальний режим "тиші", і ніхто не випустить жодної кулі.

"Це для нас критично важливо", - підкреслив український президент під час спільної поїздки на Донбас з президентом Швейцарії Симонетта Соммаруга. Зеленський цілковиту рацію: для України критично важливо, щоб обстріли з окупованих територій припинилися. Саме ці обстріли і створюють напруженість і на лінії розмежування, і в суспільстві.

Однак головні проблеми з війною і поверненням ОРДЛО до складу України - в самому Києві. Складається враження, що наша влада (і колишня, і справжня) просто не хоче повертати ОРДЛО під юрисдикцію України. Чому? Та тому що окупований Донбас вигідний нашої влади. На війну можна списати все - і провали в економіці, і провали в боротьбі з коронавірусів, і т.д.

Припиняться обстріли - і велика частина українців "забуде" про Донбас, як "забула" про Крим - окупований півострів стає темою для новин тільки коли, поновлюються дискусії про подачу води до Криму. Але політичним важелем для тиску на Україну Крим не є. У разі припинення обстрілів таким важелем перестане бути і Донбас. І як тепер тиснути Заходу на жалість?

Крім того, війна використовується як об'єднуюча українську громадськість тема. Патріотизм, боротьба проти "ворога-агресора" - це консолідуюча тема, і навіть Зеленський на цьому грає. Без можливості списати проблеми на війну, коронавірус, корупцію, як влада буде виправдовувати все те, що відбувається в країні?

Що стосується економіки, то на Донбасі немає таких вже колосальних руйнувань як нам повідомляють українські ЗМІ. Керівництво України дуже багато грошей всі ці роки витрачає на ведення окопної війни. Якби кошти не йшли, грубо кажучи, "на окопи" навколо ОРДЛО, то цих б грошей вистачило на відновлення економіки Донбасу. А в підсумку в уряді Зеленського скаржаться Заходу: "Нам так багато доведеться відновлювати - дайте грошей".

Відкриємо секрет: насправді, заводи на території ОРДЛО практично всі працюють, щось роблять, генерують якісь капітали, і сільське господарство там працює. Тому виникає питання, чого так багато там треба відновлювати? Відновлювати треба здоровий глузд нашої еліти, а не економіку ОРДЛО.
0

Коментарі