Про співтовариство

Співтовариство "Слава Україні!" є чітко скероване на державотворчий зміст, тому прохання цього дотримуватись дописувачів. Наразі це є відкритий для всіх дописувачів ресурс, але залишаю за собою право видаляти всі матеріали, які не відповідають вказаній темі. Всі дописи повинні бути українською, а винятки можливі суто як винятки. Зміст може бути різним, якщо є головне: Україна в серці. Будьмо! Гей!
Вид:
короткий
повний

Слава Україні!

Відбулась трансляція першого півфіналу Євробачення-2017

Відбулась трансляція першого півфіналу Євробачення-2017
Відбулась трансляція першого півфіналу Євробачення-2017
Опубліковано: 10 травня

У Києві відбувся перший півфінал пісенного конкурсу Євробачення-2017 на головній арені у Міжнародному виставковому центрі. Шоу транслювалося в прямому ефірі на телеканалі UA:Перший.

В мережі також можна було подивитися трансляцію у форматі HD на сайті Eurovision.ua для українських глядачів, та на сайті Eurovision.tv для користувачів з Європи та майже з усього світу.

Також українські організатори вирішили повторити вдалий минулорічний експеримент зі Стокгольмом, коли одночасно з концертною програмою відбувалась трансляція з коментаторської кабінки на офіційному youtube-каналі UA:Перший.

У першому півфіналі 9 травня виступили представники таких країн: Чорногорії, Фінляндії, Грузії, Португалії, Бельгії, Швеції, Албанії, Азербайджану, Австралії, Кіпру, Словенії, Вірменії, Молдови, Чеської Республіки, Латвії, Ісландії, Греції та Польщі.

Незважаючи на те, що у півфіналах виступають тільки по 18 країн, шоу транслюють всі 42 країни-учасниці Євробачення-2017, а також  Косово і Казахстан (усього 44 країни). До речі, у день фіналу Євробачення-2017 до трансляції пісенного конкурсу приєднаються США та Китай.

Також у Міжнародному виставковому центрі організовано 37 коментаторських позицій. Це надало можливість коментаторам із 27 різних країн працювати наживо під час першого шоу Євробачення-2017. Вся коментаторська команда Євробачення-2017 налічує більше 120 осіб. Пісенний конкурс коментували в усіх країнах, де відбувалась пряма трансляція півфіналу, навіть якщо коментатори не знаходяться в Києві, організатори конкурсу максимально створили умови, щоб дистанційно було можливо висвітлювати Євробачення.

Трансляцію на офіційній сторінці Facebook – Євробачення в Україні, подивилися більше 79 000 користувачів. Відео за лаштунками Євробачення з кабінки українських коментаторів конкурсу на офіційному YouTube-каналі UA:Перший набрало 78 878 переглядів.

Нагадаємо, другий півфінал пісенного конкурсу Євробачення-2017 відбудеться 11 травня, гранд фінал пісенного конкурсу – 13  травня на головній арені у Міжнародному виставковому центрі.

 Найсвіжіші новини, найцікавіші подробиці та ексклюзивні прямі трансляції подій Євробачення-2017 читайте на Eurovision.ua.

7 мільйонів телеглядачів охопила трансляція трьох шоу Євробачення
7 мільйонів телеглядачів охопила трансляція трьох шоу Євробачення
Опубліковано: 18 травня

 Із 7 до 13 травня увага всієї Європи була прикута до подій Євробачення-2017. Два півфінали та фінал пісенного конкурсу в Україні транслював мовник-організатор – телеканал UA:Перший, а в інших країнах-учасницях – телекомпанії, які є членами Європейської мовної спілки. Також Євробачення вдруге транслювалося у Сполучених Штатах Америки.

Як мінімум одне шоу хоч на одну секунду в середньому дивилося 7 103 364 телеглядачів у віковій категорії 4+. У прямому ефірі всі три шоу хоча б одну секунду дивилося 3 487 716 людей. Повністю подивилися всі три події в середньому 1 081 474 телеглядача. 

Якщо розглядати кожне шоу окремо, перший півфінал пісенного конкурсу 9 травня на телеканалі UA:Перший в середньому подивилося 877 398 глядачів. Загалом хоча б одну секунду цього шоу подивилося 3 211 303 телеглядачів. Другий півфінал Євробачення 11 травня на UA:Перший в середньому подивилося 721 216 людей, а увімкнули це шоу хоча б на короткий час загалом 3 015 768 людей.

Фінальне шоу Євробачення-2017 біля екранів телевізорів зібрало у середньому 1 491 833 глядачів. Загальне охоплення аудиторії телеканалу UA:Перший під час фіналу становило 4 059 740 людей.

Крім цього, мовник-організатор Євробачення-2017 транслював усі шоу пісенного конкурсу на офіційному сайті телеканалу UA:Перший. Зокрема у користувачів була можливість дивитися шоу Євробачення як в рамках програмної сітки UA:Перший, так і в окремому плеєрі без реклами та в якості HD. Ефір на сайті під час першого півфіналу зібрав 51 392 унікальних глядача, а під час другого – 51 052 унікальних глядача, фінал подивилися 121 547 унікальних глядачів. У якості HD на сайті UA:Перший перший півфінал подивилося 8 499 унікальних глядачів, другий – 8 221 унікальний глядач, аудиторія фінального шоу склала 13 242 унікальних глядача. 

На офіційному сайті Євробачення-2017 Eurovision.ua трансляцію першого півфіналу подивилося 8 800 глядачів, другого – 8 900, та фіналу – 14 000 глядачів. На офіційній Facebook-сторінці перший півфінал Євробачення-2017 подивилося 75 576 користувачів із загальним охопленням 226 817 осіб, другий півфінал нараховує 21 300 переглядів із загальним охопленням аудиторії 69 414 осіб. Фінал пісенного конкурсу у соціальній мережі Facebook на офіційній сторінці Євробачення в Україні подивилося 128 141 користувач, а загальне охоплення склало 533 250 осіб.

 https://eurovision.ua/2017/news/245

Сьогодні відбудеться другий півфінал Євробачення

Сьогодні відбудеться другий півфінал Євробачення 11.05.2017 10:06 7603

У четвер, 11 травня, відбудеться другий півфінал Євробачення-2017. Шоу розпочнеться о 22:00 і транслюватиметься у прямому ефірі.

Про це повідомляється на сайті "Еurovision.ua"

Під час другого шоу Євробачення-2017 на сцені МВЦ виступатимуть представники 18 країн: Австрії, Білорусі, Болгарії, Хорватії, Данії, Естонії, Македонії, Угорщини, Ірландії, Ізраїлю, Литви, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Румунії, Сан-Марино, Сербії та Швейцарії. 

Артисти виходитимуть на сцену у такому порядку:

1. Сербія, Тияна Богичевич - In Too Deep;

2. Австрія, Натан Трент - Running on air;

3. Македонія, Яна Бурческа - Dance alone;

4. Мальта, Клаудія Фаніелло – Breathlessly;

5. Румунія, Ілінка і Алекс Флоря - Yodel it!;

6. Нідерланди, гурт OG3NE - Lights and shadows;

7. Угорщина, Йоци Папай - Origo;

8. Данія, Аня Ніссен - Where I Am;

9. Ірландія, Брендан Мюррей - Dying To Try;

10. Сан-Марино, Валентина Монетта і Джиммі Вілсон - Spirit of the night;

11. Хорватія, Жак Худек - My friend;

12. Норвегія, JOWST - Grab The Moment;

13. Швейцарія, группа Timebelle – Apollo;

14. Білорусь, гурт Naviband - "Гісторыя майго жыцця";

15. Болгарія, Крістіан Костов - Beautiful mess;

16. Литва, гурт Fusedmarc - Rain of revolution;

17. Естонія, Койт Тооме і Лаура – Verona;

18. Ізраїль, IMRI - Spirit of the night.

У рамках пре-шоу другого півфіналу Євробачення-2017 на головній арені цьогорічного конкурсу виступлять артисти українського музичного колективу G-ART, які виконають власні аранжування відомих хітів у неповторному та свіжому звучанні незвичайного поєднання музичних інструментів – цимбал, гітари, акордеону, синтезатора, труби та ударних. 

Гостями другого шоу Євробачення-2017 стануть і учасники відомого українського танцювального колективу APACHE CREW.

Наприкінці другого півфіналу ведучі Євробачення Володимир Остапчук, Олександр Скічко та Тімур Мірошниченко оголосять результати глядацького голосування в сумі з оцінками від національних журі країн-учасниць, і стануть відомі імена ще 10 конкурсантів, які проходять до фіналу Євробачення.

Подивитися шоу у прямому ефірі можна на Eurovision.ua, сайті телеканалу UA:Перший, Eurovision.tv, а також на екранах офіційної фан-зони на Хрещатику – Eurovision Village та у EuroClub.

https://www.ukrinform.ua/rubric-yevrobachennia2017/2225374-sogodni-vidbudetsa-drugij-pivfinal-evrobacenna.html

Землетрусу не було, але жертви від нього є


Найвеселіше в цій дурнуватій ситуації, що святкують перемогу, а країни, яка перемогла у тій війні - СРСР,  вже не існує! 



10 фактів про Україну в Другій Світовій або уроки для нащадків

1)Для українців війна розпочалась в березні 1938р., коли внаслідок Мюнхенської змови, дружні Німеччині угорські війська збройно захопили новопроголошену Карпатську Україну, що перед тим була в складі Чехо-Словаччини. В боях було втрачено 430 убитими та більше 400 пораненими бійців Карпатської України. Сукупні ж втрати січовиків, за різними даним, склали від 2 до 6,5 тисяч чоловік. Це пояснюється тим, що більшість з них загинула не в зіткненнях з регулярними угорськими частинами, а в результаті зачисток і розстрілів полонених. Угорське населення почало полювати за групами січовиків і вбивати їх на місці без суду і слідства. Січовиків, які були передані полякам, теж розстрілювали на місці.

2)У вересневій кампанії 1939 р. вже 112 тис. українців вступили у двобій з Вермахтом у складі Війська Польського, 7 834 жовнірів української національності загинули у боях з Вермахтом під польськими прапорами, а 16 тис. отримали поранення у вересневій кампанії.

3)В Україні Червона армія широко практикувала так званий достроковий призов юнаків 16 17 років, яких без підготовки та часто погано озброєних відразу кидали в бій, в результаті чого вони масово гинули.

4)Загалом у другій світовій війні загинув кожен п ятий українець. Серед військовослужбовців призову на літо 1941 року уціліли тільки 3% з загальної кількості.

5)Загальні демографічні втрати України - включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими та евакуйованими - становлять не менше 14 млн. чоловік. З 41,7 мільйона людей, які мешкали до війни в УРСР, на 1945 рік залишилося тільки 27,4 мільйони чоловік.

6)Під час евакуації з України на Схід було забрано близько тисячі найкращих промислових підприємств України, які після війни не повернули в рідні міста. Підприємства, за створення яких український народ заплатив власною кров ю (в буквальному розумінні цього слова), упродовж 1930-х рр. стали основою створення військово-промислового комплексу в східній частині СРСР у повоєнні роки.

7)В 1941 р. радянська влада при відступі залишала випалену землю . При евакуації в Запоріжжі висадила в повітря Дніпрогес. Про це не знало ні цивільне населення, ні навіть поблизу розташовані військові частини, значна частина яких була потоплена водяним валом Дніпрогесу. В Дніпропетровську було підірвано хлібокомбінат разом із робітниками. В Одесі, при відступі Червоної армії, затопили приморські квартали разом з жителями, а поранених червоноармійців скинули в море разом із санітарними машинами. З Харкова вивезли сотні представників інтелігенції, щоб їх спалити в закритому будинку. В Умані живими замурували людей у льоху. Таких прикладів багато. І все це робили не нацисти, а комуністи при відступі.

8)Кореспондент газети Saturday Evening Post , відвідавши в 1945 p. Україну, з жахом написав: Те, що дехто намагається зобразити як російську славу , було, насамперед, українською війною. Жодна європейська країна не постраждала більше від глибоких ран, нанесених своїм містам, своїй промисловості, сільському господарству, людській силі .

9)Друга світова війна повністю змінила етнічне обличчя українського суспільства. З України зникли такі впливові раніше національні меншини, як німці (виселили на схід СРСР або виїхали на Захід в Німеччину.), кримські татари, що впродовж віків були важливим фактором історії причорноморського регіону, в 1944 році вони були депортовані з Криму в Середню Азію, із майже 3 млн. українських євреїв війну пережили 800 тис. осіб (згодом 140 тис. з них виїхало до Польщі), із 2,5 млн. поляків до 1950 р. залишилося менше 400 тис. Натомість, кількість росіян із довоєнних 4 млн. зросла за перше повоєнне десятиліття до 7 млн. осіб.

10)Українці воювали проти Німеччини і в складі інших армій та військових частин, зокрема, багато з них служило в американській й канадській армії (в останній їх нараховувалося 40 тис.). Вони воювали і в французькому Русі опору. Тисячі українців служило у польській армії генерала Владислава Андерса і приймали участь у військових діях на британській стороні у Єгипті, Лівії й Італії. Також західні українці становили 2% складу польської дивізії ім. Тадеуша Костюшки та 70% чехословацької бригади генерала Людвіга Свободи.

Ще одною падлюкою в Україні менше стало!



Не збирався нічого писати про смерть Бориса Олійника, що несподівано символічно передувала 1-му травня, якого зневажав і зневажаю не дивлячись на деякі непогані поезії, але ось прослухав репортаж однієї кореспондентки по радіо, який розпочинався словами: "Вітаю всіх слухачів Українського радіо..." Далі йшов похвальний спіч щодо Бориса Олійника, але мене цілком втішило її привітання. Хто зростав в часи "радянського терористичного раю" знає, що за таке цілком слушне привітання цю журналістку б жорстоко покарали, бо ж вона фактично "вітає всіх зі смертю відомого діяча". Борис Олійник був абсолютна комуністична курва і коли героїв-оунівців позбавляли звання Героя України, то робили їм честь, щоб не були у компанії анти-героїв України, яким був до остатку Борис Олійник: "Я комуніст і цим усе сказав".
Якщо я неправий, то прошу мене переконати і перелічити справи на користь України, які вчинив Борис Олійник після проголошення Незалежності України і перебуваючи на чолі Українського фонду культури. Ще одною падлюкою в Україні менше стало!

Собор на крові

победобесие




Собор на крові



Розповідь про історичні передумови національно-визвольного руху пояснює чому за версальськими підсумками першої Світової війни саме Німеччина стає головним політичним партнером Українських патріотичних сил. Йдеться про формування зорганізованої структури національно-визвольного руху і Євгена Коновальця як першого очільника УВО та ОУН. Одна з головних сюжетних ліній - створення Гітлером міфу про Велику Україну та її визволення як формальне виправдання фашистських агресивних намірів. Гітлер намагається в такий спосіб відвернути увагу Європи від своїх справжніх планів реваншу на Заході. Спроби ОУН використати блеф Гітлера задля інтересів української державності.



Героїчна Україна була і буде!

Суд Київщини майже через 100 років реабілітував холодноярських отаманів

Апеляційний суд Київської області реабілітував холодноярських отаманів, які боролися за незалежність України та загинули під час спроби звільнення з Лук’янівської в’язниці. Про це в соцмережі написав президент Історичного клубу “Холодний Яр” Роман Коваль.

Історик виклав ухвалу суду, яку підписав головуючий суддя Микола Авраменко, датовану 18 жовтням 2016 року.

sud-holodnoyarski-otamani

“Щойно з Апеляційного суду Київської області зателефонував член Історичного клубу “Холодний Яр” Микола Тихонов і повідомив, що сьогодні, 18 жовтня 2016 р., у судовому засіданні реабілітовано холодноярських отаманів, їхніх козаків і товаришів”, – написав Роман Коваль.

“Судове засідання у справі про реабілітацію Холодноярських отаманів закінчилося встановленням історичної справедливості.

Засудженні герої Холодного Яру: Завгородній (Загородній) Іларіон Захарович, Голик Мефодій Фокич, Гупало Деонісій (Денис) Мусійович, Компанієць Тимофій Архипович, Добровольський Олексій Трохимович, Ткаченко Василь Федотович, Дробатковський Юрій Володимирович, Здобуда (Здобудь-Воля, він же Блоха) Костянтин Якович, Яковенко Григорій Федорович, Ляшенко Іван Миколайович, Мушкет Леонід Павлович (насправді його прізвища немає в рішенні суду – “Н”) – визнані реабілітованими.

Нагадаємо, справа № 1136/1923 розглядається в суді за позовом прокуратури (до генерального прокурора Юрій Луценко надійшло звернення громадян з приводу реабілітації холодноярських повстанців), сторона прокуратури висловлює свою позицію в тому ключі, що це були герої України, а не злочинці, і треба б суду відновити історичну справедливість”, – зазначає Національний центр правозахисту.

Ларіон Загородній, головний отаман Холодного Яру в 1922 р.

Ларіон Загородній, головний отаман Холодного Яру в 1922 р.

Із заявою до суду про реабілітацію холодноярців у порядку ст. 7 закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій” звертався прокурор Київської області Дмитро Чібісов.

Як зазначає Коваль, спираючись на ст. 2 Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, яка визнає [комуно-російський] тоталітарний режим 1917 – 1991 років в Україні злочинним, таким, що “здійснював політику державного терору”, колегія суддів визнала, що засуджені отамани й козаки “чинили супротив цьому режимові, в тому числі й шляхом збройного протистояння”.

Колегія суддів визнала, що “зазначені особи були фактично засуджені за боротьбу за незалежність України, яка проявилась в участі й керівництві озброєними загонами УНР”. Через це колегія суддів ухвалила рішення про “необхідність визнання необґрунтованості їх засудження із подальшою їх реабілітацією”.

“Ухвала оскарженню не підлягає”, – йдеться в повідомленні.

“Радість від рішення колегії суддів затьмарена тим, що судді чомусь забули реабілітувати інженера-винахідника Леоніда Мушкета, засудженого у тій же справі на 10 років. Може, його вже реабілітовано?.. Спробую з’ясувати”, – додав історик.

холодноярець Денис Гупало

холодноярець Денис Гупало

Як повідомляє “Укрінформ” , Коваль ще в 1997 році “дістав можливість – усупереч закону – ознайомитися зі справами на нереабілітованих отаманів, відтоді й почав боротьбу за їхню реабілітацію”.

“Писав і генеральним прокурорам, і головам ВР України, прем’єр-міністрам, президентам… І ні від кого не дістав відповіді, взагалі ніякої відповіді. Не раз звертався і до депутатів Верховної Ради з проханням прийняти новий закон про реабілітацію жертв політичних репресій, бо ж досі діє закон СССР, згідно з яким всі, хто зі зброєю в руках боровся проти радянської влади, є бандитом і реабілітації не підлягає. Але за 25 років незалежної України ніхто цього не зробив”, – написав Росвн Коваль.

sud-holodnoyarski-otamani-uhvala

За словами активіста Юрія Ботнара, до цієї історичної перемоги української патріотичної громади, крім Історичного клубу “Холодний Яр”, причетні Український інститут національної пам’яті та Черкаська обласна рада, за зверненням якої, власне, зрушився процес офіційної реабілітації.

Історична довідка
Холодноярська Респyбліка проіснували з 1919 по 1922 роки на землях у Чигиринському повіті Київської губернії (нині Чигиринському районі Черкаської області).
2 лютого 1923 року козаків-холодноярців, які боролися за незалежність України проти радянської окупації, засудили до розстрілу. 9 лютого 1923 року о 8:30 у Лук’янівській в’язниці м. Києва засуджені підняли повстання, захопили 14 рушниць із набоями та іншу зброю. Майже чотири години серед Києва точився бій, під час якого повстанці загинули

http://novynarnia.com/2016/10/18/sud-kiyivshhini-mayzhe-cherez-100-rokiv-reabilituvav-holodnoyarskih-otamaniv/?aid=13P92Y.wghot

Вони жіві - кати мого народу!

Прокуратура порушила справу проти ще живого ветерана КДБ, який у 1952 році вбив художника УПА Хасевича


26/04/2017

Ніл Хасевич

Генеральна прокуратура України розпочала розслідування за фактом вбивства в 1952 році художника ОУН і УПА Ніла Хасевича співробітником органів держбезпеки СРСР Борисом Стекляром.
Про це повідомляє “Історична правда” з посиланням на Національний центр правозахисту, який ініціював розслідування.

Як передає “Новинарня“, це підтверджує офіційна відповідь Генпрокуратури. Відомості про злочин внесено до ЄДРР 13 квітня 2017 року за пунктами 1, 8 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (“умисне вбивство”).
Зазначається, що провадження для здійснення досудового розслідування передано до прокуратури Рівненської області.

“Справа унікальна та не має аналогів в Україні. Вчинок Стекляра, офіцера КГБ, не має терміну давності. Злочин через десятки років залишається злочином. Вбивство Хасевича, борця за незалежність, має розслідуватися, і кожний причетний отримає вирок”, – сказав представник НЦП Денис Поліщук.

Як відомо, капітан (нині – полковник у відставці) Борис Стекляр керував операцією радянського МГБ з пошуку та знищення підпільного художника, члена рефрентури пропаганди Волинського крайового проводу ОУН Ніла Хасевича в 1952 році. Стекляр особисто кинув гранату в бункер, де переховувалися Хасевич та інші оунівці.

Борис Стекляр

5 серпня 2016 року в Рівненському окружному адміністративному суді відбувся розгляд справи за позовом Бориса Стекляра до Управління СБУ в Рівненській області. Полковник КГБ Стекляр, всупереч Закону України “Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років”, просив суд зобов’язати СБУ не надавати його особову справу №2095 для ознайомлення. На саме засідання позивач не з’явився, проте звернувся до суду із заявою залишити його справу без розгляду.

У НЦП нагадують, що в країнах Центрально-Східної Європи були подібні випадки, коли офіцерів комуністичних спецслужб притягали за злочини, скоєні ними в часи перебування на службі.

Так, ветерана МВС СРСР Василя Кононова (1923-2011) у 2000 році засудили в Латвії на 6 років в’язниці за вбивства мирних жителів під час Другої світової війни та участь у ліквідації антирадянського національно-визвольного руху “лісових братів”. Європейський суд із прав людини визнав вирок обґрунтованим.

Колишнього начальника румунського трудового табору в с. Переправа 87-річного Іона Фічора в березні 2016 року румунський суд засудив на 20 років тюрми за звинуваченням у скоєнні злочинів проти людяності. Фічор організував нелюдський режим для в’язнів у таборі й особисто знущався над ними.

У 2007 році Естонія обвинувачувала колишнього першого секретаря ЦК комсомолу Естонської РСР Героя Радянського Союзу Арнольда Мері (1919-2009) у співучасті в геноциді – депортаціях у Сибір жінок, дітей і осіб похилого віку. Справу закрили у зв’язку зі смертю обвинуваченого, якого президент Росії нагородив орденом Пошани.

http://novynarnia.com/2017/04/26/prokuratura-porushila-spravu-proti-shhe-zhivogo-veterana-kdb-yakiy-u-1952-rotsi-vbiv-hudozhnika-upa-hasevicha/?aid=13P92Y.wghot

Папа Римський в поміч для Сходу України

Помощь переселенцам в Харькове – ваучеры, оплата жилья, медикаменты. Дедлайн – 30 апреля

24.04.17

Помощь переселенцам в Харькове – ваучеры, оплата жилья, медикаменты. Дедлайн – 30 апреля

В Харькове и области в рамках инициативы «Папа для Украины» благотворительный фонд «Станция Харьков» реализует программу поддержки внутренне перемещенных лиц. Как сообщает инициатива «Папа для Украины», на эти цели выделено 7 млн 126 тыс. 880 грн.

Проект проходит с 5 апреля по 31 августа. Его участники могут получить продуктовые ваучеры, деньги на оплату съемного жилья или медикаменты:

  • стоимость ваучера – 1200 грн на человека (всего есть 2000 ваучеров);
  • сумма помощи на оплату жилья – до 4000 грн на семью: на нее могут рассчитывать 300 семей, и только в критических ситуациях и при наличии договора на аренду.

Для участия в программе нужно:

  • до 30 апреля пройти онлайн-анкетирование в пунктах БФ «Станция Харьков»;
  • после проверки данных, до 13 мая, также нужно прийти на интервью.

Волонтеры предупреждают: если переселенец заполнял предварительную (мониторинговую) анкету в январе-феврале 2017 года, приходить снова не нужно. А повторное заполнение приведет к блокированию обеих анкет.

На ваучеры и «жилищную» помощь могут рассчитывать люди следующих категорий:

  • семьи, которые выехали позже 1 января 2017 года (включительно) из зоны АТО и обратились за помощью, потому что не имеют средств к существованию;
  • ВПЛ, которые по объективным причинам не могут оформить социальные выплаты, не получают их, или выплаты приостановлены;
  • в виде исключения – семьи, которые попали в трудные жизненные обстоятельства по объективным причинам, но не входят в льготные категории;
  • семьи, выехавшие до 1 января 2017 года: многодетные (трое и больше детей), с детьми до трех лет, с тяжелобольными, с людьми с инвалидностью первой и второй группы, беременные женщины, одинокие родители, семьи без кормильца, сироты (семьи с сиротами), люди старше 65 лет без сопровождения, а также семьи, в которых есть погибшие или раненые в зоне АТО гражданские.

Другое направление помощи – адресная закупка медикаментов (на 500 человек – до 2500 грн на каждого) и адресная помощь особенно уязвимым лицам и семьям (на 150 человек – до 7500 грн). Она предоставляется в критической ситуации, только при наличии оригинала справки или выписки, рецепта или направления с печатью врача и медицинского учреждения. Чтобы попасть в программу, нужно пройти интервью, мониторинг и собеседование.

На помощь могут рассчитывать:

  • тяжелобольные, которые находятся на стационарном лечении;
  • онкобольные (оплата терапии по основному заболеванию);
  • люди с инвалидностью (оплата терапии по основному заболеванию);
  • люди, которые остро нуждаются в индивидуальном медицинском оборудовании (рекомендованном врачом);
  • люди, которым срочно нужно платное медицинское обследование.

Интервью по медицинской программе можно пройти с апреля по август.

«Все справки, рецепты, выписки, направления должны быть датированы не ранее чем за один месяц до обращения к медицинскому консультанту», – предупредили на «Станции Харьков».

Волонтеры обращают внимание – заполнение анкеты не гарантирует получение помощи.

Участников программы также просят обратить внимание на некоторые условия:

  • указанные льготные категории членов семьи должны быть документально подтверждены (включая справку о доходах всех членов семьи);
  • повторное или многократное заполнение онлайн-анкеты (в том числе различными членами семьи) ведет к автоматической блокировке данных семьи;
  • то же самое происходит при указании недостоверных данных или неправильном заполнении анкеты;
  • нарушение правил использования продуктовых ваучеров ведет к блокированию карточки-ваучера и исключению семьи из программы;
  • первые на очереди – семьи, которые ранее не получали гуманитарную помощь;
  • данные представителя семьи являются неизменными (речь идет о человеке, который может приехать в пункт в случае необходимости).
  • http://dnews.dn.ua/news/600776

Співтовариство "Слава Україні!"

СПІВТОВАРИСТВО "СЛАВА УКРАЇНІ!"



ЧАС СТВОРЕННЯ 25-ГО КВІТНЯ 2017 РОКУ І ПРИУРОЧЕНО ДО ПЕРШОГО ВИДАННЯ "КОБЗАРЯ" ТАРАСА ШЕВЧЕНКА
У КВІТНІ 1840 РОКУ

ІДЕОЛОГІЯ ПРОСТА : Співтовариство "Слава Україні!" є чітко скероване на державотворчий зміст, тому прохання цього дотримуватись дописувачів. Наразі це є відкритий для всіх дописувачів ресурс, але залишаю за собою право видаляти всі матеріали, які не відповідають вказаній темі. Всі дописи повинні бути українською, а винятки можливі суто як винятки. Зміст може бути різним, якщо є головне: Україна в серці. Будьмо! Гей!



Сторінки:
1
14
15
16
17
18
19
20
21
попередня
наступна