хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

День літнього сонцестояння: прикмети і традиції

З сьогоднішнього дня день почне зменшуватися, а ніч – подовжуватися.

З сьогоднішнього дня день почне зменшуватися, а ніч - подовжуватися

Сьогодні, 21 червня, день літнього сонцестояння. День, коли нахил осі обертання Землі у напрямку від Сонця приймає найменше значення.

День літнього сонцестояння – це день початку літа в північній півкулі Землі і початку зими в південній півкулі, тобто якщо жителі Північної частини Землі з цього моменту знаходяться в початку астрономічного літа, то для мешканців Південної півкулі в цей же період часу розпочнеться астрономічна зима.

Протягом декількох сусідніх днів сонцестояння, полуденні висоти Сонця у небі майже незмінні; звідси й походить сама назва сонцестояння. Після літнього сонцестояння в північній півкулі день іде на спад, а ночі поступово починають збільшуватися. У південній півкулі – навпаки.

В залежності від зсуву календаря, літнє сонцестояння відбувається 20 або 21 червня в Північній півкулі і 21 або 22 грудня у Південній півкулі.

Традиції Дня літнього сонцестояння

На даний момент не існує єдиної думки про те, коли розпочалося святкування літнього сонцестояння, відомо лише, що це було до нашої ери. Вважалося, що від обрядів, які були проведені в цей день, залежать багато сфер життя, включаючи сім'ю і здоров'я.

У День літнього сонцестояння відзначали день середини літа, який називався Літа. В цей день проводили обряди, пов'язані з водою і вогнем. Вважалося, що водойми в цей день володіють цілющою силою. Крім того, і полум'я володіли властивостями очищення: матері спалювали сорочки хворих дітей, з якими згорали і хвороби.

У цей день потрібно було зустріти світанок, оскільки вважалося, що він дасть сили і здоров'я на весь рік.

Прикмети Дня літнього сонцестояння

Дощ у літнє сонцестояння – неврожай і бідний рік.

Вранці багато роси – до багатого врожаю.

Якщо на небі багато зірок – грибне літо.

Вода, яку набрали вранці, вважається цілющою.

https://dt.ua/UKRAINE/den-litnogo-soncestoyannya-prikmeti-i-tradiciyi-246224_.html

0

Коментарі

121.06.17, 13:55

скоро новый год