Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

До дня Героїв 14 жовтня




Хоча офіційна дата створення УПА приурочена до свята Покрови 14 жовтня, але зрозуміло, що то є просто символічне поєднання.
Я не стану переповідати події того часу, бо про це гарно викладено тут http://blog.i.ua/user/2513455/552637/?p=1
Я хочу заторкнути іншу тему: 12 жовтня 1957 року в Мюнхені був підступно вбитий Лев Ребет, а через два роки той самий агент КДБ Сташиньский подібним підступним чином вбив Степана Бандеру 15 жовтня 1959 р.
Ми могли б ніколи не дізнатись, що смерть провідних діячів ОУН була насильницькою, думали б про звичайний серцевий напад і смерть від нього, якби агент КДБ Сташинський не зрадив своїх зверхників. Але від нього ми знаємо точно, що Лева Ребета і Степана Бандеру було вбито - вони загинули героїчною смертю, подібно тим героям підпілля ОУН та УПА, що боролись і гинули безпосередньо в Україні.
Проте є суттєва різниця, на якій я хочу особливо наголосити: на відміну від бійців підпілля, які воювали з ворогом зі зброєю, провідники ОУН Лев Ребет та Степан Бандера бились з комуністичними окупантами виключно силою свого інтелекту, духу і розуму. Та сила і та правда їх поступу була такої ваги, що вся могутня ідеологічна машина агітпрому СРСР не змогла їм протистояти на ідейному рівні, через що і було прийнято підступне і брутальне рішення про усунення ідейних опонентів засобом їх фізичного знищення. Власне цей факт і є самим яскравим свідченням того, чия була і є правда: вона була на боці Лева Ребета і Степана Бандери. Те, що зараз є світова держава Україна - це і є їх посмертна перемога!
Стосовно влади, яка зараз є в Україні, то можу і маю скати наступне: а хто і що заважало нам вшановувати своїх лідерів-героїв минулого? Хто не дає нам самим вшанувати і досліджувати праці видатного науковця Лева Ребета? Хто заважає нам проводити конструктивне обговорення ідейної спадщини Степана Бандери, а не зациклюватись на скандалі довколо звання Героя України?..
Лева Ребета і Степана Бандеру, як і багатьох і багатьох інших провідних діячів української політичної і духовної культури, вбито впершу чергу за їх глибину думки і велич ідей. Тож для нас, нащадків і спадкоємців їх інтелектуальних надбань, залежить чи ми цим спадком скористаємось, чи занедбаємо. Наразі ми, як це не прикро визнавати, - успішно все забуваємо.
Не хочу нікого повчати, а хочу всіх закликати творити по-можливості в просторі інтернету обшир української національної та патріотичної думки через постійну публікацію нових і нових матеріалів, документі, рефератів тощо.
Зокрема, мене дуже здивувало, що в пошукових системах не можна знайти наукові роботи Лева Ребета, окрім його публіцистичної праці "Світла і тіні ОУН", що зовсім не те. Не буду надто вдаватись в деталі проблеми, а просто закликаю всіх, по-перше, вшановувати самостійно як кому на душу припаде Свято Гороїв УПА 14 жовтня, а, по-друге, більше заносити в різні інтернетівські книгозбірні творів українських провідних діячів і множити відповідні посилання. Мене шокує, коли я на різних національно-патріотичних сайтах знахожу архів бібліотеки з 3-5 книг, а то і загалі відсутність подібної теми. Прикро.
В козацькі часи в Україні козаки вшановували своїх полеглих в бою побратимів насипанням кургану з землі над їх спільною могилою, а робили це за найпростішою і найурочистою технологією: кожен козак набирав десь побизу землю у свою шапку, ставав до довжелезної черги і прощаючись з полеглими одночасно висипав на могилу землю з своєї шапки. Пропоную нам узяти до роботи цей метод: кожен хай віддасть шану полеглим українським діячам через розповсюдження матеріалів з їх доробку і про них. Будемо діяти - буде і результат!
Вітаю всіх з величним козацьким і героїв УПА Святом Пресвятої Покрови!
Слава Україні! Героям слава!

Богдан Гордасевич
Львів-Рясне      

86%, 31 голос

3%, 1 голос

11%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
19

Коментарі

Гість: KREILIS

113.10.10, 15:43

Били, вбивали, висилали, стріляли, гнобили, гноїли, принижували, знущались. Відверто і підступно, завуальовано і явно, жорстоко й по звірячому. Добре, що пам"ятаємо тих, хто пройшов усі кола пекельні совєцько - вєлікороських фанатиків.
Слава Україні! Героям слава!
І Вас зі св"ятом!

    213.10.10, 15:45

    "Хто заважає нам проводити конструктивне обговорення ідейної спадщини Степана Бандери"

    Звисно хто. Злочынна влада. Повсякчасна й повсемисна цензура. Никому ни про що не можна говорити й писати. Навить те, що я зараз пишу.

      313.10.10, 16:02

      редкостный бред. Автор,вы голоса не слышите?

        413.10.10, 17:12

        Вітаю зі святом!
        Дякую за матеріал!
        СЛАВА УКРАЇНІ!

          513.10.10, 17:14

            613.10.10, 17:27

            На жаль я не маю документів, рефератів на дану тему, але дуже розраховую на те, що й Ви, якщо знайдете цікаві документи та знайдете час для цього - викладете їх і сюди. А стаття дійсно виважена та справедлива. Менше треба жалітися, що хтось заважає, а більше робити те, що можеш - це правда.

              713.10.10, 17:31Відповідь на 3 від Лекси

              Через Ваш, панночко, коментар я перечитав статтю ретельніше . А що саме Вам здалося рідкісною маячнею?

              А ще, стосовно голосів - чого це Вас так цікавить? І який причинно-наслідковий зв'язок між статтею та цим Вашим запитанням?

              P.S. Різність думок та поглядів, це ще не привід для зневажання людьми одного іншим. І не привід для образ (оскорблений). Краще поважати погляди інших людей.

                813.10.10, 18:55

                  анонім

                  913.10.10, 19:27

                  "....хто і що заважало нам вшановувати своїх лідерів-героїв минулого?...." - заважали та заважають. Самі знаєте. Але не в тому справа, вшановували і пам"ятали...кожен як міг, багато навіть підсвідомо(за часів совка). Того і живуть імена наших Героїв та їх ідеї....і будуть жити та дадуть плоди їх посіви.
                  А конкретно - то нехай кожен сам собі дасть чесну відповідь - що він був в змозі та зробив/зміг би зробити, та не зробив для України. І не треба хоч себе обманювати... І це буде найкраще вшанування Дня Героїв.

                    1013.10.10, 19:29Відповідь на 7 від Андрій Guard

                    ваш пространный камент свидетельствует о наличии у вас массы свободного времени и незаурядной способности к словоблудию. Особенно умилил призыв к уважению чужого мнения.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна