хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Національні стандарти: м'ясо подорожчає в 1,5-2 рази

Новведення очікують на виробників м'ясопереробної галузі. Споживачі на етикетках ковбас у найближчий час побачать нові назви – м'ясовмісна та м'ясорослинна продукція. Як розповіли у державному підприємстві «Полтавастандартметрологія», нині назріла необхідність розробити та впровадити стандарт на м'ясовмісну і м'ясо-рослинну продукцію, адже досьогодні в Україні немає стандарту, який би регулював виробництво ковбас із додаванням рослинних складових.

Мова йде про нові стандарти, що регламентують вміст у ковбасах м'ясної сировини вищого, першого та другого сорту, обмежують використання субпродуктів, а також застосування харчових добавок. Така необхідність, переконують фахівці, виникла через зміну вимог до вмісту м'ясної сировини і, відповідно, гаманця споживача. Ковбаса вищого сорту має вироблятися на 100% з м'ясної сировини, першого - з вмістом м'яса не менше 85%, другого - не менше 75%.

Катерина Рожновська, заступник начальника відділу стандартизації та наукової інформації ДП «Полтавастандартметрологія», розповіла, що відповідно до розрахунків, застосування національних стандарів може призвести до подорожчання продукції у 1,5-2 рази.

Крім того, не всі підприємства будуть взмозі дотримуватися вимог стнадартів, що, у свою чергу, призведе до скорочення підприємств м'ясопереробної галузі.

Виходом з такої ситуації, переконують фахівці, буде виробництво м'ясовмісної та м'ясорослинної продукції. Підприємства матимуть змогу відмовитися від застосування дорогої імпортної сировини. Споживачі матимуть змогу обирати між дорогою ковбасою вищого гатунку та більш доступною - м'ясо-рослинною продукцією.

Єдиний нюанс, - розповіла Катерина Рожновська, - вимоги до цих видів продукції, їх якості і безпечності. З метою недопущення фальсифікації мають бути розроблені і національні стандарти, і наявний суворий контроль - обов'язкове вказування складу продукту і належність до певної групи виробів на етикетці, аби не дезорієнтувати споживача.

За матеріалом телеканалу "Місто" (Полтава).
14

Коментарі

Гість: Dиззззз

119.08.09, 09:22

Брехня - Тимошенко каже, що в Україні все чудово

    219.08.09, 09:30

    Самая лучшая колбаса- динамит в кишке нардепа!

      Гість: Деінде

      319.08.09, 09:32

      Ставайте вегетаріанцями!

        Гість: steamhopper

        419.08.09, 11:31

        А не передбачається Закону, що регламентував би вміст здорового глузду у постановах Уряду?

          519.08.09, 12:35

          Я згідний з тим і навіть наполягаю як споживач, щоб всі продукти з геномодифікованими складниками, чи з домішками тощо мали чітке маркування. Ковбаса з соєю вже не ковбаса, а інше щось, як і сметана чи кефір з молочного порошку теж інші продукти.

            619.08.09, 12:58Відповідь на 3 від Гість: Деінде

              анонім

              719.08.09, 14:14

              Я ковбаси не їм та не кому не рекомендую! Але ж давно вже час писати на етикетках: що є в продукції, як це роблять у Європі. Ще рік тому збиралися впроваджувати обов'язковий надпис на етикетках, якщо є в продуктах ГМО, але як завжди бракує лабораторій. Може хоч зараз почнуть писати А те що дорожчує - так и вже звикли - інфляція до добра не доводить

                819.08.09, 18:37

                кушайте натуральное мясо, а не колбасу

                  Гість: братЧортомлик

                  920.08.09, 09:34

                  причому тут м"ясо до ковбаси