хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Флотилія до кораблика на... від нас

Зміст всього у коментах
Працює автоматика цензури
2

Коментарі

122.04.22, 16:53

Намагаюся уникати критики та сварок у сучасних реаліях війни, але і зовсім замовчувати неподобства також не годиться. Як людина, що майже півстоліття обертається в сфері української філології та журналістики, я надзвичайно гостро реагую на пропаганду російської мови через офіційно українські засоби масової інформації, особливо щодо радіо і телебачення. У мене існує тільки один-єдиний виняток для людей, що носять відзнаки ЗСУ - все! Більше ніхто не має мене обтяжувати вислуховуванням базікання кацапів особливо зі ЗМІ в Україні. Для цього я доволі успішно використовую дистанційний пульт, щоб переключити на інший канал, або ще краще діє натиснути "відключити звук" і воно там ротом шалапає щось, а мені то десь.

    222.04.22, 16:54

    Проте сьогодні мене роззлостили неймовірно на "24 каналі", що базується і веде мовлення зі Львова, де після 13 год. надали ефір якомусь опозиціонеру з РФ Дмитру Гудкову, хоча набіса нам та москальська пика навіть в якості опозиціонера зараз? Ах, першоджерело! То давайте трансляції промов Путина будемо слухати! Скобеєву для демонстрації їхньої прострації пустимо в ефіри по всій Україні. Тобто, ще недавно на цьому каналі в якості заставки заднього плану було "Русский корабль иди на...", а на 58-й день війни "24 канал" сам туди подався — так? І розумієте, що не просто огидно дивитися на екран з придурками російськомовними, бо і ведучий якийсь Фармахутдин з української перейшов люб'язно на кацапську — все для глядачів Західного регіону України стараються бути зрозумілим, кульва.

      322.04.22, 16:55

      Насправді усе значно мерзенніше: весь час діалогу поряд на своєму робочому місці сиділа гарнюнька ведуча, дуже щедра на заяви про патріотизм і всі інші якості українського позиціонування, але взятися дублювати українською цю тривалу розмову двох довбаних російськомовних поців - на то її патріотизму не стачило. Розумію, що справжня курлябандія знаходиться за пультом режисера, але тоді встань і піди з цього процесу "русский корабль ми з тобою" на "24 каналі"...

        422.04.22, 16:55

        На жаль, це не винятки, бо зайшов у Інтернеті на "Апостроф ТВ(ою)", бо там на Папу Римського вчинили рознос, що дав хреста нести українці й москалисі - жах! Ах, як так можна деградувати з тим примирення з нашими ворогами не надто нашому Папі? Образа кревна! І тут же на цьому ресурсі понеслася купа передач на російській з кацапами усіх видів та гнидів. Ото вже ціла флотилія "русский корабль йдемо до тебе".

          522.04.22, 16:56

          Дуже прикро, що всі оті людиська з підступною темою насичення російською мовою українських теле- і радіоефірів не можуть дійти своїми залишками сірої речовини в головах до розуміння, що саме через російську мову зараз в Україні йде така нищівна масакра, відбувається така жахлива війна, тому що є просте і правічне визначення: "зло притягую зло". Одні на зло хохлам не дублюють російську, бо кляті холопи все зрозуміють без перекладу — мусять! А українці дивляться, слухають ото і кажуть у відповідь злі слова прокляття: - А щоб ви повиздихали, москалі курвучі, на тому радіо- і телебаченні! Тому так і живемо та маємо те, що маємо.
          Богдан Гордасевич
          м. Львів
          22 квітня 2022 р. - 58-й день неоголошеної війни в Україні

            622.04.22, 17:44

            Розумію Ваші ЕМОЦІЇ (на Страсну П'ятницю мене теж плющить емоційно після дотиком до світу рашистів у коментарях на ютубі), Але ж треба думати переважно РОЗУМОМ.

            росія й російська мова — не синоніми. Знаю україномовних російських імперців, наприклад, які чекають на "прихід православного царя". Так само є купа російськомовних адекватних людей, що за Україну.

              722.04.22, 17:51

              Станом на зараз відсотків 40 (як не більше) громадян України вживають російську мову як основну в побуті. У Львові, у Дрогобичі, у Стрию і в Бережанах більшість розмовляє українською, хоч і троха своєрідною. Але Україна велика й різноманітна, і в інших регіонах місцями російськомовні становлять більшість. Навіть якщо російська переважно є наслідком колонізації (асиміляції), хоча не зовсім так* (див. нижче), все одно не можна насильно людям вивертати душі, перепрошивати мізки. Лагідна українізація триватиме довго, але призведе до того, що відсотків 80–85 стануть україномовними.

              Зараз, під час війни, особлИво не варто розколювати суспільство мовним питанням.

                822.04.22, 18:14

                * Щодо чужості для нас російської мови. Скажу так: якщо повернути О в не наголошене А (завдяки радимичам, які "зіпсували" сучасні білоруську й російську мови), то така мова стане дуже схожою на староукраїнську літературну мову часів 16–18 століть. Наші тодішні інтелігенти-гуманітарії леліяли ідею про руський світ і своє місце в ньому. І тому ретельно викидали всі наші розмовні особливості з текстів. Думали, що наша освіченість осідлає московську дику силу. Але вийшло трохи навпаки. Так чи інакше — сучасна російська мова дуже схожа на мову наших діячів 500 років назад.

                https://day.kyiv.ua/ru/article/ukraincy-chitayte/moskva-maroseyka

                  922.04.22, 18:15

                  Щодо громадян рф дійсно маю думку, що їх у наших ефірах має бути набагато менше. Можна залищити хіба для громадян рф, які двляться наше ТБ.

                  Навіть російські опозиціонери-ліберали нам не однодумці, бо їм жалько вбитих російських солдатів, а нам якось не дуже. Так само нам буде не жалько, якщо росія розпадеться. В те, що найближчих років 50 буде створена справжня адекватна Росія, з якою можна буде мати справу й не боятися, що через рік там до влади прийде черговий гітлер, я не вірю.

                  Але ще раз повторюся: росія й російська мова — це не синоніми.

                    1022.04.22, 18:16Відповідь на 8 від Nech sa paci

                    * https://day.kyiv.ua/ru/article/ukraincy-chitayte/moskva-maroseyka
                    Перепрошую. Ось так краще:

                    https://day.kyiv.ua/uk/article/ukrayinci-chitayte/moskva-marosieyka

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна