хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Звернення гр лода

Доброго дня, колеги!
Надсилаю проєкт звернення щодо недопустимості прийняття відверто антиукраїнського законопроєкту № 2362 від 31.10.2019р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державною мовою в закладах освіти», розгляд якого призначено вже у цей четвер 16 липня!

1. Прошу кожного з вас ознайомитися та у разі наявності зауважень, надіслати до 19.00 год. на електронну адресу свої корективи.  Наполегливо прошу вносити лише обгрунтовані та логічно послідовні поправки!!!
2. Також хочу повідомити, що 16 липня о 9.00 год. у Львові біля пам’ятника Т.Шевченку відбудеться акція на захист державної мови. 
Тому, закликаю кожного, хто має змогу, прийти і захистити свою рідну мову!



ГРОМАДСЬКА РАДА 
при Львівській обласній державній адміністрації
79008, Львів, вул. Винниченка, 18, каб. 350,  e-mail: [email protected]
__________________________________________________________________

Від __________  № _______

Верховна Рада України
01008, м.Київ, вул. Грушевського, 5

Офіс Президента України
01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

Львівська обласна державна адміністрація
79008, м. Львів,  вул. Винниченка, 18

ЗВЕРНЕННЯ

Щодо неприпустимості прийняття законопроєкту № 2362 від 31.10.2019р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державною мовою в закладах освіти»

Шановна українська владо! Громадська рада при Львівській ОДА, як найчисельніша громадська рада в Україні закликає Вас не допустити прийняття законопроєкту № 2362 від 31.10.2019р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державою мовою в закладах освіти».
З усією відповідальністю хочемо заявити, що даний законопроєкт спрямований на тотальну русифікацію української освіти! Його ініціатором є народний депутат Максим Бужанський, котрий є представником депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ". 
Відповідно до ч. 1 ст. 1 Закону України «Про статус народного депутата» народний депутат України є обраний відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України" представник Українського народу у Верховній Раді України і уповноважений ним протягом строку депутатських повноважень здійснювати повноваження, передбачені Конституцією України та законами України. 
Згідно з ч. 1, ч. 2 ст. 8 згаданого закону у своїй діяльності народний депутат повинен дотримуватися загальновизнаних норм моралі; завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб і громадян; утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України, державу. Неприпустимим є використання народним депутатом свого депутатського мандата всупереч загальновизнаним нормам моралі, правам і свободам людини і громадянина, законним інтересам суспільства і держави.
Законопроєкт № 2362, запропонований Бужанським, жодним чином не захищає інтереси українського народу, а навпаки, становить величезну загрозу. Адже, мова є винятково важливою, інтегруючою складовою кожного народу. Це не лише універсальний та доступний кожному засіб комунікації. Саме у мові відображаються унікальний характер, ментальність та темперамент кожної нації, і саме мова є первинним ідентифікатором. Без мови свого народу людина втрачає величезний потенціал для особистого розвитку, позбавляючись своєї неповторності.
У разі, якщо закон ухвалять – перехід учнів 5-11 класів росіиськомовних шкіл на украінську мову навчання з 1 вересня 2020 буде скасовано. Ба більше, в будь-яких школах (включаючи школи з украінською мовою навчання) буде дозволено викладати "декілька навчальних предметів" росіиською мовою"!
Варто зазначити, що проти цього законопроєкту свого часу виступило Міністерство освіти і науки, а також Бюджетний комітет ВР і освітянська спільнота. Також наявний висновок  Головного науково-експертного управління від 16.06.2020р. Проте, ігноруючи дані документи, голова ВР Д.Разумков доручив поставити 16 липня в розклад засідання парламенту розгляд антиукраїнського закопроєкту.
Цим зверненням ми висловлюємо не лише свою власну думку, а й думку кожного українця. Адже, ніхто не має права позбавити народ його мови. Українська мова – це мова нації, мова предків, яка пов’язує українця з його народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.
Тож закликаємо Вас в жодному разі не допустити прийняття законопроєкту № 2362 від 31.10.2019р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державною мовою в закладах освіти». 

Голова ГР при Львівській облдержадміністрації А.Р. Болюбаш 


3

Коментарі

116.07.20, 13:42

1. Всі переходи українських шкіл на російську мову в різні роки робилися одномоментно, навіть за кілька днів до випускних іспитів.

2. Як повідомлялося, майже рік тому, новообраний народний депутат від партії “Слуга народу” Максим Бужанський у своєму telegram-каналі назвав журналістку "Нового времени" Ольгу Духнич "тупою вівцею" у відповідь на те, що вона під час інтерв'ю з лідером політсили Дмитром Разумковим сказала, що Бужанський “ностальгує за СРСР і часами Віктора Януковича”.

3. Чому в 2014 році, "руський мир" встановлювали в східних регіонах щляхом терору, а єдину адекватну відповідь одеситів і досі критикують різні "оппи", дії яких так і не отримали справедливої оцінки.

4. Здається вже час загнати до кошари "Совкового баранчика", щось воно розкричалося?

    216.07.20, 21:11

    На мою думку, зміни в законі потрібні. Але чомусь найбільш гучні патріоти мислять чорно-біло і прямолінійно.

      316.07.20, 21:12

      До Бужанського не маю жодних симпатій. І краще, щоб подібні зміни ініціював не він, а хтось нормальніший.

        421.07.20, 18:56Відповідь на 2 від Nech sa paci

        А в чому зміни? Поясніть, як люди закінчують школу в Україні і не володіють українською розмовною? Гірше: вузи закінчують і не володіють. Гірше того: викладачі вузів в Україні не володіють українською. 30-ть років минуло, а у нас все ще Совок в головах, тобто: розруха!

          522.07.20, 13:15Відповідь на 4 від Богдан Бо

          Більшість викладачів володіє. Мій друг — викладач у Києві, він раніше українською не міг речення сказати, зараз шпрехає нормально, на тверду четвірочку за 5-бальною. Так само — ще кілька моїх знайомих. Можливо, якийсь дід десь не вивчив, але такі скоро підуть на пенсію.

          Зараз десь 40 % людей в Україні розмовляють у побуті переважно російською. У містах це цифра ще вища. Деякі серед цих людей (можливо, 20 %) хочуть навчати своїх дітей російською. Вони на це не мають права?

          "Я червоний, я маю право, бо червоний. А ти зелений, ти не маєш права, бо ти зелений". Виходить якось так.

            622.07.20, 13:17Відповідь на 4 від Богдан Бо

            Совок у головах залежить від думок, а не від мови, яка на 90 % є лише способом передачі цих думок.

              722.07.20, 13:19Відповідь на 4 від Богдан Бо

              І взагалі: Україна може посипатися в будь-який момент, а Ви не хочете залишити інших людям трохи прав, які в них буде ще пару років тому. Хочете однорідну україномовну Україну — матимете її. Але маленьку.

                822.07.20, 13:20Відповідь на 4 від Богдан Бо

                * які в них буЛИ ще пару років тому.

                  922.07.20, 13:47Відповідь на 4 від Богдан Бо

                  На захисті російської мови виїде Медведчук. Ось іще скупить канали Пінчука — і виїде. Хочете президента Медведчука? Я — ні.

                  Тому треба пом'якшити мовне законодавство, поки не пізно, поки не запустили чергове загострення.

                    1024.07.20, 19:11Відповідь на 9 від Nech sa paci

                    Зрозуміла ваша позиція: консервативний соцреалізм в позитивному трактуванні. Умовне означення, як і космополітизм.
                    З того і моє розуміння теми впровадження української, бо я постійно ставлю в приклад Щербицького, діяльність якого добре означила одна жіночка: Я народилася в сім'ї, де всі говорили українською, а зараз я і моя сім'я говорить російською, але я не відчуваю, щоб нас насильно русіфікували.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна