хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Шукають таланти, бо дурні закінчуються у Зе-кодла

"Ми шукаємо таланти": що стоїть за ініціативою працевлаштування молоді в органи владиУкраїнські експерти проаналізували ідею пошуку талановитої молоді для роботи на державу
сьогодні, 12:59
Автор:

• Сергій Медведєв

"Ми шукаємо таланти": що стоїть за ініціативою працевлаштування молоді в органи влади

В Офісі президента (ОП) запропонували губернаторам ввести посади заступників по роботі з талановитою молоддю. Передбачається, що ті зможуть зайнятися формуванням списку "амбітних молодих і талановитих людей з областей для роботи на державу". Експерти на прохання видання "Коментарі" оцінили перспективи цієї затії.

"Створювати окрему посаду - недоцільно"

Політолог, політичний консультант Володимир Фесенко вважає ідею в цілому правильною. Але не бачить доцільності створення окремої такої посади.

"У будь-якій ОДА є хтось із заступників, хто відповідає за кадрову політику, - пояснює експерт. - Умовний кадровик. Він і повинен займатися цією роботою. Ще краще, щоб був окремий проект, який курирував би замгубернатора. Але при необхідності можна призначити і окремої людини. Причому не обов'язково в статусі заступника голови ОДА ".

Володимир Фесенко нагадує, що створення партії "Слуга народу" починали саме з ідеї кадрового, соціального ліфта.

"Потреби в цьому, дійсно, є, - підкреслює політолог. - Талановиті кадри серед молоді потрібно шукати, доповнюючи ними кадровий склад на всіх рівнях. Але це слід робити системно, на постійній основі. І займатися цим повинні професійні кадровики - і в Офісі президента , і в ОДА. Можливо, за участю відповідних рекрутингових агентств з досвідом ".

"Потрібно займатися партійним будівництвом, а не імітувати бурхливу діяльність"

Експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов вважає, що керівництво країни знову намагається симулювати бурхливу діяльність.

"Якби влада реально потрібні були лояльні і добре підготовлені кадри, вона зайнялася б партійним будівництвом, а не створювала всілякі сумнівні посади, - каже Данило Богатирьов. - Ніщо так не здатне підготувати молодих, талановитих управлінців, як партійна робота, подальше обрання до місцевих органи влади, отримання там великого досвіду, і подальше просування по кар'єрних сходах на загальнодержавний рівень ".

На думку експерта УИП, саме відсутність нормальних інституціалізованих партій породжує систематичну брак кваліфікованих кадрів в українській політиці.

"Хороша картинка при поганій погоді"

Пропозиція залучати талановиту й енергійну молодь на державну службу - НЕ нова історія, зазначає політичний експерт Тарас Семенюк.

"Такі пропозиції були в усі часи, - підкреслює експерт. - Сьогодні це виглядає як спроба" сподобатися "виборцям і створити гарну картинку при поганій погоді"

Сама пропозиція за своєю суттю не погане, визнає Тарас Семенюк. Але нагадує, що рік тому такими ж методами формували партію "Слуга народу". Оцінити рівень підготовки "слуг" кожен може самостійно.

Зеленський, на думку експерта, не врахував (і не враховує) одну важливу річ: молодь потрібно запрошувати на державну службу, але повинні бути два ключові критерії:

- гідна зарплата, особливо якщо мова йде про топ посади;

- чіткий і зрозумілий кар'єрний ліфт, який функціонує виключно на оцінці професійних якостей. 

"В Україні зламана система підготовки професійних кадрів для державних інститутів, - підкреслює Тарас Семенюк. - Мова йде про клас управлінців, які готуються в відповідних університетах, а також при партійних структурах. Це працює в багатьох процвітаючих демократіях. Тому що і політичне, і професійне спадщина - це сплав мудрості і досвіду з молодою енергією і готовністю перейняти естафету у старшого покоління ".

Як повідомляв портал "Коментарі", в  політичній партії "Слуга народу" офіційно ніхто не працює .


2

Коментарі

19.05.20, 06:19

Комуністи спочатку ставили керувати членів КПРС, з пролетарів, грамотних вважали "гнилою інтелігенцією.
Потім, з брежнєвських часів, гарним керівником вважали того, хто вчасно передавав конверт "нагору".
Кравчук з Кучмою додали вимогу молитись на Москву та її вигоди.
Янукович розбодяжив "еліту" блатотою.
Зараз вимоги збагатилися сінагогою та Клюбом Веселих і Кмітливих.

Ніхто ніколи не дбав про гідний резерв кадрів, на посади завжди призначали "по блату".

Маємо те що маємо (С)

    29.05.20, 15:52Відповідь на 1 від Леонід

    В тому ж і проблема, що без нормального кадрового оновлення система занепадає, що і бачимо наочно, бо ні за Ющенка, ні за Порошенка ця проблема не вирішувалася взагалі.