хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Новини з життя на Львівщині

Оперативна інформація за наслідками розгляду питань передбачених порядком денним Апаратної наради під головуванням О.М. Синютки.


У понеділок, 8 жовтня 2018 року о 10:00 (каб. 257 ОДА), відбулася апаратна нарада голови ЛОДА О.М. Синютки.

Порядок денний складався з питання:

«Про роботу з учасниками АТО та членами їх сімей»

Доповідач – директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації КУЗЯК Наталя Олегівна

Різне: «Про проведену роботу з перевірки та легалізації діяльності лісопильних об’єктів на території Львівської області»

Доповідач – начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства ДЕЙНЕКА Анатолій Михайлович

 

Наведемо короткі факти.

         Кузяк Н.О. (директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації)

наголосила, що проводиться комунікація з учасниками АТО та членами їх сімей, зокрема за учасниками АТО та членами їх сімей закріплено 1142 працівників соціальної сфери.

У Львівській області проходить державна підтримка учасників АТО:

·        32 родини військовослужбовців отримали кошти на закупівлю житла в розмірі 32 773,9 тис. гривень;

·        впродовж 2018 року  укладено 180 угод щодо професійної адаптації  285  учасників  АТО та 2 постраждалих учасників Революції Гідності;

·        6 родини військовослужбовців з числа внутрішньо переміщених осіб отримали кошти на закупівлю житла в розмірі 5 411,5 тис. гривень;

·        психологічна реабілітація –147 осіб;

·        проводиться курортне лікування.

 

ОБЛАСНА ПІДТРИМКА  УЧАСНИКІВ  АТО та членів їх сімей включає:

·        Надання адресної грошової допомоги на реабілітацію осіб з інвалідністю внаслідок війни

 - 1 група (25 тис. грн.) – 3 ос.,

 - 2 група (15 тис. грн.) – 28 ос.,

 - 3 група (10 тис. грн.) – 122 ос.

- на  санаторно-курортне лікування (5 250 грн.) – 2 осіб;

·      Грошова допомога на вирішення матеріально-побутових проблем учасникам АТО з числа ВПО - по 8 тис. грн. – 92 особам;

·        Компенсація вартості послуг з організації сімейного відпочинку – близько 200 осіб по 1200 гривень;

·   Закупівля житла на умовах співфінансування: Золочівський район – 4 квартири; Городоцький район - 2 квартири; Бродівський – 1 квартира; Новий Розділ – 1 квартира; на стадії підготовки м. Стрий – 1 квартира.

Дуже важлива інформація, на наступній сесії буде підтримано рішення обласної ради про підтримку сімей загиблих (зокрема виділено кошти на встановлення памятників).

На цьому доповідь була зупинена та вказано про те, що робота проводиться незадовільно, по великій мірі формально, і ми не повинні зважати на той факт, що серед інших областей ми виглядаємо найкраще по Україні, оскільки нас повинно цікавити кожен конкретно наш герой, який пройшов війну, він чи його сім»я повинні відчувати опіку.

ДЕЙНЕКА А.М. (начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства) доповів про проведену роботу щодо виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 02.04.2018р. №274/0/5-18 «Про сприяння розвитку суб’єктів господарської діяльності деревообробної галузі Львівщини» станом на 02.10.2018р. По всіх райдержадміністраціях та міськвиконкомах де зареєстровані лісопильні об’єкти видані відповідні розпорядження та були створені комісії з обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів, в склад яких включені представники відповідних державних органів, що вказані в розпорядженні голови ОДА.

Всього від початку роботи комісій проведено 707 обстежень суб’єктів господарювання, з них:

   - працюють без зауважень – 79 об’єктів;

   - не здійснюють господарську діяльність – 181 об’єкт.

   - по 447–ми суб’єктах господарювання виявлено найбільш розповсюджені недоліки такі як: не зареєстровані працівники, не оформлений дозвіл на експлуатацію деревообробного обладнання, відсутність реєстрації підприємницької діяльності, відсутність книги обліку лісопродукції, необхідність упорядкування та обгородження території лісопильних об’єктів, дотримання норм охорони праці, техніки безпеки, протипожежної безпеки, екологічної безпеки.

         За виявленими недоліками в ході обстежень суб’єктів господарювання, райдержадміністраціями та міськвиконкомами розроблено заходи з виправлення виявлених недоліків із зазначенням термінів їх виконання та скеровано відповідні листи суб’єктам господарювання.

         Станом на 02.10.2018 року, серед тих райдержадміністрацій та міськвиконкомів на території яких на лісопильних об’єктах виявлені недоліки в ході проведених оглядів, повністю їх усунуто по Городоцькій РДА, Дрогобицькій РДА, Жовківській РДА, Кам’янка-Бузькій РДА, Мостиській РДА, Пустомитівській РДА, Радехівській РДА, Стрийській РДА, Червоноградському МВК, Стрийському МВК, Самбірському МВК. Решта – термін усунення недоліків ще не минув, недоліки усунуті частково, оновлюється інформація по мірі надходження від власників лісопильних об’єктів підтвердження про усунення недоліків.

         О.М. Синютка (голова Львівської ОДА) за наслідком доповіді надав протокольне доручення провести повторно перевірку, в разі не усунення недоліків роботи – подати інформацію до прокуратури Львівської області.

 

Щодо іншого…

І.В. Кондро (керівник ГУ ДФС у Львівській області): керівник ГУ Держпраці у Львівській області саботує роботу, прошу Вас втрутитися, оскільки ми не можемо вже другий тиждень вийти з комплексними перевірками по тих підприємствах, які визначені як мінімізатори.

О.М. Синютка (голова Львівської ОДА): беззаперечно слід прийняти рішення про зміну керівника, оскільки вказана структура навіть не здатна виконати пряме доручення Прем’єр-міністра України щодо перевірки стану тінізації з\п в області. Тому, надано протокольне доручення про звернення до КМ України про зміну керівництва ГУ Держпраці у Львівській області.

 

0

Коментарі