хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Гройсман рятує пам'ть про Василя Стуса від брехні

Фільм про Стуса: Гройсман закликав не підміняти історичну правду на догоду комусь



Прем’єр-міністр Володимир Гройсман висловив обурення спробами цензури фільму про Василя Стуса.

Про це Прем’єр написав у Фейсбуці.

«Про ситуацію зі зйомками фільму про Василя Стуса. Неприпустимо, коли будь-хто намагається впливати на українське кіно і підміняти історичну правду на вигідну будь-кому. Ми не повинні з цим миритись!

Тому я доручаю керівництву Мінкульту та Держкіно в максимально стислі терміни зібрати авторів фільму та громадськість аби розібратись і зробити все можливе, щоб в стрічці історія мого земляка – справжнього патріота і борця за волю України Василя Стуса була розказана чесно, правдиво, повністю і без перекручувань. Це – справа честі!», – написав В.Гройман.

Як повідомлялося, зі сценарію фільму про поета Василя Стуса, начебто за вказівкою від адміністрації Медведчука, видалили згадки про самого Віктора Медведчука, який був адвокатом Стуса у суді над поетом.

Це викликало суттєве обурення читачів соцмереж 
Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/08/11/film_pro_stusa_groysman_zaklykav_ne_pidminyaty_istorychnu_pravdu_na_dogodu_1384571
1

Коментарі

112.08.18, 16:50

Треба не критикувати, а дякувати «Адміністрації Медведчука» за той дзвінок. Це був великий внесок в популяризацію Стуса і українського кінематографа.

Крім того, маємо ще одне підтвердження «феномену Медведчука»: у людини є все -розум, гроші, дружина-зірка і кум на прізвище Путін - але все, за що він береться, завершується рівно протилежним результатом.Тому за партію, в яку він нещодавно вступив, я тепер спокійний. Як і за увіковічення в масовій свідомості ролі Медведчука у знищенні генія Василя Стуса...........................кулеба