хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Нове у роботі Українського культурного фонду

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який врегульовує особливості діяльності Українського культурного фонду

Документ набуде чинності наступного дня після офіційної публікації

18:0031.07.2018

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 8266-д, який врегульовує особливості діяльності Українського культурного фонду. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Документ також уточнює правовий статус Українського культурного фонду, удосконалює процедури, пов’язані з підтримкою проектів цим фондом.

Закон уточнює особливості надання фондом грантів на реалізацію культурно-мистецьких проектів. У випадку, якщо Український культурний фонд вирішив профінансувати певний проект, укладається договір про надання гранту. Такий договір не може передбачати замовлення фондом товарів, робіт, послуг, майнових прав, - а також витрачання грошей на ці товари, роботи чи послуги.

Фонд має контролювати, як виконують проект, зокрема на що витрачають кошти і чи встигають втілити задумане вчасно. При нецільовому використанні коштів чи інших суттєвих порушеннях договору фонд може розірвати домовленість в односторонньому порядку.

Документ передбачає, що кошти культурного фонду можна використовувати для сплати винагороди експертам, яких залучають до конкурсного відбору проектів. Методику визначення сум встановить Кабмін, проте винагорода експерту за розгляд однієї заявки і доданих до неї матеріалів не може перевищувати розміру однієї мінімальної зарплатні, визначеної на початок року (у 2018 році - 3723 грн).

Нагадаємо, Верховна Рада у березні 2017 року ухвалила закон про створення Українського культурного фонду. Перший рік існування фонду розкрив певні проблеми у функціонуванні такого фонду, тож даний закон спрямований на виправлення цієї ситуації.

0

Коментарі