хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

На Львівщині нарада з НАТО - саме то!

В УКРАЇНУ ПРИБУЛИ МАЙЖЕ 40 ВИЩИХ ОФІЦЕРІВ ВІЙСЬКОВОГО КОМІТЕТУ НАТО – ЩО ОБГОВОРЮВАЛИ
19.04.2018 15:23
У ході зустрічі головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко підкреслив: існує потреба підвищити рівень співпраці між українським військом та силами Альянсу

ЗА ТЕМОЮ

У четвер, 19 квітня, на Львівщині відбулося виїзне засідання військового Комітету. Представники країн-членів НАТО та Збройних Сил України обговорили, серед іншого, стратегічні питання, військове співробітництво та ситуацію на сході країни. Про це повідомляє кореспондент "5 каналу".

На Яворівський полігон прибули близько 40 вищих офіцерів Військового комітету НАТО. Головною темою засідання стало військове співробітництво між Збройними Силами України та їх партнерами з числа держав-членів Альянсу.

Сторони обмінялися оцінками поточного стану та перспектив ситуації з безпеки України та її кордонів. Генерал НАТО Петр Павел запевнив, що НАТО і надалі буде продовжувати підтримувати Україну у військових справах. А члени Військового комітету оцінили військові реформи України на високому рівні.

виїзне засідання військового Комітету

"Ми не лише задоволені дружністю і відкритістю діалогу, який ми мали впродовж цього засідання, також всім тим, що ми побачили тут, зокрема щодо досягнень України на шляху реформ та підвищення рівня оперативної сумісності між українським військом та НАТО", – заявив Голова військового комітету НАТО Петр Павел.

виїзне засідання військового Комітету

Офіцери Військового комітету підняли ще одну важливу тему під час переговорів – це участь України у миротворчих операціях під проводом НАТО. Адже українські військовослужбовців беруть участь у більшості військових операцій Північноатлантичного альянсу.

Для України приїзд Військового комітету НАТО є важливою подією, адже цей орган надає важливі рекомендації у різних військових питаннях і від нього залежать стратегічні рішення Альянсу, зокрема у вирішенні воєнних конфліктів.

виїзне засідання військового Комітету

"Питання, які сьогодні обговорювалися, практично по кожному з них ми намагалися донести до наших партнерів необхідність підвищити рівень нашої співпраці. На тактичному рівні, що стосується підготовки наших підрозділів, військовослужбовців, у нас достатньо хороша взаємодія і достатньо активна допомога. Зараз мова йде про те, щоби таку ж допомогу надавали з підготовки персоналу для штабів оперативного і реформування системи стратегічного управління. Також допомогу у створенні матеріальної бази управління. Мова йде про автоматизовану систему управління військами", – відзначив начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

Нагадаємо, у березні цьогоріч головнокомандувач ЗСУ заявив, що Сили спецоперацій України будуть сумісні з ССО НАТО. Так, 2019 року загін українських Сил спеціальних операцій в форматі Special Operation Task Group пройде сертифікацію і з 2020 року заступить на бойове чергування у складі підрозділів NATO Response Force.

4

Коментарі