Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

ЗМІ-їна зрада

Київська спілка журналістів підтримала й нагородила Коцабу, який “сидів ні за що” 15/06/2017 10:52

 

Члени Київської обласної організації Національної спілки журналістів України нагородили грамотою “За особливі заслуги” івано-франківського блогера Руслана Коцабу, який називає війну на сході “громадянською” та є обвинуваченим у судовому процесі про перешкоджання діяльності Збройних сил.
Як передає “Новинарня“, про це розповіло видання “Детектор медіа”.

Першим про отримання грамоти повідомив сам Коцаба, заявивши, що його нагородили від імені НСЖУ.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко на своїй сторінці у “Фейсбуці” зазначив, що від загальноукраїнської Спілки Коцаба не отримував ніяких офіційних нагород.

“Рішення про відзначення Руслана Коцаби прийняла Київська регіональна організація Спілки журналістів“, – пояснив він.

“Таким чином столична організація підтримала колегу перед засіданням суду, який мав розглядати питання оскарження вироку блогеру та робив реальним його нове ув’язнення”, – зазначив Томіленко.

Секретар Київської обласної організації НСЖУ Алла Малієнко пояснила: “…В День журналіста, коли ми святкували (були присутні наші члени правління), звернулися колеги, щоб підтримати Руслана Коцабу. Наш член спілки Василь Семенович Анісімов приніс свою нагороду (почесний знак), яку йому вручали три чи чотири роки тому, і вирішив йому передати у нашому приміщенні. Взяли з собою грамоту не нашого зразка. Наша київська організація має свій зразок. І ми, колеги, порозписувалися на тій грамоті”.

“Що тут такого? Ми підтримали колегу. Грамота за мужність і стійкість. Він майже два роки просидів у тюрмі. Я і ми всі вважаємо, що він ні за що просидів“, – заявила Малієнко.

Як писала “Новинарня“, Руслана Коцабу затримали 8 лютого 2015 року за підозрою в державній зраді та перешкоджанні діяльності Збройних сил України. Перед цим він активно виступав проти проведення мобілізації до ЗСУ, записував відеозвернення. Журналіста взяли під арешт.
12 травня 2016 року Івано-Франківський міський суд засудив Коцабу до 3,5 років позбавлення волі, визнавши винним у перешкоджанні Збройним силам України, проте виправдав за звинуваченням у державній зраді.
14 липня 2016 року Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу, і він вийшов на волю.

Під час перебування за ґратами івано-франківський журналіст став прапором так званих “антивоєнних”, а також проросійських сил в Україні, які на прикладі його справи обвинувачували владу в політичних репресіях.

Після звільнення Руслан Коцаба неодноразово брав участь в акціях проросійських, заходах колишніх “регіоналів”, записував відеозвернення тощо.
Нардепи-“опоблоківці” Рабинович і Мураєв створили нову партію з Коцабою.

Вищий спеціалізований суд України 7 червня скасував виправдувальний вирок Коцабі, ухвалений раніше апеляційним судом Івано-Франківщини, та призначив нове провадження в суді апеляційної інстанції.
На суді Коцаба знову заявив, що війна на сході є громадянською.

http://novynarnia.com/2017/06/15/kiyivska-spilka-zhurnalistiv-pidtrimala-y-nagorodila-kotsabu-yakiy-sidiv-ni-za-shho/?aid=13P92Y.wghot

Богдан Гордасевич

Класика жанру і не тільки для Київської області, де журналісти совкової генерації воістину ЗМІ-їсти з отрутою комуно-радянщини, тому і підтримують цілком щиро КОЛЕГУ ! Зрадник, що активно працював агітаційно на ворога, для них - колега, отже ясно і їх світоглядні позиції суто антиукраїнські. Ганьба! На жаль, такі, як Роман Кацаба, спричинили до ганебної втечі добробату "Прикарпаття" з фронту на Донбасі 2014 року та значних втрат через це ЗСУ під Іловайськом, але в ЗМІ про то не говорять, замовчують тему і дезертирів - спитатись: - А чому? Тепер ясно чому.

1

Коментарі

116.06.17, 07:43

Підтримую!

    216.06.17, 10:17

    Та бо суд мав бути іншим... коротким і біля канави...

      316.06.17, 12:27

      Знов попливу проти течії, хоча не знаю, кому це потрібно. Перш за все зауважу, що я не його однодумець, однак вважаю, що не варто його записувати у вороги України.

      Із формальної точки зору до 1 червня він дійсно був не винен і відсидів ні за що (разом із СІЗО — понад рік). Адже апеляційний суд його виправдав. Тепер Вищий спеціалізований суд скасував виправдовувальний вирок, тому взагалі його статус підвішений.

      Сторона звинувачення під час розгляду його справи в 2015-2016 роках діяла дуже непрофесійно, і адвокат Руслана Коцаби Тетяна Монтян, захищаючи його безплатно, не раз "опускала" прокурорів і свідків. Справа була, скажімо так, на 90 % політичною.

        416.06.17, 12:35

        Те, чим займався Коцаба з 1980-х, можна назвати "активізмом". Він брав участь у "Революції на граніті" та першому Майдані, навіть став партійцем "Пори" в 2000-х. Потім був ідейним журналістом-"правдолюбом" типу Лещенка, але в регіональному масштабі. Працював на місцеве Око та ZIK. Брав участь у другому Майдані, потім поїхав журналістом на Донбас від каналу 112.

          516.06.17, 14:36

          Можна спробувати проаналізувати його слова, за які його арештували й засудили.

          Теза про громадянську війну, що вона ніби-то є. За саме трактування якогось терміну взагалі-то не садять — лише хтось може публічно не погодитися чи морально засудити. Якщо чесно, то частково цей термін підходить до ситуації, що б там хто не говорив. Є "Майдан" і "Антимайдан" (і люди так чи інакше "нейтральні", є "майданівці" і є "антимайданівці" чи "ватники". Причому серед "антимайданівців" не всі хочуть бути окуповані Росією — дехто бачить Україну незалежною, але "совковою", проросійською тощо.

            616.06.17, 14:53Відповідь на 2 від ЧарКес

            Та бо суд мав бути іншим... коротким і біля канави...
            Я б інакше: дав тому Кащабі пістоля і сказав: перестріляєш керівництво київських журналістів - і прощається твоя вина.

              716.06.17, 15:02Відповідь на 3 від Nech sa paci

              Шановний, не треба плисти ні за - ні проти течії, а потрібно мати власну думку.
              Наскільки я знаю: Кацаба у своєму блозі закликав ухилятися від призову до ЗСУ, тобто до дезертирства. За це його арештували і висунули звинувачення в державній зраді.У час 2014-го це було дуже підступно і я вважаю його заслужено покараним. Не фаховість наших юристів з обвинувачення - то інша тема, але злочин був однозначно.

                816.06.17, 16:47Відповідь на 7 від Богдан Бо

                Я особисто вважаю, що він неправий і став у певному сенсі жертвою маніпуляцій над ним із боку сепарів і росіян. Якби на початку 2015 ніхто не пішов воювати, лінія фронту би значно посунулася в наш бік. Але юридично він скоріше не винен (у нас офіційно не воєнний стан) або ж винен зовсім трошки. Його звернення навряд чи вплинуло на тих, хто ухилявся від мобілізації.

                  916.06.17, 16:57Відповідь на 7 від Богдан Бо

                  Із іншого боку, побувавши на війні, він бачив на свої очі трохи іншу картину війни, ніж бачили глядачі 1+1 чи СТБ. Тоді ще відвертих росіян було менше, й вони ховалися. Зате на виду було багато громадян України, що вирішили піти в сепари. Серед місцевих у багатьох містах Донбасу було більше "ватників", ніж проукраїнськи налаштованих. Мій родич, який воював у 2014, казав, що в тому місті, де він воював, серед цивільного населення було 40 % "наших" і 60 % "не наших".

                    1016.06.17, 16:59Відповідь на 7 від Богдан Бо

                    Також Коцаба критикував тактику ведення бойових дій нашими підрозділами на початку війни. Тоді було багато жертв серед цивільних, бо наші стріляли не акуратно й потрапляли в житлові будинки. Коли наші спікери 3 роки тому казали про "кондиціонер" у Луганській ОДА, він був на місці й бачив на свої очі, що то було. Відео з ютюбу пізніше підтвердило, що то стріляла наша СУшка. Місцеві жителі чули від наших спікерів усю брехню й могли ідейно (в голові) перейти на бік ворога.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна