хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Не втратити шанс до Євросоюзу



Арсеній Яценюк - Парламенту: В українців є мета - стати членами ЄС. Не ставайте на шляху цієї мети
08.11.2015 | 18:56 
ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ
 

«Для реалізації реформ необхідна єдність коаліції, політична воля і політична відповідальність кожного члена Парламенту, Президента, Прем'єра і Уряду за долю країни», – підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 8 листопада.

Арсеній Яценюк наголосив, що цього тижня Парламент відмовився голосувати за закони, які передбачають реальну боротьбу з корупцією. Такі закони, зазначив він, працюють у всіх країнах-членах ЄС: «Про що йде дискусія в українському Парламенті? Можливо, хтось хоче уникнути від кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення чи не дати можливості повернути активи колишнього режиму?»

Глава Уряду звернувся до Парламенту ухвалити на наступному пленарному тижні закони, «необхідні для кожного громадянина нашої країни»: «Звертаюся до політичної відповідальності всієї української парламентської коаліції і кожного окремого народного депутата України. В українців є національна мета – стати членами Європейського Союзу. Не ставайте на шляху цієї мети, а зробіть все, щоби ми разом пройшли цей шлях».

Він підкреслив, що за останні 20 місяців «ми вистояли, пройшли перший етап реформ, і нам треба рухатися далі»: «Ми отримали неймовірну підтримку Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки і всього вільного західного світу. Підтримка зовнішнього світу важлива, але її можна отримувати тільки тоді, коли всі разом ми не зупиняємося».

Іншого шляху, окрім шляху реформ, не існує, підкреслив Арсеній Яценюк: «Всі країни-члени Європейського Союзу пройшли аналогічний шлях, який Україна проходить зараз. Вони це робили 20 років тому. Нам це необхідно робити невідкладно».

«Ми протягом двох десятків років намагалися знайти окремий третій шлях, як будувати Україну. В результаті заблудилися і ледь не втратили нашу державу. Саме тому Угода про політичну асоціацію і Угода про зону вільної торгівлі з ЄС– це наша дорожня карта і план дій, як зробити Україну частиною Європейського Союзу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Для реалізації цієї угоди, підкреслив Глава Уряду, потрібна «політична воля політичного класу, який обраний народом України, політична відповідальність за вкрай складні, сьогодні непопулярні, але правильні кроки і рішення, які потребує українська держава».

«Історія нашої держави свідчить про те, що найбільша загроза для незалежності України була у внутрішніх чинниках. Розбрати, конфлікти, чвари, політиканство і безвідповідальність перед українським народом за майбутнє української держави. Наші вороги очікують, що це саме повториться і зараз. Я дам свою відповідь: ми знайдемо в собі сили іти далі цією дорогою правильних, складних, але єдино вірних кроків і змін для України», - сказав Арсеній Яценюк.

«Ми йдемо по дорозі європейських реформ. Але цю дорогу треба щоденно будувати, кропіткою і напруженою працею, від дня до дня, кілометр за кілометром. І всі повинні будувати цей європейський шлях України», - сказав він.

Арсеній Яценюк зупинився на порядку денному, який Парламент повинен завершити до кінця поточного року».

Насамперед Верховна Рада має проголосувати за ключові закони, які дають можливість Україні отримати безвізовий режим для громадян країни.

Окрім того, на порядку денному ухвалення пакету законів щодо системи освіти та охорони здоров'я, а також формування нового Державного бюро розслідувань: «Усі ведуть дискусію про те, що прокуратура не виконує свою функцію. Саме тому Уряд наполягає на позбавленні прокуратури функцій слідства і створенні незалежного Державного бюро розслідувань».

Необхідно також ухвалити справедливий бюджет 2016 року: «Бюджет – це не політична вигадка. Бюджет – це арифметика. Треба витрачати тільки те, що заробили. І для того, щоб заробити більше, Парламенту необхідно прийняти закони по дерегуляції і по прозорій і чесній приватизації. Україні потрібні інвестиції для економічного зростання, створення робочих місць, збільшення доходів бюджету, а відповідно і збільшення соціальних стандартів»

Арсеній Яценюк також наголосив, що Уряд України 11 грудня відзвітує перед українським народом та перед українським Парламентом за рік своєї діяльності.

 

 
« повернутисьПостійна www-адреса статті:
http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=248614583
1

Коментарі