хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Вітання II Всесвітнього конгресу кримських татар

Вітання учасникам II Всесвітнього конгресу кримських татар

01 Серпня 2015 - 11:34


Шановні друзі!

Щиро вітаю представників мужнього та свободолюбного кримськотатарського народу, які прибули сюди для участі у II Всесвітньому конгресі кримських татар. Нині весь світ із вами. Про це свідчить значна кількість учасників форуму з різних країн.

Шість років минуло відтоді, як на вашій історичній батьківщині у Криму ви вперше зібралися, щоб заснувати Всесвітній конгрес кримських татар, вільно обговорювали плани з національного відродження та відновлення зв’язків між представниками народу, розірваного імперською політикою Кремля. Народу, який отримав змогу об’єднатися завдяки своїй боротьбі та підтримці України, яка у 1991 році здобула незалежність і відкрила шлях для повернення кримських татар додому.

На жаль, II Всесвітній конгрес кримських татар відбувається в умовах тимчасової окупації Криму Російською Федерацією. Кримськотатарський народ знову зазнає терору, десятки тисяч кримчан змушені рятуватися від нової загрози. Хочу запевнити вас, що Україна ніколи, ні за яких умов не змириться з порушенням прав своїх громадян, прав людини, прав кримськотатарського народу вільно жити на своїй землі.

Україна разом із нашими міжнародними партнерами докладатиме всіх зусиль задля відновлення законності на півострові та повернення української влади у Крим. Ми створили державні установи, які опікуються реалізацією державної політики щодо Криму. Гідне місце в українській владі посіли представники кримських татар, у тому числі національні лідери Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров - народні депутати України.

У наших планах - розробка «дорожньої карти» щодо надання Криму - історичній батьківщині кримськотатарського народу - статусу національно- територіальної автономії у складі Української держави.

Україна вдячна за підтримку демократичних країн, у тому числі тюркомовних держав, у цей складний час. Хочу наголосити, що ми високо цінуємо принципову позицію Турецької Республіки, яка стала співавтором Резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України», неодноразово на найвищому державному рівні заявляла про неприйнятність окупації Криму й направила до нього неофіційну делегацію, яка підтвердила численні ганебні факти порушень окупантами прав людини.

Як Президент України, я також висловлюю вдячність усім вам, у тому числі діаспорі кримських татар в інших країнах, за беззастережну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Бажаю кримськотатарському народові миру, єдності та процвітання, а делегатам II Всесвітнього конгресу кримських татар - успіхів у роботі. Вірю, що разом із нашими друзями у всьому світі ми відновимо історичну справедливість і забезпечимо гідне майбутнє наступним поколінням.

Петро ПОРОШЕНКО

4

Коментарі

11.08.15, 18:08

    21.08.15, 18:13

    "Історична батьківщина" - це ідеологічний викрутас що нічого спільного немає із суспільними науками. Для третього покоління тарганів ваша кухня є історичною батьківщиною!

      31.08.15, 18:24Відповідь на 2 від Мольфар

      "Історична батьківщина" - це ідеологічний викрутас що нічого спільного немає із суспільними науками. Для третього покоління тарганів ваша кухня є історичною батьківщиною!
      Я захоплююсь вже вашим мольфарівським чаклунством: ви знаходите тарганів де завгодно по всїх ЗМІ, а ось знайшли навіть в мене на кухні, де їх ніколи не було, але деякий час докучали мурахи. Не хочу дізнаватись, яке покоління тарганів у вас в голові, але явно у них там історична батьківщина.