хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Агов, Вадік колесніченко! "Утискають" російську мову.

Історія, яка набула розголосу в українських ЗМІ стосовно конфлікту Ростислава Камерістова з Луганщини з лікаркою, яка вимагала від нього розмовляти виключно російською мовою, дійшла до логічного завершення. Хлопець за направленням відвідав психолога і поряд із діагнозом «здоровий» отримав від неї подяку за сміливість відстоювати державну мову в рідному місті.


«Я таки пішов до психолога. Прийняла вона мене добре. Я пройшов тест, питання, здається, були стандартними. Розмовляла психолог зі мною українською мовою. Вона також сказала, що їй соромно за таких людей, котрі “граються” з вогнем. Мовляв, в Україні повинна бути єдина державна мова. Також додала, що рада, що є такі люди ще на Сході, а тому є шанс, що все буде нормально. Побажала багато сміливості та вдачі. А потім віддала мені довідку, потрібну для отримання сертифікату (російською мовою). Завтра я повинен забрати сертифікат», – розповів Ростислав Камерістов «Погляду».

Хлопець додав, що донині не до кінця розуміє, чому його відправили до психолога.

«Мені просто потрібно було підписати сертифікат, що я здоровий. У кількох лікарів все пройшло без казусів, незважаючи на те, що я вимагав підписувати державною мовою, бо планую поступати до Львова. Через те, що я розмовляв українською, було, звичайно, нерозуміння, але без категоричної агресії. В одному із кабінетів довелося по буквах диктувати лікарці, як українською пишеться моє прізвище. І лише в останньому кабінеті виник конфлікт», – розповів Ростислав.

За його словами, лікарка розпитувала, чому він вирішив поступати саме до Львова, нащо йому українська мова, яку школу він закінчує, що так наполягає на українській і в доволі агресивній формі вимагала від нього розмовляти виключно російською мовою.

«Не знаю, можливо, її розізлило те, що я періодично дивився в телефон на годинник. Можливо, вона мені написала проходження психолога через те, що я роздратувався через розпитування про українську мову. Але уся ця ситуація мене справді трохи розізлила. Коли я запитав, «за що до психолога?», вона мені просто відповіла «разгаварівай па рускі». Тому я думаю, що причина була саме в мові», – пояснив «Погляду» хлопець.

У направленні до психолога Ростиславу написали необхідність перевірити «структуру мислення» та «рівень психоналізації».

«Можливо, я був неправий, що назвав лікарку шовіністкою, але ситуація мене роздратувала. Я не йшов туди із наміром створити конфлікт. Просто хотів отримати сертифікат і просто розмовляв українською. Добре, що все закінчилося нормально. Психолог підтвердила, що я здоровий і не псих», – розповів Ростислава Камерістов.

Також хлопець поділився, що йому не до кінця зрозуміло, чому ця історія набула такого розголосу. «В наших краях така ситуація є доволі звичною. Тому я справді здивувався, коли до мене з”явилося стільки уваги”, – зазначив Ростислав.

До речі, хлопець цьогоріч планує поступати до ЛНУ ім. Івана Франка у Львові на політолога або історика. Щоправда, дещо хвилюється. «Ще багато чого потрібно вивчити. І я не впевнений у своїх знаннях української. Дуже її люблю, але багато чого ще не розумію», – додав Ростислав Камерістов.

Нагадаємо, позавчора ЗМІ облетіла інформація про хлопця з Артемівська, який пішов до лікарів за медичним сертифікатом, необхідним для вступу у ВНЗ, а зіткнувся із нерозумінням, бо розмовляв з ними… українською мовою.

Джерело: Погляд


18

Коментарі

анонім

127.04.13, 06:58

В цьому випадку однозначно фашистом є та лікарка. То хай би головний "антіхвашист" Гадік Гомікснічєнко нею би зайнявся.

    227.04.13, 07:53

    Важкувато буде якось притиснути російську мову на сході, вона тут панує на 100%

      327.04.13, 13:00

      До психолога чомусь мені здається треба тупеньку дохторшу відправити

        анонім

        427.04.13, 14:51

        Так оцю б історію Гадіку передати, а то він на своєму блозі на УП так істерично розпереживався зо доля гусссскоязічних кіявлян Так і уявляється картина - мільйони гуссскоязічних кіявлян тисячними натовпами бігають від школи до садочка, а від садочка до універу і всюди вимагають щоб їхні діти вчились тільки на гуссском язікє, але злі чиновники русофоби, які чогось працюють в ПіаРистичній адміністрації з кривими бандерівсько-русофобськими (як вони відрізняють русофобську посмішку від не русофобської? певно довгі роки тренувань) усмішками наказують їм віддавати дітей тільки в класи з ненависною українською мовою, яка калічить розуми здібних гуссскоязічніх діточок і робить з них повних дибілів

          анонім

          527.04.13, 14:51

          А стосовно Ростислава Камеристова - браво! Якби всі українці так відстоювали б свою рідну мову, ми б жили зовсям в іншій державі

            анонім

            627.04.13, 19:42

            Таких лікарів*, як та "разґаварівающая", треба змивати в каналізацію, або на родіну, що одне і те ж саме.

              727.04.13, 21:02

              Чому,я завжди такий толерантний.перетворююсь ва львскава хвашиста?

                828.04.13, 11:13

                До чого ми вже докотилися?

                  928.04.13, 13:22

                  це жахливо!!!!! на мить уявити, що в Німеччині направляють до психолога за звернення німецькою, та така лікарка вже на други день була б в суді!!!!!!