хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Конкуренція чи боротьба за виживання?



Рекомендую, бо важливі питання обговорюють, а українською такого контенту не знаю
Мої коменти
Богдан Гордасевич
Дуже дякую за цю розмову, де є головне, за що і аплодую пану Андрію, який вміло коментує та скеровує розмову так, щоб співрозмовник міг щиро (!!!) висловити своє сокровенне. Пану Роману Химичу прошу не ображатись за критику - вона не більшовицька, а скорше іронічна, а розмова і думки важливі, за посилання - респект.
Богдан Гордасевич
Ну чесно про себе Химич 1:17:01 - один з таких зрадників-інтелектуалів, що "предали свой народ" починаючи з мови і всього протесного руху, у якому сам участі не брав зовсім, а хто повинен. Якщо у нього "тітушки" і праворадикали одне, то я маю повне право називати Володимира Путина найбільшим бандерівцем сучасності, який найбільше зробив Україну реально незалежною державою та максимально від'єднаною від Росії і ще за трохи розвалить монстра - РФ.
Богдан Гордасевич
Ну це повна брехня і маніпуляція про 40% відсотків людей, що стали жити гірше, аніж за влади комуністів 37:25 - тут дика парадигма про ситуацію типу: людину випустили з тюрми і їй стало жити значно гірше, бо і житло, і харчування має сама знайти, працювати інтенсивно, безпека складніша тощо. Ненавиджу, коли концтабір-"соцтабір" починають порівнювати в площині нікчемності свободи з  позитивністю несвободи не називаючи ці речі своїми іменами, як воно зроблено Химичем.



Одним из главных мифов нашего времени является миф о конкуренции. Этот миф - часть либерального дискурса человеке, об обществе и о свободном рынке. В этом мифе говорится о том, что у нас равные возможности, что мы должны конкурировать и реализовывать свои задатки и умения для достижения успеха. А вот борьба - это плохо, это нецивилизованно, деструктивно. Но даже для не очень внимательных наблюдателей заметно, что борьба, уличные протесты, "революции" становятся все более значимым инструментом современной политики и экономики. Борьба возвращается в нашу реальность. Но в искаженных, а иногда и завуалированных формах. Как найти баланс между конкуренцией и борьбой? Какой будет политика и экономика ближайшего будущего? Какие модели смогут стать эффективными инструментами решения острых социальных конфликтов нашего времени? Об этом мы беседуем с Романом Химичем. 

Таймкоды:

0:00 Представление Романа. Вступительные слова.
4:05 Работа Романа. Консультант по конфликтам на рынке телекоммуникаций. 
7:56 Введение в концепцию дискурсов. Цель разговора - Деконструкция доминирующих дискурсов. 
11:25 Конкуренция как доминирующий дискурс политики и бизнеса. Различие конкуренции и борьбы. Конкуренция сегодня заявляется как единственно моральная форма поведения. 
15:25 Западные страны уже выработали механизмы сочетания борьбы и конкуренции, а постсоветским странам ее спустили как идеологию. 
Вопрос: Эти дискурсы взаимоисключающие или их можно сочетать? 
19:20 Как можно сочетать на примере двухтактного политического процесса. Фаза 1 - в ходе политической борьбы субъекты вырабатывают правила игры. Фаза 2 - политическая конкуренция в рамках установленных правил. Рано или поздно накапливается критическая масса ошибок и снова запускается Фаза 1. Борьба и конкуренция это разные стороны одного процесса. 
23:37 Чем грозит недостаточное понимание модели.
25:00 Дисбаланс в представлениях одних и тех же событий в СМИ на примере погромы BLM vs захват Капитолия. 
25:50 Маскировка дискурса борьбы дискурсом конкуренции.
29:20 Потеря фактора отношения к собственности. Пример с политикой идентичности.
31:50 Об обесценивании понятия "революция"
33:08 Вопрос собственности до сих пор важнейший вопрос?
34:30 BLM - инструмент раскола масс. Все апеллируют к государству.
37:00 Проблема собственности. 
39:26 Что будет с собственностью в ближайшие 20 лет? Скрытая революция в вопросе собственности.
43:43 Государство усиливается и срастается с крупными корпорациями новой экономики. Большинство проигрывает, хотя не замечает, что им пользуются.
46:45 Происходит концентрация власти. 
50:40 Пояснение про марксизм/ленинизм. 
53:00 Проблемы монополизации. Регуляция слишком традиционна, чтобы подходить новым монстрам цифровой экономики.
55:50 Институции важны, но их не нужно переоценивать. Они не парят в воздухе.
59:40 Проблема идентификации политической позиции сегодня.
1:06:35 Главная проблема - доминирование дискурса, который не допускает организованной борьбы за свои права. 
1:11:30 В Украине улицы предостаточно? Как организовать борьбу? Убийство профсоюзного движения в Украине. Никаких форм протеста кроме бузы.
1:17:20 Можно ли организовать борьбу за права общества? 
1:22:50 Резюме беседы. Нужно найти переосмыслить инструменты борьбы с учетом резко повысившейся ценности отдельного человека

3

Коментарі

119.01.21, 17:49

Підсіли на Баумейстера? Раджу подивитися його дуель із Сергієм Дацюком на Укрлайф. Не так давно була.

    220.01.21, 17:00Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Я дивився кілька їх розмов, але Дацюк така балаболка, що годі спинити і де вже зрозуміти. Для мене він пустоцвіт, або я для нього. У кожного виду колібрі свій вид квіток, щоб нектар досягати.
    З Баумейстером мені цікавіше, хоча я бачу його занадто відірваність від життя, на противагу вам, тому і ціную вашу думку більше за інших.

      320.01.21, 17:01Відповідь на 1 від Nech sa paci

      А що скажете про Химича? Вас мені нагадує...

        420.01.21, 17:42Відповідь на 3 від Богдан Бо

        На жаль, Химича взагалі не пам'ятаю. Це відео якось подивлюся, тоді зможу щось сказати. Дацюк — так, досить агресивний і занадто космополітичний, але місцями цікавий, хоча вже закрадаються певні сумніви.

          520.01.21, 17:44Відповідь на 3 від Богдан Бо

          Баумейстер — типовий просвітитель. Не з тих, хто бере владу у свої руки, але потихеньку покращує певній групі людей рівень культури, скажімо.

            623.01.21, 17:23Відповідь на 5 від Nech sa paci

            В тому і справа, що потрібен прошарок реально інтелектуальної еліти, а не різні "типа интелектуальі" як Дацюки чи Арестовичі. Але в Україні такого прошарку взагалі немає! На цей час тут примітиви обертаються, де історик Ярослав Грицак майже гуру. То не то. Молодь зачинає гарна як Клятий раціоналіст, але все у зародковому стані, а потрібно вже.

              723.01.21, 19:17Відповідь на 6 від Богдан Бо

              Дацюк якра справжній філософ, хоч і без наукового ступеня кандидата-доктора філософських наук. Арестович — це взагалі дивний чувак, який спрочатку підробляв тапою пропагандою за Україну, потім сказав, що більш не буде й Україна йому не дуже цікава, а невдовзі став представляти Україну в ТКГ в Мінську.

                823.01.21, 19:18Відповідь на 6 від Богдан Бо

                * тупою пропагандою.

                Арестович — якийсь авантюрист, який дечого начитався й робить вигляд, що сильно розумний і знаючий.

                  91.02.21, 16:11Відповідь на 2 від Богдан Бо

                  Тільки почав дивитись, але вже з'явилися деякі міркування.
                  Зазвичай іноземними та маловживаними словами користуються недоучки, що прагнуть виглядати "високочолими інтелектуалами" (Голохвастов, Янукович тощо)

                  Що цікаво, пояснювати цю термінологію беруться такі самі недоучки!
                  Ось перша відповідь GOOGLE щодо "діскурс":
                  ДИСКУРСИВНЕ МИСЛЕННЯ: ПОНЯТТЯ, ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ТА МЕТОДИ РОЗВИТКУ 2021-02-01
                  "...Зазвичай люди не помічають, як приходять до певного рішення, не можуть відстежити хот своїх думок. Тобто, грунтуючись на якомусь загальному переконанні, можна прийти до особистого умовиводу...."

                  Автор статті не знає що думки мають або "плинути" або йти "шляхом", так само у автора статті в лексиконі відсуне слово "висновок"

                  Ну ладно, послухаю далі "голохвастових", потвм відпишусь