хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Aut vincere, aut mori. Nunquam petrorsum, semper ingrediendum.

               Перш за все перекладу ті латинські вислови.

               Aut vincere, aut mori — перемога або смерть
               Nunquam petrorsum, semper ingrediendum — ні кроку назад, завжди вперед

               Можу додати ще один -

               Non progredi est regredi — не йти вперед, означає йти назад

                Всі вони підходять до замітки, яку я щойно прочитав, та оце ось ставлю, щоб і Ви почитали. Майже з усім погоджуюся.
               


Зламаний паркан Верховної Ради? Влада недовго буде «боксерською грушею» для вправ опозиції!

Станіслав Овчаренко

1. 3 листопада – знак того, ЯК НЕ ТРЕБА проводити такі рішучі акції, які стосуються влади, дуже високої й грошей, дуже великих.
Це – завжди небезпечно.
Ми так нічому й не навчилися за це сторіччя: Голодомор, ще раз повторимо, вийшов через незавершену атаку українських селян на деспотичну владу в громадянську війну 1917 – 1921р.р.
 («білих», або «червоних» - неважливо).
Ми вже писали, що акцію треба або не починати, або доводити до кінця – адже однаково прийдеться відповідати за незавершений вчинок як за скоєний.
Сім лих – одна відповідь.
Хто саме буде відповідати – вирішують переможці. Вони ж і напишуть «правдиву» історію.

2. Ми що ж думаємо – можна в черговий раз зламати парламентський паркан і нічим за це не відповісти?
Влада що, погодиться вічно бути «боксерською грушею» для вправ опозиції? Або вона терпляче почекає, поки та розморить політичними турпоїздками своїх прихильників?
Ми писали, що є тільки дві головні (по Леніну) реальні сили в політиці
А) сукупна міць держапарату
 Б) мільйонні (саме – мільйонні) маси народу.

3. Невже не ясно, що держапарат працює постійно, а маси народу – спонтанно й час від часу? Що роль опозиції – не так збуджувати рух, як його організовувати й переборювати хаос у головах і діях?
Що не більшовики в 1917 році штовхнули маси на повстання, а навпаки, маси примусили більшовиків їх очолити! Не знаєте цього? Знайте. У ЦК більшовиків тільки Ленін  і Троцкий були за повстання, інші коливалися, включаючи Сталіна (так, того самого!).
І більшовики тоді на місцях, не гірше бютівських функціонерів, упиралися й не хотіли ризикувати  собою перед невідомим майбутнім.
4. Ще один історичний приклад, навіть два:
Мао проголосив  культурну революцію 1967 року: «Нехай розквітають сто квіток!».
Навіщо? Це циніки називають «провокуванням бур'янів» - у безплідній активності виявляються активні елементи – які потім знешкоджуються.
Другий приклад (про нього нагадав письменник Василь Шкляр): після селянських повстань 1920р., Ленін оголошує НЕП (нову економічну політику) на Х з'їзді РКП(б). Згідно якої селянам можна було  хазяювати, як їм заманеться, і навіть наймати робочу силу.
Але, помітьте: при цьому керівників селянських повстань розстріляли в ГПУ (спадкоємці ЧК і попередники КДБ).
Тоді активні елементи були знешкоджені – розстріляні, включаючи червоних командирів – колишніх царських офіцерів, заарештували інтелігентів – після того українських селян можна було брати голими руками.
От вам і Голодомор.

5. На наших очах відбувається дуже небезпечне явище: влада поки боїться переходити до розгорнутих репресій, включаючи тривале тюремне ув'язнення й навіть убивство.
Але при цьому гарячково зміцнює спецчастини й поповнює їх покидьками, які туди йдуть «за баблом».

6. Отже: влада вирішила збільшити ряди «Беркута» на 50%. При цьому їм різко піднімають оклади й доплати до них.
Щоб ясно було: оклад рядовим «беркутовцам» збільшили з 600 грн. до 1200. Але ці оклади – голі. До них багато різних доплат і ця оплата після різних нарахувань доходить до…8000(восьми тисяч) грн.
Преторіанська гвардія режиму не скривджена й буде обов'язково кинута проти народу.
Їх усіх виховують у дусі корпоративної солідарності: «Ми – єдина команда, а ВОНИ – козли, п..си!»
Все це треба знати.

7. Тому для мене, у всякому разі, є безперечним, що НЕ МОЖНА розколювати потоки протесту – краще їх не починати! Тому що обновлення сил нації займе довгі десятиліття. Влада готується знекровити не тільки опозицію, але й саму націю. Щоб нікому потім голову було піднти. Не випадково, в 2004 році Кучма вибрав своїм спадкоємцем не млявого Тигипка, а кримінального Януковича – щоб створити державу-«малину» - тобто держава-паразит з напіврабовласницькими порядками. Азаров же проголосив, що нинішніх підприємців треба погнати на заводи гіганти олігархів – для збуту сировини й продуктів харчування на Захід.

8. Для встановлення такого економічного «порядку» потрібний ДУЖЕ жорстокий політичний режим. Юлю вони не відпустять – інакше силовики їх не зрозуміють і одного  разу влада виявиться без озбронної охорони. Влада намагається не допустити цей кошмарний сон для будь-якої  диктатури.

9. Сьогодні, 5 листопада, знову збереться Форум громадських організацій – з порядком денним «Що робити?». Чернишевський теж задавав це питання, перебуваючи у в'язниці. Задає його собі і Юля. Її звільнити може тільки народ, влада добровільно її не випустить.
Продажні журналісти й політолухи підбурюють опозицію до передчасних або просто неправильних дій – як, наприклад, Мустафа Найєм або Соня Кошкина.

10. Влада Януковича має непоганих бійців інформаційної війни, як наприклад – Копатько, Кість Бондаренко, Борис Кушнирук…
Їхнє головне завдання – не так хвалити владу, бо  її хвалити немає за що, як усіляко принижувати, дискредитувати опозицію в очах народу. Можна «для об'єктивності» лаяти самого Януковича, навіть збирати підписи проти нього – але, головне, «мочить  в сортирах» головних лідерів опозиції, особливо тих, що сидять у Лукьянівськом СІЗО.

11. Одна мета інформбійців досягнута: сильна недовіра лідерів протесту одних до інших. Оголошують «провокаторами, агентами влади», то  Юлю (недавно було), то Данилюка, то Королівську…
На минулому Форумі бачив, як один з діячів підприємницького руху запевняв афганців – який поганий Данилюк, інший – як погана Наталія Королівська…
Прийоми інформвійни найрізноманітніші – їх тут не розглядаємо: самий небезпечний з них – гра в «об'єктивність» якоїсь Кошкиной, що тісно працює з Пиховшиком і Кость Бондаренком…

12... Опозиція – БЮТ у цілому  і Юля, і Наталія Королівська часто недооцінюють шкоду від такої дискредитаційної кампанії – яка впливає на свідомість деморалізованого, дезорієнтованого населення. Про це – іншим разом.
Скажемо тільки – якщо влада трохи оговається  і  почне масову розправу, то у цьому буде чимала заслуга згаданих інформаційних агентів впливу. Об'єктивних, звичайно…
Так що – або йти до кінця, або не починати.
Якщо до кінця – то повинні бути ясні перші наміри нової тимчасової влади і її склад.
Не звертаючи уваги на політичних звіздарів…

SVET i  TENI
14

Коментарі

116.11.11, 12:55

" В ЦК большевиков только Ленин и Троцкий были за восстание, остальные колебались"
Не те примеры ставит автор - смотреть ЗДЕСЬ об этих "Великих РррыволюционЭрах" - пламенных и КРОВАВЫХ: http://blog.i.ua/user/295100/830842/
----
"госаппарат работает постоянно, а массы народа – спонтанно и время от времени?"
Да, спонтанно и ИНОГДА - КОГДА ВЛАСТЬ КУПИТ "Верхушку Народа"!

    Гість: lyo Dnepr

    216.11.11, 12:59

    На войне, как на войне. Акции по дискредитации акций протеста перед ВР в начале ноября организовывала партия регионов.

      316.11.11, 13:07Відповідь на 1 від Богдан Ляшко

      Ну ті комуняцкі підори, хрен з ними, хай їхні дії вивчають ті політикі, які не хочуть повторення того кровавого виру. І яким дійсно болить Україна.
      Щодо народу, то йому треба твердо зрозуміти, якщо хтось закликає їх трощити паркани, а потім зупаниє перед дверима влади, то це, 100% провокатори. Або, вірно, вже куплені владою. Повинна бути мета, і шлях її досягнення, і щоб без зупинок на півдорозі.

        416.11.11, 13:08Відповідь на 2 від Гість: lyo Dnepr

        На войне, как на войне. Акции по дискредитации акций протеста перед ВР в начале ноября организовывала партия регионов.Та зрозуміло. Смішно було дивитися, з яким завзяттям вони ломали паркан, а потім тихо зупинилися перед дверима Ради. Класичне "випускання пару".

          516.11.11, 13:16Відповідь на 3 від бандерівець

          Ну ті комуняцкі підори, хрен з ними, хай їхні дії вивчають ті політикі, які не хочуть повторення того кровавого виру. І яким дійсно болить Україна.Та ні, друже...- ЦЕ ПОВИНЕН ЗНАТИ КОЖЕН -з якого зловоного місця ростут ці ноги!
          *** Чи ти хочеш сказати, що ТОБІ (та твоїм друзям) ЦЕ абсолютно "до лампадки"?
          якщо хтось закликає їх трощити паркани, а потім зупаниє перед дверима влади, то це, 100% провокатори. Або, вірно, вже куплені владою.Отож - саме так - КУПЛЕНІ!
          Я коли побачив ту "заварушку" по ТВ - подумав "Ну, ПОЧАЛОСЬ!".
          А потім глянув, як ОБИДВІ сторони розхитують та трошать паркан - думаю "Нє, щось тут не те! - мали би хоч би СЛЬОЗОГОНКОЮ побрискати! - а нема!".
          Ну а як ВСІ ВСТАЛИ по стойці "СМІРНО!" перед дверми в Гадюшник... ну ВСЕ

            616.11.11, 13:32Відповідь на 5 від Богдан Ляшко

            .Та ні, друже...- ЦЕ ПОВИНЕН ЗНАТИ КОЖЕН -з якого зловоного місця ростут ці ноги!
            *** Чи ти хочеш сказати, що ТОБІ (та твоїм друзям) ЦЕ абсолютно "до лампадки"?
            .

            Ми (та мої друзі), політично заклопотані, звісно знають, і хочуть знати. А слесарю, двірнику, асенізатору, та навіть з гуманітарної сфери, актори, вчителі(у більший масі), різні прибиральникі, двірники, водії, шахтарі, ви що думаєте. що всі вони вечорами вивчають, як там стався жовтневий переворот? Максимум, що вони роблять, так це дивляться в ящик, і дивлячись наскільки довгу локшину їм там навішали, роблять свої, примітивні висновки, та йдуть голосувати.

              716.11.11, 14:04Відповідь на 6 від бандерівець

              .Та ні, друже...- ЦЕ ПОВИНЕН ЗНАТИ КОЖЕН -з якого зловоного місця ростут ці ноги!
              *** Чи ти хочеш сказати, що ТОБІ (та твоїм друзям) ЦЕ абсолютно "до лампадки"?
              .
              Ми (та мої друзі), політично заклопотані, звісно знають, і хочуть знати. А слесарю, двірнику, асенізатору, та навіть з гуманітарної сфери, актори, вчителі(у більший масі), різні прибиральникі, двірники, водії, шахтарі, ви що думаєте. що всі вони вечорами вивчають, як там стався жовтневий переворот? Максимум, що вони роблять, так це дивляться в ящик, і дивлячись наскільки довгу локшину їм там навішали, роблять свої, примітивні висновки, та йдуть голосувати.
              Значить, треба так подати цей матеріал, щоб народу це було трошкі інтересніше, ніж те, що покажуть по ТВ-Зомбатору! *hypnosis

                816.11.11, 14:28Відповідь на 6 від бандерівець

                Ми (та мої друзі), політично заклопотані, звісно знають, і хочуть знати. А слесарю, двірнику, асенізатору, та навіть з гуманітарної сфери, ...Максимум, що вони роблять, так це дивляться в ящик, і дивлячись наскільки довгу локшину їм там навішали, роблять свої, примітивні висновки, та йдуть голосувати. Серед двiрникiв е тi, що розумiють ситуацiю, i серед високочолих повно пройдисвiтiв, недоумкiв та простакiв. Я рядовий електрик, а колись в розмовi з професором Мирославом Поповичем на форумi виявився бiльш далекоглядним, коли сказав, що в европейському колгоспi нам нема чого робити, бо в нього iсторiя закiнчиться дуже скоро. Нам потрiбно в NATO.

                  Гість: pan Zagloba

                  916.11.11, 14:35

                  В часы RPL и "Solidarnosci " всегда власть засылала провокаторов и были шантаже и подкупы.
                  Преступники , которые себя назывались "рабочая партия " давали приказ стрелять в митинг рабочих.
                  Но среди сил сопротивления провокацьии выяснялись. Это те кто хочет создавать раскол, как правило.
                  Теперь Украине легче, есть интернет и другое.

                    1016.11.11, 14:43Відповідь на 8 від Amiran

                    Туди й туди. Закінчиться - то вийдемо, а поки що потрібно. Ну хочаб заради того, щоб замість Туреччини влітку в Італію їхати без цього гемора з візами. А ще краще автівкою - взагалі мрія

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна