Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто хоче внести вклад, в підтримку лідера опозиції Юлії Володимирівни Тимошенко.Тут розміщуюся статті, з інформацією, яка допоможе людям розібратися, з інсинуаціями, та потоком пропаганди, а також інформація про діяльність лідера БЮТ, та її політичної партії.
Учасником співтовариства може стати блогер, який розділяє політичні погляди БЮТ.
Вид:
короткий
повний

Група підтримки ЮВТ

NY Times и Daily Telegraph:Tимошенко добьется успеха в ЕСПЧ

  • 23.12.12, 18:05
В судебном процессе над лидером украинской оппозиции Юлией Тимошенко выявлены нарушения.
Власть знает, каким будет решение Евросуда по делу Тимошенко. Знает и готовится.

Об этом говорится в статьях NY Times и Daily Telegraph, которые рассказывают о выявленных нарушениях в судебном процессе над лидером украинской оппозиции Юлией Тимошенко.

«В отчете, подготовленном по поручению правительства Украины командой американских юристов, делается вывод о том, что во время прошлогоднего судебного процесса над бывшим премьер-министром Юлией Тимошенко по обвинению в превышении служебных полномочий были нарушены ее важные права, и что она была незаконно заключена еще до осуждения и вынесения приговора», - пишут авторы статьи Дэвид Херценхорн и Дэвид Сэнгер.

По их словам, «юристы во главе с бывшим советником президента Обамы в Белом Доме Грегори Б. Крейгом пришли к выводу, что Тимошенко было отказано в присутствии адвоката на «крайне важных этапах» судебного процесса, а в других случаях ее адвокатам незаконно отказывали в вызове необходимых свидетелей». «Эти выводы предполагают, что Тимошенко сможет добиться успеха в своем иске, который рассматривается Европейским судом по правам человека», - говорится в статье.

По информации NY Times, «отчет фирмы «Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom» датируется сентябрем 2012 года, но украинское правительство его придерживало». По информации автора статьи Daily Telegraph, правительство Украины заказало отчет у команды американских юристов в апреле, готовясь к защите в Европейском суде по правам человека, где Юлия Тимошенко обжалует свой противоречивый приговор (октябрь 2011) по ее заключению на семь лет за превышение служебных полномочий во время пребывания на посту премьер-министра. «Аналитики считают, что правительство надеялось с помощью этого отчета найти оправдание для приговора Тимошенко, но теперь чиновники будут вынуждены бороться с новыми призывами освободить Юлию Тимошенко после того как в отчете отмечается, что суд над ней был несправедливым», - пишет Том Парфитт в статье Daily Telegraph.

Так, в отчете юристы «Skadden» остро раскритиковали ведение судьей процесса над Юлией Тимошенко. «Возможность Тимошенко защищаться в суде была подорвана до такого уровня, который считался бы неприемлемым согласно западным стандартам надлежащего судебного процесса и верховенства права», - написали они, описывая то, как от процесса отстраняли свидетелей защиты, говорится в статьях. «Решение суда не позволять подзащитной вызвать определенных свидетелей, чьи показания, по нашему мнению, были важными. Свидетелям обвинения позволяли свидетельствовать тогда, когда в зале суда отсутствовали защитники Тимошенко, что считалось бы нарушением должного процесса в западных судах. Ей не предоставили достаточно времени для подготовки... Западные суды раскритиковали бы отсутствие обоснованного объяснения, почему арест был применен», - говорится в выводах.

Эксперт, к которому обратилась Daily Telegraph, считает, что эти процедурные нарушения, «вероятно, привели бы к отмене вердикта» на Западе. Таким образом, даже юристам, которых наняло правительство Януковича, пришлось признать выводы Датского Хельсинкского комитета, который считает, что процесс над Юлией Тимошенко не отвечал основным положениям Европейской конвенции по правам человека. Напомним также, что неоднократно Государственный секретарь США Хиллари Клинтон и другие американские чиновники заявляли, что дело Юлии Тимошенко является политически мотивированным,и требовали ее немедленного освобождения.


FH:Висновки юристів США у справі Тимошенко абсолютно незрозумілі

  • 20.12.12, 11:30
Видавши неоднозначний звіт щодо протікання процесу Юлії Тимошенко американська юридична фірма Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom відійшла від традиції допомоги поставторитарним суспільствам в побудові верховенства права. Про це у своїй статті на блозі Freedom House пише віце-президент організації Арч Паддінгтон.

«Авторитетна вашингтонська юридична фірма видала звіт щодо суду над колишнім українським прем'єром Юлією Тимошенко, який майже напевно призведе до більшої плутанини, ніж ясності», - вважає Паддінгтон.

На його переконання, звіт, який підготувала Skadden був класичним продуктом «потрохи для всіх». Для прихильників Тимошенко у звіті є висновок, що її адвокатів позбавили можливості виклику важливих свідків, чиї показання могли б стати матеріалом справи. Український президент Віктор Янукович також знайшов розраду у висновках.

«Поширеною є думка, що Янукович, який затаїв серйозну образу на лідерів попереднього помаранчевого уряду і передусім Тимошенко, за те, що позбавили його перемоли на виборах 2004 року, що відбулися зі значними порушеннями, наказав переслідувати колишнього прем’єр-міністра. Багато спостерігачів, у тому числі високопоставлені американські і європейські чиновники, вважають, що Тимошенко стала жертвою політичного переслідування, а тому визначають її в якості політичного в’язня. У цей вирішальний момент висновки команди Skadden є абсолютно незрозумілими. І як і очікувалося, уряд Януковича вхопилися за цю частину доповіді, як доказ того, що судовий розгляд відповідав нормам судової справедливості», - пише експерт.

Паддінгтон також зазначає, що за словами керівника групи Грегорі Крейга, юристи Skadden не мали на меті оцінити чи був процес політичним, таким чином переклавши цю відповідальність на «інших».

«Ось у чому доповідь Skadden відхиляється від просто доповіді, що збиває з пантелику, до відкрито згубної. Здається, що команда переконана, що за політичного процесу судді і прокурори мали б поводитись так само як і радянські чиновники під час сталінських судів: з полемічними виступами представників держави і з приниженим визнанням вини обвинуваченими. Насправді, обурлива поведінка дійсно трапляється за політично мотивованих процесів, як під час тиради еквадорського президента Рафаеля Корреа проти журналістів у розпал сумнозвісної історії з наклепом. Втім авторитарні режими все більше дбають про те, щоб під час політичних судів проти дисидентів чи лідерів опозиції формально процес відбувався відповідно до правил близьких до правил суспільств з верховенством права, забезпечують, щоб усі сторони могли представити свої докази, викликати свідків, подавати заперечення і так далі. За таких умов намагання встановити справедливість судового розгляду за участі критика режиму чи опозиційної фігури може бути марною справою, насправді, більш ніж марною, якщо легітимізує суд, результат якого було визначено заздалегідь. Як видається за нинішньої ситуації Янукович здається рішучим в організації справ таким чином, щоб його заклятий ворог провів решту життя за ґратами», - переконаний Паддінгтон.

«Створення основи системи міцного верховенства права в суспільстві, де правосуддя по телефону колись було нормою, є найважливішим викликом, зважаючи на те, що корупція і широка безкарність залишаються найбільшими ворогами демократичної консолідації в поставторитарних умовах.

За останні кілька десятиліть, американські юристи часто грали чудову роль у наданні допомоги новим демократіям, коли ті проводили капітальний ремонт своїх правових систем.

Даючи навіть кваліфіковані схвалення технічним умовам проведення судів, чия об’єктивність пахне політичною помстою Skadden Arps прикро відійшла від цієї похвальної традиції», - додає віце-президент Freedom House. 

Мерія Риму на знак підтримки Тимошенко вивісила її портрет

  • 26.11.12, 20:51

Сьогодні в Римі на фасаді однієї з будівель Капітолійського пагорбу було вивішено портрет Юлії Тимошенко з написом «Свободу для Юлії Тимошенко» на знак солідарності та підтримки лідера опозиції України.Юлія Тимошенко.

  Юлія Тимошенко. Фото з сайту БЮТ-Батьківщина

 Мер Риму Джанні Аліманно заявив про солідарність з Юлією Тимошенко. Сьогодні в Римі на фасаді однієї з будівель Капітолійського пагорбу було вивішено портрет Юлії Тимошенко з написом «Свободу для Юлії Тимошенко» на знак солідарності та підтримки лідера опозиції України.Про це УНІАН повідомили у прес-службі «Батьківщини», зазначивши, що відповідне рішення одноголосно прийняла мерія міста Рим, зважаючи на політичну ситуацію та нещодавні парламентські вибори в Україні.Під час заходу мер Риму Джанні Аліманно заявив про солідарність з Ю.Тимошенко та підкреслив, що «буде звертатися до мерів столиць країн Європейського Союзу з пропозицією підтримати цю ініціативу Риму».Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, голова Харківської обласної організації партії «Батьківщина» Арсен Аваков та народний депутат від партії «Батьківщина» Андрій Шевченко також взяли участь у церемонії в Римі.М.Томенко подякував італійцям за підтримку та висловив сподівання, що «їх послідовна та жорстка позиція у цьому питанні буде сприяти звільненню Юлії Тимошенко та наданню їй права на повноцінну участь у політичному житті країни, включаючи участь у президентських виборах у 2015 році».«Італійські друзі показали приклад українцям, як треба стояти за свободу та справедливість навіть у дальніх куточках планети», - наголосив А.Шевченко.«В такі моменти пам'ятаєш не слова ворогів, а мовчання друзів. Наші італійські друзі не мовчали, а висловили свою підтримку», - додав він.

«Арешт Юлії Тимошенко викликав занепокоєння на європейському рівні. Європейський Парламент виніс рішення, озвучене поляком Єжи Бузеком, про те, що рішення про київського суду було винесено на основі «політичних мотивів», італійський парламент одноголосно висловив солідарність із Юлією Тимошенко та надіслав заклик прем`єр-міністру Італії Маріо Монті діяти для звільнення десяти політичних в’язнів української демократичної опозиції», - йдеться в постанові.Раніше уваги італійської столиці удостоювалися італійські судді, загиблі від рук мафії - Джованні Фальконе і Паоло Борселіно, ізраїльський засуджений Шаліта, якого 5 років утримували у в`язниці в секторі Газа, італійка Россель Урру, яку викрали терористи в Алжирі, Аунг Сан Су Чжи, лідер опозиції Бірманії; Сакіне Мохаммаді Аштіані, засудженої до 10-річного ув’язнення за причетність до вбивства свого чоловіка в Ірані, проте невинна для європейського судочинства тощо.

unian

27 листопада - день народжения Юлії Тимошенко.

  • 15.11.12, 00:01
 

 

У Юлії Тимошенко 27 листопада день народження. Підтримаємо її дух своїми поздоровленнями! Це так просто і дуже важливо.

 

Адреса: ИК-54 Управления. Гос. департамента Украины по вопросам исполнения наказаний в Харьковской обл.

61124, г. Харьков, пер. Вишневый, 16, Украина

 з/к Тимошенко Ю.В.

Азаров прямо признался в провале политики Януковича

  • 13.10.12, 10:28

Выступление Николая Азарова на встрече с представителями Днепропетровской областной ассоциации органов местного самоуправления – по сути, предвыборное признание провала политики президента Виктора Януковича и возглавляемого самим Азаровым кабинета на российском направлении. Стоит вспомнить, что два года назад Янукович приходил к власти с обещаниями значительно улучшить отношения с Москвой и добиться скидки на газ. За несколько недель перед парламентскими выборами глава украинского правительства утверждает: ничего не получилось. Но зато начало получаться то, чего Янукович и Азаров отчаянно не хотели – и до сих пор не хотят. Но, судя по словам украинского премьера, вынуждены делать.


«Мы в своих переговорах с российскими партнерами говорим им прямо: подумайте, вы сейчас получаете временную выгоду от того предательского соглашения, которое было подписано. Но это временная выгода, потому что вы теряете крупнейшего покупателя вашего газа», - говорит Азаров.


Уже в самой этой фразе – демонстрация ошибочности линии, избранной украинскими участниками переговоров. Во-первых, они априори объявляют «предательским» соглашение, согласованное, между прочим, нынешним президентом России Владимиром Путиным и тогдашним премьером Украины Юлией Тимошенко. Уверяя российских переговорщиков, что соглашение, которое Путин назвал взаимовыгодным, на самом деле является «предательским» – то есть Путин подсунул Украине заведомо невыгодный, уничтожающий ее экономику документ – они наталкиваются на неприкрытую ненависть. Далее следует тезис  возможной потере крупнейшего покупателя газа. Но Москву этим не напугать хотя бы уже потому, что российские руководители, как и их украинские коллеги, живут сегодняшним днем. Россия потеряет крупнейшего покупателя газа – если потеряет – не при Миллере и не при Путине. А деньги от Украины они получат уже сегодня.


Азаров продолжает свой заочный диалог с российскими партнерами. «Для чего вы ставите нас в такое трудное положение и получаете эти временные выгоды? Заставляете нас нести колоссальные затраты на разведку и добычу своих собственных месторождений газа и нефти, на переход на энергосберегающие технологии?».


Действительно, для чего? Я всегда считал, что разведка и добыча своих собственных ресурсов – это естественная задача любой власти. Как, впрочем, и переход на энергосберегающие технологии. Что пользоваться собственной нефтью и собственным газом – выгоднее, чем покупать чужой, даже если это требует капиталовложений. Потому что это не только вопрос экономической стабильности, но еще и вопрос безопасности. А для Азарова это – подумать только – трагедия! И он не понимает, почему же это российские друзья – вместо того, чтобы кормить его и Януковича с ложечки, как Лукашенко – заставляют их исполнять свои прямые служебные обязанности – руководить страной! Ну почему, почему?


Могу объяснить. Потому что в определенный момент – и в этом бесспорная заслуга Юлии Тимошенко перед Украиной – в «Газпроме» поняли, что получать от Украины реальные деньги в обмен на сырье гораздо выгоднее, чем создавать сомнительные схемы.


Не так давно суть этой схемы времен Кучмы и Ельцина объяснил многолетний глава «Газпрома» Рэм Вяхирев, сказавший в интервью «Форбсу», что глава «Итеры», предшественник «РосУкрЭнерго», «просто взял часть заботы моей на себя: за счет туркменского газа закрыл Кавказ и частично Украину. Я как рассуждал — раз украинцы все равно не платят и воруют, так уж пусть чужой газ, а не мой». Это, конечно, часть правды. Украинские энергетики не только воровали, но и делились награбленным с российскими партнерами. Так вот после начала покупок газа напрямую такая возможность исчезла. Украина просто честно платит за газ России – чего она не делала никогда до 2009 года. И это, конечно же, предательство по отношению к АзаровуЯнуковичуЮщенкоФирташу  и не только к ним – это еще и предательство по отношению к тем нашим согражданам, кто уверен, что дешевый газ, ставший настоящей ловушкой для экономики страны – это благо. И совершенно неважно, что цена обеспечивается коррупционной схемой – лишь бы ничего не менять.


А по отношению к самой стране – это успех. Успех, за который мы можем быть благодарны и Юлии Тимошенко, и, как это ни парадоксально, Владимиру Путину, который в своей антипатии к Дмитрию Фирташу и Виктору Ющенко разорвал порочный круг сомнительных сделок. Если мы в самом деле начнем заниматься разведкой собственных месторождений, энергосбережением, диверсификацией поставок – то превратимся в нормальную страну, живущую на свои средства.  Мы – народ, а не быдло и не должны жить за счет соседей. Нам только нужна власть, которая будет воспринимать такое превращение не как трагедию и предательство, а как благо и развитие. И общество, готовое такую власть поддержать.

 

 

Виталий ПОРТНИКОВ 


Лист Клінтон до Тимошенко-США вимагають її негайного звільнення

  • 12.10.12, 17:03

КИЇВ. 12 жовтня.

Сполучені Штати Америки вимагають негайного звільнення лідера української опозиції Юлії Тимошенко. Про це написала у своєму листі Державний Секретар США Гілларі Родам Клінтон до лідера опозиції ЮліїТимошенко.

"Наша позиція залишається незмінною: Вас мають негайно та беззастережно звільнити, так само як і інших колишніх членів Вашого уряду. Дужешкода, що політично-вмотивовані переслідування підривають прогрес демократії, якого прагнуть українці, а також відносини зі Сполученими Штатами", - зазначила Державний Секретар США.

Лист було надіслано в день річниці винесення вироку по так званій газовій справі  колишньому Прем‘єр-міністру України 11 жовтня 2011 року.

"Сполучені Штати продовжують турбувати судовий процес над Вами та Ваше засудження, я особисто висловлювала занепокоєння з цього приводупрезиденту Януковичу та іншим українським високопосадовцям", -підкреслила Клінтон.

"Я продовжую уважно стежити за Вашою справою, тому мені булоприємно особисто отримати інформацію від Вашої дочки Євгенії під час їївізиту до Вашингтону раніше цього року", - додала вона.

Клінтон також наголосила, що Сполучені Штати продовжують підтримувати демократичні прагнення українського народу та уважно спостерігають за ситуацією із наближенням парламентських виборів 28жовтня.

"Мої візити до України переконали мене, що Ваш народ прагне сучасної і заможної демократії, в якій його права поважаються, а голоси чують. Будь ласка, будьте впевнені, що Сполучені Штати залишаються відданими ідеї допомоги Україні на шляху досягнення цієї гідної мети",- написала вона.

УНН

Суддя знов назначив слухання справи впродовж терміну лікування.

  • 10.09.12, 19:57

Брифінг захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка


Тимошенко написала скаргу на тюремників

  • 01.09.12, 13:01

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вимагає від прокурора Харківської області Геннадія Тюріна та начальника Качанівської виправної колонії Івана Первушкіна забезпечити право на конфіденційність при зустрічах з її захисниками.

"Уже підготовлено і Юлія Тимошенко підписала скаргу на ім'я прокурора Харківської області Тюріна, на ім'я керівника Качанівської колонії Первушкіна. Також ми поінформували про ці події пана Садовського (суддя Київського районного суду Харкова, головує у справі щодо ЄЕСУ – ред.), щоб він потім не розповідав, що у нас були можливості готуватися до судових засідань належним чином і нам ніхто у цьому не перешкоджав", - сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

Зокрема, захисник уточнив, що йдеться про ситуацію, що виникла напередодні, під час відвідування Юлії Тимошенко її дочкою, яка є її захисником з кола близьких родичів.

"Відбулася безпрецедентна річ. Вчора повністю персонал пенітенціарної служби, який охороняє Юлію Тимошенко, протягом 3,5 годин перешкоджав зустрічі з її захисником Євгенією Тимошенко. Були порушені всі базові принципи конфіденційності проведення зустрічей. Протягом трьох годин в кімнаті для зустрічей з невідомих для нас причин був присутній представник пенітенціарної служби, який в тому числі і здійснював відеофіксацію зустрічі Юлії Тимошенко з Євгенією Тимошенко", - повідомив він.

За його словами, тюремщики запропонували припинити спілкування одразу після того, як Євгенія Тимошенко почала погоджувати з Юлією Тимошенко питання, пов’язані з новою скаргою до Європейського суду з прав людини на порушення права на справедливий суд у так званій "газовій" справі. "Незважаючи на всі посилання на норми закону, протягом трьох годин представники пенітенціарної служби, по суті, здійснювали третирування Юлії Тимошенко і Євгенії", - наголосив захисник.

tyzhden

Завтра Європейський Суд. Брифінг Сергія Власенка

  • 27.08.12, 21:37
Завтра Європейський Суд з Прав Людини розгляне справу Юлії Тимошенко.

У вівторок, 28 серпня, о 14:30 (15:30 за Києвом) Європейський Суд з Прав Людини розгляне справу лідера опозиції Юлії Тимошенко.
Слухання відбудуться у місті Страсбург (Франція). Юлію Тимошенко представлятимуть в суді захисник Сергій Власенко та донька Євгенія Тимошенко.

Відео слухань можна буде подивитися за цим посиланням:
www.echr.coe.int/ECHR/EN/Header/Press/Multimedia/Webc..

Фото зі слухань можна буде побачити за посиланням multimedia.echr.coe.int/en/collection/detail/50/audie.. та на партійному сайті "Батьківщини".