Високий темп життя сучасної людини диктує нам свої умови. Нам часто
просто не вистачає часу на приготування корисних страв – адже набагато
простіше, наприклад, обійтися тим же фаст-фудом. Чи корисно це? Навряд
чи. Тим часом на світі існує величезна кількість смачної, корисної та
цілком доступної їжі, яка може не тільки наситити, але і захистити
організм від багатьох небезпечних хвороб. Перед вами кілька прикладів
найпростіших типів їжі, здатної врятувати людині не тільки час, а й
життя.
Квасоля
Дослідження показали, що звичайна квасоля при регулярному вживанні
цілком може продовжити людське життя. Крім того, Американський інститут з
вивчення онкологічних захворювань навіть випустив брошуру, яка закликає
додавати невелику частину бобових до кожного прийому їжі: з’ясувалося,
що це сприяє затримці розвитку ракових клітин.
Ожина
Ожина захищає печінку і мозок, а також сприяє зміцненню імунної
системи. Ці ягоди багаті антиоксидантами – тобто, затримують старіння
шкіри і всього тіла.
Червона капуста
Взагалі кажучи, будь-які хрестоцвіті людині корисні. Однак, саме
червона капуста містить унікальне поєднання – сульфофаран. Онкологи
кількох країн стверджують, що ця сполука цілком може перешкодити
виникненню ракових клітин.
Гриби
У грибах містяться унікальні поживні речовини, в тому числі
амінокислота під назвою ерготионеїн, що збільшує термін життя клітин.
Гриби – єдине в світі природне джерело ерготионеїну.
Насіння льону
І ще один продукт, рекомендований Американською асоціацією охорони
здоров’я як протираковий. У лляному насінні містяться лігнано, природні
антиоксиданти.
Горіхи
Медики з Китаю запевняють, що кожна людина повинна включити в свій
раціон звичайні волоські горіхи. Вміщені в них антиоксиданти і омега-3
жирні кислоти знижують ризик інсульту і пригнічують ризик розвитку
ракових клітин.
Куркума
Ця спеція містить пігмент під назвою куркумін. Він грає важливу роль
в запобіганні виникненню ракових клітин, хвороби легенів і навіть
хвороби мозку. Деякі лікарі рекомендують пацієнтам вживати куркуму
після складних операцій – крім усього іншого, вона має ще й
відновлювальні властивості.
Чай
Зелений і білий чай – потенційно захищають людське тіло від деяких
серйозних захворювань. Крім того, зелений чай може знизити кров’яний
тиск, рівень холестерину і жиру в організмі. Правда, лікарі
рекомендують чай не заварювати, а жувати свіже листя, або додавати їх в
смузі.
Джерело
Коментарі
Стрийко Зеник
128.10.21, 14:27
Madam Fox
228.10.21, 15:34
Голубка
328.10.21, 15:37Відповідь на 1 від Стрийко Зеник
Голубка
428.10.21, 15:37Відповідь на 2 від Madam Fox
Дякую
Андрій1961
528.10.21, 16:37
Юрий Васильев
629.10.21, 08:01
Zoryana75
729.10.21, 10:28
А всё так хорошо начиналось, и тут на тебе - жевать листья чаю...
Logic_man
829.10.21, 12:43
Кислица
929.10.21, 15:34