хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Отож: Зеленський - презерватив! Незнання мови не звільняє

 Суд оштрафував мешканця Кременчука на 51 грн за порівняння Зеленського з Гандоном - французьким письменником-фантастом. ФОТО
Чоловіка визнали винним у дрібному хуліганстві.

Днями Крюківський районний суд Кременчука розглянув справу стосовно чоловіка, який порушив адмінстаттю 173 (Дрібне хуліганство), передає Цензор.НЕТ із посиланням на telegraf.in.ua.

Йдеться про випадок, що стався 6 березня біля центральної прохідної Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ). Кременчужанин В'ячеслав влаштував одиночний пікет, щоб висловити свою думку щодо правління Зеленського. Казав, що слова на плакаті - не образа, а порівняння з письменником-фантастом Івом Гандоном. Того ж дня на чоловіка склали протокол. Написані слова розцінили як матюки.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Київський апеляційний суд дозволив обзивати співрозмовника "Гандоном"

Суд оштрафував мешканця Кременчука на 51 грн за порівняння Зеленського з Гандоном - французьким письменником-фантастом 01

У судовому засіданні чоловік свою вину не визнав. Пояснив, що мав на меті не образити когось, а порівняти фрази та вислови з фантастичними історіями французького письменника-фантаста. Зробив плакат особисто, щоб привернути до себе увагу президента України, який з робочим візитом мав приїхати до КВБЗ, написав зеленою фарбою "ЗЕ ГАН ДОН" та зверху зазначив зеленим фломастером "ст.15 Конституції України", що означало, що в Україні цензуру заборонено. Образити нікого не хотів та не мав наміру на це.

У результаті суд визнав кременчужанина винним та наклав 51 гривню штрафу. Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови. Текст постанови тут.

"З цим рішенням погодитись не можна. Слід його оскаржувати. По-перше, воно не мотивоване, бо це слово не належить до нецензурних і мала би бути щонайменше філологічна експертиза або посилання на відповідне джерело, де визнано його нецензурним. По-друге, є ст. 34 Конституції щодо свободи думки. По-третє, є судовий прецедент, на який послались у статті. З високою вірогідністю ЄСПЛ визнає таке рішення порушенням Конвенції", - прокоментував рішення суду адвокат Руслан Ульянов.

Варто нагадати, що схожий випадок стався у 2019 році в Київській області. Чоловіка визнали винним у дрібному хуліганстві, адже той назвав мера "гандоном". На це рішення подали апеляцію, в якій просили скасувати постанову суду та закрити провадження. Обґрунтовували тим, що подія сталася не у громадському місці, а між двома особами, які мали приватну розмову. Під час неї один зі співрозмовників назвав іншого прізвищем французького письменника-фантаста "Ів Гандон", оскільки вважав, що його опонент, як французький письменник, розказує фантастичні речі. У результаті Київський апеляційний суд скасував постанову суду першої інстанції та закрив провадження за відсутності події і складу адміністративного правопорушення.

https://censor.net.ua/ua/news/3192369/sud_oshtrafuvav_meshkantsya_kremenchuka_na_51_grn_za_porivnyannya_zelenskogo_z_gandonom_frantsuzkym/sortby/tree/order/asc/page/2#comment_73643246

 Анемподист Майоров

А почему именно с фантастом? Другим же обидно - там есть варианты:

Ив Гандон (фр. Yves Gandon; 03.06.1899-13.11.1975 - французский писатель-фантаст, выпускник Сорбонны, автор романа "Жиневра", лауреат Большой премии Французской академии 1948 года).

*****

Пьер Гандон (фр. Pierre Gandon; 20.01.1899-23.07.1990) - французский художник-иллюстратор. С 1941 по 1983 год работал гравёром почтовых марок).

*****

Гастон Гандон (фр. Gaston Gandon, отец Пьера Гандона, был гравёром в Парижском институте гравюры - Institut de gravure).

Богдан Гордасевич

Нагадує анекдот, коли поліціянти заарештували за образу президента чоловіка, який голосно розмовляв по-телефону на вулиці і вигукнув: - Та то є найбільша падлюка в Україні! На виправдання, що то зовсім не про Зеленського йшла мова, поліціянти відповіли: - Не треба нас обманювати, бо ми добре знаємо про кого йдеться, коли кажуть про найбільшу падлюку в Україні.

Маю на увазі, що на плакаті було тільки "Зе", а всі здогадалися про кого мова і навіть суд визнав як доказ, що Зе справді "гандон" і це образа - для суспільства! І ще таке порівняння образливе для справжніх гандонів - вони не Зе!

Люди, не ображайте гандони, які рятують вас від багатьох життєвих проблем на противагу Президенту України Володимиру Зеленському!


1

Коментарі