хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Милі звірятка, які вкрай небезпечні...

Милі звірятка, які вкрай небезпечні...

дикій природі немає абсолютно безпечних мешканців. Думка, що ось це пухнасте звірятко з красивими очима не здатне на вас напасти через свою милу зовність – помилкова. На щастя, більшість тварин, про яких ітиме мова далі, не мешкають в наших широтах. Однак знати про них і дотримуватись правил безпеки при раптовій зустрічі під час подорожі або ж у зоопарку, не завадить.

Просимо любити і шанувати, а краще – не наближатися і обходити десятою дорогою: милі та небезпечні звірятка нашої неосяжної планети.


Горностай

 Милі звірятка, які вкрай небезпечні 1



Так, Вадим Галигін мав рацію: горностай… пухнастий. І – небезпечний. Він завдає шкоди природі через свій непомірний апетит. Горностаїв свого часу завезли до Нової Зеландії, щоби боротися з популяцією кроликів. Однак ці милі звірята сімейства куниць завдали шкоди екосистемі, знищивши велику кількість аборигенних птахів та їхніх яєць. Найбільше горностаї полюбляють крихітних пташенят ківі.

Ареал проживання: арктична, субарктична та помірна зона Євразії та Північної Америки. У Росії горностай зустрічається в зонах від узбережжя Північного Льодовитого океану до низовин Дону та дельти Волги. В Україні горностай також зустрічається, але здебільшого у заповідних зонах.

Суперсила: плаває, як людина-амфібія, лазить по деревам, як людина-павук, долає по 15 км на день.

Прихована загроза: дуже зухвалий та агресивний. Може запросто прокусити людині руку, а кролика, який переважає його за розмірами у кілька разів, здатний умертвити одним укусом в потилицю.

Дивна риса: полює заради розваги. А “зайвих” жертв закопує “на чорний день”.


Барханний кіт

 Милі звірятка, які вкрай небезпечні 2

Це миле пухнасте звірятко сімейства котячих насправді не таке вже безпечне, як може здатися. По-перше – це дика тварина, яка живе у пустелях та віддалених кам’янистих долинах. А по-друге, цей кіт справжній Iron Man, здатний витримати екстремальні умови та прожити довгий час без води.

Ареал проживання: Пустеля Сахара, Центральна Азія (Туркменія, Узбекистан, Казахстан), Аравійський півострів.

Суперсила: витримує температуру повітря від -25 вночі до +55°С вдень. А також може пересуватися розпеченим піском (до +80 °С).

 

Прихована загроза: барханний кіт може напасти на тварин, які перевищують його в розмірах – варанів, шипохвостів. Також ці котики не проти пововтузитися з отруйною рогатою гадюкою.

Дивна риса: живе в норі (хоча для пустелі це не так уже й дивно).


Товстий лорі


Милі звірятка, які вкрай небезпечні 3


Товсті або повільні лорі – це милі звірята загону приматів. Однак, захищаючись від численних паразитів і хижаків, ці тварини виділяють отруту, яка здатна викликати асфіксію. Побоюватися повільним лорі є кого – цей вид тварин знаходиться на межі зникнення. Браконьєри виловлюють лорі для приватних звіринців, а всякі забобонні аборигени вбивають цих малюків заради їхніх величезних очей. Вони вірять, що очі повільного лорі лікують офтальмологічні захворювання. А також вважають їх за магічний оберег.

Ареал проживання: від Східної Індії до В’єтнаму, а також Малайський півострів, Західна Індонезія та Філіппіни.

Суперсила: на передніх лапках товстого лорі розміщені спеціальні залози, що виділяють токсичні речовини.

Прихована загроза: зачувши супротивника, товстий лорі облизує місце, де в нього захована отруйна секреція. Таким чином, він просочує отрутою свої зуби і може боляче вкусити суперника.

Дивна риса: найчастіше нападають на своїх родичів.


Коали


Милі звірятка, які вкрай небезпечні 4


Що ми знаємо про коал? Вони дуже милі, багато сплять і харчуються евкаліптом. А ще – у коал дуже маленький мозок по відношенню до маси тіла, вони мало думають і взагалі лінуються щось розуміти. Але не поспішайте брати коалу на ручки, якщо вам випаде така можливість. В силу своєї слабкої тямущості та гидкого характеру, цей малюк може вас вкусити або сильно подряпати.

Ареал проживання: евкаліптові ліси Австралії.

Суперсила: спить близько 20 годин на добу і тримається подалі від решти тварин. Проте за найменшої загрози може напасти на супротивника без попередження.

Прихована загроза: гострі зуби, довгі пазурі та потужні щелепи.

Дивна риса: вчені університету Мельбурна в Австралії встановили, що коали міцно притискаються до дерев, щоб таким чином захиститися від спеки. Також вони переміщаються в більш тінисті та захищені частини ствола.


Лебідь-шипун


Милі звірятка, які вкрай небезпечні 5


З екзотичних країн переносимося в наші рідні широти. І зустрічаємо граційного красеня-лебедя, до якого краще не підходити, гуляючи біля озера чи біля водойми у міському парку.

Ареал проживання: північні частини Європи, Азія. Також зустрічається у Північній Америці, Південній Африці, Австралії та Новій Зеландії.

Суперсила: загрозливий зовнішній вигляд, міцний дзьоб, шипіння та удари крильми. Може переслідувати свою жертву на суші та у воді.

Прихована загроза: розцінивши людину як противника для себе або для своїх пташенят, лебідь може нападати і намагатися збити свою жертву з ніг.

Дивна риса: під час нападу агресії лебідь здатний атакувати людину в човні та навіть скинути її у воду.


Дельфін


Милі звірятка, які вкрай небезпечні 6


Почнемо з того, що ходити до дельфінарію і дивитися, як ссавці сліпнуть від хлору, танцюють під музику і стрибають через кільце, в 21 столітті вважається поганою звичкою. А плавання з дельфінами не тільки не приносить жодної користі, а й розцінюється в цивілізованих країнах, як знущання з тварин. І навіть зацьковані в таких концтаборних умовах дельфіни можуть бути небезпечними для людини. Ще більшої агресії від них можна очікувати в дикій природі.

Ареал проживання: в океанах та морях, за винятком Каспійського та Аральського морів. Також зустрічаються і прісноводні дельфіни.

Суперсила: можуть вкусити, вдарити хвостом або плавцями. Особливо небезпечні під час шлюбних ігор.

Прихована загроза: дельфіни виглядають дуже доброзичливо, оскільки мають специфічну будову щелепи. Дехто вважає, що дельфіни посміхаються, і тому люди намагаються до них доторкнутися. Але краще цього робити.

Дивна риса: дельфіни ніколи не сплять, а зависають у воді, періодично піднімаючись нагору або опускаючись глибше. Також ці тварини спаровуються заради задоволення, часто роблячи це на ходу. На ходу, а точніше, на плаву дельфіни ще й народжують потомство.


Їжак


Милі звірятка, які вкрай небезпечні 7


Їжаки небезпечні не лише своїми голками, а й гострими зубами. В інтернеті часто зустрічаються відео, де маленький, але дуже гордий їжачок кусає людину за кінцівки.

Ареал проживання: Західна та Центральна Європа, разом із Британськими островами та півднем Скандинавії, а також північний та центральний райони Європейської частини Росії.

Суперсила: колючі голки, гострі ікла та зуби, велика швидкість.

Прихована загроза: їжачки є переносниками таких хвороб, як дерматомікоз, жовта лихоманка, сальмонельоз, лептоспіроз, сказ. Також вони збирають на себе бліх та кліщів, чим можуть “нагородити” людей та свійських тварин.

Дивна риса: коли їжачок зустрічає предмет, що сильно пахне, він починає його інтенсивно облизувати, аж до утворення пінистої слини. А потім переносить цю речовину на свої голки.


Медоїд


Милі звірятка, які вкрай небезпечні 8


Медоїд, ратель, або лисий борсук. Це звірятко сімейства куниць є лідером у сфері безстрашності та люті. При цьому шкоди цьому супермену з царства тварин завдати не так вже й легко. А ось чи встигнете ви втекти – велике питання.

Ареал проживання: великі частини Африки та Азії.

Суперсила: безстрашність та повна безшабашність. Медоїди нападають на великих хижаків: левів, леопардів, молодих крокодилів. А також не погребують отруйними зміями та скорпіонами.

Прихована загроза: може з’їсти свою жертву, разом з хребтом і черепом. Це стосується гризунів та невеликих тварин.

Дивна риса: у медоїда настільки товста шкіра, що його неможливо поранити чи вкусити. А від укусу кобри це звірятко з непохитною імунною системою просто засинає.


(з мережі інтернету)



11

Коментарі

117.11.22, 10:15

    217.11.22, 10:54

    Цiкаво!
    ...а ще кицьки небезпечнi, бо кусаются i подряпати можуть!

      317.11.22, 10:55Відповідь на 2 від Андрій1961

      Цiкаво!
      ...а ще кицьки небезпечнi, бо кусаются i подряпати можуть!
      Так, вони такі, якщо їм завдавати шкоди...

        417.11.22, 10:56Відповідь на 1 від Стрийко Зеник

        Дякую

          517.11.22, 12:35

          Просто замечательно! Спасибо.

            617.11.22, 13:18Відповідь на 5 від GalinaKiev

            Просто замечательно! Спасибо.

              717.11.22, 13:31

              Товстий лорі - звучить, як прізвисько ковбоя

                817.11.22, 14:58Відповідь на 7 від otava

                Товстий лорі - звучить, як прізвисько ковбоя точно

                  917.11.22, 16:23

                    1017.11.22, 21:34

                    Хомяк в природі може атакувати людину, якщо його застати зненацька

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна