Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

lykasha

51 рік, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 38-50 років

Реакція дітей на продукти.....)))

Під час недавнього дослідження вчені спостерігали за плодами у материнській утробі. Вони фіксували на камеру їхню реакцію на певні продукти. З’ясувалося, що діти, що не народилися, можуть усміхатися, якщо їм щось подобається, і хмуритися, коли незадоволені. Це означає, що вони можуть відчувати смак, чути і навіть відповідати на подразники.

Діти по-різному реагують на їжу

 



Здатність плоду розрізняти смаки починає формуватися на 8 тижні вагітності разом з появою смакових рецепторів. Щодня плід заковтує від 3/4 до 4 чашок амніотичної рідини, на смак якої впливають продукти, які споживає матір. До складу цієї рідини входять цукор, амінокислоти, білки, сіль, жирні кислоти. Так що переваги малюка формуються задовго до того, як він з’являється на світ і починає їсти тверду їжу.

Дитина в утробі матері вкрита пушковим волоссям


Цей пушок називається “лануго”, він покриває все тіло плода і навіть його обличчя. Це волоссячко залишаються на тілі малюка недовго — більша їх частина зникне прямо перед народженням. Такий самий пушок з’являється у потомства інших видів: слонів, китів, тюленів. Однак вони зберігають його після народження.

Серце малюка починає битися на 5 тижні



Серце дитини починає битися на 5-6 тижні вагітності, коли розмір зародка не більше шпилькової головки. За десять тижнів серце повністю формується. Частота серцевих скорочень становить 110-160 ударів за хвилину. Досить цікаво, що до кінця вагітності серце плодів жіночої статі б’ється швидше, ніж серце плодів чоловічої статі.

Дитина позіхає, плаче та пісяє


Під час УЗД лікарі неодноразово помічали, що плід відкриває рот і позіхає. Вперше це відбувається приблизно на 25-му тижні, але до 36-го плід зовсім перестає відтворювати позіхання. Тоді ж, на 25-му тижні, малюк починає плакати. Чути цього ми, звичайно, не можемо, проте плач супроводжується характерними рухами: у малюка тремтить підборіддя, відкривається щелепа, ворушаться губи.

Крім того, багато дослідників стверджують, що плід набуває здатності до сечовипускання на 9-16-му тижні. У міру дозрівання дитина починає виробляти 500-700 мл сечі щодня. Вас, напевно, цікавить, куди вона дівається. Відповідаємо: у навколоплідні води.

У новонародженого на 50% більше кісток, ніж у дорослої людини


На момент народження у дитини дійсно 300 кісток. У міру дорослішання багато з них зростається, в результаті їх залишається 206. 100 «зайвих» кісток – це в основному хрящі, які стають частиною кісток. Вони є м’якою тканиною і присутні у всьому тілі новонародженого. Зокрема, хрящі можна знайти у шийному відділі.

Гучні звуки можуть негативно впливати на слух малюка, який ще не народився



Приблизно через 18 тижнів після запліднення у плода починають розвиватися вуха, і він може чути зовнішні звуки. На той час, коли плоду буде 6 місяців, він зможе повертатися на звук. Якщо малюк буде чути гучні звуки час від часу, у цьому немає нічого страшного, а постійна дія шуму для нього шкідлива. Вагітній жінці слід уникати звуків вище 115 децибелів, щоб слух дитини не постраждав.


Джерело


4

Коментарі

17.11.22, 12:13

    27.11.22, 12:48

    Дуже цікава стаття! Китайці (і не тільки) день народження дитини встановлюют від зачаття, відносяться до неї як до особистості коли вона ще в утробі матері...

      37.11.22, 12:52Відповідь на 2 від Влад Ли

      Дуже цікава стаття! Китайці (і не тільки) день народження дитини встановлюют від зачаття, відносяться до неї як до особистості коли вона ще в утробі матері... Так, я теж про це читала...