хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Людину надихнули природні суперздатності тварин...

Природа дивовижна та унікальна. Її творіння давно вражають людину своєю бездоганністю та продуманістю. Багато з них надихнули вчених на створення низки винаходів, без яких ми не можемо уявити сучасний світ. По заслугах оцінивши ефективність спостережень за світом, дослідники вивели новий науковий підхід — біоміметику. Він передбачає наслідування природи та відтворення її унікальних технологій.

Дятел і чорна скринька


Щодня дятел працює не гірше відбійного молотка, але його головний мозок залишається цілим і функціонує без змін. У чому секрет? У черепі птиці є кілька поглинаючих механізмів, що допомагають мінімізувати збитки під час полювання — це гіоїд (невелика кістка, що підтримує язик), м’язи, цереброспінальна рідина.


Роботизована рука не була б такою функціональною, якби не слони. Саме влаштування хобота тварини лягло в основу винаходу. Роботизована рука може захоплювати предмети різних діаметрів та піднімати вантажі великої ваги.

Омар та рентген

Омари здатні бачити вас наскрізь! Справа в тому, що через глибину проживання, де практично нічого не видно, ці великі морські раки навчилися дивитися крізь предмети. Вивчивши будову зорових органів омара, вчені створили апарат, який може бачити крізь стіни та телескоп, що дозволяє вивчати космос із ракет та супутників Землі.

Лапки гекона та суперклей

Технологію створення суперлипкої речовини вчені підглянули у геконів. Лапки ящірок покриті спеціальними мікроскопічними волосками, що дозволяють зчепитися з будь-якою жорсткою поверхнею. У комбінації із сухожиллями та шкірою вони створюють м’який поверхневий шар, здатний приклеюватися до всього без використання вологи та клейких виділень.

Для створення суперклею з імітацією зчіпних здібностей гекона були використані еластомери – особливі полімери, що мають високу еластичність і в’язкість. Речовина відмінно кріпиться до надтвердих матеріалів за лічені секунди.

Павук та кевлар

Сіті для риболовлі були створені завдяки спостереженню давніх людей за павуками. Але це не єдиний винахід, на який людину надихнули ці членистоногі. Павутина стала прототипом кевлару – матеріалу, який використовується для покращення захисних властивостей бронежилетів. Також завдяки павутинню було створено еластичний бинт.

Кити та гідролокатор

Кити і дельфіни від природи мають вбудований гідролокатор, що дозволяє не стикатися з об’єктами під водою і знаходити родичів на відстані десятків кілометрів. Людина не могла пройти повз такий природний устрій і адаптувала його під свої потреби.

Морська зірка та клонування

Морські зірки знають секрет вічної молодості, оскільки навчилися клонувати себе. Ці тварини вміють відтворювати особливий вид нестаріючих ДНК, які надійно захищають організм від старіння та різних згубних факторів.

Вчені впевнені, що незабаром вони зможуть зрозуміти, як використовувати цю здатність на благо людини. Сьогодні дослідники проводять випробування. У 2020 році у них вийшло клонувати теля з ім’ям Квіточка.

Сова та звукоізоляція

За створення звукоізоляційних матеріалів слід сказати спасибі совам. Ці хижаки пересуваються настільки безшумно, що їх не зможе помітити навіть найуважніший гризун. «Здатність ніндзя» присутня у сов за рахунок особливої конструкції пір’я. Мікрохвиля і поділки, що є в них, ізолюють потік повітря, перешкоджаючи появі бавовни і будь-якого іншого шуму, який може виникнути під час польоту.

Пазурі та складаний ніж

Котячі завоювали серця більшості людей планети. При цьому вони не тільки розчулюють, а й надихають! За однією з версій саме котячі пазурі стали прототипом складаних ножів. Тварина легко ховає і блискавично випускає гострі, як шаблі пазурі, що дуже схоже на влаштування складаного ножа.

Світлячки та діоди

Поки одні дослідники намагаються оволодіти секретами біолюмінесценції, характерної для деяких тварин та грибів, інші вирішили досконало вивчити світлячків. Вникнувши в принцип свічіння, використовуваний комахами, вчені змогли створити унікальний світлодіод. Винахід дає на 55% світла більше, ніж традиційні світлодіоди.

Черв’як та бурова установка

Більшість видів черв’яків просуваються через землю, розштовхуючи та пропускаючи її крізь себе одночасно. За цим принципом спроектовано сучасні бурові машини.

Уважно спостерігаючи за природою, вчені та дослідники змогли відтворити її твори та значно прискорити технологічний прогрес. Однак це не межа. Навколишній світ настільки різноманітний, що здатний надихнути людину на нові, ще більші відкриття.

Джерело


7

Коментарі

Гість: _Сонечко_

11.10.22, 14:42

дуже цікаво! дякую)

    21.10.22, 16:48

      31.10.22, 17:10

      Какая прелесть - телёнок -Квиточка

        41.10.22, 18:00Відповідь на 1 від Гість: _Сонечко_

        дуже цікаво! дякую)

          51.10.22, 18:01Відповідь на 2 від Стрийко Зеник

          Дякую

            61.10.22, 18:01Відповідь на 3 від Мне обещали

            Какая прелесть - телёнок -Квиточка

              71.10.22, 20:29

              Щось сумніваюсь що рак може бачити наскрізь
              У них фасетковий зір, дробний,
              менш детальний як у восьминогів чи кальмарів, чиї очі схожі на наші в деякій мірі

                81.10.22, 22:59Відповідь на 7 від NoTaRь

                Щось сумніваюсь що рак може бачити наскрізь
                У них фасетковий зір, дробний,
                менш детальний як у восьминогів чи кальмарів, чиї очі схожі на наші в деякій мірі
                Я теж сумніваюся, але так написано....

                  92.10.22, 20:55