Про співтовариство

Співтовариство НА ВЕРШИНІ СЛОВА обєднує поетів які пишуть на українській та російській мові. Як початківців так і майстрів слова.
Ціль: Обєднання поетів, та шанувальників поезії для популяризації поезії, видання збірок віршів, організації авторських вечорів і т.д.
Вид:
короткий
повний

На вершині слова - Вірші

И.....Когда-то...все б хотели так???

  • 06.12.08, 23:46

Сложно живеться,

Много помех.

Не просто даеться,

Сквозь слёзы и смех.

Когда же начнеться

То время полета,

Что бы мне прикаснуться

Той ноты моей....

Хочу я стремиться,

И падений не знать...

Хочу очутиться

Я в сказке опять,

Как в детстве не зная,

Промахов, и неких потерь....

За что....

  • 28.11.08, 02:52
Глаза цвета неба,
И земли цвет волос.
За, что же влюбилась?
Вот это вопрос....


И речи людей,
О сердцах говоря,
Казалось мне шуткой,
И льдышкой огня....


Благодарна я жизни, 
И спонтанному случаю, 
Что смог когда-то, 
Свести нас с тобой..


Прошли мы не мало,
Но то позади,
И новое начало
Я верю, что ждет впереди......

пройти сквозь время! (із циклу віріш)

  • 25.11.08, 23:40

Ну что ж быстрее! В путь мой друг!

Время не ждет!

Да что там время!

Открылись в вечность двери вдруг!

Шанс наш придёт

Мы сбросим бремя!

Страны, столетия вокруг

Исколесим

Где чемоданы?!

Не остановит нас испуг

Освободимсь

Судьбу арканы!

 

25,11,2008

ваша Лю

Утро (із циклу вірші)


Утро

 

Не нарушая траектории

В перед рассветной дымке в’ороны

Плетут узор немой симфонии

Летя на все четыре стороны

 

Ах, мне бы быть как птицы вольные

Видеть простор сквозь дымку в зареве:

Утренний, светлый, бьющий волнами...

Нежно восток пронзает лезвие

 

Чтобы сквозь бреши эти с гомоном

Жизнью наполнить мир играючи.

Свет проливать над нашим городом

Вместе с ночною тенью таючи.

 

24,11,2008

http://h.ua/story/153180/

Возращение ушедшего в осень.

Золотая листва,

Мне окутывает  ноги.

Я по парку иду,

Никуда не спеша.

Все смотрю звездопад.

Жаль, он виден не многим.

На небе тучи,

Звездный дождь

Показать не спешат.

Золотая листва,

Мне окутывает ноги.

Ветер хлещет в лицо,

Словно в дом, загоняя меня.

Я ушел в листопад.

Я открыт, но не многим.

Наслажусь и вернусь.

Не тревожьте меня.

Я ушел в листопад.

В осень я растворился.

Весь промок и прозяб,

По алее идя.

Пусть там где-то вдали,

Костер искрится.

Лишь домашний очаг

Обогреет меня.

Возвращаюсь домой,

Осенью насладившись.

Пусть искрится костер.

И не гаснет звезда.

Говорят, когда на небе падают звезды,

То нужно загадать желание.

 И оно обязательно сбудется.

Пусть Ваши желания не зависят от звезд.

И пусть они обязательно исполнятся.  

               18.11.2008 год.

Сила духа...

Жизнь идет... А мы приходим и уходим. За весной не начнется осень, За зимой не наступит лето.. Мы не будем жить вечность.. Мы как еще один листок, Из большой книги жизни... Мы не будем диктовать правила, Мы будем сгибаться при первом порыве  Порыве злости и гнева Богов... Мы не умнее предков.. Мы глупим повторяясь... Мы живем в страхе незнаний... Под конец постая на лаве судимых, Сравниваясь на чаше весов с младенцем.. Мы боимся, боимся жизни, Во всех ее проявлениях... В нас нет настоящей веры, Но это не значит, что Мы слабы...

Відношення і ставлення до...

   „Світ – театр, а люди в ньому актори” – можна зробити висновок з життя. Адже в житті все відбувається як і на сцені. Люди живучи грають, та істини не завжди знають, чи просто не хочуть її бачити. Скільки до нас було поколінь? Скільки люди наробили помилок? Та все одно, все повторюється. Людина часто наступає на одні й ті ж граблі, що і її попередник. Кожен з нас хоче щоб його поважали, щоб в очах інших ми були іншими не такими як насправді, особистостями, що чогось варті. Але це нажаль не всі мають. А просто так отримати вдається не всім. І ми намагаємося це взяти різними шляхами. Але ці шляхи в багатьох випадках не правильні. Тобто отримав щось, і якщо отримав це взагалі мало хто задумується про те як і за чий рахунок ми це маємо. 

Якщо підсаджувати якусь людину, то зазвичай вона нахабніє, залазить на голову і звішує ніжки. Тому допомагати безкорисно один одному на сьогоднішній день не хоче ніхто. Наприклад, як колись в моєму класі були дві подруги, що допомагали одна одній. Одна можна сказати стала жити в іншої. Мати казала дочці, що не треба так прив’язуватися до подруги. Дружба дружбою, але безслідно нічого не пройде. Все має свої наслідки. Донька не послухала, хоч і була згодна з матір’ю, але вона порахувала, що з нею нічого не трапиться. І з того нічого поганого не буде.Ми всі в певну мить життя дуже самовпевнені, поки життя не вдарить...

Але згодом в подружок почалися сварки, дріб’язкові звичайно, та з часом та що „жила в іншої”, мимо волі почала відробляти за те що їй там щось давали, і за те що жила в подруги. Вона почала потроху посіла місце песика для подруги і її матері. Висновок-ми не усвідомлюємо чи не хочемо вірити у те, що те про що говорять дорослі може трапитись з будь-ким, у тому числі і з нами.

Деякі, щоб піднятись вище над кимось, стараються, прагнуть і принижають когось, щоб в очах інших здаватися великим, більшим ніж є на справді. Але якщо це пройде в перший раз, то це не означає, що це й пройде в другий. Моя знайома хотіла принизив свого одногрупника здатися всім набагато крутіше ніж вона була на справді. Але їй не повезло. Ніхто на ту вудочку не повівся, а згодом із-за своєї дурості вона стала із гнаною в тому колективі, що й змусило її покинути його. Зазвичай коли таке трапляється. То людина, що хотіла здаватися ліпшою, в очах інших опускається і стає гіршою.

Якщо тебе все дістало і ти нікого не хочеш бачити і тебе все дратує, то не треба кидатися на першого зустрічного чи зриватися взагалі на інших. Тому, що по-перше, страждають невинні люди, що взагалі не в чому не винні. А по-друге, те що ти сьогодні зробив, завтра вернеться тобі в набагато разів більше. Як було із однією жінкою. Вона дуже любила критикувати інших. І одного разу вона почала критикувати свою сусідку-Валентино, ти нахабна, погана взагалі, погана мати, дружина. Ти ще й багато гуляєш і не приділяєш часу сімї взагалі. Я б на твоєму місці ніколи так не зробила, я б все зробила не так. Але через декілька років, та жіночка, що критикувала опинилася на місці своєї сусідки. Тому ніколи не кажи ніколи. І не лізь у не свою справу, особливо коли тебе це не стосується і допомагати тебе не просили.І не дуже охоче допомай, коли попросили...адже винуватцем, може залишишся ти.

*_*_*

Ухватаившись за все..

Ты не сможеш понять что нужно...

Запустив хоть на пищинку дело...

Время станет твоим врагом...

Уйдя с правдивого пути, забудешся...

Прячась от неизбежного, канеш

В вечные века ошибки и заблужденья....

Не бойтесь расставаться (із циклу вірші)

Не бойтесь расставаться,

так сложилось,

Быть может, даже не срослось

 

Как в вихре вальса

 всё кружилось

Безумный ритм прервать пришлось

 

Слезами побиваться,

раз случилось

Не стоит, сколько б не лилось

 

Достойно попрощаться

Как любилось

Жалеть, забыв,не довелось

 

13,11,2008

Моя спроба викладання того, що бушує у моїй голові....

  • 09.11.08, 23:28

    __*Прощавальний плач струн*__

Вона спускалась з високих східців місцевого будинку культури.

- Так, сьогодні був вдалий концерт... Я просто молодець! Зал був повний-повнісінький, і тепер в мене будуть грощі щоб заплатити за квартиру і щоб 

купити обнову на весну, а то вже геть обносилася!   Так думала повертаючись додому молода скрипалька, яка на думку її бідного у прямому значенні цього слова бойфренда, грала просто геніально. Та й  взагалі, він вважав іі просто Богом чи богинею, коли та могла принести хоч трохи грошей на нову дозу. Звичайно, вона не знала, що він наркоман і  щиро вірила в його вигадки про туристичний журнал, який він видає, хоча ніколи не бвчила жодного примірника того міфічного "Міражу".    Дурненька! Вона його дуже сильно кохала і те кохання насунуло їй на очі рожеву полуду. Матінко рідна, скількох шльондр він мав за її гроші і скільки  він не впопад їй брехав, коли зникав на декілька тижнів, а то й на місяць. А в нього не було іншого вибору. Окрім неї в нього не було жодного джерела  доходів, а працювати він навіть ніколи не пробував. А навіщо? Ця молоденька скрипалечка, чорт забирай, геніально таки грала. - Сонечко! - Ой, хто тут? - перелякалась скрипалечка. - Це ж я, твій горобчик! Невже я перелякав тебе? Сорі, котику, не хотів. - Та ти знову з`явився! Як я за тобою скучила ці два дні! Не зникай більше без попередження. Я ж хвилююся, а ти таке безсовісне янголятко, що  лишаєш мене. - Кицю, я більше не буду. Ось приніс тобі квіти,-казав він простягаючи їй тюльпани, які перед цим мирно собі росли на якійсь клумбі. - Ну для чого? - Це ж для мого сонечка, для моєї зіроньки...   О! Він вмів добре грати на струнах її душі, і знав з якої сторони і як до неї підійти. Можливо це була єдина річ, яку він вмів досконало робити окрім яєчні  з беконом і кави в постіль для млявої і сонної Полічки зранку. Та загалом Поля ненавиділа яєчню, і ніяка вона не була досконала, просто не могла вона  ж розчарувати коханого Жанчика такою неумісною критикою та ще й після такої ночі.   А ніч була довгою і солодкою... Вона обожнювала Жанчикове волосся, яке переливалось золотом, його руки, які досліджували Поліне тіло з особливим  трепетом, його дихання, в якому було щось від росяничного лугу.   Вони часто знаходили дивні місця щоб поєднатись. Поля знаходила це романтичним, А Жанчику просто подобався екстрім і Поліне тіло, яке в таких  випадках завжди дрижало по-особливому, чи то від страху бути знайденими якимсь перехожими, чи то від холоду, чи то від насолоди, чи ще від чогось,  чого Жанчику біло не докумекати. Він часто задавав собі питання, можливо він любить Полю? Адже Полічка була гарна лицем і тілом, вона своїми  пестощами могла довести його до найвищої точки блаженства. Як часто він тонув в ній. Вона здавалася йому морем в яке він падав з високої скелі...   Але ж йому потрібні лише гроші! Та ж ні, якщо на те йшло, то в неї вдома було стільки реліквійних коштовностей, що вбити б її та розпродати все. Він  би міг почати нове життя. Часто у Жанчика були такі думки в голові і нарешті в нього дозрів цей план.Тереп вона сиділа вся в місячному сяйві під  пожадливими поглядами Жанчика, який роздягався і розкладував одяг по землі, щоб не було холодно, бо роса покрила землю. - Жанчику, може пішли додому, настут можуть побачити. - Полю, кицюню, не бійся. Зі мною тобі нема чого боятися. я тебе захищу своїм коханням...   Він цілував, і цілував її, кожен міліметр її кнучкого тіла, яке особливо блищало і тремтіло сьогодні... Востаннє...    Він запустив руку в її шовкове волосся, йому було страшно втрачати її, але вибору не було... Завтра, коли її тіло знайдуть, він буде далеко. В нього був геніальний план. І десь о пів на другу ночі він мав від`їзжати з усіма її коштовностями, його вже чекав білет в інше життя, де немає бути, і не буде Поліни... В життя, де є інша багата, зріла й  похітлива німкеня, яку він зустрів пів року тому, і згодився на переїд до неї.    Вони вже дійшли до озера, де так часто кохалися раніше, і де зустрілися вперше. - Жанчику, якби мене спитали яке моє улюблене місце, я б сказала, що це озеро! Пам`ятаєш, ми тут вперше зустрілися... - Так, кізонько, тут ми вперше зустрілись, вперше я зірвав з твоїх незайманіх вуст поцілунок, тут ми вперше... - Жанчику, ти відкрив мені якісно новий світ почуттів...я тебе кохаю... - сказала Поля і приникла до губ Жанчика, який схопив її в обійми і закружляв... - Я ТЕБЕ ЛЮБЛЮ ДО НЕСТЯМИ!!!! - кричала Поля, поки Жан її кружляв.    Вони звалилися втраву, скрипка відлетіла в бік і вдарилася об землю. У Полічки завмерло сердце від глухого стуку скрипки, яку вона любила так само  як і Жана, чи то від того, що Жанчик зняв з неї одним рухом благеньке платтячко. - Жанчику, може пішли додому, настут можуть побачити. - Полю, кицюню, не бійся. Зі мною тобі нема чого боятися. я тебе захищу своїм коханням...   Сьогодні він мав лишити Полю, назавджи... А вона в свою чергу мала лишити цей світ... Вона здригнула й зойкнула. Він лише зараз помітив, що  робить їй боляче, занадто сильно тягнучи її за волосся. - Кицю, вибач, я не хотів. - Нічого, Жанчику, я тебе кохаю... - прошепотіла вона закриваючи повіки.   Він на мить застиг замилувавшись її красою. Його пальці доторкнулися до її губ, відчули ніжний шовк її шкіри, потім тремтливо попливли по підборідді,  шиї, оминули пружні опуклості грудей, лишивши їх під опікою губ, попливли по завмираюче тремтливлму в передчутті насолоди животику, і сковзнули в  пошуках солодкої сунички... Поля стиха видихнула завмерле в легенях повітря. Жанчик оволодів нею... Лагідно...    Одна рука обхватила її тонесеньку такію, а інша ... сковзнула за ножем до сумки. Ніж зловісно блиснув над нею у місячному промінні...А в неї на обличчі сяяла посмішка. У той момент життя їй здавалось раєм. Вона згадувала всі найщасливіші моменти свого життя, неначе передчувала свою загибель...    Згадалися їй мати з батьком.. Те, що останнє подарували їй батьки на вісімнадцяти річчя.... Те, як пройшов її перший виступ... Те як зустріла Жана... Те, які були перші кроки в доросле життя... Те, який був генніальний концерт... І те, що вона зараз Жану повинна сказати...сказати... - Жанчику, я тебе кохаю, і мала вже давно тобі сказати, як тільки дізналася, що ти станеш батьк.... - вона відкрила очі, і жах навічно застиг у її зелених  очах... Щось холодне і гладке пронзило її тіло. Вона Лежала на холодній землі стисла...Вона не могла повірити своїм очам...над нею стояв її улюблений Жанчик, тримаючи в руках окровавлений ніж, що тільки що був вонзутий в неї...   Він швидко одягся, зібрав всі речі, замів сліди і востаннє подивився на неї, що вже була без свідомості....Він нахилився до неї провів по кучерям і наостанок вирішив торкнутись тих ніжних губ. Доторкнувшись до ще теплим губам, у нього усередині неначе щось кольнуло. Він перелякано підірвався на ноги і зі всіх ніг метнувся геть.

50%, 2 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

50%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.