Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Що говорить Біблія про шлюб?

  • 09.10.18, 11:14
Запитання: Що говорить Біблія про шлюб?

Відповідь: 
Божественне походження шлюбу вказане у книзі Буття. «І промовив Адам: «Оце тепер вона – кість від костей моїх, і тіло від тіла мого. Вона чоловіковою буде зватися, бо взята вона з чоловіка. Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, – і стануть вони одним тілом» (Буття 2:23-24). Бог створив чоловіка, а потім жінку – з його кістки. Як написано, Бог «узяв одне із ребер його» (Буття 2:21-22). Ужите тут єврейське слово буквально означає «бік людини».

Таким чином, Єва була взята з «боку» Адама, і вона повинна бути поруч із ним. «І назвав Адам імена свій худобі, і птаству небесному, і всій польовій звірині. Але Адамові помочі Він не знайшов, щоб подібна до нього була» (Буття 2:20). В оригіналі слова «помочі, щоб подібна до нього була» – це одне слово. Воно означає оточувати, захищати, допомагати чи помічник. Тобто, Єва була створена, аби перебувати поруч з Адамом як його «половинка» і допомагати йому. Чоловік і жінка у шлюбі стають однією плоттю. Новий Заповіт добавляє зауваження щодо цієї «єдності»: «Тому-то немає вже двох, але одне тіло. Тож, що Бог спарував, – людина нехай не розлучує!» (Матвія 19:6).

Є декілька послань апостола Павла, які описують основні принципи біблійної позиції щодо шлюбу і про те, як відродженим віруючим слід діяти у своїх шлюбних стосунках. Один такий текст ми знаходимо у 1 Коринтянам, розділ 7, а інший – в Ефесянам 5:22-33. Разом ці тексти дають віруючому біблійні принципи, які можуть бути використані для формування основ шлюбних стосунків, угодних для Бога.

Слова у Посланні до Ефесян є особливо сильними стосовно успішного біблійного шлюбу: «Дружини, – коріться своїм чоловікам, як Господеві, – бо чоловік – голова дружини, як і Христос – Голова Церкви, Сам Спаситель тіла!» (Ефесянам 5:22-23). «Чоловіки, – любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе» (5:25). «Чоловіки повинні любити дружин своїх так, як власні тіла, бо хто любить дружину свою, той любить самого себе. Бо ніколи ніхто не зненавидів власного тіла, а годує та гріє його, як і Христос Церкву» (5:28-29). «Покине тому чоловік батька й матір, і пристане до дружини своєї, – і будуть обоє вони одним тілом» (5:31).

Коли чоловік і дружина застосовують ці принципи – вони створюють біблійний шлюб. Це збалансовані стосунки, з Христом на чолі сімейної пари. Таким чином, біблійна ідея шлюбу полягає у поєднанні двох осіб, яке відображає єдність Христа з Його Церквою.

4

Коментарі

19.10.18, 11:44

Як бачимо одностатевих шлюбів не повинно бути в принципі, бо людина живе для продовження свого Роду. Хто не має своїх дітей той приречений на духовну смерть. Чистота шлюбних відносин у цьому сенсі принципова.

    29.10.18, 11:51

    а Ви особисто дотримуєтеся біблійної ідеї шлюбу, про яку пишете?

      39.10.18, 11:56Відповідь на 1 від Nikolka

      на рахунок одностатевих шлюбів, я категорична з вами погоджуюсь на 100%

        49.10.18, 11:57Відповідь на 2 від кусючий бджіл

        Найкраще дістається ціною великого болю, проте намагаюсь дотримуватись, хоча дуже - дуже складно))

          59.10.18, 12:04Відповідь на 4 від Myroslava24

          Найкраще дістається ціною великого болю, проте намагаюсь дотримуватись, хоча дуже - дуже складно))якщо "найкраще" є причиною великого болю, то може воно не зовсім "найкраще"? )

            69.10.18, 12:24Відповідь на 5 від кусючий бджіл

            ні, якщо "найкраще" буде даватаись легко, то тоді не так цінується)))

              79.10.18, 13:05Відповідь на 6 від Myroslava24

              ні, якщо "найкраще" буде даватаись легко, то тоді не так цінується)))так, але "біль" і "не легко" не завжди одне й те саме )
              біль і страждання скоріше пригнічують ніж додають цінності
              а цінність може стати результатом наприклад нелегкої праці

                89.10.18, 15:30Відповідь на 6 від Myroslava24

                ні, якщо "найкраще" буде даватаись легко, то тоді не так цінується)))

                  99.10.18, 16:35Відповідь на 4 від Myroslava24

                  Найкраще дістається ціною великого болю, проте намагаюсь дотримуватись, хоча дуже - дуже складно))а в чому труднощі? важко миритися з думкою, що Ваше покликання в тому, щоб бути частиною чи додатком до ч(к)огось?

                    1010.10.18, 14:48Відповідь на 5 від кусючий бджіл

                    "...Но «внемли себе», то есть, душе своей. Ее украшай, о ней заботься, чтобы своею внимательностью предотвратить всякую нечистоту, сообщаемую ей пороком, очистить ее от всякого греховного срама, украсить же и просветлить ее всякою красотою добродетели. Испытай себя самого, кто ты, познай свою природу, познай, что тело твое смертно, а душа бессмертна; что жизнь наша двояка: одна, свойственная плоти, скоропреходяща, а другая, сродная душе, не допускает предела. Поэтому, внемли себе, не останавливайся на смертном, как на вечном, и не презирай вечного, как преходящего..."

                    Святитель Василий Великий
                    Беседа на слова: «внемли себе»

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна