Енергетики Запоріжжя вражають сміливістю

  • 13.02.23, 15:32
Енергетики Запоріжжя вражають сміливістю

У п’ятницю, 10 лютого, росія нанесла черговий удар по критичній інфраструктурі Запоріжжя. Але навіть попри підступні ракетні обстріли росіян більшість запоріжців провели ці вихідні зі світлом.

Якою ціною ми отримуємо електроенергію та що потрібно аби не допустити блекауту дивіться у репортажі кореспондентів ICTV


Герої енергетичного фронту, які рятують життя

  • 07.02.23, 08:56
Герої енергетичного фронту, які рятують життя

АТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» попри складну ситуацію в Донецькій області не покинув свою бойову позицію по відновленню газопостачання на постраждалій від російських окупантів Донеччині.

Працівники підприємства працюють на місцях без виїзду, щоб найскоріше створити нормальні умови життя для всіх людей, які повертаються в свої домівки.



Джерело

Взятые в плен чмобики рассказали, как они оказались на войне

  • 02.02.23, 18:00
Взятые в плен на Запорожском направлении чмобики рассказали, как они оказались на войне

Попавшие в плен в Запорожской области мобилизованные рашисты пообщались с португальскими журналистами телеканала CNN.

Если коротко — ничего нового:

— воевать не хотели;

- правила ведения войны, Женевская конвенция — нет не слышали;

— взял повестку, чтоб уйти от уголовной ответственности за «подвиги» у себя дома.

Верим в 3СУ, которые активно наполняют обменный фонд.


Енергетики не припиняють реанімувати українську енергосистему

  • 24.01.23, 11:44

Енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктам. 127 енергетиків загинуло і ще 319 поранено. І після кожної такої атаки фахівці змушені без вихідних, цілодобово відновлювати нашу енергосистему.
Після російських атак відбулося скорочення виробництва електроенергії та збільшення дефіциту в мережі. До 11 жовтня 2022 року Україна експортувала електроенергію за кордон, а з січня 2023 року, коли є технічна можливість — імпортує електроенергію з європейських країн, що додатково допомагає балансувати енергосистему України.

Остання атака 14 січня завдала сутєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових станцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання. В деяких областях періодично запроваджують естренні відключення електроенергії. У більшості регіонів діють стабілізаційні графіки.

“Укренерго”, виробники електроенергії, та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Вдалося відновити одну з ліній 330 кВ на сході країни. Але варто розуміти, що відключення будуть, навіть, якщо нових обстрілів не буде. Відновити ті пошкодження, які є у короткий проміжок часу неможливо, роботи можуть тривати місяці.
 

“Укренерго”, виробники електроенергії, та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Вдалося відновити одну з ліній 330 кВ на сході країни. Але варто розуміти, що відключення будуть, навіть, якщо нових обстрілів не буде. Відновити ті пошкодження, які є у короткий проміжок часу неможливо, роботи можуть тривати місяці.

 

Джерело

Військові просять запорожців не знімати на відео системи ППО

  • 21.01.23, 13:55
Військові просять запорожців не знімати на відео системи ППО

В гонитві за лайками та переглядами люди забувають, що фільмування роботи систем ППО може тягнути за собою не тільки моральну, а й кримінальну відповідальність. На Запоріжжі жінка зняла та виклала у вільний доступ у соцмережах відео роботи української ППО. На щастя, одразу після публікації  до жінки завітали силовики та провели виховну бесіду.

Військові наголошують, що подібні відео дуже шкодять обороноздатності та закликають запоріжців не знімати на відео військові об’єкти.

Детальніше у сюжеті Фактів


Підтримайте петицію - геть РФ з ООН!

  • 21.01.23, 10:15

26.12.2022 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зробив офіційну заяву про початок процедури виключення росіїї із ООН.

Країна-терорист, яка спричинила війну, займає місце в організації, створеній задля забезпечення миру. А право вето росії фактично стало правом на вбивство.

Підтримати позицію України може кожен.

На онлайн платформі «change.org» розміщено петицію «Kick Russia out of the UN», де можна проголосувати за виключення росії із ООН.

Кожен голос є важливим, а мільйони голосів мають бути почутими міжнародною спільнотою. Долучайтесь і ви.

#unrussiaUN

Підписати петицію можна тут

Українські енергетики тримають свій фронт

  • 16.01.23, 07:18
Українські енергетики тримають свій фронт

Україна має потужні лінії електромереж, щоб транспортувати електроенергію з атомних електростанцій. Зарубіжні партнери усіляко допомагають з обладнанням, проте, на відміну від нас, Європа не має трансформаторів на 750 кВ, у них переважно обладнання потужністю 500 кВ, 380-400 кВ і нижче. А росіяни за порадою своїх енергетиків б’ють, зокрема, й по наших потужних підстанціях. 

Кожне високовольтне обладнання виробляється під індивідуальні параметри, але наші енергетики створюють додаткові пристрої, а іноземне обладнання модернізується під нашу систему.

Умови, в яких доводиться працювати  енергетичним воїнам, можна порівняти зі справжніми завданнями на фронті. Вони ризикують життям, працюють понаднормово в ектримальних ситуаціях разом з рятувальниками.

Ми повинні дякувати цим людям щоразу, як з’являється світло в оселях, а коли зникає — ставитися до цього з розумінням. Спеціалісти роблять можливе і неможливе, щоб стабілізувати ситуацію після завданих росією збитків!


Енергетики просять помірно користуватися електроенергію

  • 13.01.23, 12:09

Новорічні свята вдалося забезпечити українців світлом без відключень завдяки суттєвому зменшенню споживання електроенергії промисловістю та теплій погоді. Енергетики докладають всіх зусиль, аби стабілізаційні відключення відбувались якомога менше та у визначені графіком проміжки. Однак наразі в Україні очікується погіршення погодних умов та суттєва похолодання. Через це може збільшитися споживання електроенергії.

Адже для того, щоб підтримати комфортну температуру у своїх домівках – споживачі можуть вмикати опалювальні прилади та потужну побутову техніку одночасно. Це збільшує навантаження на електромережі, що може призвести до аварій та відключень електроенергії.

Енергетики просять максимально відповідально ставитися до споживання електроенергії, щоб допомогти енергосистемі. Після того, як з’явилось світло за графіком, електроприлади потрібно вмикати по черзі. Це допоможе уникнути аварій через перевантаження електромереж та зберегти світло у вашому та сусідніх будинках. 

Зі свого боку енергетики країни роблять все можливе, щоб максимально оперативно усувати будь-які пошкодження на електромережах так якомога швидше повертати світло в оселі українців.

Раніше повідомлялось, що у передноворічний тиждень та новорічні свята енергетики відновили електропостачання для 128 тисяч родин, що лишилися без світла через обстріли у Києві, Донецькій, Одеській та Дніпропетровській областях.

Театр абсурду від окупантів у Запорізькій області

  • 10.01.23, 11:12
Театр абсурду від окупантів у Запорізькій області

Ворогові вдалося тимчасово зайняти території, але запровадити адекватну політику – ні. У Запорізькій області, частково захопленій росіянами, управління обмежується грошовими обіцянками терміном на два місяці та днями пошани Радянському Союзу.

24 лютого російські війська вдерлися на територію України. Під тимчасову окупацію ворогом частково потрапила, поміж інших, Запорізька область. Команда KibOrg дослідила політичну діяльність самопроголошеної влади на окупованих територіях. 

Один із головних героїв, ім’ям якого підписано ряд документів, – «голова Якимівської селищної адміністрації» – Зубарєв Максим Юрійович. Цікава, але, на жаль, фейкова історія трапилася із Зубарєвим 14 листопада. Тоді інтернетом поширилася інформація про загибель колаборанта від невстановленого вибухового пристрою, закладеного в його авто. Всупереч повідомленням про смерть Зубарєва, що були розміщені на його сторінці у фейсбуці, й підтвердженням інших колаборантів, він виявився живим. Після звільнення окупованих територій українською армією зраднику Зубарєву доведеться або їхати разом із російським цирком, або заздалегідь відновлювати публікації про власну загибель. 

Імена інших учасників окупаційного самоврядування також не будуть забуті. Наводимо контактні дані осіб, що обіймають посади керівників на тимчасово захоплених територіях.

У червні окупанти намагалися удавати, що «прийшли з добром» на «звільнені території» й обіцяли матеріальну допомогу незахищеним верствам населення в розмірі 10 тисяч рублів. Натомість від мешканців області, що погодилися на угоду, вони вимагали прийняти російське громадянство або надати свої паспортні дані та письмові заяви. Ми знайшли перелік громадян, що в обмін на гроші надали окупантам особисту інформацію. Російської «щедрості» вистачило лише на два місяці. У серпні «Глави військово-цивільних адміністрацій районів Запорізької області» отримали розпорядження про «призупинення» надання соціальної виплати. 

Театр абсурду від окупантів у Запорізькій областіТеатр абсурду від окупантів у Запорізькій області

23-27 вересня загарбники проводили «референдуми» на тимчасово окупованих українських територіях щодо входження до складу Росії. За підсумками псевдореферендуму окупаційна «влада» повідомила, що 93,11% виборців проголосували «за». 

Проте правдивість і об’єктивність опитування сумнівні. Про це свідчать документи під назвою «Списки агітаторів», отримані з комп’ютерів окупантів і колаборантів. 

Театр абсурду від окупантів у Запорізькій областіСписок агітаторів с. БогатирТеатр абсурду від окупантів у Запорізькій областіСписок агітаторів с. РадивонівкаТеатр абсурду від окупантів у Запорізькій областіСписок агітаторів с. Мирне

Крім того, ми знайшли списки комісії виборчих ділянок Якимівського району.

Театр абсурду від окупантів у Запорізькій областіТеатр абсурду від окупантів у Запорізькій області

Наводимо розпорядження про призначення людини, що також була відповідальною за проведення «референдуму» в Якимівці. 

Театр абсурду від окупантів у Запорізькій областіТеатр абсурду від окупантів у Запорізькій області

30 листопада «глава військово-цивільної адміністрації Мелітопольського району Запорізької області» видав розпорядження щодо надання житла військовослужбовцям. «Голови адміністрацій» повинні були сповістити про житлові будинки, квартири, пансіонати, бази відпочинку та інші приміщення, де розміщувалися росіяни. Все ж таки «спеціальна воєнна операція» з уяви росіян нікуди не збіжить, а поки в Україні, то хоч на базах відпочинку побувати зможуть. 

Театр абсурду від окупантів у Запорізькій області

Цікавим видається документ про розміщення військових в Якимівці станом на перше грудня. 77 локацій, серед яких дитячі садки, школи та житлові будинки. Коли адреси потраплять до українських партизанів, переховуватися російським військовим треба буде ретельніше.

Піклування про мешканців окупованих територій Запорізької області росіян турбувало менше, аніж розміщення армії в навчальних закладах. «Щотижневий звіт служби зі справ дітей» містить підсумки щодо виконаної за тиждень роботи. Крім «профілактичних бесід» йдеться про роздачу хліба в кількості 100 штук родинам із дітьми-інвалідами та дітям, що знаходяться під опікою. Все як в старі радянські часи – «хліб усьому голова». 

Про Радянський Союз в «Адміністрації Якимівського сільського поселення» не забули. У планах на грудень у здобутих командою KibOrg файлах наведено заходи, які проводитимуть окупанти. І день святкування СРСР входить до планів навіть не один – культурна програма передбачає виставку на честь сторіччя заснування союзу, а напередодні Нового року ще й театралізований концерт. Якщо у прихильності росіян до СРСР сумніватися не варто, то інші заходи викликають застереження. Не зрозуміло, чого можуть навчити окупанти на літературній годині «Передай добро по колу» та годині милосердя «Вам даруємо добро і радість». 

Театр абсурду від окупантів у Запорізькій області

У вересні загарбники теж проводили «театралізовану виставу». «Голова адміністрації Якимівського сільського поселення» Максим Зубарєв запрошував якимівців до участі в мітингу «Я русский!». Однак дещо суперечить свободі вибору примітка зі знаком оклику про обов’язкову явку.

Театр абсурду від окупантів у Запорізькій області

Українці, на чиїх землях окупанти розіграють спектакль, дивитися його не стали. У списку пустих будинків із Шелюгівської сільської ради Якимівського району зазначається, що більшість мешканців покинули будинки, аби переїхати на території, підконтрольні Україні. 

Театр абсурду від окупантів у Запорізькій областіТеатр абсурду від окупантів у Запорізькій областіТеатр абсурду від окупантів у Запорізькій області

Цирк, який росіяни звикли влаштовувати у РФ, українцям не до вподоби. Постановні заходи, «референдуми» й мітинги не підходять вільному й чесному українському духові. Ті, хто вирішив звернутися до ворога, за десятьма тисячами рублів, понесуть відповідальність. Натомість окупанти вже скоро розпрощаються із базами відпочинку й пансіонатами, що зайняли для проживання, і повернуться до Росії. 

Джерело

«Втрачене Різдво»

  • 06.01.23, 16:36

Вже всім, від малого до старого відомо, що кривавий головнокомандувач секти сатани – РПЦ божевільний карлик путлєр, з метою  проведення бєснованій та пєснопєній, наказав своєму штатному олєнєводу  забезпечити режим припинення вогню. При цьому весь світ відмічає, що  в такий спосіб окупанти намагаються перегрупувати залишки розбитих чмобіків та провести тактичне бойове залагодження готуючись до наступальних дій.  

При цьому слід зауважити, що на велике Православне свято Різдво Христове, окупанти готують ряд провокацій на окупованій території Запорізькій області. Так, фсбшними прихвоснями категорично заборонено проводити богослужіння на території храмів м. Енергодару та Великої Білозерки. Таким чином, з великою вірогідністю,  кляті антихристи планують провести обстріли храмів звинувачуючи у всьому ЗС України.

Мешканці Запорізької області, будьте обачні!!!

Бережи всіх Боже!!!

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ!!!