російським полоненим показали відео із катуваннями українців

  • 02.08.22, 13:07


Жахливе відео кастрації ще живого українського полоненого російськими окупантами, а також його страту, показали полоненим росіянам, що готуються на обмін.
російський капітан прокоментував: "Ужасно. Бесчеловечно.."
Декому стало зле.

На росії взялися звинувачувати Україну в обстрілі колонії

  • 31.07.22, 14:01

Заступник міністра інформації так званої «ДНР» Данило Безсонов повідомив у своєму телеграм-каналі, що в ніч проти 29 липня нібито Збройні Сили України обстріляли колонію в селі Оленівка під Донецьком.

За його словами, внаслідок удару загинули 40 полонених українських військових, ще 130 людей постраждали.

Паралельно з російським посіпакою цю брехню почали розганяти російські змі, а ткож проросійський блогер-блазень Анатолій Шарій

Міноборони Росії звинуватило ЗСУ в ударі ракетами HIMARS по слідчому ізолятору біля села Оленівка, де перебувають полонені українські військові. Російське відомство також повідомило про 40 загиблих, поранення отримали 75 полонених українців. Крім того, поранено, за даними відомства, вісім співробітників ізолятора. Міноборони назвало цей удар «кричущою провокацією»

Але щоб не кричали російські пропагандисти… істина наскільки проста настільки ж і жахлива.

На росії розпочалася чергова істерика, пошуки «винного» та як завжди створення прецеденту та перекладання вини.

А наскільки росія є жорстокою побачили та відчули не лише в Україні. Всі злочини, жахіття, нелюдські дії російських вбивць побачив весь світ.

Весь світ розуміє, що якщо російські виродки знущалися над мирними людьми, ґвалтували і вбивали маленьких дітей…, що вони зроблять із захисниками «Азовсталі», які нелюдські та звірські катування вони застосують до мужніх та нескорених українських бійців.

Це є жахлива істина. Щоб приховати свої збочені злочини над українськими військовополоненими російські нелюди обстріляли колонію в Оленівці,  а вину переклали на ЗСУ.

Тільки забули, що це вони ще сидять на ялинках і ніяк не спустяться, а в світі вже панують передові технології. І знімки з супутників не лише втруть носа «шаріяподібним», але й доведуть до Гааги тих хто віддавав та виконував злочинні накази.

Світу доведеться визнати росію державою-спонсором тероризму

  • 31.07.22, 13:53

Після масового вбивства росіянами українських військовополонених в Оленівці світу доведеться визнати росію державою, яка спонсорує тероризм. Звичайного засудження більше недостатньо.

«Недостатньо тільки засудження на рівні політичної риторики. Це масове вбивство. Які після цього можуть бути відносини з терористами, який може бути бізнес з такою країною? Формальне і юридичне визнання росії державою-терористом, в тому числі визнання від Держдепу США, потрібно не як політичний жест, а як дієвий захист вільного світу. Таке рішення автоматично ускладнить існування для держави-терориста, автоматично розірве різні політичні та бізнес-зв'язки, які інакше росія буде зберігати» - сказав він.

За словами Зеленського, це все одно доведеться зробити. Питання тільки в часі та форматі, однак чим швидше росію визнають терористом, тим менше зла вона встигне зробити. Україна збере всі докази злочину окупантів в Оленівці. Всі, хто погоджував цей цинічний акт терору, хто його готував, виконував, знав про нього, брехав громадськості, всі ці люди будуть знайдені та жорстоко покарані.

«Але все ж таки цього зараз мало. Обов'язково повинні бути юридичні кроки світової спільноти стосовно держави-терориста»- додав президент.

"Тайра" про страту "азовців" в Оленівці

  • 31.07.22, 13:46

Від інших медиків вона поінформована щодо умов, у яких утримували військовополонених в Оленівській колонії.

Парамедик Юлія Паєвська (позивний - "Тайра") допускає, що за масовою стратою українських військовополонених в Оленівці росіяни хотіли приховати нелюдські катування.

"Тайра" зазначила, що росіяни "показали всьому світу, як вони ставляться до міжнародних правил і конвенцій, і що вони не думають дотримуватися слів, які вони дають".

"Я підозрюю, що вони таким чином приховали свої злочини. Я думаю, що вони довели хлопців до стану, коли їх вже не можна було обмінювати фізично. Було б занадто очевидно, які знущання і в яких страшних умовах їх утримували", - відповіла парамедик.

Вона додала, що від інших медиків поінформована щодо умов, у яких утримували військовополонених в Оленівській колонії. 

"Дівчата, які там перебували, а потім були переведені до СІЗО, де перебувала я, розповідали жахливі речі. Умови утримання жорстокі, поводження поза межами людського сприйняття, і катування, й утримування. З рабами поводяться краще", - поділилась Паєвська.

Анатолій Шарій – як індикатор кремлівських інформоперацій

  • 30.07.22, 12:44

Діяльність Шарія нічим не відрізняється від московської пропаганди, яка працює у російських ЗМІ. Його пости повністю збігаються з російськими новинами і за основними меседжами, і за часом вкидання. Єдина відмінність – це аудиторія. Якщо кремлівські ЗМІ читають виключно росіяни, то Анатолія орієнтовано ще й на українську аудиторію, яка не звикла зіставляти факти. Вже давно не секрет, що Шарій ніякий не блогер, що його робота фінансується і координується з рф. Тому найкраще використовувати його пасквілі лише одним можливим способом: розуміти, що якщо він щось написав, значить він отримав таке завдання. Якщо він отримав таке завдання, то починається нова інформаційна операція для маніпулювання громадською думкою.

Давно відомо, як окупанти поводяться з полоненими українськими воїнами. У мережі безліч свідчень знущань та відвертих тортур. Чого тільки варте останнє відео, на якому кат з російського підрозділу «Ахмат» канцелярським ножем спотворює воїна ЗСУ, що потрапив у полон. Весь світ облетіли фотографії полонених, які втратили половину своєї ваги протягом місяця перебування у в'язниці окупантів. Все більше повідомлень прибічників із «ДНР» про нібито «природні» смерті наших хлопців у полоні від запалень та серцевих нападів. Зрозуміло, що їх катують та вбивають орки. А для того, щоб виправдати свої злочини, доводиться вигадувати якісь події, які дозволили б пояснити, куди поділися люди.

29 липня всі російські ЗМІ одночасно вийшли із заголовками про нібито обстріл з боку ЗСУ Єнакіївської виправної колонії №52 у Оленівці, де терористи тримають захисників «Азовсталі» і маріупольців, які не пройшли фільтрацію. За словами колишніх ув'язнених, це справжній концтабір: тортури, туалет раз на добу, жодних прогулянок. Фільтраційна в'язниця переповнена, і там немає місця для того, щоб лягти. В'язні змушені стояти і сидіти навпочіпки. Щодня видають баклажку води на десятки людей. Їжа не щодня. Все це супроводжується багатогодинними допитами, тортурами, погрозами страти та примусом до співпраці. Багато людей просто не виживають у таких нелюдських умовах.

Росіянам треба якось виправдовувати смерть. Найкращим варіантом їм здалося придумати повідомлення про обстріл з боку ЗСУ з численними жертвами. Причому, якщо послухати Конашенкова, за 5 місяців війни та роботи української артилерії, практично ніхто з російських військовослужбовців не постраждав, а ось від удару по колонії – одразу ж 40 трупів. І тут же, за кремлівськими ЗМІ повідомленнями, з'являється Шарій зі своєю публікацією про загиблих від «фашизму» в'язнів. І якщо в москві придумали кругленьку цифру в 40 жертв, то Анатолій вирішив не розмінюватися на дрібниці і зробити заділ для майбутніх тортур, заявивши про 75 загиблих. Його активність, як завжди, є дуже гарним маркером для ідентифікації штучних вкидань пропагандистів.

Джерело

Рашисти вдарили по Оленівці, щоб приховати тортури і розстріли

  • 30.07.22, 12:36

Генштаб України повідомляє, що Росія здійснила артобстріл колонії в Оленівці на Донеччині, щоб приховати катування і вбивства полонених, а також звинуватити ЗСУ у скоєнні «воєнних злочинів».

Як повідомив Генеральний штаб ЗСУ, вранці 29 липня російські медіа заявили про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Пропагандисти повідомляють про щонайменше 53 загиблих, а також про те, що нібито ЗСУ обстріляла колонію.

Україна не завдавала ні ракетних, ні артилерійських ударів по району Оленівки!

«Російські окупанти переслідували свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів», а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ на тимчасово окупованій території Донецької області.

Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку ЗСУ є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе Росія – країна-агресор, окупант і спонсор тероризму», — йдеться у повідомлені Генштабу ЗСУ.

Джерело

«Обстріл» Оленівської колонії вчинили самі окупанти - СБУ

  • 30.07.22, 12:27

Служба безпеки України перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у цій трагедії. Таким чином, навіть бойовики т.зв. «днр» не вірять у брехню російської пропаганди про те, що «обстріл» виправної установи в Оленівці здійснила Україна.

Причому таких аудіоперехоплень у розпорядженні СБУ є декілька – усі вони будуть долучені в якості доказів до відповідного кримінального провадження. Українська спецслужба уже відкрила його за 438 статтею Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни). 

Наразі весь масив інформації досліджується слідчими СБУ.

Судячи із розмов бойовиків, росіяни могли влаштувати трагедію за рахунок вибухівки, яку вони розмістили у приміщенні колонії. Зокрема, жоден із очевидців не чув, як до виправної установи підлітає якась ракета. Не було характерного свисту, а вибухи відбувалися самі по собі. 

Перехоплені розмови підтверджують, що рашисти розмістили свої установки «Град» неподалік виправної установи і почали стріляти з них по території, підконтрольній Україні. Втім жодних обстрілів у відповідь не спостерігалось – це підтверджують самі бойовики «днр».

Більше того, судячи з наявних у мережі відео, в окремих приміщеннях колонії повністю вціліли вікна. Це свідчить про те, що епіцентр вибуху знаходився всередині знищеної будівлі, а її стіни "погасили" вибухові хвилі і «вберегли» сусідні приміщення. 

Також попередній аналіз відео свідчить, що такі сліди від вибуху на стінах найбільш імовірно могли залишилися саме через «внутрішнє джерело» вибуху. 

Загалом є безліч доказів того, що Збройні сили України не завдавали ракетних і артилерійських ударів по району населеного пункту Оленівка. Відтак усі заяви російської пропаганди про нібито обстріли з боку ЗСУ є відвертою брехнею та провокацією.

Т.в.о. Голови СБУ Василь Малюк заявив, що росії не вдасться зняти з себе відповідальність за цей кривавий злочин. 

«Які б нісенітниці не вигадував ворог, аби виправдати себе, всім очевидно - саме рф винна у свідомому вбивстві українських полонених. Це підтверджують і перші наявні докази. Я певен, що згодом доказова база буде тільки доповнюватись. Слідчі СБУ вже почали розслідування цього злочину в рамках відповідного кримінального провадження», - зазначив Василь Малюк. 

Тимчасово виконуючий обов’язки Голови СБУ підкреслив, що Служба безпеки зробить усе можливе, аби винні в «оленівському злочині» отримали заслужене покарання. 

«Ми не пробачимо жодного рашиста - усіх чекає кара», - додав Василь Малюк.

Джерело

Україна – держава з тисячолітньою історією

  • 28.07.22, 17:15

Україна – держава з тисячолітньою історією.

Це не тільки прекрасні Карпати, безкрайні степи та горизонти Чорного моря, схили Дніпра, Олешківські піски та Синевир.

Україна – це щирі і сміливі люди, які миттєво об’єднуються у нездоланну силу, щоб знищити ворогів.

Ми витримаємо всі випробування і здолаємо всі перешкоди, щоб захистити найдорожче – нашу державу, землю і свободу!

Слава Україні!

Джерело

Зі 155 днів війни росія масовано обстрілює мирних жителів

  • 28.07.22, 17:05

В новинах з передової ми, наче, звикли щоранку читати про нічний обстріл Миколаєва. Але не можна до цього «звикати».

 

 

«Щоденними обстрілами і руйнуванням інфраструктури окупанти чинять величезний психологічний тиск на жителів громади», — Олександр Мосін, депутат Миколаївської обласної ради.

Викраденнями, полоном і катуваннями намагаються схиляти місцеву владу до співпраці. «Окупантам потрібно показати картинку, що їх влада краща, ніж українська влада, а для цього треба зберігати порядок у громадах – вивозити сміття, забезпечувати логістику», – Олег Пилипенко, голова Шевченківської ОТГ.

«З початку війни через постійні обстріли у м. Миколаєві більше 121 мирних жителів загинули, серед них дитина, більше 550 — поранені, серед них діти». — Олександр Сєнкевич, міський голова м. Миколаїв.

 

 

«росія обстрілює населені пункти Миколаївської області щодня. В новинах з  передової ми, наче, звикли щоранку читати про нічний обстріл Миколаєва. Але не можна до цього «звикати».

Щодня гинуть українці та нищиться критична інфраструктура. За цих обставин міські та сільські голови, лідери муніципалітетів щодня відбудовують життя у своїх громадах – відновлюють електрику, інфраструктуру, забезпечують логістику їжі, ліків і питної води, якої в регіоні немає через зруйновану рашистами інфраструктуру з квітня місяця», — підсумовує свою розмову з представниками місцевого самоврядування у Миколаївській області Іван Фурсенко.

 

 

Вистояти під обстрілами

Цивільне населення Миколаєва, на щастя, дослухається до закликів представників місцевого самоврядування і поступово евакуюється з населених пунктів області.

За словами Олександра Сєнкевича, після кожного масованого обстрілу житлових районів, до 160 місцевих цивільних мешканців звертаються за допомогою в організації евакуації.

З Миколаївської області українці за підтримки волонтерів виїжджають до кордону з Молдовою, до Одеси, до Австрії чи Німеччини. Ці напрямки евакуації добре відпрацьовані, люди одержують підтримку на всіх етапах переїзду.

З тимчасово непідконтрольних Україні територій – наприклад Снігурівки, Каховки, Нової Каховки  – окупанти не випускають людей, що хочуть евакуюватися. Єдиний спосіб виїхати з окупованих територій Миколаївської області – через окупований Крим до росії, далі до Грузії, далі – до Західної Європи і лише звідти — знову до України.

Олександр Сєнкевич, міський голова м. Миколаїв

 

Олександр Сєнкевич, міський голова м. Миколаїв

Олександр Сєнкевич наголошує, що пояснень чи логіки постійні обстріли росії не мають.

За спостереженнями місцевої влади, за кілька днів до обстрілів з’являється повідомлення у російських пабліках, а далі і на сайті міноборони росії про місця, де, на їх думку, розташовані склади БК.

Завдання російської артилерії — знищити інфраструктуру, залякати мирне населення, схилити цивільних вимагати від влади мирних переговорів.

 

 

Вижити 93 дні полону

Окрім як забезпечувати порядок і, наскільки це можливо, нормальне життя у громадах, лідери місцевого самоврядування, поруч з іншими звичайними українцями, у силу своїх знань та можливостей допомагають Україні перемогти.

Цим викликають до себе особливий інтерес окупантів. У Миколаївській області було викрадено двох голів ОТГ – Бузької та Шевченківської. Голову останньої — Олега Пилипенко, тримали у полоні 93! дні.

На переконання самого пана Пилипенка, окупанти вже на 4 день війни знали про його активність в обороні громади та області і пов’язували свої військові невдачі (як вже перебуваючи у полоні дізнався Олег Пилипенко від російських офіцерів, вони дійсно вважали, що Миколаїв можна взяти на другий день війни, а Одесу — на третій, вони дійсно думали, що найбільш боєздатні війська в України лише на сході) із зусиллями лідерів громад максимально співпрацювати з військовими для відбиття агресії.

 

 

Олег Пилипенко, Голова Шевченківської ОТГ

Маючи вищу військову освіту, пов’язану з наведенням на наземні та повітряні цілі, голова Шевченківської громади допоміг своїй громаді відіграти дуже важливу роль в інформуванні ЗСУ про сили і пересування противника.

«Мій телефон, як голови громади, був у всіх моїх жителів. Місцеві щойно помічали техніку — звітували про це. Через кілька днів навіть жінки поважного віку відрізняли, де танк, де БМП. Таку інформацію я одержував з 48 населених пунктів. Я був шокований тим, скільки їх іде — це справді орда», — розповідає Пилипенко. Однак завдяки такій роботі до 7 березня ворог навіть на відстань вистрілу не міг наблизитися до Миколаєва. Шевченківська громада виборола час для Миколаєва.

 

 

Керівники громад вживають різні заходи для власної безпеки, наприклад, пересуваються громадою у цивільному, змінюють місця ночівлі.

Однак, незважаючи на це, Пилипенко разом з колегами потрапив у ворожу засідку, і 10 березня був взятий у полон підрозділом ворога, на позиції якого направляв вогонь українських військових.

«Я був налаштований на те, що мене просто ліквідують. Але мене тримали у полоні на аеродромі у Чорнобаївці. Складно було переносити постійний холод і побої, на допитах я втрачав свідомість, спав у мокрих речах при мінусовій температурі. 16 березня був величезний артобстріл Чорнобаївки нашими військами. Обстріл тривав 4 години, росіяни ховалися у підвали, а полонені були зверху. Я був майже певний, що ми не переживемо цей обстріл. Пізніше росіяни евакуювалися у Нову Каховку. Відступали великими колонами, які постійно накривали вогнем ЗСУ. Я вижив тільки тому, що вся моя громада молилася за мене. Жодних інших раціональних пояснень я не маю», — коротко коментує своє життя у полоні Пилипенко.

22 березня Пилипенко вийшов на зв’язок з представниками губернатора Миколаївської області. З цього моменту почалася робота над обміном.

Спочатку був звільнений з полону водій Пилипенка, Хваль Володимир Васильович, який став першим офіційно обміняним полоненим у цій війні. Обмін відбувся 23 березня. Звільнення голови Шевченківської ОТГ стало можливим лише завдяки консолідації на всіх рівнях – Офісу Президента, народних депутатів, керівництва області, МВС. Переговори тривали 2,5 місяці.

Підтримати жителів регіону

Олександр Мосін ділиться тим, як в області вирівнюють перекоси у гуманітарних питаннях. Підтримка міжнародних організацій дуже відчутна.

Але у громадах Миколаївської області помітили, що більшість гуманітарної допомоги — адресна, тобто має цільове призначення для певних верств населення, наприклад, люди з обмеженими фізичними можливостями, пенсіонери, багатодітні сім’ї. Але реальність у регіоні така, що багато працівників підприємств області залишилися без доходів, а самостійно вони соромляться звертатися за гуманітарною допомогою.

«Важливо підтримати не тільки малозахищені верстви населення, а й громадян працездатного віку. Якщо останні поїдуть з регіону назавжди, нам буде складно відбудовувати Миколаївщину», — розповідає Мосін. У Миколаївській області гуманітарну допомогу розподіляють і передають за списками працівників великих підприємств області. Ця практика виявилася ефективною для підтримки сімей, що лишилися без коштів.

21 липня росія вдарила у склад з гуманітарною допомогою у Миколаєві знищивши кілька тон гуманітарних вантажів для мирних жителів області.

 

 

Питання води

В перший місяць війни рашисти поцілили з танка у водопровід Дніпро-Миколаїв, питної води у м. Миколаїв досі немає. Зараз місто бере воду з Південного Бугу, туди ж зливає стічні води.

Вода у річці солона — минулого року до річки помилково запливли 12 дельфінів, сплутавши її з морем.

«Наразі вода яку ми беремо та очищуємо, має підвищений вміст солі. Вона не є питною. Нею можна прати, мити посуд, овочі помити, але її не можна пити. Місто доочищує таку воду зворотнім осмосом і забезпечуємо у такий спосіб всіх людей — розвозимо на всі райони міста. Питна вода у домах миколаївців з’явиться відразу після деокупації Херсону», — пояснює міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Зараз місто готується до роздачі питної води у приміщеннях для забезпечення жителів водою восени.

 

 

З військової точки зору Миколаїв сильно укріплений. Всі можливі кордони, заслони, сюрпризи для зустрічі ворога готові. Якщо окупанти підуть на Миколаїв землею, шансів взяти місто майже немає, саме тому росія знищує місто ракетами.

«Я з першого дня війни, розуміючи стратегічне розташування м. Миколаєва, рекомендую цивільним їхати з міста, нагадую і закликаю після кожного обстрілу — ми організували все для евакуації наших жителів», — додає Сєнкевич.


Из-за «спецоперации» РФ цены на органы на чёрном рынке упали

  • 27.07.22, 17:49

«Трупы незамедлительно уничтожаются, а списки пропавших без вести - пополняются» - такую шокирующую статью опубликовали на одном из новостных сайтов Узбекистана. Российские власти продолжают скрывать настоящие цифры потерь с момента начала СВО на Украине. Молодые солдаты, которые погибли или были ранены в бою подвергаются дальнейшей «эксплуатации» - их сердца, печень, легкие, почки, поджелудочную железу, а также другие органы отправляют налаженной схемой на рынки в Азию. Таким прибыльным предприятием занимается криминал под чутким руководством своих покровителей из ФСБ и Минобороны.
Как долго жены и матери будут искать своих героев…