В Запорожье выявили мошенническое ОПГ

  • 07.09.22, 15:41

Запорожская полиция совместно с СБУ разоблачила группу мошенников, которые в период войны "разводили" людей на деньги. Они звонили украинцам и представлялись сотрудниками суда, предлагая людям сделать "взносы", чтобы получить так называемые компенсации. В итоге мошенники "заработали" на таких звонках более 600 тысяч гривен. На данный момент 6 человек находится в СИЗО. Подробнее - "ЗаБор".

Как сообщает Нацполиция, шесть запорожцев наладили работу "колл-центра" и выполняли роль так называемых операторов.

Аферисты звонили по телефону украинцам и представлялись сотрудниками исполнительной службы судебных учреждений. Они применяли психологические приемы и предлагали людям получить денежные компенсации по результатам рассмотрения производств в судебных инстанциях, в которых они были потерпевшими. Однако для этого людям необходимо было внести определенные взносы.

Так, правохранители смогли доказать 6 случаев "развода" людей. При этом они "заработали" более 600 000 гривен. Кроме того, по предварительным данным, они могут быть причастны к как минимум 20 фактам мошенничества, они "выудили" у людей более 5 млн грн. Операцию и задержание проводили СБУ и Управление стратегических расследований Нацполиции в Запорожской области.

Цинизм преступления состоит еще и в том, что сейчас страна находится в состоянии войны и многие украинцы и запорожцы жертвуют последние деньги на ВСУ. Известно, что на данный момент все шестеро подозреваемых в преступлении задержаны и находятся в СИЗО.

Мошенникам может грозить до восьми лет лишения свободы.

Источник

Крим готовий до повернення: зрадники поспіхом пакують валізи

  • 06.09.22, 17:45

16 березня 2014 року Україна втратила півострів Крим. Тимчасово. Кремль вправно розписав сценарій анексії, використавши політичну нестабільність та аморфність влади України того часу. Скориставшись значною підтримкою місцевого населення (а за даними соцопитування, проведеного з 8 по 18 лютого 2014 Київським міжнародним інститутом соціології, 41 % жителів Криму бажали обєднання України з Російською Федерацією в єдину державу) та за допомоги так званих "ополченців" та російських військ, яких "там не було", ворог зміг "під дулами автоматів" провести наскрізь фальшований референдум і заявити про те, що за результатами референдуму, за приєднання до Росії у Криму (крім Севастополя) буцімто проголосувало 96,77% учасників голосування, у Севастополі — 95,6%. Рішення було прийняте…

Хто давнє пом'яне, той лиха не мине. Але, хто забуде – той отримає того лиха набагато більше.

Крим 2014 року отримав лихо. Вороже та страшне лихо перетворення колись квітучого українського півострова на суцільну воєнну базу окупанта. За 8 років окупації вщент зруйнована екологія, розкрадена економіка. Корінне населення Криму – кримські татари – зазнали таких утиснень та знущань, які можливі були лише за часів сталіна та епохи нквд. Навіть ті, хто на весні 2014 року щиро бажав "увійти у щасливу російську сім’ю народів", зрозуміли помилковість свого рішення. Бо те, на що загарбник перетворив Крим та життя у ньому, ніяк не відповідало яскравим обкладинкам кремлівської пропаганди.

Окупації Криму та частини українського Донбасу ворогові виявилося замало. 24 лютого 2022 року путін почав відкриту повномасштабну агресію проти України, маючи на меті знищення України як Держави та підкорення української Нації своїм хворобливим планам. Та він жорстоко помилився, сподіваючись на повторення "кримської історії" 2014 року. Українці не забули Крим та Донбас.

Україна змінилася. Вона вже не та, якою була у буремний 2014. Злочинна неприкрита агресія 2022 року об’єднала українське суспільство та політиків. Усі розбіжності та внутрішні чвари виявилися нікчемними на тлі злочинної ворожої навали. Криваві трагедії Київщини, Маріуполя, Херсона об’єднали українську Націю у єдиному пориві знищити ворога та відстояти своє право на Свободу та Незалежність. На своє Власне Майбутнє.

І ворога було зупинено. Ціною неймовірних зусиль, тисяч життів Захисників України та її мирних громадян, болі, крові та страждань української Нації криваві плани путіна було зруйновано. Кремлівському Злу, яке вже скинуло усі "овечі шкури" і явило всьому світу свою звірину сутність, не вдалося зламати українців. Навіть ті з українців, кому не пощастило захворіти на путінізм мізків, зрозуміли, що шлях "руської весни" - це шлях у прірву кривавого небуття, який путін намагається нав’язати навколишньому світу.

Українське суспільство чітко розділилося на справжню українську Націю та мізерну кількість колаборантів, зрадників, які усвідомлено співпрацюють із окупаційною владою на шкоду власній країні. Саме на них розраховував окупант. Саме вони у хворих розрахунках кремля повинні були стати "центрами тяжіння" до "російського світлого майбутнього". Та таких запроданців виявилося занадто мало. На рівні статистичної похибки. Але й така мізерна кількість постійно зменшується завдяки вправності партизанів українського спротиву.

Тимчасово окуповані ворогом території, і "старі" і "нові", не стали і ніколи не стануть власністю кремлівського диктатора. Навіть Крим, який російська пропаганда намагалася представити "абсолютно захищеним непотоплюваним авіаносцем" псевдоімперії, вже готовий до повернення. Спокою та приємному відпочинку окупантів на Кримському узбережжі прийшов кінець. Практично кожного дня у "захищеному на 100%" Криму лунають вибухи та неприроднім способом, після вибухів, "злітає" у повітря ворожа "непереможна" авіація.

Лише за 12 днів середини серпня у Новофедорівці, Гвардійську та Бельбеку було знищено більшу частину авіації вмс рф. У Майському, через "необережне паління" "чи сонячну лінзу" вибухнули військові склади загарбника.

У самому серці російського вмс, Севастополі, на штаб вмс "прилетів" та вибухнув безпілотник.

У Джанкою "чомусь" пошкодилася електростанція та зруйнувалися залізничні шляхи. Вороже ППО не має спокою у Керчі, Євпаторії, Саках, Бахчисараї, селищі Заозерне та Молочне.

Який вже там відпочинок! Кремлівські колаборанти поспіхом пакують валізи і тікають із "сонячного російського Криму". Зрадники аксьонов та константинов вивозять свої сім’ї. Тікає навіть поінформоване фсб, яке добре розуміє, що до повернення Криму у рідну українську гавань залишилося дуже мало часу.

Широко анонсований кремлівськими рупорами "народний референдум" на тимчасово окупованій території Херсонської та Запорізької областей постійно відкладається та переноситься. За відсутності готових до співпраці з ворогом місцевих мешканців, окупант не в змозі навіть сформувати дільничні комісії для проведення свого публічного фарсу.

У квітні 2022 року на тимчасово окупованих росією українських територіях виник рух громадського опору "Жовта стрічка". Він не міг не з’явитися, враховуючи вікові прагнення українців до Свободи та Незалежності. Тим більше серед тих, хто вимушено залишився "під окупантом" і хто вже на власні очі побачив і усвідомив усі перспективи "руського міра". Активісти руху опору проводять безстрокову акцію протесту проти фейкового "референдуму". "Нам непросто, зате ми вдома. А орки — ні. Жовтий — колір українського спротиву! Ми свою землю любимо і нікому не віддамо! Ворог має побачити, що він зайвий тут".

І ворог це бачить і відчуває на собі!

Саме у цих простих словах, які поширюють партизани на листівках, вказана сама суть сміхотворності намірів проведення окупантами будь яких "референдумів". Україна ніколи не стане "домом" для загарбника. За століття вимушеного сусідства з "великим імперським братом" українці вже до вінця "наїлися" російськості. Виборовши власну Незалежність, Україна нізащо не проміняє її на морок та сморід російського суцільного болота, на яке віками перетворювали росію диктатори-правителі-самодержці. Ні солодка кремлівська брехня, ні фейкові "референдуми", ні агресивна кривава ворожа навала не зможуть зупинити українців на самостійно обраному ними шляху до Волі, Свободи, Правди та Щастя!

Ворог ніколи не почуватиме себе на українських землях "як вдома". Не буде йому ні спокою, ні життя, ні перспектив на тимчасово окупованих територіях. Бо то були, є, і будуть завжди території Незалежної України. Квітучої країни, якою нагородив Бог українців за їхню мужність, героїзм та людяність!

Джерело

Освобождение оккупированных территорий: миф или реальность

  • 06.09.22, 12:28

Неоднократно анонсированные начиная с апреля месяца референдумы на оккупированных территория Украины до сих пор не состоялись, но по словам арендованных россиянами чиновников, уже в сентябре они должны пройти. Не надо искать сравнений или объяснений того, что если бы россияне действительно захотели, то провели референдумы ещё в апреле или ранее. Зная и видя все предыдущие избирательные процессы в самой России, можно с уверенностью сказать, что в этом плане они весьма оперативны, так же, как и в обеспечении нужных результатов этих избирательных процессов в нужном кремлю процентном соотношении.

Ярким примером может служить масштабный завоз массовки в Мелитополь.

Форум среди якобы «местного населения» проводили в местном Дворце культуры, и эту картинку также массово распространяли среди российских сми, после таких действий становится понятным каким образом оккупанты собираются проводить референдумы.

Но даже несмотря на весь административный ресурс и платные услуги массовки, по всей видимости, даже их не хватает что бы показать впечатляющую картинку поддержки среди якобы «местного населения» в приверженности и поддержки вступления в ряды российской федерации.

Украинцы, проживающие на территории оккупированных российскими военными, могут быть  несогласны голосовать и даже посещать избирательные участки, чему свидетельствует их реакция на проведение данного форума, который они полностью проигнорировали.

Постоянная поддержка украинских военных со стороны западных и американских партнёров в очередной раз была расширена за последний месяц. Так, на на прошлой неделе был объявлен пакет военной помощи США на сумму 3 миллиарда долларов, а ранее уже был согласован пакет военной помощи, который включал в себя и противолокационные ракеты HARM, а общий пакет помощи составлял почти 1 миллиард долларов. Укрепление военной техникой и артиллерией группировки войск на Запорожском направлении ставит под вопрос возможность удерживать и контролировать оккупируемые россиянами территории Запорожской области, постоянное давление и уничтожение логистики снабжения российской группировки на других направлениях, ставит в невыгодное и технически, и количественно слабое соотношение российских военных к ВСУ. Таким образом, происходит перевес и в численности и в техническом обеспечении украинских военных и, как только он будет максимально достигнут, оккупированные территории одна за другой будут освобождены и тогда уже никакой речи не будет идти о каких-либо референдумах, потому что это украинская земля и на ней живут украинские граждане, за которых не вправе решать российская массовка или чиновники в далёком кремле.

Источник

Базові спікери з промивання мізків на окупованих територіях

  • 06.09.22, 12:19

Влітку KibOrg вже писав про промивання мізків на окупованих територіях Донецької області. Цим займається відома громадська терористична організація “Донецкая Республика”, лідером якої, є Денис Пушилін. Допис про методи москальської пропаганди та розповідь про метастази Волноваського району можете переглянути на нашому сайті. На цей раз пропонуємо переглянути нові акції зомбування, які запланували рашисти в період з 25 серпня по 11 вересня.

В очі одразу кидаються всі ті ж заходи з участю ветеранів. Адже коли в самих не виходить яскравих перемог, залишається тільки пишатися чужими. Проте не можна не помітити іскрометний гумор пропагандистів. Вони на повному серйозі вирішил привітати людей з днем шахтаря та днем журналіста. Один нюанс: усіх шахтарів було примусово відправлено на м’ясо, а справжня журналістика до російських пропагандистів не має жодного відношення.

Якщо вам було цікаво, які ж клоуни за цим стоять – ми маємо на це відповідь. Інформаційне сміття в голови наших громадян на окупованих територій підливають люди з наступного списку:

Ну а тут, власне, ми можемо побачити частину суми, яку виділяють московські куратори на існування цієї секти. Російський платник податків все оплатить, не переживайте!

 

Так чи інакше, усі, хто бере в цьому учать, будуть покарані. Усі хто прийшов на нашу землю зі зброєю, нею ж буть вбиті. А українські прапори повернуться без перебільшення на усі землі, де вони мають бути по праву. Так і переможемо!

Детальніше

Лідери місцевого самоврядування повинні дбати про людей

  • 02.09.22, 16:13

Ірина Постнікова, голова Чугуївської районної ради, розповідає про те, як тримає зв'язок з п’ятьома окупованими громадами свого району, про звернення лідерів місцевого самоврядування до голови військової адміністрації Харківської області та про потворне обличчя війни.

"Для української єдності й державності важливо, щоб українці, які опинилися під окупацією, відчували підтримку України, не словом, а ділом. Це наші громадяни, наші люди – не можна повторювати помилок 2014 року", - Іван Фурсенко, радник Асоціації міст України.

Нашестя рашистів

Чугуївський район Харківської області – це 200 000 мешканців, 9 об’єднаних територіальних громад (ОТГ). З першого дня війни 5 з 9 ОТГ опинилися під окупацією частково чи повністю.

Перетнувши кордон з Україною, рашисти рухалися через Старосалтівську громаду відразу з кількох напрямків. Ідучи, танками руйнували все на своєму шляху з першого дня.

У ЗМІ є думка, що загарбники "стали" військовими злочинцями, що жорстоко вбивають і знущаються з цивільних, після того, як зазнали військових втрат, побачили на власні очі смерті своїх.

У прикордонних громадах, які першими зустрілися з росіянами, називають таку теорію повною маячнею. Ірина Постнікова, голова Чугуївської районної ради, зазначає, що російські військові, які зайшли до Харківської області в перший день війни, чинили звірства на українській землі з перших хвилин. 

Зруйнований будинок у м.Чугуїв

Зруйнований будинок у м.Чугуїв

Окупація ОТГ Харківської області почалася з населених пунктів, які першими почали чинити опір.

"Рашисти думали, що вони "прогулюючись" до Києва доїдуть", - пояснює пані Постнікова, – однак зустріли шалений опір, вони почали окопуватися там, де зустріли ТРО і ЗСУ. 

Мотивація російського окупанта 

Після близько пів року окупації старости ОТГ Харківської області "надивилися" на рашистів. Лідери місцевого самоврядування переконані, що окупанти воюють через страх.

Є серед них і фанати, які шукають в Україні нацистів, однак таких дуже мало. ЛДНРівці вважають, що їх вдома чекає тюрма, якщо відмовляться, бояться за свої сім’ї.

Дехто з ЛДНРівців, здається, прийшли мститися Україні за те, що за 8 років не визволила ЛДНР. У деяких російських військових мотивація – це безпросвітна бідність. А дехто з російських військових, що мотивовані бідністю, прийшли "заробити та награбувати". 

Приміщення школи в смт Печеніги, зруйнованої російськими військами 1 вересня 2022 року

Приміщення школи в смт Печеніги, зруйнованої російськими військами 1 вересня 2022 року

В Україні ж вони бояться і ЗСУ, і місцевих партизанів, і навіть мешканців. В окупованих громадах рашисти постійно не перебувають.

Час від часу приїжджають набігами, наводять страху на місцевих жителів. В громадах, от в Артемівці, наприклад, намагалися збирати місцевих фермерів, підприємців, лідерів місцевого самоврядування і залякуваннями схиляли до співпраці, хотіли, щоб їх харчами забезпечували, організаційні питання вирішували. Імен своїх окупанти ніколи не вимовляють. Бояться. Тільки прізвиська. "Класична" поведінка терористів.

Обов’язково треба дбати про наших людей в окупації

Ірина Постнікова зараз мешкає у Печенізькій громаді Чугуївського району. В її громаду окупанти не зайшли, адже територія громади відокремлена водним полотном.

Через розбиті мости Печенізька громада фактично стала островом, який з’єднаний зі світом дамбою, що великою мірою врятувало громаду від окупації. 

Організації переправлення гуманітарної допомоги через дамбу

Місток с. Кицівка, переправа гуманітарної допомоги

Саме ця дамба і небайдужість лідерів місцевого самоврядування до своїх співгромадян в окупації до початку липня була надією і для евакуації, і для переправи життєво важливих ліків й продуктів українцям в окупації.

Пані Постнікова згадує, як у перші дні возила на дамбу хліб для мешканців окупованої території на іншій стороні дамби, залишала його за 200 метрів до блокпоста окупантів і поверталася, гадаючи щоразу, чи вистрілять їй в спину. У перші дні окрім цього хлібу інших продуктів не було.

Зараз окупанти намагаються завозити на окуповані території свої товари. Але, по-перше, ціни на них зависокі (пачка майонезу – 120 грн, пляшка шампуню – 300 грн), а по-друге, українці відмовляються їх купувати чи брати до себе у магазини під реалізацію. 

Доставка гуманітарних вантажів на окуповані території

Місток с. Кицівка, переправа гуманітарної допомоги

"До липня ми постійно направляли гуманітарні вантажі нашим людям в окупації. Їжу, ліки, предмети гігієни, побутові товари. Однак з липня можливості направляти гуманітарні вантажі від нас на окуповані території більше немає. Я передбачаю, що це обумовлено військовими причинами і допомагає роботі ЗСУ. Сподіваємося, що найближчим часом гуманітарний коридор відновиться, адже підтримувати наших людей на окупованих територіях – це наша робота, завдання і громадянський обов’язок", - розповідає пані районна голова. 

Керівники органів місцевого самоврядування звернулися з листом до Голови Харківської обласної військової адміністрації з пропозицією встановити порядок переправлення гуманітарних вантажів з вільних громад Чугуївського району до окупованих. 

 Ірина Постнікова, голова Чугуївської районної ради. Доставка гуманітарних вантажів на окуповані території.

Ірина Постнікова, голова Чугуївської районної ради. Доставка гуманітарних вантажів на окуповані території.

"Лише місяць як ми не направляємо гуманітарні вантажі до окупованих територій, а рашисти вже залякують старостів, змушуючи збирати особисті дані мешканців окупованих громад, пояснюючи це тим, що особисті дані потрібні для отримання гуманітарної допомоги. Але навіщо їм паспорти? Старости на сьогоднішній день відмовляються це робити, не зважаючи на постійні погрози, скільки ще вони протримаються не відомо.

У нас є можливість допомогати людям – ми хочемо допомогти", - наголошує пані Постнікова. 

Доставка гуманітарних вантажів на окуповані території

Доставка гуманітарних вантажів на окуповані території

У Харківській області наплив ВПО 

Жителі громад Чугуївського району потроху повертаються, особливо у населені пункти, де більш тихо, наприклад, у Мартову та Новопокровку. ВПО теж багато – наприклад, у Зміівській громаді Чугуївського району кількість ВПО налічує 15 000 осіб.

Чугуївський район недалеко від Харкова. Сьогодні у Харкові підприємці тримають лояльні ціни на товари та послуги, є доступ до медицини. Багато з тих, що повернулися додому у Чугуївську громаду часто їздять до Харкова на закупи й за послугами.

"Скаржаться оборонівці на блокпостах, що така міграція всередині Харківської області додає їм роботи", - розповідає пані Постнікова. 

Воєнний час, вочевидь потребує встановлення нових правил життя. З’являються нові життєві та логістичні питання, які важливо врегулювати, щоб не заважати, а допомагати нашим захисникам звільняти українську землю.

Пошкоджений будинок в смт Печеніги

Пошкоджений будинок в смт Печеніги

На сьогодні ЗСУ частково звільнили Старосалтівську, Чкалівську громади, повністю звільнена Малинівська громада. Вовчанська - під окупацією.

Найгірша ситуація у місті Чугуїв. Незламна голова міської адміністрації міста Чугуїв Галина Мінаєва там тримається і тримає своїх. Велика кількість комунальників гине на робочих місцях, борючись з наслідками рашистських обстрілів. У Чугуївській громаді, наприклад, знаходиться водопровід, який забезпечує водою Харків. Окупанти системно намагаються знищити цивільну інфраструктуру. Своїми жахливими діями росіяни, прийшовши на нашу землю, зробили націоналістами навіть тих українців, які ними ніколи не були", - підсумовує Ірина Постнікова. 

Референдуми – незаконна, невизнана, принизлива наруга над інститутом демократії

Російські окупаційні війська погрожують проведенням "референдумів" на тимчасово окупованих територіях.

Пряме "волевиявлення" населення, якого на тимчасово окупованих територіях лишилося 25-30%, під прицілом автоматів, звичайно є незаконним і ніколи не буде визнаним у цивілізованому світі. Навіщо росія витрачає на цей принизливий фарс час та гроші? Виключно для того, щоб переконати населення росії, що в Україні хочуть їхнього миру, і всі смерті військовослужбовців та фінансові санкції, наслідки яких відчувають платники податків в росії, того варті. 

Українців же російські окупанти хочуть змусити повірити, що звільнення окупованих територій – це фантазія, і росія прийшла назавжди.

Але українські військові демонструють вражаючі успіхи на фронті. 19 серпня 2022 року США оголосила про додатковий пакет військової допомоги Україні на 775 мільйонів доларів США, що включатиме нові дрони, транспортні засоби та артилерію. Він також включає більше високошвидкісних протирадіаційних ракет (HARM), які створять купу проблем для російської протиповітряної оборони. Жителі тимчасово окупованих територій України мають чітко усвідомлювати, що їх долю вирішуватимуть Збройні сили України.

Що робити в очікуванні звільнення? По-перше, не брати участі у псевдо-референдумах, якщо це можливо. По-друге, захищати свої персональні дані, щоб унеможливити їх використання в цьому ганебному фарсі. 

Джерело

Лукашенко проговорился о вброшенном из Кремля фейке

  • 02.09.22, 16:03

Михаил Подоляк считает, что фейк о противостоянии военных и политического руководства в Украине создан Кремлем.

Советник руководителя Офиса президента Михаил Подоляк заявил, что сегодня самопровозглашенный президент Беларуси Александр Лукашенко раскрыл важную информацию о намерениях Кремля.

Об этом он рассказал в эфире информационного марафона.

"Иногда лучше молчать, чем говорить. Но это точно не про господина Лукашенко. Сегодня этот субъект вполне внятно и детально рассказал об истинной подоплеке одного очень живучего фейка, который месяцами уже разъедает наше общество. Лукашенко со знанием и в деталях изложил медийную историю о наличии… якобы мощного конфликта между военными и политическим руководством в Украине. И что этот конфликт должен обеспечить в самое ближайшее время… некий переворот, так как военные устали от войны и не хотят больше терпеть радикализм президента Зеленского", - рассказал советник.

Подоляк считает, что это крайне симптоматичное заявление, которое вполне четко расставляет ключевые акценты.

"Во-первых, откуда на самом деле растут ноги у этой конкретной информационно-психологической операции. Во-вторых, какие именно цели у многочисленных сообщений о якобы конфликте между Офисом и военными. В-третьих, что именно наши военные якобы должны стать теми, кто согласится на ультимативные переговоры на условиях РФ. Очевидно, что к реальности это не имеет ни малейшего отношения. Очевидно также, что Лукашенко абсолютно в курсе существования подобной информационной игры. И наконец, вполне понятно, что испытывая существенные проблемы в военном плане, российские спецслужбы резко усилят ставку на дестабилизацию общественно-политической ситуации внутри страны. В том числе масштабируя подобные фейки о "конфликте между политиками и военными"", - пояснил он.

Подоляк отреагировал на роль некоторых украинских медийщиков в этом.

"Вопрос в другом: а зачем наши медийщики, блогеры и телеграм-каналы столь ретиво и системно откликаются на явно чужеродные провокационные и фейковые вбросы? Чтобы что? Чтобы реально доиграть чужую постановочную игру, о сути которой так детально рассказал Лукашенко?" - добавил Подоляк.

Как сообщал УНИАН, самопровозглашенный президент Беларуси Александр

Источник

Возврат оккупированных территорий Украиной – перспективы

  • 02.09.22, 11:11

Военные эксперты назвали дезинформацией массовые сообщения посредством различных информационных каналов, тг-каналі, ватсап, фейсбук и даже некоторых украинских сми, которые последнее время начали пестреть сообщениями о том, что якобы украинское командование приняло решение не заниматься освобождением оккупированных территорий российскими военными после полномасштабного вторжения в Украину.

«Не будем вдаваться в цели и задачи которых таким образом пытаются добиться в украинском информационном пространстве, остановимся на фактах. Самое сильное препятствие для ВСУ — это постоянная поддержка и переброска со стороны Крымского полуострова. Менее чем за месяц ВСУ в Крыму нанесли удары по большинству центров обеспечения и прикрытия. А именно:

  1. Новофедоровка. Попадания по авиабазе
  2. Джанкой. Повреждение электростанции и железнодорожного полотна.
  3. Майское. Детонация БК и взрывы на базе.
  4. Гвардейское. Взрывы на авиабазе.
  5. Керчь. Сработала система ПВО.
  6. Севастополь. БПЛА попал в штаб ЧФ. Также постоянная работа ПВО.
  7. Аэродром Бельбек. Взрывы на авиабазе.
  8. Евпатория. Сработала система ПВО.
  9. Поселок Заозерный. Сработала система ПВО.
  10. Бахчисарай. Сработала система ПВО.
  11. Село Молочное. Сработала система ПВО.
  12. Саки. Сработала система ПВО.
  13. Евпатория. Сработала система ПВО.
     

И это только те удары, которые удалось найти в открытом доступе.

Поэтому можно уже сейчас отметить, что с каждой успешной проведенной атакой по центрам комплектования, логистическим, центрам командования, появляется перспективы освобождения оккупированных территорий. У ВСУ для этого есть высокоточные ракеты HIMARS и не только они, при помощи которых и производится зачистка.

На днях в Германии были согласованы для передачи ракеты Vulcano в количестве 255 штук это высокоточных управляемые артиллерийских 155мм снаряды способные наносить удары с точностью до метра на расстоянии до 80 км.

Это говорит о перспективе освобождения и деоккупации, эту перспективу просчитали и аналитики в кремле, вероятней всего именно поэтому и происходит такая спешка с проведением референдумов, на которых российская власть намеревается показать ошеломительные цифры поддержки их действий и скорого принятия в состав российской федерации.

Абсолютное большинство признает не легитимным подобный референдум, как и когда бы он не состоялся, поэтому украинцам, проживающим в регионах, советуют не принимать участие и не предоставлять свою персональную информацию, которую могли бы использовать для фальсификации российские власти, по возможности», - считают военные эксперты.

Джерело

У РФ після обстрілів мирного населення вигадали побрехеньку

  • 01.09.22, 22:05

Російська окупаційна армія обстріляла мирне населення Енергодара, де розташована Запорізька атомна електростанція. Ба більше, в міноборони РФ вигадали фейк про "висадку українського десанту" на АЕС.

Примітно, що країна-окупант посилила обстріл Енергодара в день запланованого візиту делегації МАГАТЕ на ЗАЕС. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

За інформацією української розвідки, 1 вересня Енергодар зазнав обстрілів із боку окупаційних військ. Місто обстрілювала група російських вертольотів Ка-52, які завдавали ударів по житлових кварталах.

Окрім того, було завдано мінометного удару в безпосередній близькості від території Запорізької АЕС та атомних реакторів. У ГУР наголосили, що саме цього дня на атомній електростанції в Енергодарі має розпочатися місія Міжнародного агентства з атомної енергії на чолі з Рафаелем Гроссі.

"Ранкові обстріли є частиною плану провокування місії, спрямованого на створення потрібної Кремлю картинки. Очевидно, окупанти традиційно спробують звинуватити ЗСУ в обстрілах станції та мирних жителів", – повідомили в українській розвідці.

У ГУР Міноборони вкотре закликали світову спільноту надати адекватну оцінку діям російських окупантів, забезпечити ефективну та безпечну роботу делегації МАГАТЕ та сприяти повній демілітаризації міста Енергодар.

Країна-агресор зі свого боку вигадала легенду про те, що українські військові нібито висадилися на узбережжі Каховського водосховища за три кілометри на північний схід від Запорізької АЕС і зробили спробу захоплення електростанції.

Крім того, так званий "глава Запорізької області" Володимир Рогов вигадав, що "українські диверсанти", які за легендою російської пропаганди планували захопити ЗАЕС, нібито проходили спецпідготовку у Великій Британії.

Джерело

СБУ викрила масштабну корупційну схему в ДСНС

  • 31.08.22, 16:28

СБУ ліквідувала масштабну корупційну схему в Державній службі з надзвичайних ситуацій. Злочинна діяльність полягала у системному отриманні незаконної винагороди (хабарів) від підприємців за погодження дозвільної документації. 

Учасниками злочинної схеми є посадовці ДСНС України та керівники її регіональних підрозділів, серед яких управління у Дніпропетровській, Харківській, Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Львівській, Чернігівській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Запорізькій областях, а також посадовці інших держустанов, які залучили до участі приватних осіб.  

За даними СБУ, посадовці ДСНС вимагали від керівників великих торгових центрів та компаній хабарі за прискорене погодження дозвільної документації, необхідної для ведення підприємницької діяльності. 

Насамперед «схема» стосувалася погодження планів локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій на потенційно-небезпечних об’єктах, зокрема у великих торгових центрах, АЗС та інших об’єктах. 

За отриманий хабар посадовці ДСНС не здійснювали фактичну перевірку пожежної безпеки в громадських місцях, частина з яких виявилася нездатною забезпечити цивільний захист громадян у момент надзвичайних ситуацій. Зокрема, під час ліквідації наслідків російських обстрілів. Таким чином, вони ставили під загрозу життя та здоров’я громадян України.

Щомісячні «прибутки» зловмисників від організованої ними злочинної «схеми» становили понад 10 млн грн. 

У результаті понад 50 синхронних обшуків по всій Україні викрито десятки посадовців ДСНС, які брали хабарі за фіктивне погодження дозвільних документів з питань пожежної безпеки для громадських будівель і споруд. 

За результатами цих дій здобуто додаткові докази про діяльність злочинної групи. Зокрема, відомості про інших учасників та розподіл отриманої незаконної винагороди між ними. 

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили про підозру першим 6 особам злочинної групи за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);
  • ч.3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). 

Наразі триває досудове слідство. Всі учасники злочинної групи будуть притягнені до кримінальної відповідальності. 

Заходи з викриття і блокування правопорушень проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та за сприяння Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського.

Джерело

Час повертати своє!

  • 30.08.22, 18:20

Командування російської окупаційної армії в Херсоні вирішило не дратувати долю і спішно покинуло таке «привітне» для загарбника українське місто, залишивши на призволяще тисячі простих солдатів, подальша доля яких і так ніколи не хвилювала ні кремлівських генералів, ні схибленого верховного «говнокомандувача».

Збройні Сили України зруйнували практично усі хоч якось безпечні логістичні маршрути, якими загарбник задовольняв потреби у військовій техніці, боєприпасах та матеріальному забезпеченні власного угруповання на правому березі Дніпра. А партизани Херсонщини продовжують методично знищувати окупантів та їхніх приспішників на тимчасово окупованих ворогом територіях, не залишаючи тим надій хоч на якийсь «спокій» на українських землях.

Понтонні переправи через Дніпро, які спішно готують окупанти, виглядають досить примарним шансом відновити ворожу логістику і для українських Хімер не стануть надскладним завданням для знищення, особливо після «демонстрації можливостей» по Антонівському та залізничному мостах.

Під загрозою опинилася сама кремлівська хвороблива мрія на проведення «народного референдуму» та «добровільне» приєднання Херсонської (та Запорізької) області до росії. Анонсований та розрекламований кремлем «референдум» перебуває на межі зриву. Тому путінські пропагандисти вже почали готувати ґрунт, розповідаючи, що «референдум може бути перенесений з 11 вересня на більш пізніший термін, щоб уникнути диверсій з боку України».

«Диверсія» – то є військовий акт на ворожій території. А Херсонщина завжди була Україною. Тому це не «диверсії», а акти відплати російським військовим злочинцям за біди та нещастя, які вони принесли на українську землю. За смерті мирного населення, за катування та знущання над мешканцями Херсонщини, за приниження та руйнування.

Ганебна втеча російських військових високопосадовців із Херсона забила ще один цвях у плани путіна по захопленню півдня України. У цю маячню вже перестають вірити навіть у самій росії. Тим більше, з урахуванням останніх подій в тимчасово окупованому Криму, які довели навіть самим шаленим путінцям, що гасло «Крим наш назавжди» не має ніякого відношення до реального стану справ. І все, що вдалося захопити окупантам, доведеться повернути. І не «рано чи пізно», а, скоріше, «рано». Можливо, що навіть «завтра».

Херсон вже готується до повернення у справжню, українську «гідну гавань». Цього не можуть не розуміти окупанти. Тому й намагаються прикритися необхідністю «перенесення референдуму через загрозу українських диверсій». Бо одна справа «не втримати окуповане та награбоване», і зовсім інша – «втратити вже «свої», анексовані в України, території». Адже втрати «свого» не зрозуміє не тільки навіжений диктатор, а й затьмарене російське суспільство, для якого це може стати останньою краплею, яка «змиє» кремлівське навіювання з їхнього розуму.

Саме зараз, коли ворог пригнічений та деморалізований потужними втратами та поразками на фронтах та в уявному «тилу», коли плани кремля руйнуються один за одним, вкрай важливим би було посилення підтримки України з боку західної «антипутінської» коаліції. Нова потужна зброя західних зразків та боєприпаси до неї надали б можливість захисникам України докорінно змінити баланс сил на свою користь. Остаточно перемогти ворога та звільнити Україну та увесь світ від кремлівської загрози. 

Джерело