хочу сюди!
 

Маруся

35 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-40 років

Богуслав

Ну раз фейсбук не працює Напишу заміточку на родімом і.юа :)
Розповім про БОГУСЛАВ

Хіба любив хтось свій край як любив його Іван Нечуй-Левицький? З якою проникливістю і любов’ю він описував у своїх творах край де народився і виріс. Ми вже побували в Стеблеві, в Корсуні, в Богуславі. І дійсно побачили ту глибину, ту неймовірну красу природи, яку змалював Нечуй-Левицький.

«Містечко Богуслав над Россю

Іван Нечуй-Левицький

Там на Україні, де долинами тихо тече Рось, там між горами, між дубовими та липовими лісами стоїть велике містечко Богуслав.

Висока гора спускалась покатом і обірвалась над самою Россю високими, рівними, як стіни, кам’яними скелями та проваллям. Глибоке провалля розійшлося вгору рукавами далеко на всі боки, повиставляло проти сонця свої жовті глинясті боки. Понад самісінькою Россю, попід глинястими стінами, поміж купами каміння в’ється дорога, а по дорозі скрізь невеличкі місточки на глибоких та вузьких балках, де глибоко на дні між високою кропивою та бур’янами, попід вербами тихо ллється з каменя на камінь вода: а по тій воді слідком дійдеш до криниці з погожою водою, до зелених верб десь в самому далекому куточку балки. На ту криницю з гори дивиться дві-три хатини з гарними зеленими садочками, з білими стінами, з веселими віконцями.»

Богуслав — невеличке та надзвичайно живописне містечко, що розташоване на теренах Київської області.

Окрім чарівної назви воно приваблює туристів інтригуючою історією та природними ландшафтами. Дивовижні архітектурні пам’ятки, круті береги річки Рось не залишать байдужим нікого.




Історія Богуслава розпочалася ще в далекому 1032 році. Місто було засноване Київським князем Ярославом Мудрим. Варіантів походження міста існує декілька: географічний та історичний. У першому стверджується, що місто назване від річки Богуславки, що впадає в річку Рось, а за іншою версією назву вигадав сам князь Ярослав після набігу кочовиків, нарікши його, як “Богу слава!”.

З того часу і до наших днів місто пережило ще немало подій, руйнувань та відбудов. Жителям Богуслава є чим пишатися, так як у свій час богуславці брали участь у повстаннях під проводом Криштофа Косинського, а також Северина Наливайка.

Видатним місцем Богуслава став пам’ятник землячці богуславців – легендарній українській героїні Марусі Богуславці. Якщо ви навіть ніколи не були в Богуславі, то все одно перше, що спливе в пам’яті, як тільки почуєте назву цього містечка, буде ім’я дівчини з легенди — Марусі Богуславки, яка сама, бувши бранкою, врятувала козаків із турецької неволі.

Пам’ятник «Богуславській Роксолані» встановлено на скелястому березі великого острова, що омивається водами річки Рось, на місці, де колись стояла Покровська церква, священиком якої, за народними переказами, був батько Марусі.



Неподалік від Марусі стоїть цікавий пам'ятник-фонтан присвячений рельєфу міста Богуслав, який розташований на трьох пагорбах між якими протікають три струмки, що впадають в річку Рось. Фонтан виглядає як давнє уявлення про будову Землі. На черепасі стоять три слони, а на слонах Земна твердь…


В місті збереглась старовинна Кам’яниця – древня будівля Богуслава, яка зведена ще у 18 ст. Колись тут була облаштована релігійна школа для євреїв, зараз же всередині відкритий музей народних промислів.







Найбільш відомою природною пам’яткою є оголення граніту, яке утворює живописний кар’єр. За словами вчених, вік виступів породи складає близько 2 млрд. років. В цьому місці надзвичайно чиста вода, а серед порогів на річці природним шляхом утворилася купальня. 

Ні в якому разі не можна допустити помилки – побувавши в Богуславі не відвідати геологічну пам’ятку природи – Богуславський гранітний кар’єр. В долині річки Рось по її схилам ефектно розкидані гранітні брили, що вросли в землю. І в тому місці, де Рось двома рукавами омиває гранітний острів, утворюються живописні пороги. Одне з таких місць жителі називають “Яма”. Це видатне місце має неповторні краєвиди, що не залишать байдужим нікого.





Загалом місто вразило своїм спокійним розміреним життям, чудовою природою і чистотою на вулицях.


12

Коментарі

14.10.21, 21:46

павиїзжали сука на заробітки

    анонім

    24.10.21, 22:11

    Странно. Сколько помню, автор-иня из Днепр(опетровск)а. Неужели нет достопримечательностей на вашей земле? Даже я, из Запорожья, про них знаю.

      34.10.21, 22:14Відповідь на 2 від анонім

      Странно. Сколько помню, автор-иня из Днепр(опетровск)а. Неужели нет достопримечательностей на вашей земле? Даже я, из Запорожья, про них знаю. так в блозі у мене є замітки про Дніпро А взагалі, що заборонено мандрувати країною і дивитись щось цікаве в інших областях?

        анонім

        44.10.21, 22:18Відповідь на 3 від Каре

        Да нет или нет да.) Просто, я как патриот своих труб и того что рядом, не очень восхищаюсь чужими прелестями. Один знакомый по другим блогам всё расхваливал свои смереки в Коломые. А ему написал, что у нас труб больше.)

          анонім

          54.10.21, 22:20

          Так а шо с ФБ??? Они мне так надоели своими банами ни за что, что я удалился несколько дней назад.)
          Неужели слуги колпак нацепили?

            64.10.21, 22:50Відповідь на 4 від анонім

            Да нет или нет да.) Просто, я как патриот своих труб и того что рядом, не очень восхищаюсь чужими прелестями. Один знакомый по другим блогам всё расхваливал свои смереки в Коломые. А ему написал, что у нас труб больше.)ну це Ваша думка, Ваша справа, Ваше світосприйняття я не думаю, що життя має обмежуватись захопленням трубами і лише одним місцем/містом

              74.10.21, 22:51Відповідь на 5 від анонім

              Так а шо с ФБ??? Они мне так надоели своими банами ни за что, что я удалился несколько дней назад.)
              Неужели слуги колпак нацепили?
              та ні, слуги там ні до чого, щось в фейсбучній конторі глюкнулось ))

                85.10.21, 04:03Відповідь на 4 від анонім

                Да нет или нет да.) Просто, я как патриот своих труб и того что рядом, не очень восхищаюсь чужими прелестями. Один знакомый по другим блогам всё расхваливал свои смереки в Коломые. А ему написал, что у нас труб больше.)Подорожі це чи не найбільше задоволення. Ось мені довелося побувати, окрім України: у рашці, причому у таких єбєнях, що Боже ж ти мій!. а з приємного: у Польщі, у Туреччині багато разів, у Єгипті багато разів. Причому у Єгипті ми були у круїзі по Нілу на пароплаві, так що бачив майже усі головні Єгипетські старожитності, про що мріяв класу з 7 приблизно. Ну ще у Тунісі, у Марокко. А жінка ще персонально у Венеції та Барселоні. І ми не зупиняємось. Навіть через бюджетні обмеження. Так сяк, але на Єгипет у цьому році нашкребли.
                Чого і вам бажаємо.

                  95.10.21, 08:32Відповідь на 8 від Танк_

                  Просто, я как патриот своих труб и того что рядом, не очень восхищаюсь чужими прелестями. Один знакомый по другим блогам всё расхваливал свои смереки в Коломые. А ему написал, что у нас труб больше.)Подорожі це чи не найбільше задоволення. Ось мені довелося побувати, окрім України: у рашці, причому у таких єбєнях, що Боже ж ти мій!. а з приємного: у Польщі, у Туреччині багато разів, у Єгипті багато разів. Причому у Єгипті ми були у круїзі по Нілу на пароплаві, так що бачив майже усі головні Єгипетські старожитності, про що мріяв класу з 7 приблизно. Ну ще у Тунісі, у Марокко. А жінка ще персонально у Венеції та Барселоні. І ми не зупиняємось. Навіть через бюджетні обмеження. Так сяк, але на Єгипет у цьому році нашкребли.
                  Чого і вам бажаємо.

                    анонім

                    105.10.21, 10:05Відповідь на 6 від Каре

                    Трубы это образно. Я за свою жизнь ещё не во всех уголках Хортицы побывал. И уже лет 45 не был на острове Ленина (старое название), возле которого остатки моста, который взорвал Махно. И вот с той колонны мы пацанами ныряли в Днепр. Предварительно приплыв туда из запретки порта им. Ленина) на камерах от машин. Вот это был экстрим!
                    И ещё не добрался до всяких каменных могил

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна