хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Порівняння смартфонів Realme 6 і Realme C67

Як і обіцяв, публікую порівняння смартфонів Realme 6 і Realme C67, яке не влізло в огляд новинки. Бо, як мінімум, цікаво поглянути на відмінності телефонів одного бренду, що належать до сусідніх сегментів, але подібні за продуктивністю. До того ж, оснащені різними поколіннями і версіями ОС Android! А, як максимум, додатковий звіт не буде зайвим.

 Обидва телефони належать до бюджетного рівня, але до різних сегментів і поколінь. Мій Realme 6 є середньобюджетною моделлю 2020 року. Мамин Realme C67 — свіженький топовий низькобюджетник, адже презентований наприкінці 2023-го року. При цьому вони дуже подібні за продуктивністю (хоча в AnTuTu v.10 модель 6 набрала 401886 балів, а C67 набирає 338329-338900). Ці моделі випускались як з 6ГБ оперативки, так і на 8ГБ. Однак відмінностей теж вистачає. На моєму смарті повноцінний Android 11 (з коробки був Android 10). Тоді як на маминому встановлений "урізаний" Android Go 14 генерації. Звісно, за роки електроніка вдосконалюється: якщо на 6 стоїть 12-нанометровий процесор, то C67 має 6-нанометровий проц. Ємність акумуляторів також зросла. 


1. Realme 6 (ліворуч) і Realme C67 (праворуч). Обидва бюджетного рівня. Обидва красиві.

Дане порівняння спрямоване на відмінності дизайну смартфонів та на відмінності операційних систем. А ось порівнювати якість фото- і відеозйомок не захотів, оскільки мені здається, що все й так очевидно і 108МП ще не означають гарну якість фоток. До речі, те саме можу сказати й про цей звіт. Тому прошу вибачення за не зовсім якісні картинки.

2. Коробки зроблені в одному стилі. Тому що це смартфони бюджетного класу. Realme пакує їх у жовті коробочки. А от що здивувало, так це позначка "NFC" на новинці, оскільки навіть для низькобюджетних моделей наявність безконтактної оплати карткою — скоріше правило, ніж вийняток.

3. Розміщення і розміри надписів на коробочках відрізняються.


4. Ще одне фото порівняння смартфонів з тильної сторони. Помітно, що стиль різний: Realme 6 скруглений і гладенький, з маленьким блоком камер, має кришку, що виглядає прозорою; тоді як Realme C67 з гранями, шершавий, з задньою стінкою, стилізованою під метал. Хоча у обох задня кришка пластикова.


5. C67 ширший за модель 6.


6. Хоча різниця в ширині невелика.


7. Бічні грані відрізняються. На Realme 6 вона випукла, а на C67 — плоска. При цьому розташування кнопок теж різне: на моєму кнопки регулювання гучності розташовані ліворуч, а кнопка ввімкнення з правого боку (довго звикав до такої схеми), тоді як на C67 і кнопки гучності, і клавіша ввімкнення розміщені на одній стороні — праворуч.


8. Віртуальні кнопки керування (головне меню, відкриті застосунки, назад) теж розташовані інакше. Цікаво, це пов'язано з різним розміщенням фізичних клавіш?


9. Екрани блокування. Як бачимо, на C67 надписи більші. А ще на C67 підібрав фон під колір смартфона.


10. Головні екрани на Realme 6 (ліворуч) і Realme C67 (праворуч) теж не однакові. Думаю, це через те, що на 6-ці інтерфейс Realme UI, а на C67 звичайний Android.


11. Друга сторінка екрану. На моєму смартфоні рядок пошуку в Гуглі та нижній рядок іконок залишається, як на головному екрані. А на C67 залишається лише рядок іконок.


12. Значки іконок різні. Ліворуч — 11-й Android. Праворуч — 14-й.

13. А ось клавіатурна панель Gboard схожа.


14. Меню налаштування SIM карток відрізняється. На C67, здається, необхідно більше рухів.


15. Налаштування навіть названі по-різному. Ліворуч — модель 6, праворуч — C67.


16. Продовження меню. Значки, наявність/відсутність пояснень, пункти меню — відрізняються.

17. Ще раз звертаю увагу на віртуальні кнопки управління. Вони наче віддзеркалені між собою. Ще й значки різні. При налаштуванні C67 було трохи незвично.


18. Регулювання дисплею зовсім різне.


19. Інші налаштування дисплею також відрізняються.


20. Налаштування звуку та вібрації. Тут можу сказати, що у Realme 6 звук регулюється плавно, а у Realme C67 — стрибками. Тобто, не можна вибрати довільний рівень гучності. Це погано.


21. Пункт меню з інформацією про телефон.


22. Налаштування акумулятора відображаються теж по-різному. Мені більше подобається інтерфейс Realme UI. Бо на класичному Андроїді не показує, скільки працював від країньої зарядки, а розрахунковий залишок часу користування на заряді вказано лише в меню налаштувань.


23. І навіть калькулятори виглядають по-різному.


24. При цьому, годинник на 14-му Android красивіший, ніж на 11-му з оболонкою Realme UI.


25. А тепер до налаштувань камер. C67 (ліворуч) знімає відео максимум в 1080p 30fps, тоді як Realme 6 (праворуч) може фільмувати роздільну здатність 1080p при 60fps. Плюс — є можливість зйомки 4K (правда, при 30fps).


26. Додаткові режими фотозйомок (ліворуч — Realme 6, праворуч — Realme C67) також відрізняються.


27. Фотозйомка "на всі пікселі" чомусь називається по-різному. Якщо на 6-ці вона позначена як "64М" (що означає 64МП), то на C67 названа високою роздільною здатністю.


28. USB кабелі.


29. Кабель, що йшов у комплекті з Realme C67 (біліший) тонший, ніж у Realme 6. Хоча розрахований на однакову потужність. Цікаво, на чому зекономили: на провідниках, чи ізоляції?


30. Зарядні блоки схожі, але виконання різне. У 6 зарядка вертикальна, а у C67 — горизонтальна.


31. Штирьки на вигляд однакові, але зарядка від C67 не підходить до наших розеток. При цьому зарядне від Realme 6 спокійно влазить в розетки. Дуже дивно.


32. Але все ж Realme C67 може похвастатись найновішою версією Android.

Як бачимо, відмінностей між цими смартфона вистачає. За відчуттями, плюс-мінус одне на одне. Хоча зрозуміло, що C67 слабший. Але новіший.

І ще один цікавий нюанс — за місяць Realme C67 здорожчав на 300 грн. І це при тому, що ціна повинна була знижуватись. Отака інфляція! Хоча, здається, що міг купити й за знижкою.
1

Коментарі

18.05.24, 02:01

Інколи відкриваю по приколу хотлайн і серфлю з фільтрами. Потім після отримання певної кількості дофаміну закриваю вкладку.

    28.05.24, 09:39Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Знайомо
    Правда, я дивлюсь на ek.