Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Смартфон Realme C67

В родині знову з'явився новий смартфон — купив для мами Realme C67. А оскільки огляди смартфонів робив і раніше, вирішив показати й цю обновку. Тим паче, це буде 444 фотозвіт (на Dreamwidth).

Необхідність придбання нового телефона була обумовлена тим, що з попереднім сенсорним мобільником мама не захотіла розбиратись. Взамін взяла кнопковий. А батько освоїв і перетворив колишній мамин смартфон на "цеглу". Однак у нинішній час треба бути в курсі повітряних тривог — і найкращим джерелом інформації  є Ютуб, оскільки на радіо забувають повідомляти про відбій і не розповідать що і куди летить. Тож інформування вирішувалось зверненням до мене з проханням подивитись карту тривог на своєму смартфоні. Але для цього потрібно було часто відволікати. Надодачу, в світлі нещодавних новин, виник додатковий аргумент — посилення мобілізації. В зв'язку з чим є висока ймовірність, що запитувати мене про обстановку не буде можливості:( Тому мама помаленьку освоює користування сучасним смартфоном.

1. Смартфон Realme C67 (на 6ГБ оперативки) — низькобюджетний топ. Він не лише новий (дебют моделі — грудень 2023), а й має непогані характеристики. За продуктивністю подібний до мого Realme 6 (порівняння буде наступним фотозвітом). Потужність зарядки така сама (33 Вт). Ще й виглядає симпатично. Особливо, в зелено-золотистому кольорі "Sunny Oasis". Та й коштує, якщо не помиляюсь, стільки ж, за скільки купляв свій телефон 3 роки тому. При цьому оснащений процесором Snapdragon 685, а не MediaTek, чи Unisoc. Має величезний (більший, ніж на моєму) 6,72" IPS дисплей з роздільною здатністю Full HD+ з частотою 90 Гц. Забезпечений стереозвуком. Плюс має фішку — міні-капсулу на фронтальній камері, як на Айфонах. Сама фронтальна камера з вирізом, як в дорожчому сегменті. Не останньою причиною вибору цієї моделі було й те, що я вже знайомий з цим брендом і він мені подобається. Одним словом, я б і собі такий купив. Якби не декілька нюансів... Фотокамера хоч і виглядає кращою, бо має 108, а не 64 МП, але відсутні ширококутний і макро- режими, тоді як відеозйомка підтримує максимум 1080p 30fps. І головне те, що операційка — "урізаний" Android 14 Go. Тож, попри те, що C67 схожий на апарат більш високого сегменту, як кажуть, "не все так однозначно".

Ну і, звичайно, не обійшлося без приколів. Спочатку на радощах замовив не в тому кольорі — довелося в паніці скасовувати замовлення і оформлювати нове. Ще й повівся на маркетинг і прикупив чохол (виявилось, був в комплекті). Мало того, внаслідок редагування покупок був змушений переплатити (правда, гроші за скасоване замовлення повернули). А "вишенькою на торті" була паралельна зйомка дегустації. Не кажучи про те, що готував публікацію у кепському настрої. Тому смартфон був єдиною радістю.

2. Розпочинаю з розпаковки. Коробка звичайна, як для бюджетних серій Realme, — жовтого кольору. Чомусь акцентується увага на функції безконтактної оплати (NFC), хоча вона на низькобюджетних моделях зустрічається часто.


3. На дні коробки написали переваги цієї моделі.


4. Всередині — ще одна коробочка.


5. Є навіть підказка, де відкривати.


6. А в коробочці був... чохол. А я, не знайшовши в описі в інтернет-магазині, замовив ще один. Ну... можливо, не буде зайвим, оскільки кажуть, що заводські чохли швидко зношуються.


7. Ось і смартфон. Ще з захисною наліпкою.


8. На диво, фронтальна камера розміщена у вирізі, а не краплею. А на дисплеї поклеєна захисна плівка.


9. Ззаду смартфон виглядає симпатично та лаконічно. А дивний зеленуватий колір "Sunny Oasis" додає привабливості.

10. А якими кольорами переливається на сонячному світлі! Погодьтесь, це шикарно!


11. Кнопка ввімкнення (з вбудованим відбитком пальця) та клавіша звуку (подвійна) розміщені на одній стороні — праворуч. На моєму смартфоні кнопки розставлені по різним сторонам. Тому було незвично користуватись кнопками з одного боку.


12. Камера дуже виступає. Тому на стіл нормально не покладеш.

13. Бічні грані різкі, на відміну від плавних форм мого Realme 6. А от що так само є — так це 3,5 мм роз'єм для навушників. Не розумію, чому у середньобюджетних моделях від нього відмовились.


14. Прозорий пластиковий чохол зсередини вкритий пупиришками.


15. Зарядка на 33 Вт, як і у моєму Realme 6 — це круто!


16. Ще запакований універсальний USB шнур для заряджання і передачі даних. Після розпаковки його так не складеш.


17. Шнур з зарядним пристроєм. Цікаво, що шнур тонший, ніж в комплекті до мого смартфону, а зарядний пристрій теж інший.


18. У Realme C67 зарядний пристрій горизонтальний.


19. Перше ввімкнення зустрічає привітанням.


20. Вибір мови.


21. SIM-картку довелося зменшити. Не скажу, що виколупати легко.


22. При першому налаштуванні новий смартфон пропонує перенести інформацію зі старого. Але переносити нічого.


23. Хоч на "борту" урізаний Android Go, пропонується повний набір способів розблокування: по відбитку пальців, по обличчю, по паролю.


24. В свою чергу, пароль може бути цифровим, графічним (лінії) та з цифрами і літерами. І це на низькобюджетному смартфоні за 7000 грн.!

25. Кількість заводських шпалер для фону величезна. На моєму смарті вибір набагато скромніший.

26. Причому на головний екран і екран блокування можна поставити різні шпалери! Оце крутяк!

27. Але і це не все: кожен з екранів можна додатково налаштовувати.

28. Головна сторінка  екрану. Відрізняється кількістю та розташуванням елементів.

29. Друга сторінка головного екрану. На ній не вистачає двох іконок. Просто 2 застосунки видалив.

30. Екран блокування.

31. А так виглядає дисплей при заряджанні. Зовсім інакше, ніж на моєму смартфоні.

32. Попри красивий інтерфейс присутній глюк з датою. Чомусь показує не той день і число, хоча в налаштуваннях все правильно. Як так може бути?

33. Тут видно застосунок на другій сторінці екрану, який видалив. Навряд чи мама буде дивитись фільми на Нетфлікс. Тут хоч би навчити її основним застосункам, поки мене не загребли у армію.

34. Тим паче, є зовсім дивні групи застосунків. Наприклад, "Hot Apps".

35. Причому Hot Apps або "гарячих застосунків" було аж 2 групи (іконки)! А в них програма для перегляду PDF файлів і купа ігор, які не те що маму, навіть мене не цікавлять.

36. ТікТок видалив одразу:) В США прийняли закон про заборону цього застосунку.

37. Не сподобалось, що рівень гучності мелодії дзвінка, сповіщень та інших звуків регулюється не плавно, як на моєму смартфоні, а ривками. Мабуть, це особливість "обрізаного" Android? Дуже незручно, що не можна чітко виставити гучність.

38. Здивувала наявність блокувальника реклами. А як же Гугл і Ютуб?!

39. Навіть антивірус є!

40. Мінікапсула, як на дорогущих Айфонах. Якогось корисного навантаження не несе — просто прикольна фішка.

41. Застосунок "Калькулятор" одразу пропонує багато обчислювань. Ще й кнопки величезні. Складається враження, ніби його спеціально розробили для людей з поганим зором.

42. Блок основних камер гігантський. Звідки взялась мода робити величезні блоки камер?

43. Фотокамера. Перезняв декілька знімків на прохання мами (тому заретушував), а більше не перевіряв.

44. В режимі фотозйомки доступний зум — 1Х (нормальний), 3Х, 5Х. Нажаль, нічого про нього не можу сказати, оскільки не користувався.

45. Для відеозйомки можна скористатись збільшенням 2Х і 5Х.

46. Звичайно, також є режим "Pro", якщо не влаштовують автоматичні налаштування фотографування. Однак наскільки вони покращують зйомку мені невідомо.

47. Додаткових функцій фото- і відеозйомки навіть більше, ніж на моєму смартфоні з чотирма камерами. А тут їх всього лише дві!

48. Режим "Висока роздільна здатність". Не знаю, що він означає? Зйомку на всі 108 МП?

49. Однак попри величезну кількість режимів, відеоможливості обмежені 1080p 30 кадрів/с. Хоча за сучасними мірками це мінімальний рівень.

50. Не менш дивний аспект полягає в тому, що фотографії автоматично зберігають в Гугл-акаунті. Тобто, застосунку "Фотографії" нема.

Отож, яке загальне враження? Realme C67 виглядає як смартфон дорожчого класу і має деякі можливості (мінікапсула, швидка зарядка, процесор) середньобюджетного сегменту. Але камера здається слабенькою і здається, що за швидкодією він не супершвидкий. Крім того, звук регулюється ривками, не плавно. Ну і глюк з відображенням дати на головному екрані теж не пофіксився. Тому Realme C67 я би поставив 4 з 5. І хоч "не все так однозначно", як писав на початку, за свої кошти, як кажуть, "однозначно топ".

P.S.: Налаштовування смартфона і навчання користування трохи примирили з мамою. Однак потім знову пересварились. Так що не впевнений, що вона буде ним користуватись.

5

Коментарі

128.04.24, 13:08

але Helio G99 кращий. )

    228.04.24, 23:15

    Android Go — на телефоні з 6 ГБ оперативки?!! Що за прикол? У мене 4 ГБ — і звичайний Android. Телефон — китаєць десь за 5500 грн перед великою війною.

    Телефон хороший, але й ціна не 4000 грн.

      329.04.24, 11:10

      Realme - хороша тема за співвідношенням ціна/якість, сам користуюся більше двох років, дружину також підсадив. Єдине, що реально вибішує (як мінімум на моїй моделі) - після деяких оновлень ОС нахабно намагалася впихнути кацапський софт типу яндекс, мой мир, госуслуги: на екрані з"являються їх сірі іконки, при натисканні на які одразу відкривається установка відповідної проги з Плеймаркета. Я розписав їм в техпідтримку детально, які вони хуєсоси, але вони мене не зрозуміли.

        430.04.24, 12:13Відповідь на 2 від Nech sa paci

        Android Go — на телефоні з 6 ГБ оперативки?!! Що за прикол? У мене 4 ГБ — і звичайний Android. Існує версія і на 8ГБ.
        Сам дивуюсь.

          530.04.24, 12:16Відповідь на 3 від visnyk

          Може то був смартфон для поребрика, а продають у нас. Наприклад, у мене ноутбук призначений для польського ринку.

          Нажаль, Realme продають в лаптєстані. Але бренд хороший. Правда, останнім часом почали завищувати ціни.

            63.05.24, 11:35Відповідь на 5 від Makcімаліст

            Може то був смартфон для поребрика, а продають у нас.Пес його знає. Брав на розетці в кінці 2021.